Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme kaybı olanlar askerlikten muaf mıdır?

vallahi kendisinden bugun haber alamadim.bilmyrumki nasil olcak.smdi bide acemiya hersey ustalikta belli olcak artik.bide ben acikcasi bu saglik sorunu nedeniyle askerlik muafiyeti konusunda hem goruslerinizi alalim hemde durumumuz ornek olsun istedim. oyuzden bu sitedeyim..

----------

selam ..bende muaftım ama derdim şuydu(1sene bekleme verdiler)sonrasında b21 f1 askerliğe elverişli değildir.rapor bu ama açıkca tek kulaktan ameliyatlı olmam ve diğerinde kulak zarı olmaması gibi nedenlerimde vardı.sağ açık otit skatrisyel sol kapalı otit skatrisyel.

afedersiniz ama anlamadigim birsey var 1 yil bekleme verdiler derken 1 yil askerlik yaptim demek degil galiba degilmi bu.bide bnm erkek arkadasima a19 tipi asker demisler.ama subeden falanda sen nasi askere gidiosun demisler anlamadik bizde..ayrica bnm erkek arkadasiminda hem bi kulaktan ameliyati var hemde ameliyatla bile duzelmeyecegi konusunda raporu var..

askeri hastanedeki ilk tetkiklerden sonra ben de 1 sene erteleme almıştım ama sonraki yıl kuruldan askerliğe elverişli değildir raporu çıktı.. erteleme tabiki askerlik yapti anlamına gelmez, erteleme (bekleme)yi "bir yıl sonra yeniden test yapalım bakalım düzelme var mı" amacı ile veriyorlar...

benim tanı: bilateral total işitme kaybı idi...

işitme sorunu olan arkadaşlarıma tavsiyem; eğer işitme cihazı kullanıyorsanız askeri hastaneye girmeden önce mutlaka çıkarın.. zira sizi cihazla duyuyor sanıp geri hizmette askere alabilirler..

benm erkek arkadasim isitme cihazi kullanmio.onada 1 yil bekleme vermediler de en az 3 4 ay oyaladilar ordan oraya ve sonunda gitmesine karar verdiler..

zaten bı kulagı hıc duymuyo yanı o 90 Db ısıtme kaybı olan kulagı hıc duymuyo.biz 90 Db oldgunu askerıye muayenesınde ogrendık zaten.ısıtme cıhazına gelınce de acıkcası bazı sorunlardan dolayı kullanamıyor kendısı.

Anti Oksidan;
Bunu duyduğum iyi oldu bende yapmak istiyorum zaten sağolasın bana en büyük müjdeyi verdin

Sevgili Sametmenc05 askerlik yapmak istiyorsan bu senin tercihindir.. Ama her askerlik yapmak isteyen silah altına alınır diye bir kural da yok...
Önce odiyometrik testlerin yapılacak, test sonuçlarına göre belki 1 yıl erteleme alacaksın. Sonraki yıl tekrar teste tabi tutulacaksın ve nihayetinde askeri hastane sağlık kurulu senin askerliğe elverişli olup olmadığına karar verecek...

Sağlık kurulu cihazlı/cihazsız duyduğuna ve iletişime geçebildiğine hüküm getirirse silah altına alınmana karar verebilir... Ancak yapacağın askerlik büyük olasılıkla geri hizmette olacaktır.. Bol bol patates soyar, soğan ayıklarsın... :)

yav ben askeree hiçç gitmek istemiyorumm yavvvvvv bana yardımm edinnnn ne kadar drcede işitme engelli olduğummuu unutuummm kağıtları kaybetimm cihaz kullanıyorum 2 sinede önerdilerrr ama bennn değil 2 sine bir tanesine bile takımıyorummm cihazım var ama şuan nerde bilmiyemmmmmmmacaba kaç dercede olanlar askere gidemezzz?

Anti Oksidan;
Korkutma beni :confused: Ben normalde hiç duymuyorum deri altına kafatası kemiğine parca yerleştirildi onun sayesinde duyuyorum yani cochlear implant ile yoksa normalde 105-120 db oranlarım işitme cihazı ile bile 90db dyim

----------

beyazgeceler;
sen takmamaya devam et iyice körelir kulakların toptan sağır olur cıkarsın sonra senle sağır diye dalga da gecerler ozamn gitmezsin askere işte sevinirmisin üzülürmüsün vay haline

ohhhhhhhhh iii fikirrrrrr demk pozitif gidiyorummmm benim kimsemm yokkiiii kim ne derse desin umrumda değillllll

Rahatlıktan kimsem yok de annen baban ablan abin var mı var sonucta ailen var işte bu en büyük zenginliktir.

hayır yok onlarda artıkk babammla bayramda önce denberi konuşmuyorum artık diğerleriyledeee tabiki

selam forum.selam arkadaşlar askerlik yoklama eriyim şuan. tecilimmi bozdurdum.askeri hastaneye sevk ettiler.ve kulak ölçümüm içinde eskişehir askeri hastaneye sevkettiler.ölçümlerde;

saf ses ortalama 1, ölçüm=

HAVA sağ 47 db sol 53 db
KEMİK sağ 33 db sol 33 db
2,ölçüm =
HAVA sağ 50 db sol 50 db
KEMİK sağ 35 db sol 35 db

ve askeri hastaneye aldığım raporu getirdim.ORTA DERECEDE İŞİTME KAYBI tanısı konuldu. ve salı günü heyete gireceğim. sizce nasıl bir sonuç verirler .lütfen yardımcı olursanız sevinirimm.

arkadaşlarr bende kağııdmıı şimdii buldum benimmkide söylee

solll sağ

hava : 57 58
kemik: 57 58

aynen böyle ben bunu

kanıı tafsiyelri issee:
arkrateral orta dercede sn işitme kaybı mevcutuur diyorr...sizcee askere gidecemmiii:(
bunu 10.04.2009 da yaptımm bu testii

Kardeşlerim Benim Tek Kulağım Hİç Duymuyor. Askerlikten Direk Muaf Ettiler. Duyan Kulağımda Çok Ama Çok İyi Durumda.

Diğer Yandan Kulak Duyma Seviyesi Belli Oranlarda Olan Arkadaşlar İçin Bir Bilgiyi Paylaşayım; Ankarada Mevki Askeri Tıp Hastanesinde Karşılaştığım Bir Arkadaşla Konuştum Arkadaş 3 Senedir Sürekli Rapor Yenilediğini 2 Kulağındada Yarı Yarıya Duyma Kaybı Olduğunu 4 Sene Sonunda (Yani 1 Sene Sonra) Eğer İyi Yönde Bir İlerleme Olmazsa Muaf Edeceklerini İfade Etti..

Ayaz_ayaz kardeşim benimde sol kulak hiç duymuyor beni direk muaf ettiler sağ kulağım çok iyi olmasına rağmen

benimde sağ kulağım normal çok iyi duyuyor ama sol kulağımı sanırım doğuştan ne yaptık ne ettiysek kaç yerden rapor aldık ki hala duruyor o raporlar hiç bi şekilde ne cihaz ne ameliyat ne yaparsak yapalım düzelemiyeceğini söylediler.son 1 yıldırda yüzücü kulağı denilen rahatsızlığı yaşıyorum.iltihaplanıyor ve dayanılmaz bi ağrı sürekli ilaç tedavisi falan. yani anlayamadığım şu benim muaf tutulmam kuruldaki insanların keyfine mi kalmış. bu çok saçma değilmi sizcede. hukukta bile bunun karşılığı var tek kulak işitme kaybı muaf sebebidir diye.

ben 8 ay yaptım sonra kaçtım :) benim çektigimi çekme... askerlik için 2'inci muayene çagirdıklarında elinde raporun varsa göster..ben duymuyorum babam de :) yapamzsın

herkese iyi günler benim odyo sonuçlarım
saf ses ortalaması
sağ kulak ----hava :94 db kemik:69 db
sol kulak------ hava 25 db kemik 22 db

haziranda tecilim bitiyor bana bu sonuçlarla askerliğe elverişli değildir raporu verirlermi ve izlemem yol nedir yönlendirir seniz çok sevinirim bu arada yedek subay adayıyım ....Hepinize teşekkürler

Yaparsın yaparsın. benim gibi nöbette subaya silahı çeker 2 ay da hapis yatarsın hehhe:)))

Arkadaşlar Ben 9 yaşında Sol Kulağımdan Ameliyat oLmuştum . Kualğımdan Zarı Felan Aldılar Sol Kulağım Hiç Duymuyor Ama İş İçin Heyet Raporu Almıştım % 30 Sol Kulak Duyuyor Demişlerdi. Sağ Kulağımda Bir Problem Yok
Acaba Askere Alırlarmı Yoksa Almazlarmı Ben Askere Gitmek İstiyorum Yardımcı Olursanız Sevinirim e-mail :bitirim_ikili@ hotmail.de

Merhaba Arkadaşlar

Sağ kulak işitmeyi algılama 65
Sol kulak işitmeyi algılama 55

En rahat duyma sağ kulak 75
En rahat duyma sol kulak 65

Ortalama sol kulak 60
Ortalama sağ kulak 70

Önce Askeri Şube'ye gittim..Ordan sağlık ocağına gönderdiklerinde doktora sevkimi istiyorum işitme kaybım var dedim..sonra Askeri Şube'de zilyon tane evrak doldurup beni gülhaneye sevkettiler. Gülhane'de muayene yapıldı. Git tekrar gel dediler gittim geldim tomografi çekildi. Bu sefer işitme testi için GATA ya yolladılar. Kasımpaşa kapalımıymış neymiş. Oraya 1 defa gittim test yapıldı sonuçlarını aldım. Zilyon tane insana kaşelettim. Sonra tekrar gülhaneye gittim sonuçlara baktı..Git tekrar gel dedi..tekrar muayene etti..kurula çıkacaksın dedi..kurula çıktım..23 yaşında işitme kaybı var dediler..hepsi imzayı bastı..3 saat sonucu bekledim..3 saat sonra yazıyor yazıyor diyen bi adam geldi rapor sonuçlarını verdi..sonuç çürük

sonra o çürük belgesini şubeye götürdüm..orada da bikaç kaşe bastılar..3 ay sonra da Ankara'dan esas çürük belgem geldi.

İşitme sorunu ve askerlik..?

doğumumun zor olmasından dolayı kendimi bildim bileli sağ kulağım zor işitir.ailemin çocukken yaptırığı testler dışında işitme kaybımın ne olduğunu bir kaç gün önesine kadar bilemiyordum(testler sonucu hala aanlamış değilim).
forumlardaki bu konula ilgili mesajları uzun süredir araştırıyorum fakat aklıma takılan soruları kafamda yanıtlayabilmiş yada cevap bulabilmiş değilim.mesajımı okuyanlara biraz durumumdan bahsetmek istiyorum...
2002 senesinde liseden mezun olduğumda askerliğimi tecil ettirmek için askeri hastaneye sevkimi istedim ve bu durumumdan bahsettim.o zamanlar beni odyometrik teste tutarak sağlam raporu verdiler.abr tesi falan olmadı.
aradan 7 sene geçti,ben gördüğüm her rütbeli askere durumumdan bahsettim.kimisi askerlik yapabileceğimi,kimisi yapamayacağımı söyledi ama genel kanı hastanede bunun belli olacağı yönündeydi.
geçen hafta itibariyle üniversiteden mezun oldum ve askerlik süresinin uzayacağından(kısa dönemler için)hemen askerlik problemimi aradan çıkarmak istiyorum.bunun içinde askerlik yapaıp yapmayacağımın bir fikrini oluşturmak üzere 2 gün önce odyometrik test yaptırttım...

değerli arkadaşlar;benim cevaplayamadığım birkaç soru için banaa yardımcı olursanız ve varsa yaşadığınız deneyimleri anlatırsanız mutlu olurum...

1)elimdeki odyometrik testi yorumlayamıyorum.doktora ısrarla sormama rağmen işitme kaybımın oranını söylemedi.odyometrik testte sadece size aktarabileceğim
saf ses ortalaması,hava yolu:sağ;110 sol;15
2)bu testle askeri hastanede gireceğim test aynı çıkarmı?
3)abr testinde neyin ne olması gerekiyo?
4)eğer ben çürük isem bu bana neden lisede askerliğimi tecil ettirirken verilmedi?

"saf ses ortalaması, hava yolu: sağ 110 sol 15" in anlamını bilmiyorum ben de. Bu konuda foruma açılan başlılara bakarak mukayese yapabilirsiniz. Mesela:
Sol kulak 40 desibel ve üzeri olsaydı %100 "Askerliğe elverişli değildir" raporu verirlerdi.Kesinlikle raporun verilmeme durumu olmazdı.Benim devlet hastanesinde her iki kulak (bilateral) 68 desibel çıkmıştı.Askerdeyken Eskişehir Askeri Hastanesinde sol kulak 53 dB, sağ kulak 58 dB çıktı.ve bana "Askerliğe elverişli değildir" raporu verildi.Sizin sol kulak 25 dB.Bu sebepten kesin birşey söyleyemem.Ancak sağ kulağınız benim ölçülerimden yüksek.88 dB ileri derece kategorisinde.Hatta çok ileri kategorisinin eşiğinde.Bu sebepten size büyük ihtimal rapor verilebileceğini söyleyebilirim.

Her koşulda askeri hastane kendisi test yapmak isteyecektir. Oradaki testle sivil hastanedeki test arasında mantık olarak bir fark olmaması lazım.

Tecil aşamasında muafiyete dair değerlendirme yapılmaz.

bende dün askerlik şubesine gittim ilk yoklamamı girdim,
10 yıldır işitme engelli olduğumu % 70 duymadığımı ve 11 yıldır epilepsi olduğumu söyledim,beni ısparta askeri hastaneye sevk ettiler,pazartesi günü ıspartaya gidicem
senin elindeki raporların hiçbir faydası olmuyor hatta bakmıyorlar bile BÜLENT abininde dediği gibi askeri hastane kendisi yapıcak

Evet askerlik için askeri hastane kendi ölçümlerini yapıp rapor çıkartıyor. Ben Gölcükteydim.Babam astsubaydı.Orada Askeri Deniz hastanesi olmasına rağmen biz raporu veremeyiz İstanbul GATA'ya gideceksiniz dediler. Bende GATA'ya gidip raporu almıştım.

merhaba. kendimi bildim bileli kronik orta kulak iltihabıyla uğraşıyorum. işitme kaybı, sinirlerin zarar görmesi ve belirlenemeyen nörolojik sorunlar dolayısıyla asker hastanesine sevk oldum. aşağıda odyometri sonuçlarım var. sizce çürük raporu almama yeterlimidir.

asker hastanesi doktorunun koyduğu teşhis "bileteral kronik otitis media skatrisyel" ve ameliyatla düzelir diyor.

sağ kulak 53
sol kulak 32

ayrıca belirteyim; doktor hastayla nasıl konuşacağını bilmiyor. rahatsız olduğum sinirsel komplikasyonları anlatırken banane banane diyerek sözümü kesti ve odyometriye gönderdi.

Padişah ya, haşmetlim tenezzül etmiyor tebası ile konuşmaya!

İşitme ile ilgili olarak başlığa yazılan mesajları inceleyin. Eğer muafiyet verilmesi gerekiyorken verilmediğini düşünürseniz, karara itiraz edin. Askeriye için düzeltme olması pek mümkün olmasa da bunu yapmak lazım.
Ayrıca unutmayın, askere gittikten sonra orada da hastaneye sevk alığ mufiyet için başvurma hakkınız olur. Belki orada insan evladı olan biri ile karşılaşırsınız!

işitme kaybı bulgularım ve askerlik,lütfen bir fikri olan paylaşsın

selam engelliler.biz site halkı....
forumda birçok kere bu problemim hakkında bilgi alışverişi yapmaya çalıştım fakat tam bir bilgi elde edemedim...ilk önce site yöneticilerinden bu yazımda ve başlığımda değişiklik yapmamalarını ve kaldırmamalarını rica ederim
değerli arkadaşlar;üniversiteyi eylül dönemimde bitirdim ve askerliğim geldi çattı.bunun yanında kendi işim var ve nişanlıyım.eylülden beri çevremdeki kimi kesim sağlık problemimden dolayı askere gidersin kimi kesim gitmezsin kimi kesim ise gidersin şu kadar yaparsın çürük alırsın gibi şeyler söylüyorlar.her kafadan ayrı sesler çıkıyor yani.bu soruların cevabı için biliyorumki gidip tecilimi bozdurmam gerekiyo ve sağlık heyetine girmem gerekiyo.fakat içinde bulunduğum durum birz karışık gibi çünkü eğer askere kesin gideceksem bunu ailevi iş vs. nedenlerle erteleyebilirim...
okulu bitirdiğim günden beri 2 defa odyometrik teste girdim(eğer pahalı olmasaydı abr testinide yaptıracaktım).bunun üzerine askeri mevzuatı okudum ve dolaşmadığım internet sitesi kalmadı,fakat yine gördümki her kafadan ayrı bir ses çıkıyor.
değerli arkadaşlar sorunum sağ kulağımda ve işitme kaybım ilkinde 110 db ikincisinde 112 db çıktı....sol kulağımda ise ilkinde 15 db ikincisinde 10 db...
ben bu neticelere göre askerlik yaparmıyım,emsal durumda olan arkadaşlar varmı ve bu dereceler abr testinde değişkenlik gösterirmi?bana yardımcı olacak,yol göterecek ve deneyimlerini paylaşacak arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi iletir,hayır dualarımı sunarım...

110 db olan kulagın çok ağır dereceli işitme kaybı yani duymuyor. ama 15 db olan kulak ise çok az tek kulak duyuyorsun...

Üst Alt