Sevgili arkadaşlar, odyo testi subjektif bir test değildir. Bunu engelli raporlarında uygulanan odyo testlerinde bile yanlış olduğunu vurguluyorum. Yani olması gereken abr testidir. Bundan da ziyade bazı değişik testlerde yapılmaktadır. Örneğin, duymuyorum numarası ile odyodan hile yaparak duymuyorum süsü verilebilinir. Ancak bu er yada geç anlaşılabilir. Bu yüzden askeri hastanelerde odyo testi genel olarak baz alınmaz.
Ben 11-12 sene oldu askerlikten muaf oldum. Ama birde bana sorun, İşitme engeli için yapılan testler 1 ay'ı buldu neredeyse. Askere başlamadan acemilik dönemi geçirdim diyebilirim. Gel git, beklemeler, testler. Hatta o zamanlarda Türkiye'de torpilli çürük raporu soruşturmaları gündemde idi.
Odyo testim yapıldı, sol kulağımda zar dahi olmadığı tespit edildi Gata'da. Sağ kulağımda ise sinirsel bozukluklar olduğu gözlemlendi. Öyle bir testlere girdimki, son aşamada bana, "1 hafta sonra gece uyumadan şu günde gel." dediler. Gittiğimde yatağa uzandım, birde üstüne uyku iğnesi vurdular. Alnıma bir takım şeyler takılırken o esnada uyudum. Uyandığımda sarhoş gibiydim. Nereye koysalar yığılıyordum
Askerler, doktorlar bu süreçlerde çok iyi davrandılar bana.
Benim fikrim gönderirlersede paşa paşa yapacaktım. Yani gitmeyeyim gibi bir düşüncem yoktu. Hatta nereye gideceğime dair dosyalarım bile çıkmıştı. İzmir/Bornova Jandarma olacaktım. Heyetin önüne çıktım, "Askerliğe el verişli değilsiniz." diye bir karar çıktı. Ben gitmekten yana idim, ama oradakiler, "Askerlik farklıdır, her söyleneni duymak zorundasın." diye söylenmişlerdi. Hatırladığım kadarı ile oradaki asker arkadaşlarda, duymazsan şaplatırlar tokadı diyorlardı