Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme kaybı olanlar askerlikten muaf mıdır?

Valla pantelis benim durumumu biliyorsun odyoda sag kulak hava 115 db kemik 67 ds sol kulak 25-15 cikmisti. Abr testinde ise sag kulakta 100 db de yanit alinamadi yaziyor sol kulakta ise 50 db de yanit alindi yaziyor heyete giricem bakalim ne zaman giricez

pantelis sen bugün girecektin abr testine sonuçların nasıl çıktı

bugün benim başıma gelmeyen kalmadı...allah rızası için bu konuda bana yardımcı olcak birisi varsa lütfen özelden mesaj atsın telini sormak istediğim çok soru var...abrye girdim fakat uyuyamadım...herkes farklı şey dedi hastanede...herşey birbirine girdi...

pantelis aynı uyuyamama sorunu bendede oldu 2 aydır sallıyolar haftaya ara gibi geçiştirmeler her hafta arıyorum hep aynı şeyler bende senin durumundayım çaresiz bekliyorum ama askeri hastane de şöyle bişey dedi onlar o testi mecbur yapmak zorunda o test olmadan askere alınmıcamı söylediler hakkımızda hayırlısı

Uyuuuuuuuu :)

hipnotizma.gif

ses ortalamsı
sol hava.60
sag hava 58
kemık sol:60
kemık sag 58
tanı: sol kulak orta dercede sensornöral tip+sag kulak orta dercede mıks tıpişitme kabı mevcut bunlar yazıyor abı
bu oranlarla muaf olurmuyum
anti oksidan abi bu kayıplarla muaf olurmuyum bır cevap verırsenız memnun olurum

ses ortalamsı
sol hava.60
sag hava 58
kemık sol:60
kemık sag 58
tanı: sol kulak orta dercede sensornöral tip+sag kulak orta dercede mıks tıpişitme kabı mevcut bunlar yazıyor abı
bu oranlarla muaf olurmuyum anti oksidan abi olçumler boyle muaf olurmuyum.

murats; her iki kulağınızda da orta derecede kayıp görünüyor... askere alınıp alınmamanıza askeri hastanenin kbb uzmanı başta olmak üzere, oradaki heyet karar verecek.. bence büyük olasılıkla muaf olursunuz, ama bu yıl bir yıl erteleme alırsınız...

İşitme Düzeyi İşitme Durumu
0- 25 dB.........Normal
26- 40 dB.......Çok hafif derecede işitme kaybı
41- 55 dB.......Hafif derecede işitme kaybı
56- 70 dB.......Orta derecede işitme kaybı
71- 90 dB.......İleri derecede işitme kaybı
91- ↑ dB.......Total isitme kaybına işaret eder.

anti oksidan abi çok teşekkur ederım fakat bu ertelemeden sonra tekrar bir daha teste mi girecegiz formda yazılanları okudum bu ortlama ile baya muaf olanlar olmuş hayırlısı bakalım

evet evet, 1 yıl sonra tekrar teste gireceksin... ertelemenin amacı; 1 yıl sonra yeniden test yapıldığında ilerleme var mı yok mu, önceki yılda yapılan ve yeni yapılan testlerdeki değerler tutuyor mu? bunları karşılaştırmak içindir...

Sevgili arkadaşlar, odyo testi subjektif bir test değildir. Bunu engelli raporlarında uygulanan odyo testlerinde bile yanlış olduğunu vurguluyorum. Yani olması gereken abr testidir. Bundan da ziyade bazı değişik testlerde yapılmaktadır. Örneğin, duymuyorum numarası ile odyodan hile yaparak duymuyorum süsü verilebilinir. Ancak bu er yada geç anlaşılabilir. Bu yüzden askeri hastanelerde odyo testi genel olarak baz alınmaz.

Ben 11-12 sene oldu askerlikten muaf oldum. Ama birde bana sorun, İşitme engeli için yapılan testler 1 ay'ı buldu neredeyse. Askere başlamadan acemilik dönemi geçirdim diyebilirim. Gel git, beklemeler, testler. Hatta o zamanlarda Türkiye'de torpilli çürük raporu soruşturmaları gündemde idi.

Odyo testim yapıldı, sol kulağımda zar dahi olmadığı tespit edildi Gata'da. Sağ kulağımda ise sinirsel bozukluklar olduğu gözlemlendi. Öyle bir testlere girdimki, son aşamada bana, "1 hafta sonra gece uyumadan şu günde gel." dediler. Gittiğimde yatağa uzandım, birde üstüne uyku iğnesi vurdular. Alnıma bir takım şeyler takılırken o esnada uyudum. Uyandığımda sarhoş gibiydim. Nereye koysalar yığılıyordum :) Askerler, doktorlar bu süreçlerde çok iyi davrandılar bana.

Benim fikrim gönderirlersede paşa paşa yapacaktım. Yani gitmeyeyim gibi bir düşüncem yoktu. Hatta nereye gideceğime dair dosyalarım bile çıkmıştı. İzmir/Bornova Jandarma olacaktım. Heyetin önüne çıktım, "Askerliğe el verişli değilsiniz." diye bir karar çıktı. Ben gitmekten yana idim, ama oradakiler, "Askerlik farklıdır, her söyleneni duymak zorundasın." diye söylenmişlerdi. Hatırladığım kadarı ile oradaki asker arkadaşlarda, duymazsan şaplatırlar tokadı diyorlardı :)

hazır konu açılmışken benim de başıma gelen bir olayı sizlerle paylaşayım.

2 yıl önce başıma gelen bu olay tam bir komedi. birgün askerlik şubesinden evraklar gelir, artık askerlik çağına gelmiştim dolayısıyla beni de askere çağırdılar. bizde hemen evrakları alıp trabzondaki askerlik şubesine gittik ordan da samsun asker hastanesine sevkettiler beni. işte olay burda başlıyor. samsuna iner inmez doğruca asker hastanesine gittik. orada her türlü kontrolden geçirildiikten sonra işitme duyumu test edecektiler. Öncelikle belirteyim, işitme cihazları olmadan isterseniz atom bombası patlatın yine de duymam ama gelin görün ki testlerde kaybım o kadar ileri derecede çıktı ki doktor benim uyanık olduğumu düşündü. hatta kulağımın dibine kadar gelip çığlık atarcasına bağırır bende o an ani bir tepki gösterdim korktum yani o sırada işitme cihazı taktığımdan sesini duymuştum. doktor da "al işte kesin numara yapıyor. bu durumda rapor falan beklemeyin benden" demez mi :) ne yaptıysak doktoru ikna edemedik. adam keyfine göre bu kez ankaraya gönderdi bizi ordan da aynı raporu alınca durum yine değişmedi. ve hala durumum belirsiliğini koruyor bakalım ne olacak :)

Askerlikten muaf tutulmak o kadar kolay değil. özellikle asker hastaneleri yazımdan da anlaşılacağı gibi çok zorluk çıkartıyorlar.

kardeş keşke duysak yahu ne yapalım bu işin numarasımı olur sabır gerek askerde iken bakalım nasıl zorluklarla karşılaşacagız benımde aynı orta derecede işitme kaybım var ben hiç muayene olmadım yanı oldumda tecıllıyim günüm geldıgı zaman bakacaz duruma gore gecen yıl subeye gitmıştim ben aynen soyledım benım işitme kaybım var sevkımı istıyorum dedım şube sevk vermeyiz dedı once tecılı bozdurmak gerekıyorumuş ondan sonra sevk verıyorlar boyle başına gelen oldumu hiç tecıllı iken askeri hastahaneye sevkını ısteyenler

valla ben hiç uğraşmadım. ister inanın ister inanmayın benim o zamanki bir 60 db diğeri 90 idi. askerlik şubesine gittim. muanemi oldum. askerliğimi en güzel şekilde hiç zorluk yaşamadan yaptım geldim. 3 sene oldu askerden geleli. iyikide gitmişim yapmışım. 60 db kaybım olan kulağıma kanal için işitme cihazı takıp öyle yaptım askerliğimi. koşu, halat, tırmanma, barfiks, yat, kalk sürün askeri eğitimin hepsini gördüm. tek sorun atış eğitimlerinde g3ün sesinde rahatsız olmamdı. atışlarda cihazımı çıkarıyordum. hedefi 3 te 3 vuruyordum. atıştan sonra cihazımı tekrar takıyordum. askerliğimi çavuş olarak yaptım çok şükür. askere gideceklerin endişeleri bence çok abartılı. benim şimdiki kaybım 76 db ve 90 db.

arkadaşlar gun gedı çattı kafayı yıyecegım artık.sag ve sol kulakta kayıp var 58/ 60 bu degerlerde hiç askerı hasthanede muyane olmadım nasıl geçer ne olur bılemıyorum.sıkıntı ve stresten ne yaptıgımı bılmıyorum.muaf olurmuyuz olamazmıyız

murats;

murat benim kaybım o zamanlar 60/90 idi. askerliğimi yaptım geldim. hiç bir zorlukta yaşamadım. sana işitme cihazı verip öyle askere alabilirler.

herkese merhaba bende yeni üye oldum.benim odio test sonuçlarım: sol 60db(bilateral orta derecede sensöri-nöral tipte)

sağ kulak ise 56db aynı şekilde iişitme kaybım var askerliğim tecil olabileceğini biliyorum araştırmalarım bu yönde.çünkü doktorum sana ateşli silahlar v.s.kulak basıncına çok tehlike ve sağır olma durumun oluşabilir.bu yüzden askeriye sana birşey olursa hesap verme durumunda kalır ayrıca imza atan kişinin rütbesi yanabilir.o yüzden riske atamazlar demişti.gerçi askerlikten kaçtığım yok ama durum böyleyken gitmemek daha iyi olacağına karar verdim.inşallah öyle olur.üni bitirdim bu sene olmazsa kısa dönem zaten .yinede görüşlerinizi almak isterim. iş gücü kaybım % 18

forumcu nickli arkadaşa : herkes senin gibi kolay yapacak diye bir kural yok.ben yeni yeni farkeettim ve duyma problemim cihaz almadan çok ilerledi.anlamıyorum duyduğum şeyleri.artı zorluk yaşayan çok kişi varmış gizleyenlerden duyduğuma göe.bende zorlanırım.silah v.s tehlikeliymiş.basıçta öyle scuba v.s yasak.uçağa mecbur kalmadıkça yasak.naısl oluyoda ağır antreman programına tabi oluyosun anlamış değilim.

İşitme kaybı varsa askerlik yapmak çok çok çok çok çok zor olur. Aman diim.

Aşağıdaki hallerde askerlikten muaf olunur:

B) 1. Bir kulak fısıltı sesini 3 (dahil) metreden (30 dB) mesafeden işittiği halde diğer kulağın fısıltı sesini 1 metreden daha az (65 dB ve daha fazla) mesafeden işitmesi, tam sağır olması ya da tam sağıra yakın olması.
2. Her iki kulağın fısıltı sesini 1 ilâ 2 metre arası (40-65 dB arası) mesafeden işitmesi.
3. Bir kulağın işitmesi normal olduğu halde diğer kulakta saf ses odyogramda konuşma frekanslarında total işitme kaybı veya 90 dB ve üzerindeki işitme kayıpları (Bu maddenin değerlendirilmesinde 100 dB seviyesindeki klik stimulusla yapılan işitsel uyarılmış potansiyeller (ABR) testinde cevap elde edilememiş olması şarttır).
4. İşitme kuvvetini, bu maddenin (A) diliminin (1) veya (2) numaralı fıkralarında belirtilen miktar kadar azaltmakla birlikte her iki kulakta 4000 (dahil) frekanstan itibaren 60 dB’in üzerinde nörosensoriyel işitme kaybı.

D) 1. Her iki kulağın fısıltı sesini 1 metreden aşağı (65 dB ve daha fazla) mesafeden işitecek olan ileri derecedeki sağırlıkları.

forumcu nickli arkadaşa : herkes senin gibi kolay yapacak diye bir kural yok.ben yeni yeni farkeettim ve duyma problemim cihaz almadan çok ilerledi.anlamıyorum duyduğum şeyleri.artı zorluk yaşayan çok kişi varmış gizleyenlerden duyduğuma göe.bende zorlanırım.silah v.s tehlikeliymiş.basıçta öyle scuba v.s yasak.uçağa mecbur kalmadıkça yasak.naısl oluyoda ağır antreman programına tabi oluyosun anlamış değilim.

ben doğrusunu isterseniz askere isteyerek ve bilerek gittim. benim gitme isteğimde vatan sevgisinden ileri geliyor. gittiğim zaman işitme kaybım sol 60 sağ 90 db idi. sol kulağıma kaliteli bir kanal içi işitme cihazı aldım öyle gittim. bu şekilde konuşulanları oldukça rahat duyuyordum ve anlıyordum. bakın askerlik askerlik zorluk derecesi bakımından yerine göre değişir. bazende insanına göre değişir. bir bakarsınız çok güzel bire düştünüz. ama orda ters bir komutana denk gelirsiniz her türlü zorluğu görürsünüz. yada güneydoğuda berbat bir yere düşerseniz iyi yürekli bir komutan size anlayış gösterir. ben sabah sporlarının hepsini yapıyordum. tüfekli ve tüfeksiz seri hareketlerden tutun koşu ve kondisyona kadar herşeyi gördüm. bunlarda bir sorun yok. tek sorun. askere giden her gence g3 piyade tüfeği verirler. bu piyade tüfeğinin ateş esnasındaki sesi en sağlam adamı bile rahatsız eder. ben atış esnasında takım komutanıma durumumu anlattım. dediki atış sırasında işitme cihazını çıkar, kulağına biraz pamuk tıka. sesler sana zarar vermesin. komutu ben sana vereceğim dedi. öylede yaptım. ha 80 ve üstü db bir kaybınız varsa zaten askere almazlar sizi. ama 55 60 db kaybı olanlar askere gittikten sonra özellikle atış eğitiminde komutanlarına mutlaka durumunu bildirmeliler. g3 tüfeğinin sesi kulaklara zarar verebilir. o yüzden dikkatli olun... birde daha önce dediğim gibi askerlik öyle abartılacak bir şey değil. ama 70 80 db kaybı olanlar ne yapıp edip gitmesinler. orda albaylarla bile birebir muhatap olma durumu var çünkü.

şimdi bir arkadaş bana diyorki o ağır eğitimi nasıl yapmışsın anlayabilmiş değilim diyor. yahu arkadaşım sen kulağınlamı barfiks çekeceksin. kulağınlamı koşacaksın. kulağınlamı şınav, mekik çekeceksin. elin ayağın tutuyorsa, bir işitme cihazıyla konuşulanları anlayıp duyabiliyorsan bir sorun yok. yeterki atış eğitimlerinde cihazını çıkarıp pamukla kulağını koru. bir operasyon olması durumunda seni zaten operasyona götürmezler. üniversite mezunuysan karakolda kağıt kalem yada getir götür işi verirler.

merhaba bulnes sen gatadan askerlikten muaf raporu mu aldın yoksa özürlü raporu mu aldın?
Evet askerlik için askeri hastane kendi ölçümlerini yapıp rapor çıkartıyor. Ben Gölcükteydim.Babam astsubaydı.Orada Askeri Deniz hastanesi olmasına rağmen biz raporu veremeyiz İstanbul GATA'ya gideceksiniz dediler. Bende GATA'ya gidip raporu almıştım.

abicim ben geçen hafta gatada ABR midir nedir ondan yaptırdım işitme kaybı yüzde 60 çıktı haftaya heyete gircem nolucak şimdi.... şunuda söyleyim 2 defa erteleme aldım bu 3. işlem.

hadi bakalim ne olacak haftaya merak edelim bizde, ama merakini önceki ertelemelrde ne ciktiydi degerlerin ayniysa muafsindir merakini burda giderebilirsin yani ayni degerlerle erteleme aldiysan ,saten elverisli olsa idi seni heyete sokmadan sevkinin arkasina askerligi elverislidir diye yazip subeye gönderir ,sen 3 islem oldugna göre bu sefer kesin muafsindir,tabiki 5 isleme kadar uygulama haklari var ,ama genelikle 3 cüncü islemden sonra son karari veriyorlar

delileri alıyorlar mı :D:p
deliligine bagli deli isiriyorsa almiyorlamis laaaa:cool:

pantelis senin son durum nedir ? sen tecilliykenmi askeriye hastanesine gitiin dostum ?

Arkadaslar Merhaba Bende Şuan 2003 Yılına Ait Denizli SGK dan Cihaz Alabılmek İçin Heyet Rapor var Ve Bu Raporda Ağır Sensörnöral İşitme Kaybı Mevcuttur Ve Falanca Cihazı Alabılır Dıye Bır Rapor Var 2.si 2006 Yılında Aldıgım Gazi Üniversitesi Raporu Var Bundada Tanı Bileteral Orta Derecede Sensöri Neural İşitme Kaybı Mevcuttur Önerilen : Hasta İki Kulağında İşitme Cihazı Kullanıyor Diye Raporum Mevcut Şimdi Bu Raporları Versem mii Vermesem mi Diye Düşünüyorum 5 Yaşımda Ateşlik Hastalık Sonucu Penisiline Olan Alerjimden Dolayı Her İki Kulagımda İşitme Kayıpları Oluştu Ve Hatırladıgım Kadarıyla Odyo Testlerımde 70 Db Aşağı Gelmiyor Ve Dün Askerlik Şubesine Gittim Memur KAdına Dedim Eger Yoklamadan Sora Çürük Raporu Verebilirlermi Dedim Ona Göre YOklamadan Sora Tecill Yada Asker Alma Diye İşaretlicem Dedim ve Kadının Bana BEN DOKTORMUYUM NERDEN BILEYIM SEN BENI COK YORDUN DEMESINDEN Sora butun herkes bana baktı ve Ben o psikoloji altında Yoklamadan Sora Askere Alma Olarak İşaretledim Ben Bu İşitme Kayıpları Sonucunda Askerlik Yapabilcegımı Sanmıyorum Bana Biraz Yardımcı Olursanız Sevinirim Ve Bu Dilekçeyide Tecil İstiyoruma Cevirebilme İmkanım varmı ?

tecili isaretleseydin bu seferde askeri hastaneye gidemezdin,sen askeri hastaneye gitmek istiyorsun ozaman son yoklamanda rahatsisligini belirtirsin seni askeri hastaneye yolarlar
,askere alma isretledin ama ,sana yinede bir form dilekce verecekler oraya hastaligni yazarsin ve sivil memurada dersin seni mecbur subenin revirin doktoruna yoliycaklar orda ona
derdini anlatirsin burda yazdiklaringibi ,o zaten seni askeri hastaneye sevki uygundur diye kase basar ,ve seni gataya yada etimesguta yolarlar ve muaynende baslar bölece

Arkadaşlar Meb'de memur olarak görev yapıyorum ve adaylığım kaldırıldıktan sonra askerlik işlemleri için samsundaki şubeye gittim ve durmumu söyledim.Ardından önce şubedeki revire ardından samsun askeri hastnesine sevk ettiler ve sonra hiç muayene edilmeden direkt gataya sevk ettiler. Pazartesi günü gataya gideceğim. Bundan sonrası ne olcak? gatada işlmeler ne kadar sürer? Benim işitme kaybım solda 100/100/100/100 dB total, sağda 65/75/95/95 dB ve raporumu da verdim.
Evet? sizce neler olur?

bir kulagin total isitme kaybi zaten askerlige elversli degildir ,bu rapor alman icin yeterli olacaktir ,

gatada işlemler eskisi gibi yavaş değil. çürük raporu için en çok 3 yada 4 günde herşeyi bitiyor. bazı durumlarda aynı günde her şeyi bitebiliyor.... işitme kaybınız hafifse çürük raporu almanız için biraz uğraştırıyorlar. orta ve ileri derecede işitme kaybınız var çürük raporu veriliyor hemen.

Odyo yapti askeriye sol88/65 sag 83/67 cikti bu sonuclarla 10 gun sora bidaha gel bidaha test yapcaz 3 kez 10 argun arayla gidip gelceksin dedi

ordaki doktorlara bagli ,simdi abre testi yapilcak sana abre testi icinde sana randovu 10 gün sonraya randovu verilmistir ,ve o abre testini de yapilinca konsey heyet karari yani heyete gircegin günü randovosunu verir ,sonra heyete bir parmak basip cikarsin,sana orda hic bir sey sormuyorlar bile ,parmagi bas cik 2 saat sonra ön raporunu almaya gel diycekler bittti,simdi bu randevular doktorlara bagli ,cogu kisler de bir haftada bitirebiliyor bütün islemleri,bence senin abre testin yapilinca ertesi gün girersin heyete

Üst Alt