Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstanbul kart devamlılığı için raporu sisteme işletmemiz gerekiyormuş!?

Escape Angel

184 şikayet edin.Bende bunu anlamadım bazı hastaneler yapıyor bazıları yapmıyor neye göre kime göre keyife göre mi yapıyorlar.Elinde yazı var hala yapmıyor sorun sistemse bilgi teknolojileri ne işe yarıyor hiç çözüm odaklı yaklaşmıyorlar.
Hala tedirginim bu konuda korkarım ki,bir günlük yolu giderim yine halledip gelemezsem bu sefer hep sinir olurum.

Hastanenin elinde belgenin olmaması, elinizdeki resmi evrağı geçersiz kılmaması lazım. Bir avukata sorup öğrenmekte fayda var. Mantıken, eğer evrağın bir kopyası kurumda yoksa, evrağı geçersiz saymaları için evrağın sahte olduğunu ispatlamaları gerekir diye düşünüyorum. Sonuçta orada heyette bulunan doktorların imzaları var, hastanenin kendi basmış olduğu mühür var. Resmi bir evrak.

yine söylüyorum bence konu hastane ile ilgili değil direkt memurla alakalı

Cuma günü rapor aslı ile gittim Şişli Etfal'e. Rapor tarihi eski olduğu için kayıt yapamadıklarını, yeniden kurula randevu almamı söylediler. İlgili kişilerin keyfine kalmış, iyi anına denk gelirseniz ne ala, yoksa eski tarihlileri kayıt ediceklerini düşünmüyorum. İnşallah bu hastaneden kayıt ettirebilen olurda ben yanılırım.

mustic4n

İl sağlık müdürlüğü ne şikayet edin.

GM 6 d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hastaneden hastaneye farkediyor sanırım ne diyeyim herkes sansini deneyecek ben gidecegim care yok

Yönetmelik açık net arkadaşlar. 15. maddenin 1. fıkrasında 20/02/2019 tarihinden önce alınan rapordaki kusur ve oranlar aynen geçerli olup ilgili kişi tekrar heyete gönderilemez diyor. Burada yapmaları gereken eski formattaki raporları yeni formatta dosya üzerinde değiştirecekler. Her kurum rapor istedi mi heyete mi gireceğiz böyle saçmalık olabilir mi. Hepimiz bordolu olarak çalışıyoruz ve vergi indirim derecemiz bodrolarda yazıyor. Sıkıntı olsa zaten SGK iş yerine bildirim yapar tekrar rapor isterdi. Biraz da yığılmadan kaynaklı memurların bertaraf etme durumu da var.

Değerli Arkadaşlar Şişli Etfal Hastanesinden 1999 yılında alınmış aslı elimde olan ve üzerinde TCKN olmayan sürekli raporumu Başhekimlikle görüşmeme rağmen ulusal engelli veri bankasına kayıt yapmadıklarını yeni rapor alınması gerektiğini söylediklerini geçen hafta bende sizlerle paylaşmıştım.Konuyu farklı bir hastane üzerinden bilgi almak amaçlı tekrar araştırdım.Çıkardığım sonuca göre ulusal engelliler veri bankası 2007 yılında yürürlüğe girmiş o yüzden 2006 yılı ve öncesi tarihli raporlar bu sisteme kaydedilemiyor ve bu tarihten önce alınan raporlar bu sistemde kayıtlı değil.Rapor alınan hastaneden farklı bir hastaneye giderek kayıt talep edilirsede hem sistem buna izin vermiyormuş hemde hastaneler bu konuda inisiyatif ve sorumluluk almak istemiyorlar.ASPB engelli kimlik kartım var ayrıca nüfus cüzdanlarında engelli bilgisinin yer alması için 2005 yılında sosyal hizmetlerden kayıtta yaptırmıştım.Buna rağmen ulusal engelliler veri bankasında kayıtlı değilim.Yani bu durumda engelli kimlik kartı olan herkes otomatik olarak ulusal engelli veri bankasından kayıtlı değil sonucu çıkıyor.Ulusal engelli veri bankasına yeni alınan raporlar görevliler tarafından rapor alındıktan bir süre sonra manuel giriş yapılıyormuş.Konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı neden açıklama yapmıyor anlamak mümkün değil gerçekten.En azından mağduriyetleri önlemek ve uygulamadaki sorunları çözümlemek adına İBB engelli İstanbul kartların vizeleme tarihini 1-2 ay erteleyebilir belki.Saygılarımla.

sgurkan

184 u aradik kayit actilar. Cimere basvuruda yaptik.Çalışanların yönetmelikten yazıdan haberleri bile yok. Herkes halletti bi biz kaldık herhalde☹ bende memurum hicbir vatandaşa boyle davranmıyorum. Elimden ne geliyorsa yapıyorum. Anlamadığım sorun kayit edilenhastane sistemiyse 2001 tarihli raporu aynı sisteme nasıl kayıt ettiler demekki sistemde sorun yokki kayıt oluyor. Bencede sorun memurlarda.

Arkadaslar gayrettepe istanbul kart basvuru merkezine gittim bilgi almak icin gişedeki memur gayet acik bir sekilde beni bilgilendirdi.Raporu aldigin hastane ile gorus oraya gitmene gerek bile yok rapor numarani soyle seni e rapora islesinler sonra gel bana kart islerini hemen halledeyim dedi.bence hastanedekilerin konuyla ilgili hic bir bilgisi yok eski raporu kaydedemiyorum tekrar rapor cikarmaniz gerekitir demekten baska birsey yapmıyorlar.Bilmedikleri yere konusup bosu bosuna bizi sitrese sokuyorlar.

Sultan arkadaş genel bilgi vermiş sana bilmiyor ki senin raporun eski tarihli ve hastanede göremiyor senin raporunu kendi sisteminde görse hemen işleyecek zaten... Zaten sıkıntı da buradan sonra başlıyor ya... Neyse bugün h.pasa numuneye giden bir arkadaşım tekrar sordu 2005 öncesi raporların durumunu ve ortadaki sorumlu memur 2005 oncedy raporlar için sisteme yeni bir buton eklenicek o zaman yapabilecegiz demiş. Bir kaç güne kadar eklenir demiş. Ben Perşembe günü gidip yeniden şansımı deneyeceğim...

h.paşa numunedeki arkadaş başından savmış o arkadaşını. ne butonu gelecekmiş? ben bugün 2001 tarihli raporumu nasıl kayıt ettirdim? h.paşanın ne farkı varmış?

@UMOZTURK

Umit raporumun eski oldugunu söyledim zaten rapor numarasini verip kaydettiriyorsun dedi.

Hastaneler kolaya kaciyor ugrasmak istemiyor.

Eski tarihli raporları sisteme kayıt etiren arkadaşlar hangi hastanede nasıl yapıldığını yazarsa buradaki kayıt etiremiyen arkadaşlara yol göstermiş yardımcı olunur saygılarımla ve işlemi yapmıyan kişiler hakındada cimer başhekimlik 184 şikayetlerinizi yapınız birlik olmamız gerekli

Benim %81 agir eng raporum var 2017 senesinden e nabizda gorunuyor e raporda cikmiyor ist kart icin basvuru yapabilirmiyim arkadaslar

merhaba arkadaşlar ,

e rapor için ilk hastaneye giden ve 184 e cimere kayıt açan arkadaşınızım ,kamu denetçisi kurmunada kayıt açtım.
bugün 184 ü tekrar aradım bir hafta oldu bana dömüş yapmadınız dedim diğer şikayetlerimide ilettim ,bu konuda başka bir yere başvuru yapılacak makam varmı diyede bilgi sordum bana e rapo sağlık bakanlığı kontrolünde cimer kaydıda bize gelir hastane ile görüşülüyor inceleniyor işlemin ivedi olduğuna dair kayıt a not koyup tekrar iletiyorum dendi.184 20 dakika sonra geri dönüş yaptığını görmediğimden tekrar 184 ü aradım.ŞİKAYETİMİN SONUCUNU UZMANLAR YANIT VERİYOR. size ulaşılamamış tekrar aranmak içim not koyuyorum dendi. 4 saat sonra tekrar arandım.Uslübünca tekrar anlattım.en son aralık 2000 tarihli olan raporlarımın olduğunu sürekli olduğunu orjinallerinin bende olmadığını fotokopilerin olduğunu sağlık kurulunun [FONT=Tahoma]tekrar rapor çıkarmam gerektiğini [/FONT]söylediğini ilettim. Bu duruma ititaz ederek başhekimliğe çıktığımı ,başhekimin rapor aslı olmadan onay veremeyeceğini aslını ise arşivden çıkaramadıklarını ilettim. bu hafta sonunda kartlarımızın süresi dolacak maüdur olacağız acilen çözülmeli dedim.184 yetkili Bana tekrar rapor çıkarmlarını istemelerinin doğru olmadığını söyledi.bu konuda birçok şikayet gelldiğini söyledi.sağlık kurlunlarının istensede yeni rapor talebini karşılamayacak durumda olduğunu iletti. Bilgi işlem birimi çalışıyor size durum düzlince bilgi vereceğiz dediler.
Benim gibi raporu olan ve sisteme kaydettiremeyen arkadaşlar 184,cimere şikayet edinki düzeltsinler.

ayazefe Merhaba siz hangi hastane de yaptırmıştınız.Benim Hastane trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi bana sordu hangi hastane yapmış bizde soralım öğrenelim nasıl yapmışlar,bizde 2008 öncesi raporların girişi yapılmıyor diyor.Sonra 184 aradım bastım fırçayı acil aranmayı istiyorum dedim.

ulusal engelliler veri bankasına biz girebiliyor muyuz. nasıl üyelik oluşturuyoruz

Only10
MERHABA
ulusal engelli veri bankasına kayıtlı olup olmadığımızı nerden anlıyoruz nerden bakabilirim
xxmito

EVET AYNEN BENİMDE ÖYLE BUNU NASIL KİMDEN ÖGRENEBİLİRİM E-NABIZ DA GÖZÜKEN VERİ NEDEN E-RAPOR DA GÖZÜKMÜYOR BUNU BİLEN ANLAYAN DETAYLI ANLATABİLİRLER Mİ
SADECE SORU ŞU E-NABIZ DA OLAN E-RAPOR DA NEDEN GÖZÜKMÜYOR

sgurkan

arkadaşım memur sizi başından savıyor. ben edirne devlet hastanesinde yaptırdım başka hastanelerde yapıyor yapamayanlar neye göre yapamıyor

uluslarararası veri bankasına kaydedecek e-rapora değil

@ayazefe ya başından savıyor savmıyor onu bilmiyorum kadının söylediğini söylüyorum 2008 den öncesini kayıt edemiyoruz dediler bana bilgimiz yok diyor ben telden konuşuyorum zaten telefonda yaptırım gücüm ne kadar olabilir ki,bir günlük yol ha deyince hemen gidemiyorum.Yetkili kişi izindeymiş o gelince konuşacağım artık.

ayazefe

uluslarararası ENGELLİ veri bankasına KAYITLI OLUP OLMADIĞINI NASIL ÖGRENİRİZ YADA KAYITLIMIYIZ ONU NASIL BİLİRİZ

Az önce samatya osmanbey polikliniğinde idim raporunda TC numarası olmayanları geri çevirdiler sağlık bakanlığından konu hakkında kendilerine bir bilgi ulaşmadığını hâlâ konu hakkında görüşüldüğü şu an için TC boşsuz raporları kabul edemeyeceklerini beklemelerini yada yeni rapor için muracat etmelerini istediler

ben alalı 6 ay oldu.ümraniye devlet hastanesi e-rapor icin eski rapora itiraz edip yeniden heyete gireceksin dediler.her kafadan bir ses cikiyor kimse ne yapacagini bilmiyor

mclaren Arkadaşlarınız gittiler mi bugün Şişli Etfal Hastanesine? Sistem girişleri yapılmış mı? Rapor tarihleri nedir?

ayazefe

MERHABA
ulusal engelli veri bankasına kayıtlı olup olmadığımızı nerden anlıyoruz nerden bakabilirim

Hastane Saglık Kurulu gorevlilerine TC Kimlik No söylerseniz onlar kendileri ulusal engelli veri bankasına giris yapıp kaydınızın olup olmadıgınızı kontrol edip bilgi verebilirler diye tahmin ediyorum.

ayazefe

E-NABIZ SİTESİNDEKİ RAPORLAR BÖLÜMÜNDE OLAN KISIM ULUSAL ENGELLİ VERİ YE KAYITLI OLDUĞUMUZ ANLAMINDA MI OLUYOR YANİ

GZP1MV.jpg

Üst Alt