Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstanbul kart devamlılığı için raporu sisteme işletmemiz gerekiyormuş!?

Biri cevap lütfen. Bakanlığın verdiği engelli kartım var, e nabızda kayıtlı raporum var. Gidip ben istanbul kart çıkartabilirmiyim ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

@melihbe en az %40 Raporunuz varsa, e-Rapor ve Ulusal Engelliler Veri Bankası sistemlerine kayıtlı ise İETT' nin bölge ofislerinde Ücretsiz İstanbul Kart alabilirsiniz.

indian

E-raporda kayıtlı ulusal engelliler veri bankası nedir, devletemi ait ? Nasıl kayıt yapılıyor buraya ? Ne boş işler vs vs.
Ötv siz araç alınırken kimse ulusal engelliler veri bankasına kayıtlımısın diye sormuyor biz daha istanbulda otobuse binmek için banka kaydı yaptıracaz :)

melihbe

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Sağlık bakanlığı ortak iştiraki ile kurulmuş 1.00 TL ödenmiş sermayesi olan bir bankadır
Çalışma şekli sağlık bakanlığından alınan engelli raporlarının direk girilmesi sureti ile diğer devlet kurumlarınca işlem yapılmasını sağlamak olsada Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının engelli kimliği verirken veritabanı kaydına bakmadan eldeki raporla kimliği dağıttığı için 2019 yılında meydana gelen istanbul kart olayında sağlık bakanlığına bağlı hastanelerin personelinin sağlık raporlarından uçak yapıp hastane pencerelerinden yarıştırmak sureti ile çoğu raporu kaybedip sisteme girmedikleri ortaya çıkmıştır

Ulusal engelli veri bankasının sermayesi yetmediği için araştırma yapamamış gidip sağlık bakanlığı ile işinizi halledin demek sureti ile bankanın kepenklerini indirmiştir

Kısaca olay bu :)

Teşekkürler de şimdi ben ibbden iett kartı alabiliyormuyum. E-nabızda çıkıyor rapor ?

melihbe e nabızda rapor numarasını al elinde orjinali varsa onuda al yanına belbimin merkezlerinden birine git görevliye ver kartını al e nabızda göründü ise ulusal engelliler veri bankasına kaydedilmiş demektir

Ben yıllardır arada sırada ziyarete geldiğim istanbulda kartımı kullanıyorum. Üstelik hiç vize yaptırmadım. Daha bugün kullandım.

güzi

vizeleme uzatıldı 3 ay gelmişken bir makineye koyup vizeni uzat kasımı geçirirsen yeniden belbim burosuna gitmen gerekir

Merhaba 2019 öncesi raporlar sisteme işleniyormu? Yoksa yeniden mi rapor allamız gerekiyor bilgi verebilirmisiniz

diexelans
e nabıza bak görüyorsan sisteme işlenmiştir büyük ihtimal senin sorunun olmaz rapor tarihin çok yeni

E rapor da veya uevb nasıl bakıyorsunuz ayrıca referans numarası yazan nedir?
Ben raporumun kayıtlı olup olmadığını göremedim işlemler nasıl yapılıyor biri de anlatmamış

E-rapora katıtlı olup olmadığına e-devlet bakıyorsunuz
Aramaya e-rapor yazın linklerde gözüküyor

20.03.2019 tarihi sonrakiler e rapor sistemine girmiştir o tarihten öncekilerin ulusal engelli veri bankasından olması yeterlidir 20.03.2019 tarihinden öncekilerin e raporda aramayın kısaca raporunuzun altında ıslak imza varsa eski usul e imza yazıyorsa yeni usuldedir

https://enabiz.gov.tr/ kısmına ister kayıtl olarak istersenşiz e devletten arama kısmına e nabız yazarak girebilirsiniz e nabız sayfanıza girince soldaki menulerden raporlarım kısmına bakınız orda yoksa ulusal engelli veri bankasına girmemiş demektir
ıslak imzalı raporlarda referans numarası olmaz rapor numarası vardır .

Arama da 61 tane kayıt çıkıyor kardeşim
Bu hangi kurumun altında
Tam yazarmısın lütfen
E nabızdan baktım rapor kısmında 3 rapor var ve hepsinde de ilaç kullanım yazıyor ama bana vizelere geldi bende yaptım seneye kadar uzattı
E devlete bakamadım

e devletten sadece e imzalı raporlar sorgulanır

e-İmzalı Erişkinler için Engellilik Sağlık Kurulu Raporları Sorgulama

e nabız sisteminde şifren yoksa önce e devlete girip arama kısmına e nabız yazıp e-Nabız Kişisel Sağlık Sistemi üstünden e nabız sistemine girebilirsin demek istedim

E nabız kısmında engelli raporun görünmüyorsa hastane hala kaydını geçmemiştir vizeleme nasıl geldi oda ayrı bir soru zaten bu olaylar baştan aşağı saçma
Devlet kendi verdiği engelli kimliğini dahi geçerli saymayıp illa hastane kaydını işletmek istiyor

Polat34

E devlete girdiginizde portaliniza gelen mesajlardan bile e nabıza girebiliyorsunuz,raporlarim bölümüne girdiginizde engelli veri girişi yapildigini görürsünüz.

Hastanede eski raporunu kaydetirebilen varmı eski raporunu e-rapor sistemine

sgurkan eski raporumuzu e-rapor sistemine kaydetirmek için hastanede hangi işlemleri yapmamız gerekiyor

Polat34

Direk sağlık kurulu uzman hekime basvurdum dilekce yazmistim onu verdim gerekli islemlwri yaptırdı hemen.

E rapora niye kaydetiyonuzki raporunuzu e devlete

Ben sildirtecem gidimde ankaraya ne gerek enabızdan edevletten rapor bakmaya özel şeyler

Aslı bende zaten

Burda gelip de engellilerin gasp edilmiş haklarına bir tane laf söylemeyip savunma pozisyonuna geçen bir kaç kişi var.

Benim bu arkadaşlarla sorunum var. Bu kararlar alınmış hakların iptalidir, hukuksuzdur. Sen bunu göremiyorsan, destek olacak yüreğin yoksa veya birşeyler seni bağlıyorsa susacaksın.

Son 2 senedir hükümetin aldığı engellilerle ilgili tüm kararları kınıyorum. Resmen bir çok hak elimizden alındı veya kısıtlandı. Bunu göremeyen ya okuduğunu anlamıyodur ya da kötü niyetlidir.

sgurkan
Kafa Karıştırmayın lütfen. kişisel işlemleriniz geneli bağlamaz.

Raporunu kaydetmek isteyenlere Tavsiyem gitmeden önce Hastaneyi arayınız.
bazıları standart Raporun aslını görüp işlem yaparken bazı hastanelerin sistemleri hazır değil. şimdilik işlem yapamıyorlar.

@Netbey
Burada kafa karistiracak ne var beyefendi ben kendi yaptigim islemi anlattim,insalarin kendi işleriyle ilgi nasil yapacagini mi anlattim, ilgili hastanelerini arayip kisiler kendisi soracak tabiki onuda ben mi anlatacağım her hastanenin çalışma prosedürü farklıdır ama sistem uzerinden genel bir islem yapiliyorsa hangi hastane olursa olsun bu aynıdır değişen birşey olmaz.İnsanlar bilmiyor nasil yaptigimiza dair bilgi paylasiyoruz o kadar.Burada bu yorumu yapmaniz yersiz,ki birde benim yazimi alinti yaparak yorum yapmissiniz.Bu tür yorum yapanlar alıntı yapmadan yorum yapsinlar lütfen.

Son düzenleme:
sgurkan tamam telefondan göremiyordum ama bilgisayardan e nabız sistemine girince engel bilgisi görünüyor.

*Diğer kurumların raporlarınızı doğrulayabilmesi için T.C. Kimlik Numaranızı ve Rapor Numaranızı vermeniz yeterlidir.

Tarih Rapor Numarası Ağır Engellilik Durumu Süreklilik Rapor Geçerlilik Süresi (Ay) Kurum İl Kurum Adı Engel Oranı
Değerlendirilmedi Evet İSTANBUL İSTANBUL

Netbey

yıl 2011 sağlık bakanlığı döner sermayeden sağlık çalışanlarına katkı vermeye başladı sistem medulaya bağlandı 2012 olmadan sistem oturdu her hastanenin çalışanları döner sermayeden katkılarını almaya başladı

19 Temmuz 2008 CUMARTESİ

Başbakanlık (Özürlüler İdaresi Başkanlığı)'tan:

ÖZÜRLÜLER VERİ TABANI OLUŞTURULMASINA VE

ÖZÜRLÜLERE KİMLİK KARTI VERİLMESİNE

DAİR YÖNETMELİK

10.08.2019
Hastanelerin bazı raporları ulusal engelli veribankasına işlemediği için elinde raporun aslı dahi olsa hastane arşivinde kaybolmuş raporlar için yeniden heyete girmek zorunda kalan engelliler

E rapor sistemi tek sağlık bakanlığı veri tabanı tek o hastane hazır değil bu hastane hazır değil imkansız karstan edirneyetüm hastane ekranları işlemleri tek sistem üstünden

Medula sistemi faliyete geçtiği an tüm istirahhat engelli ilaç raporlarının siisteme girilmesi gerekiyordu ama malesefki yapılmadığı anlaşılmış oldu

Bu işlemler 81 il için yapılması gerekiyormu arkadaşlar kayıt için eski raporların

Üst Alt