Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstanbul kart devamlılığı için raporu sisteme işletmemiz gerekiyormuş!?

Göktepeli63

o işlemlerin 2008 den beri yapılması gerekiyordu 2008 öncesi raporların 2008 den itibaren o zamanki adı özürlüler veri tabanı şimdiki adı ulusal engelliler veri bankası kayıt işlemleri yapılmalıydı hastane yönetimleri veya kurulları bu işi başka kurumşşar yapar diye savsakladı ama malesef o dönem veritabanı kontrolü mecburi olmadığından işlem yapan tüm kurumlar rapor aslı ile işlemleri yaptı kimse veritabanına işleme veya kontrol işlemi yapmadı

Merhaba

Forumda bilgisi olan arkadaşlar vardır. %58 rapor ve %45 vergi indirimi olan bir kişi farklı sebeplerden dolayı tekrar rapor alırsa ve bu rapor oranı %40 ve üzeri olursa tekrar vergi indirimine başvurması gerekiyor mu ? İlk rapor ve vergi indirimi süreklidir.

Sanırım 2019 da alınan raporlar e rapor sistemine kayıt edilmiş eski raporunuz e nabız sistemine kayıtlıysa sorun yok

berat1980

Sisteme hangi raporla gidip bu işlemi yaptırdıysan o geçerli ,,,kurum otamatik görmüyor sen hangisini verirsen onu görür

Beylikduzu

Benim rapor onay tarihim 5 Nisa’n 2019 be raporum ıslak imzalı
Bana 31.07.2020 ye kadar ibb kartınızı kullanabilirsiniz mesajı geldi
Hem ıslak imzalı ama ibb ücretsiz kartı onaylamışsa uluslararası veri tabanına otomatik kaydedilmiş mi oluyorum
Yoksa sağlık kurulu raporunu aldığım hastaneye başvuru yapıp uluslararası veri tabanına kayıt mı yaptırmam gerekiyor
Saygılarımla

adilaltas5578 e nabıza bak orda görünüyorsa tamamdır ama vizelemeni onaylamış sorunun olduğunu sanmıyorum

senin raporun zaten e imzalı olmalıydı 20.03.2019 tarihinden sonra bazı hastaneler malesefki ıslak imzaya devam etti senin rapor aldığın hastanede onlardanm biri

ama senin sorun yaşamayacağını düşünüyorum

e-nabızda rapor takip numarası boş.e-rapordan sorgulamak için takip numarasını nasıl öğrenebilirim

benim kaydım hala yapılmadı. cimere yaptığım şikyet sonuçlanmadı.
[FONT=Verdana] İstanbul İl Sağlık Müdürlüğündeki değerlendirme süreci hala devam ediyor

[/FONT]

Başvuru Bilgileri Başvuru Sayısı 1901598722 Başvuru Zamanı 17/07/2019 12:13:28 Başvuru Tipi Şikayet Başvuru Durumu Başvuru Yapıldı Başvuru Metni 10 aylıkken Çocuk felçli geçirdim.Engelliyim. En son 11.12.2000 yılında 11268/e 744 rapor numarası ile haydarpaşa numune hastanesinden aldığım özürlüler için sağlık kurlu ile % 50 oranında sürekli engelli raporum mevcut ve bu rapor 27.06.2001 tarih 09271 sayılı maliye bakanlığı istanbul deftardarlığı istanbul vergiler gelir müdürlüğü yazısıyla maliye bakanlığı merkez sağlık kurulunca da onayladı. Yine Başbakanlık özürlüler idaresi engelli kartı , aile ve sosyal politikalar bakanlığı engelli kimlik kartım ile 2 tane daha resmi hastaneden engelli raporum da var.İstanbul Büyük Şehir belediyesi tarafından KM0017191 numaralı engelli ücretsiz taşıma kartıma geçen yıl vizeleme talimatı gelmesine rağmen bu yıl cep telefonuma vizeleme gönderilemedi engelli raporunu temin ettiğiniz hastaneye başvurarak raporunuzu sağlık sistemi genel müdürlüğüne e rapor sitemine kaydedin diye mesaj geldi. 16.07.2019 tarihinde Haydarpaşa numune hastanesine gittim rapor fotokopisini gösterdim. E rapor Sistemine kayıtli değil kaydedemeyiz yeniden salık kurulu raporu alman gerekli dediler. Sürekli engelli raporum var Yeniden sağlık kuruluna girerek yeni rapor çıkarmaya gerek yok diye başhekimliğe itiraz ettim .Başhekimlik raporun aslını görmeden onay veremem dedi . Raporun aslı sizde dedim .arşivden çıkarın dedi..Arşiv bölümü yeterli elemen yok bakamayız dedi israrcı olunca da 2004 den önceki raporlar yok dendi.
hastaneden şikayetciyim .Magduriyetimin giderilmesini bilgilerinize arz ede Başvuru Yolu BİMER Sayfası
[FONT='inherit']
Cevap ZamanıCevap
[/FONT]

[FONT='inherit']
Cevap ZamanıCevapKurum Birim Adı
07/08/2019 15:16:22Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine yapmış olduğunuz başvurunun İstanbul İl Sağlık Müdürlüğündeki değerlendirme süreci devam etmektedir. Sonuçlandığında sistemde tanımlı iletişim bilgileriniz aracılığıyla tarafınıza bilgi verilecektir.SAĞLIK BAKANLIĞI > İSTANBUL İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
[/FONT]

[FONT='inherit']
Kayıt ZamanıHareketAçıklama
17/07/2019 12:13:28Başvuru Yapıldı17/07/2019 12:13:28 tarihinde internet üzerinden başvuru alındı.
31/07/2019 09:08:30Sevk Edildi31/07/2019 09:08:30 tarihinde CİMER tarafından SAĞLIK BAKANLIĞI tarafına sevk edildi.
07/08/2019 15:16:22Cevaplandı07/08/2019 15:16:22 tarihinde SAĞLIK BAKANLIĞI > İSTANBUL İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ tarafından cevap yazıldı.
[/FONT]

Son düzenleme:
Banada aynı cevap il sağlık müdürlüğü inceleme aşamasında diye..
Şişli etfal hastanesi problem

Ne Şişli Etfal olumlu değil, ne İl Sağlık olumlu değil nede Sağlık Bakanlığı, tutturmuşlar bi yeniden rapor çıkartman lazım. Ben raporumu 2000 yılındaki kriterlere göre almışım, vergi indirimimi almışım, kimse yeni rapor almamı kanunen isteyemez ama bu kanunları kim takıyor?

Ben raporumu 5 nisanda aldım ıslak imzalı olarak e nabızda gözüküyor

benim kayınpederden de yeni rapor istediler ayın 20 sinde tekrar heyete girecek

Bende de öyle yazıyor ama ben ağır engelli değilim

Ben raporu e-nabiza kaydettirdim vizeleme islerimi icin belbime gittim üç aylik sure bitiminde akbilmatikten yapabilirsiniz dediler.

sgurkan

hadi hayırlı olsun sonunda başardın

belediye kasım sonuna kadar açık bırakmış işlemleri

@Beylikduzu

Evetya teşekkür ederim.
Birde vizeleme işlemini yapsaydim ozaman kafam rahatlayacak.

Son düzenleme:
Merhaba Arkadaşlar

Haydarpaşa numune Hastanesinden aldığım 2001 yılına ait olan Raporumu hastane kaydetmiyordu. sgurkan ' ın yönlendirmesiyle raporumun aslını ve iki fotokopisini alıp Haydarpaşa Numune Hastanesine gittim. Kopyaları başhekim imzaladı, sonra kaşe mühür yapıldı. Son olarak Sağlık Kuruluna gittim ve hiçbir sorun yaşamadan raporumu kaydettiler. Şu an E-Nabız sisteminde raporum görünüyor.
Haydarpaşa Numune Hastanesi rapor kayıtlarını salı ve perşembe günleri yapıyormuş. Bu hastaneye gittiğinizde önce Başhekimliğe uğrayıp kopyaları imza ve kaşe yaptırın sonra Sağlık Kuruluna gidin. İlk önce Sağlık Kuruluna giderseniz orasıda bu şekilde yönlendiriyor. Bilginiz olsun?

indian e nabıza zaten yüklüyolar bende sildirmeye gitcem sistemden

Pluvia Benim raporum E-Nabızda kayıtlı değildi. Perşembe günü gittiğimde Ulusal Engelli Veri Bankasına kaydettiler. Oraya kaydedince E-Nabıza otomatik düştü sanırım.
Siz neden E-nabızdan sildireceksiniz?

indian

Çok teşekkür ederim. Ayın 29'una randevum vardı. Bende Numune hastanesinden almıştım. Validebağ ek binasına sağlık kuruluna randevu almıştım. O zaman hastaneye gideyim önce. Peki randevu alınması gerekiyor mu?

Pluvia

neden sildiriyorsun zaten raporları sildirme imkanınız yok
Biraz garip oldu millet e nabıza kaydolup ulusal engelli veri bankasında görünsün diye çabalarken sen sildirmeye çalışıyorsun e nabız ve e raporda kayıtlı olmayan evraklarla artık hiç bir işlem yaptıramassınız

Bende zaten gerçeği

Raporu sildirmiyom enabızdakini sildircem

indian

Rica ederim ne demek halltiğinize sevindim.

Bzı arkadaşlar yazdığım dilekçe örneiğini istemişti atıyorum buraya.

30.07.2019
...................................................................................

20/02/2019 tarihli ve 30692 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Erişkinler için Engellilik değerlendirmesi hakkında yönetmelikte yer alan sağlık raporlarının elektronik ortamda engelli veri bankasına girme zorunluluğu getirilmiştir.
Sağlık Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol nedeniyle, “Engelli” ve “Refakatli Engelli” İstanbulkart’larının vizeleme işleminden önce Sağlık Bakanlığı sistemine kaydettirilmesi gerekiyor.
Sağlık Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında, ücretsiz İstanbulkart başvurusu için İBB İştiraklerinden BELBİM’e sunulan engelli raporları, artık Sağlık Bakanlığı e-Rapor ve Ulusal Engelliler Veri Bankası sistemleri üzerinden teyit ediliyor.
Toplu taşıma kartımın vize yenileme tarihi 01.11.2019’dur. Veri bankasına sağlık raporum işlenmediğinden ücretsiz toplu taşıma kartımın güncelleme işlemi yapılamamaktadır.
11/04/2019 tarihli 23642684 sayılı Engelli Raporlarının Düzenlenmesinde Uyulacak kurallar başlıklı duyuru yazısında yer alan ‘’ 18 yaş üstü bireyler için eski mevzuat hükümleri ile eski formatta düzenlenmiş sürekli ibareli sağlık raporları geçerliliğini korumaktadır.’’ Bu raporların yenilenmesine ihtiyaç bulunmamaktadır.
........... tarihli ....... no'lu hastanenizde düzenlenmiş olan sürekli sağlık raporumun Ulusal Engelli Veri Bankasına işlenmesi konusunda gereğini arz ederim.

Ad Soyad.......................
T.C.

Adres:
Tel:

Ek1. Engelli Sağlık Raporu

Bizim kartta güncelleme felan olmuyo

Yeni rapor istendiğinide duymadım sisteme kaydet falan

Pluvia

sendeki rapor bir işe yaramıyor artık 20.02.2019 tarihinde e rapor sistemine geçildi artık eski ıslak imzalı raporlar e nabız sistemine kaydedilip ulusal engelliler veri bankasına giriliyor ve rapor numarası ve tck numarası ile bir veri tabanında sorgulanıp doğrulaması yapılıyor

e nabızdan silinmiş olsa ileride bir işlem için lazım olursa yeni rapor çıkarmak zorunda kalırsın aynen istanbul kart vizelemesi gibi

artık rapor aslı gerekli değil önemli olan e nabız yada e rapor sisteminde kayıtlı olması

Beylikduzu eski aldıklarımıda koymuşlar onları kaldırtacam

İtiraz ettiklerimi

En sonki dursun

Pluvia

eski yeni tarihli tüm raporlar e nabızda kayıtlı durur bazı işlemleri kaldırtabilirsin ama raporları kaldırtamassın onlar medula sisteminde kayıtlı sen görmesende eczane hastane aiile hekimi görür
eski raporların orda olması daga iyi aslında

Üst Alt