Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstanbul kart devamlılığı için raporu sisteme işletmemiz gerekiyormuş!?

Ibb den gelen rapor yenileme mesajı

Arkadaşlar ibb den rapor yenilenmesi için mesaj geldi istanbul kartımı kullanabilmem için tekrar hastahaneye gitmem gerekdiği mesajı geldi bu işlemi yapan arkadaşlar varmı ne yapmamız gerek yardımcı olurmu acaba

osmanmuhammed

ben rapor aldığım hastaneyi aradım raporumu ' Ulusal Engelliler Veri Tabanına ' kaydettiklerini söylediler böylece sorun kalmadı ortada.

osmanmuhammed

rapor aldığınız hastaneye raporunuzun aslı ile gideceksiniz ve ulusal engelli veri tabanına kayıt yaptırıp tekrar belbimden kartınızı güncellettireceksiniz.

BUgün gayrettepe başvuru merkezine gittim çok kuyruk vardı. gişedeki görevliye sordum. raporunuzu hastanede kayıt ettirdiniz mi dedi. evet dedim o zaman sıra beklemenize gerek yok zaten kasım ayı sonuna kadar vizeli daha sonra otomatik olacak dedi. doğru mudur bu?

Şişli etfale gittim erapor kayıt için, rapor 1999 tarihli olduğu için ve arşivi su bastığı için yenilemen gerekşyor dediler. Yetkli kişiyle bir hayli tartıştıktan sonra yarına rapor yenileme için gün aldım, sabah gidip işlemlere başlayacağım.

1999 tarihli raporum vergi indirim içindi.
Diyelim bu rapor oranı düşük çıktı yasal olarak emekli maaşıma ve diğer haklarıma etki eder mi?

Yeni çıkacak rapor daha öncekileri etkisiz kılacak.

Birde 2014 yılında özel tertibatlı araç ve h sınıfı ehliyet raporu almıştım ve o raporda engel oranı sembolik olduğu için %12 oran yazmakta. Ordaki eleman bu rapor varken zaten 99 yılında aldığın rapor artık geçersiz diyor. Ben böyle saçma yorum duymadım. Her iki raporun amacı farklı.

2014 yılında aldığım raporla birlikte emekli maaşım bile kesilebilirmiş.
Kesilse 2014te kesilirdi.

Biraz daha uzatsa adamı dövecektim o kdar sinirlendim yani. Ne diyorsunuz bu yoruma? Özellikle hukukçu ve bilen üyeler cevaplarsa sevinirim.

aliyilmaztr

Hiç kurcalama bu sefer %40 altı rapor verirler e-raporda sağlam gözükürsün sonra sgk raporunu görüp maaşını keserler.
derlerki sen sağlamsın emekli maaaşını ve şimdiye kadar aldıklarını geri isterler..
Bem AÇPB kartını gösterip öyle geçiyorum dıt yok çünkü resmi engelli kimliği...

Bu kadar baait mi yani? Herkes aynı şeyi söylüyor peki böyle bir şeyle karşılaşan var mı maaşı elinden alınan?

Hem ortopedik hemde astım hastasıyım.
Hemde trafik kazası sonrası boynumda platin takılı.

Böyle yazarken neye dayanarak cevap veriyorsunuz öğrenebilir miyim?

Yani bi hastanenin arşivini su basacak ve bundan zararlı çıkan ben olacağım. Mantığım kabul etmiyor

@ayazefe
evet bana da öyle söyledi bende oraya gitmiştim.

Hatta ikikez sordum yine aynısını söyledi.

@aliyilmaztr
Raporunuz surekliyse yasal olarak tekrar cikarma zorunlulugunuz yok bulunduğunuz il saglik müdürlüğüne dilekce yazdiniz mi?

Arkadaşlar,daha once yazmistim burada tsd başkanini dinlemiştim, hastane kayit yapmiyor zorluk çıkarıyorsa durumunuzu belirtecek şekilde il saglik müdürlüğüne bir dilekçe yazın yasal olarak yapmak zorundalar demişti.Sonra raporunuzu düşer eski haklarinizida devlet rücu edebilir demisti.

Son düzenleme:
aliyilmaztr
Adam size kurcalamamanız için yol gösteriyor, siz adamı dövmekten bahsediyorsunuz. Görevlinin söyledikleri tamamen doğru. Alınan yeni bir rapor eskiyi hükümsüz kılar. Hangi amaç için olduğu farketmeksizin engelli sağlık kurulu raporu formatında olan tüm raporlar için geçerlidir bu. 2014 yılında aldığınız rapor engelli sağlık kurulu raporu ise, rapor oranı sembolikti gibi bir mazeret olamaz.
Ben de hiç kurcalamamanızı tavsiye ederim. Yeni raporunuz %40'ın altında kaldığında emekliliğiniz tehlikeye girer. Sistemde görünen düşük raporlar genelde SGK'nın kontrol muayenesi istemesine sebep oluyor. Tabii biliyorsunuz SGK her zaman kontrol muayenesi istemeye yetkilidir.
Tabii yine de siz bilirsiniz, bedava şehir içi ulaşım emekliliğinizden önemli ise deneyebilirsiniz.

2014 yılında aldığım rapor h sınıfı ehliyet ve özel tertibatlı araç almak içindi.

Engelli sağlık kurulu raporu değil.
Durumu açıkça yazdım aslında.

Diğer raporumda 99da aldığım vergi indirim raporudur. Onuda işletmek istedim. Yani ortada iki farklı amaç içşn alınmış iki rapor var.

Hukuki olarak doğacak neticeleri bilerek cevap vermek gerekmez mi burada.

Verilen 20 yıl önceki hakkın alınması ancak sahte bir rapor varsa geçerli olur.

Akciğer, ortopedik engel( kalça çıkığı ve hareket kısıtlılığı vede ağrılı bir durum) ve boyunda platin vidalar ve servikal disk değişimi oldu. Tüm bunlara rağmen %39 verirlerse o başka, bişey diyemeyeceğim.

Hukukçular ise tam tersini söylüyor yani verilmiş hakkın geriye işletilemeyeceği.

2014 yılında aldığım h sınıfı ehliyet ve özel yertibatlı araç raporundaki %12lik sembolik değer bakacaklarsa yanlışlık ve haksızlık yapacaklar ki o %12lik oran o yıllardaki yönetmekilkere göre sembolikti ve ben ötvsiz aracı o raporla aldım. Hala kullanıyorum. Ozaman bu aracın vergisini ve ötvsinide alsınlar bu mantığa göre.

Hiç böyle bişii olur mu?

Bu arada dövecektim derken adamın ne saçmaladığını bilmeden doğru söylüyor diyorsunuz. Olmuyorki böyle.

Arşivi su bastı ben haklarımı kaybettim bu mu yani adalet?

Ben buna içerliyor ve kızıyorum.

Bedava seyahat elbette önemli değil, ayrıca konu bu değil hakkımızın alınmasına karşılık bizler ne yapacağız kısmındayım ben, yoksa bedava kart yerin dibine batsın.

Burada birlik olunamıyorsa engelliler boşuna çabalıyor, ölelim gitsin mi yani?

20 yıl önce hak ver sonra aa arşivi su bastı yeni rapor al düşük çıktıysa pardon ben yanlış yapmışım verdiğimhakkı geri aldım. Bu böyle olmamalı

aliyilmaztr
Öncelikle şunu unutmayın; buradaki her türlü yorum, yönlendirme ve temennilerin tamamı öncelikli olarak engelli kardeşlerimizin menfaati içindir. Neden herkes size karşıymış gibi algılıyorsunuz ?
Konuya gelecek olursak 2014 yılında ÖTV muafiyetli araç ve H sınıfı ehliyet için aldığınızı söylediğiniz rapor bir engelli sağlık kurulu raporudur. Çünkü o yıllarda şu andaki sürücü yönetmeliği yoktu ve onlar için istenen rapor da engelli sağlık kurulu raporuydu. Orana siz her ne kadar sembolik deseniz de resmi ile geçerlidir.
Ben elbette "arşivi su bastı rapor tarih oldu" gibi bir mazereti kabul etmiyor ve saçma buluyorum, o ayrı konu. Bir arkadaş yukarıda böyle durumlarda il sağlık müdürlüğü'ne gidildiğini, orada çözüm arandığını belirtmiş. Bir deneyin isterseniz.
Ama mevcut rahatsızlıklarınızdan ve alabileceğiniz orandan kesinlikle emin değilseniz asla yeni bir rapor işine kalkışmayın. Bunu size ısrarla söylüyorum. SGK son zamanlarda kontrol muayenesi için adeta bahane arıyor.

Beylikduzu

buradan anlaşılacağı üzere hiç bir hastanenin bizim raporumuz eski tarihli diye tekrar kurula bizi sokmalarına gerek yok sokamazlar sadece eski raporu yeni formata uyarlayıp vermek zorundalar.

Ufukalp

Ufuk bey,

ben burada herkes bana karşıymış gibi bir söz etmedim. Söylnen şeyler farazi cümleler. Ben aynı oradanı alacağıma inanıyorım. Sorun bu değil, sağlık bakanlığının yukarıdaki bilgi yazısı varken bir hastanenenin bir yetkilisinin sen 2014 raporunu erapora işlertirsen maaşiın gider demesi ve daha başka saçma görüşleri. Bu okadar kolay olmasa gerek. Arşiv su bastı valilik yazısı var zayi olanlar yeniden rapor alacak diyor, nerde yazı diyorum veremiyor. Buna valilik mi karar verir sizce?

Yada 2014 yılında alınan yukarıda belşrttiğim rapordaki orana göre ssk maaş mı kesebilir sizce?

Takıldığım konular bunlar. Yoksa sgk bana gel seni tekrar muayene edeceğiz desin gidelim sorun yok ama kafadan uydurma gibi gelen laflarlada insanları korkutmasınlar benim dövecektim dediğim şeyler bunlar. Ben konuçmayı cümle cüme yazmadığım için bilmiyorsunuz.

2014 raporu geçerliyse zaten ibb kartımı yenileyecektir o zaman.
Tabii buradaki %12 rakamına takılmazsa, o zaman ne yapacağız peki, boyun büküp arkamızı dönüp gidelim mi?

Benim kızdığım nokta su bastı raporun sahte olabilir şeklinde kinayeli konuşmalar. Sahte olduğuna eminsen sen beni dava et dedim.

Yarın yukarıdaki yazının çıktısını alıp tekrar gideceğim. Başhekimle görüşebilirsem ona da aktaracağım.
Raporu işlemiyorlarsa bana yazı vermelerini isteyip hukuki yoldan ilerlerim.

Dediğim gibi bir sürü sağlık sorunumdan dolayı şuandaki %52 orandan daha yukarıda olur büyük ihtimalle.
konu bu değil konu gelen insanları salak yerine koymaları.

aliyilmaztr
SGK sistemde görünüyor düşük oranlı rapora istinaden direkt maaş kesmez. Bu durumda izleyeceği yol kontrol muayenesine çağırmak olur.

aliyilmaztr

burayı yanlış anlıyoruz malesef 20 subat tarihinden sonra ıslak imzalı oluşturulan raporları kastediyor bu yeni yönetmelik değil yönetmeliğe göre işlem yapmayan hastanelere yollanan ihtardır

20 Şubat 2019 ÇARŞAMBA

Kazanılmış haklar

MADDE 15 – (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce 18 yaş üstü engelliler için düzenlenmiş sürekli ibareli sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış istihdam, eğitim, sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için süreli raporlarda rapor süresinin bitimine kadar kurumlarca rapor istenemez. Sağlık kurum ve kuruluşları tarafından 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (2) numaralı bendinin uygulamasında, 1/8/2002 tarihinden önce alınmış sağlık kurulu raporları ile süresinin bitmesine altı aydan az kalmış sağlık kurulu raporları hariç yeniden rapor düzenlenemez.

(2) Ancak, bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce düzenlenen;

a) Süreli engelli sağlık kurulu raporlarına ilişkin yeniden sağlık kurum ve kuruluşlarına sevk işlemleri uyarınca düzenlenecek raporlar,

b) Engelli sağlık kurulu raporlarına ilişkin ilgililer veya kurumlarca yapılan itirazlar,

c) Hakkında engelli sağlık kurulu raporu düzenlenen kişi, vasisi veya kurumlarca yapılan yeni rapor başvuruları, kontrol muayeneleri,

bu Yönetmelik hükümlerine göre sonuçlandırılır.

2002 öncesi ve kurumların itirazı ile yeni rapor istenir yazıyor 5.BÖLÜM diğer hükümler kazanılmış haklar başlığı

[SIZE=3]b) Engelli sağlık kurulu raporlarına ilişkin ilgililer veya kurumlarca yapılan itirazlar,[/SIZE]

bunun yorumu açık bırakılmış ilgililer derken hanki ilgililer
iş güzarlık yapmak isteyen bu maddeye istinaden engelli raporla işlem yapan her kurum itiraz edip yeni rapor isteme hakkına gider

aliyilmaztr

2011 yılı sürekli raporumu yeni formata nasıl uyarlatıyoruz nereye yaptırıyoruz yeni formata uyarlattıgınız rapor e-devlette gözüküyor mu detaylı açıklarmısınız

Eski raporların yeni formata uyarlanması söz konusu değil, sadece eski raporu aldığınız hastane raporunuzu Ulusal Engelliler Veri Bankasına girişi yapması gerekiyor. Hastaneler burada keyfi davranıp kaydetmek istemeyebiliyor. Maalesef yaptırım yok. Herkes kendi borusunu öttürüyor.

Yani 1999 tarihli raporumu yeni formatta düzenleyip vermeleri gerekli değil mi? Doğru anladım mı?

Arşivi su bastı erapora işleyemeyiz bahaneleri bu durumda geçersiz oluyor.

aliyilmaztr

20.02.2019 tarihinden önceki raporlar e rapora çevrilmez o tarihten sonra
2002 öncesi raporlar yenilenir yazmış engelli rapor tarihiniz 2002 öncesi ise her hanki bir neden olmadan raporu yenileyin deme hakkına sahipler kaldıki arşivi su bastı şu oldu bu oldu diye bahaneler bizim milletimizin her daim karşılaştığı şey bunun bahanesi yok yanlız suç sadece hastanede değil o raporla işlem yapan kurumlarda kimlik kartından seyehat kartına herşeyi verip veritabanına işlemeyenlerde
Hastaneyi suçlayabilmek için sağlık bakanlığını suçlamanız lazım raporların geçerliliğini teyit edende hastane değil sağlık bakanlığı

Kısaca olay kısır döngü malesef.

Beylikduzu

Kazanılmış Haklarda belirtilen 2002 öncesi ibaresi ÖTV ile ilgili bir ibare, normal sürkli engelli raporları için yenileme istenemiyor.

aliyilmaztr

Eski tarihli raporu yeni formatta düzenleyip hiç bir hastane vermez o sorumluluğu almak istemez ancak, elindeki raporun aslına bakarak engelli veri bankasına işleme zorunluluğu var.

Ben öyle biliyorum yanlışım varsa düzeltiniz lütfen.

Sn. Sgurkan;

Şişli etfal hiç bir şekilde kayıt yapmıyor.
Tutturdular yeni rapor çıkarttıracaksın, eski raporda tc yok biz sen olduğunu nerden bilelim diyor şimdide. Gülsemmi ağlasammı bilemedim. Başhekim yardımcısı bu cümleyi kullandı. Sağlık Bakanlığının yayınladığı yönetmeliği print edip gösterdim yine olmadı. Deliricem valla. :)

İl sağlık müdürlüğü ile görüşeceğim haftaya, bakalım onlar ne masal anlatıcak.

Dün gittiğimde su baskınından bahsediyorlardı bugünde tc kimlik sorun oldu.

Başhekime yazıyı okudum, kayıt yapmayız sağlık bakanlığı ile görüş dedi, efendim zaten bakanlık bu yazıyı yayınlamış yine size yönlendirecekler dedim. Sağlık kuruluyla görüş ozaman diyor, orasıylada görüştüğümü ama çözüm sağlanmadığını belirttim.

Sonuç sıfır.

Beylikduzu

Bu linkteki başka bir yazının 2. Sayfasındaki 3. Madde gayet açık bence.
https://tig.saglik.gov.tr/TR,54398/...esinde-uyulacak-kurallar-hakkinda-duyuru.html

aliyilmaztr

ali sevgili arkadaşım ben zaten olayın yanlış olduğunu söylüyorum bir kişi kronik hasta ise devamlı kontrolle tedavisi gerekiyorsa bu kişilerin heyetle veya başka şeyle uğraşmaması lazım
Düşüninki o heyete sedye ile gelen felçli hastalar tekerlekli sandalye ile gelen kişiler oksijen tüpü ile gelen kişi gördüm bunlar normalmi bunu yapan sistem kalanlara ne yapar

Malesef sistem baştan aşağı yanlış ama konuşacak çok şey var ama konuşunca siyaset yapıyorsun deniiyor
1 kedinin tarafoya girmesi ile 40 ilin elektriğinin kesildiğine inanan bir millet olarak; daha çok dün öğleydi bugün böyle söylenmelerini duyacağız

Arkadaşlar 1999 yılına ait Ankara Numune hastanesinden aldığım süresiz yüzde 40 raporum var. IETT den vizeleme mesajı bana gelmedi. Istanbul kartımın 31 temmuzda süresi dolmuştu. Kartı okuttum 1 kasıma kadar kart yenilendi.

Cep telefonumdan e devlet ve e nabız uygulamasına girdiğimde raporum veri tabanına girilmemiş gözüküyor. Fakat 23 haziran seçmen kagidimda engelli kaydımı gördüm. Bu ne demek oluyor. Ulusal Engelli veri tabanında kaydım olabilir mi? Hastanenin sağlık kurulu telefonlarına da bir türlü ulaşamadım.

SM-A510F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İstanbul'da bugün Haydarpaşa Numune Hastanesine gittim. Önce başhekimliğe gittim. Raporumu gösterdim. Kabul ettiler; 2 adet fotokopiye imza-mühür ve 'aslı gibidir' yazarak verdiler. Sağlık kuruluna götürmemi istediler. Sağlık kurulu da sistem bozuk olduğu için gelecek haftaya telefon edip gelin raporunuzu kayıt edeceğiz, dediler. Başhekim onayladığı için Allah'a çok şükür bir sıkıntı olmadı. Raporum 2004 tarihinde alınmıştı. Yüzde 50 oranında ve sürekliydi.
indian Arkadaşımıza da önce başhekimliğe gitmemi söylediği için çok teşekkür ederim. :)

En son raporum 2003 yılına ait ve İstanbul Şişli Etfal hastanesi'nden alınma. Ne e-devlet'te, ne de e-nabız'da görünmüyor.
Artık İstanbul'da değil izmir'de oturuyorum, emekliyim, engellilere sağlanan hiç bir haktan faydalanmıyorum. Ücretsiz şehir içi ulaşım bile kullanmıyorum. Kullandığım bir avantajım varsa hiç durmasın kessinler.
Bu nasıl bir iş ya hu..! Seneler öncesi sürekli bir rapor almış olacaksın, ama adamın biri çıkıp seni bir haktan faydalandırmak için, raporunun bilmem ne veritabanına kayıtlı olması gerektiği şartını koşacak.
Oldu efendim, İzmir'den kalkayım, İstanbul'a Şişli Etfal Hastanesi'ne gideyim, Allah rızası için şu raporumu sisteme kaydedin diyeyim.
Emriniz olur... :)

Ufukalp izmirde yenisini çıkart

İzmir kartı

İstambulunki ayrı zaten izmirde kulanamanki

@Pluvia
Aslında konu bu değil sistemin çarpıklığını, engellilerin önüne sürekli engeller çıkarıldığını vurgulamak istedim.
Toplu taşıma kullanmıyorum gerek yoktur.
Ayrıca İzmir'de engelliler için izmir kart diye bir şey yoktur.
Kimsenin uygulamak istemediğini İzmir çok güzel uyguluyor.
İzmir'de tüm şehir içi otobüs, metro, izban, vapur gibi toplu taşıma araçlarına sadece engelli kimlik kartı ile binebiliyor.
Hatta engel oranı nüfus cüzdanlarında yazan engelliler sadece nüfus cüzdanlarını göstererek de binebiliyorlar.

Ufukalp anladım ankarAdada biniyolar bazen senin dediğin gibi

İki kartta geçerli metro için egoda falan

Üst Alt