Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstanbul kart devamlılığı için raporu sisteme işletmemiz gerekiyormuş!?

Bugün SSK İstanbul eğitim hastanesi'ni ( Osmaniye polikliniği) aradım. Eski tarihli raporların işlendiğini öğrendim. Cuma günü gidip kayıt yaptırıcam. İnşallah Sorun çıkmaz. Başka kayıt yaptıran var mı acaba? (Eski tarihli raporu)..

GM 6 d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bana bugün telefonuma mesaj geldi vizeleme işlemi olmultur diye makinalardan aktivasyonu yaotırdım 2020 ye kadar uzadı

Merhabalar

07.12.2006 tarihli raporumu 1 hafta önce memlekete giderek, aldığım hastaneden tabiri caizse kavga dövüş Ulusal Engelliler Veri Bankasına kaydettirdim.
Raporumu kontrol ettiğimde e-devlette kayıt bulunmamaktadır diye çıkmakta. e-nabızda görülmektedir. Sabah vizelemeye calıştım para yükleyin dedi, sonra raporumun aslı ile birlikte İett kart başvuru yerine gittiğimde sistemde kaydınız görünmüyor dedi ve kart vizelemesi yapamadım.
E- nabız da görünen her rapor Veri bankasında görünecek diye bir şey yok, o başka o başka dedi yetkili memur.

Aldığınız hastaneye kaydettirin dediler ettirdik, ee daha ne yapacağız kimsenin bir şey bildiği de yok, şuan kartımı kullanamıyorum.
Hafta içi bir daha gelin kontrol edelim dediler. Benim gibi aynı sıkıntıyı yaşamış yada çözüm bulmuş arkadaşlar bilgilendirme yapabilirse çok memnun olurum.

İyi günler

Bugün yaptığım görüşmeler sonucunda. 2006 tarihli raporumun e-nabız ve Ulusal Engelliler Veri bankasında kaydının olduğu fakat e-raporda görülmediğini öğrendim. e-raporda görülmediği için vizeleme işlemi yapılamıyor. İstanbul Karttan bize gelen mesajda raporunuzu e-rapor veya ulusal engelliler veri bankasına kaydettirin demişlerdi. Hastane ise biz e rapora kayıt yapmıyoruz yeniden rapor alacaksınız diyor.
Önceki mesajlarda e nabızda olması yeterli diyen arkadaşlar vizeleme işlemi nasıl yaptırdı anlamış değilim.

eski raporlar zaten e-raporda kaydedilmiyor. burda bi yanlışlık var. yada işi yokuşa sürmeye başladılar.

Normalde vizelenen haliyle 1 kasımda benimde olmayınca bugün Şişli Etfale rapor fotokopisi ve aslıyla gittim. Fotokopisini aldılar, bir hafta sonrada kartı aldığın yere gidersin dediler. Diğer sıradakilerden kulak misafiri olduğumsa 2005 öncesi raporlarda yeni rapor çıkartılması istenildiği oldu. Benim rapor kurtardı 2014 de aldığım. Bakalım bir hafta sonrada iett ye gitmek gerekecek. Artık çok fazla iett kullanmasamda arada haliyle lazım oluyor. Şimdilik para yükledim ücretsiz kartıma saçma ama yükledim, şöförlere laf anlatmaktansa nadirende olsa gittiğimde rahatlatıyor. :)

sgurkan Pluvia arkadaşlar rapor işini bitirdim %70 aldım:)

önceki sayfalarda doktoırların davranışlarından bahsettim noroloji polio diye beni ortapediste sevk etti ortapedistde benden emg istedi. emgde hastalığım polio değil srabiral palsi olduğu ortaya çıktı hastalığım polio sekeli olsaydı yanmıştım sadece ortapedi bakacaktı ortapedik bulgulara sadece %11 verdi sonra fizikğe gittim son olarak oda norolojiye sevk etti tekrar. noroloji tekrar adam gibi muayene etti senin puanın yuksek ama azamı ihtiyacın var dedi eger aza ihtiyacın varsa ortapedi puanına karışmayayım dedi.yok hocam aksine benim %52 süresiz zaten süresiz raporum var %40 ın altına düşersem 16 yıldır calışıyorum hak mahrumiyetim buyuk olur ben sadece raporumu e-rapora işletemediğimden dolayı yeni rapor çıkartıyorum eger az cıkacaksa yeni rapor çıkarmamk istemem eski devam etsin hocam dedim.o zaman muayene edeyim hakkın neyse onu verelim dedi.eski raporumda ust extreme 20 alt exreme 40 toplamda %52 verdiklerini görunce üste çok az vermişler dedi yeni bulgularda %40 ust %40 alt olmak üzere %66 verdi %11 orapedi %5 de cildiye ile birlikte %70 aldım.valla şu dönemde cektiğim sitres yetti Allah yardımcınız olsun.

ama gördüğüm şu heyette ki doktorlarda yoğunluktan ciddi bir bıkkınlık var buda bazı insanların kastılı olmasada menfaatine olurken bazılarınıda magdur ediyor.bence heyetteki yük azaltılsa işler daha saglıklı yürür.ilk gittiğim ortapedist azarladı emg istedi ikincisi emegye bile bakmadı yalandan muayene bile etmedi monitore bakıp benden duyduklarıyla oran verdi ve yoğunluktan şikayet edip durdu.fizik tedavi sırasında 1:30 saat bekledim uzaktan temassız hareketlerle muaye etti bilgisayara bakınca sana bakan hoca değilmişim senin doktor yukarıda o muayene etsin dedi.yukarıda hoca sakinlikle guzelce muaye etti herseyi açıkladı ve norolojiye sevk etti nasibim varmış norolojide boştu ve ilgilenme sonucu yukarıdaki durum gercekleşti.velhasıl ömür boyu bizi etkileyecek durumlar kelebek etkisi diyeceğim kücücük olaylara baglı beki norolojide yogun olsa bastan savsa olaylar cok farklı yere giderdi.şu hastane az veriyor çok veriyor bilmem ama anlık durumlar olayı çok etkiliyor.

mcaglarr anlıyan doktor gelmiş şansına hayırlı olsun rsporun

Eski raporunımu kabul etmedilerdide yeni çıkarttın

Pluvia şişli etfal magdurlarındanım raporumu engelli veri bnkasına işlemediler malesef yeni raporu o yuzden çıkardım

mcaglarr anladım ankarada yok öle bişi kart çizilip kırılına kadar kullanılıyo

@mcaglarr yeni raporunuz hayırlı olsun.
bende yükleme işlemini gerçekleştirdim sıonunda.

Arkadaşlar bu günün İstanbul Şişli Etfal den daha önce 2002 yılında almış olduğum raporun aslı ile hastaneye gidip raporumu sisteme girmeniz gerekiyormuş iett güncelleme yapmam için dedim raporum sürekli %45 iparesi var.
Fakatgörevli 2005 öncesi kesinlikle sisteme kayıt yapmamız imkansız kanun var dediler. Hatta belki adam başından savuyordur diğe belli bir süre bakledim diğer görevli ye sordum o da aynı cevap verdi.
Bu durumda ne yapacağım dedim tekrar rapor alacakmışım alayımda hem randefu rapor için 1 yıl sonraya güngelir hemde aynı oranı nasıl tuturacağım şimdiki kurallarla.
Bu durumda olanlar ne yapacak şimdik mecbur raporumu cıkaracağız.

ALİ57 hocam gazan mübarek olsun şişli bize arşivi su bastı dedi sana kanun var diyor.rapor oranın yeni duzenlemede az ise işin zor hastalığını iyi araştır kaç alıyorsun öğren öyle işe başla diğer türlü otobuse binemiyom derken butun haklarından olma ama şuda var o raporla emeklilik kesin değil ben yeni aldım raporu emekli olanları tekrar rapor için cagırıyorlar ama bu sıkıntıyı o zaman çekmek bu zaman cekmekten iyidir sonuçta.işin kolay değil

mcaglarr çok sevindim hayırlı olsun büyük bir dertten kurtulmuşsun, benimde ayağım sol alt poli sekeli ama son 3 senedir ekstra güçsüzlük hissedince bende emg çektirdim post polio dedi nöroloji ve fizik tedavi doktorları,bende bu şekilde gitsem heralde senin aldığın puanı alabilirmiyim ? gerçi sen srabiral palsi diye bir şey yazmışsın o ne oluyor acaba birde seninde hastalığın benim gibi sol alt polio sekelimiydi ?

Mehmetyilmaz hocam polio virus dışarıdan bulaşıyor omugadan etkiliyor srabiral palsi ise beyin felci beyinin oksijensiz kalması sonucu doğan septom. ben polio sanıyordum kendimi sag el sag ayak var ayak hem kısa hemde bilek sonrası refleks yok.tek sol ayaksa işin zor ne desem yalan olur senin durumun hakkında

mcaglarr hayırlı olsun raporun, dün etfalde rapor fotokopisini aldılar ve 1 hafta sonra kartı aldığın iett ye git dediler ama işe yaramayacak mı yani bu şekilde? iett de işlenmemiş cevabıyla mı karşılacağım?

SATOVV arkadasım eger aldılarsa işlerler yeterki kabul etsinlerde top onlarda kalsın sen zoru basarmışsın arkana yaslan rahatına bak.ben raporu bugun aldım ulusal engelliler veri bankasına işlendimi bu acaba diye sordum gence dur abi onuda işleyeyim dedi yanımda işledi gidip vize yaptırabilirsin o kadar.demekki şişli prensipte demekki biraz uzun calışıyor

@mcaglarr bakalım bir hafta sonrasında gidersin dediler kartı aldığın yere ama umarım sorun çıkmaz. tekrar seninde hayırlı olsun.

kolay gelsin benim rapor 2000 yılında aldım kadıköy haydarpaşa numuneden salı günü gittim aslıyla beraber hemen onayladılar sonra ulusal engelliler veri bankasına kaydettiler sonra kadıköy rıhtıma gidip iett kartımı güncellediler çok basit oldu çok şükür olmazsa olmaz raporun aslı

Serc kardeşim
senin 2000 yapmışlar benim 2002 raporun aslıyla gittim kesinlikle sisteme 2005 yılı öncesi giremeyiz dediler. Benim anlamadığım şu benim başbakanlık engeli kartımdan var bu mavi kart devletin kayıtlarında yani bilirsin sürekli iparesi var bu kartalda bu kartı alırken şöyle demişlerdi o zamanda bu rapor yerine gecece bir daha almıyacaksınz. Acaba başka hastaneye gitsem işlerlerim bir tek şişli etfademi sorun 2002 yılından sonra hiç raporda almadım hani sisteme girilmiş desem. Of of

srec in hemen işlemişler ya, cidden etfal ayrı bir gıcıklık yapıyor sanki. 2005 öncesi işlemiyor, benim 2014 ama hemen işleyemiyorlar ya o ayrı bir sorun. bir hafta sonra gidersin diyorlar iett yede.

numune hastanesinden ben ulusal engellıler verı bankasına aıt bır kagıt verdıler raporum ılgılı bılgıler yer alıyor ıcınde ancak barkod e ımza falan yok. enabzda gorunuyor.iettede sorun yok su asamada.

hemen olmasa da 2. günde e nabıza işlenmiş görünüyor. iett ye gitmek gerek birde bakalım, orada sorun çıkacak mı...

olmazsa olmazı raporun aslı ve aynı hastane olması

@srec aynı hastane ama senin gibi hemen işleme olmadı, bir hafta sonra gidersin iettye denildi salı günü gittiğimde. bugün e nabıza işlenmiş gördüm ama henüz iettyede gitmedim bakalım belki yarın gidebilirim. orada umarım görülmüyor denilmez.

Raporumun veri bankasına kayıtlı olup olmadığını öğrenmek için raporumu aldığım hastaye gidip baktırdım. (2007 tarihli) Ulusal veri bankasın da görünüyor dediler. Bir de veri çıktısı aldım. Yalnız veri bankasına ağır özürlü kısmı değerlendirilmedi diye yazıyordu. Aslını gösterdim, bunu düzeltin benim raporum da ağır özürlü yazıyor dedim. Baktılar evet haklısınız deyip düzelttiler. İleride maaşım falan kesilirde bir de onun yüzüne başım ağrımasın...
30 Ekim de kartımı 1 Kasım'a kadar güncelledim. 3 Kasım da tekrar gittim, bu sefer güncellemedi. Görevliye sordum, kartınız eskimiş pazartesi günü; Kimliğiniz, Raporunuzun Aslı, 1 adet resim ve kartınızla gelin size yenisini çıkartalım dedi.
Pazartesi günü gittiğimde o kişi yoktu. Bir başkası ilgilendi. Kartımı siteme okuttu olmadı. Raporumu sistemden baktı görünüyor dedi. Eski kartımı, kimliğimi ve raporumu sisteme taratıp aktif ettiler. 1 senelik güncellendi. Bu gün kullandım. Hiç bir sıkıntı olmadı.

srec

Gözünüz aydın.
Ben 2 haftadır uğraşıyorum hala yaptıramadım. 2 hafta oldu memlekete gidip 2006 tarihli raporumu veri bankasına kaydettireli fakat hala rapor numarası girildiğinde sistemde çıkmadığı gerekçesiyle kartımı güncelleyemedim ama hastane Veri bankasında görünüyor diyor, İett biz e rapordan veri alıyoruz rapor numaranız çıkmıyor diyor. Kuryuğunu yiyen yılan gibi dön dolaş gene en başa.

Bugün iett zincirlikuyuda sistem arızalandı diyerek cevahir önündeki beyaz masaya gönderildim. ve sonunda işlem yapıldı. yaklaşık bir hafta sonra ücretsiz olarak otobüse binebildim sorunsuzca. herkese kolay gelsin. ek: kısaca önce raporu aldığım etfale salı günü gittim rapor aslı ile birlikte, onlar gerçi bir hafta sonra demişlerdi iett ye gidersin diye ama dün kurcalarken e nabıza raporun işlendiğini fark ettim. bugün zincirlikuya iett sonra beyaz masa cevahir, ama turkiye.gov.tr de rapor hala görünmüyor. iett için demek e nabız yetiyor o kadarını bilmiyorum.

Poine34

siz bakınız e-nabızda gözüküyor mu?orada gözükürse engelli veri girişi yapılmış demektir.Gözükmüyorsa hastane veri girişini apmamış demektir.

sgurkan

e nabız da görünüyor, engelli veri sisteminde de görünüyor. ama iett biz e rapordan alıyoruz verileri diyor, birde farklı bir iett merkezine başvuracağım.

Üst Alt