Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstanbul kart devamlılığı için raporu sisteme işletmemiz gerekiyormuş!?

aydokar merhaba benim raporum 2011 tarihli olduğu için sorun yaşamadım ben. 2005 ve öncesi olanlara yeniden rapor çıkarttırıyorlar.

İstanbul kart raporum e-nabızda var e-raporda yok!

Merhaba Arkadaşlar,
Herşey güzel olacak sloganı ile ilk güzelliğimi istanbul kartımın iptal olmasıyla yaşıyorum.
e-raporda sistemde raporum görünmüyor. hastane biz yapmıyoruz diyor. e-nabızda yüklü rapor.
kart güncellemesi için ne yapmam gerekiyor?

Metrolarda biletmatik var Orda güncelleyebilirsin.

Raporun E nabınzda göründüğü için şanslısın, yoksa otobüs kartın güncellenmezdi

Merhaba sn @calinan , İnşa Allah sisteme işlerler. Merakla sizden cevap bekliyor olacağım çünkü dedikleriniz çok önemli.

@htcaky
2005 vesair tarih bunu kesinlikle yapmamaları gerekiyor. Forumdada belgesini okudum çeşitli internet sitelerindede.

@ulasli

Sağında solunda Allah cezasını versin . Herşey çok güzel olacakmış. Millet iyice ayaklansın diye engelli kartlarını iptal ediyor. Lanet olsun umarım kendiside ileride engelli olur Ekrem İmamoğlu nun. Utanması lazım biraz düşüncesi varsa. Tamamen siyasi davranıyor çünkü. Ama sağlık bakanlığında Allah belasını versinki bu adamın eline fırsat vermiş. Bizler aradığımızda İBB diyor sağlık bakanlığı iptal etti. Onlar iptal ettiyse sende çık deki ben hizmet için geldim bunu yapamam. Utanmaz adam gelsinde bir görsün hastanelerdeki durumu.

Sağlık bakanlığı diyor sadece istanbulda sorun var. Varsa çözsenize. Ne diye engellileri hastanelerde süründürüyorsunuz. Umarım şuan dilsizlik haksızlık edenlerin hepsi bizlerden beter engelli olurlar can veremezler.

Sanki her iki tarafıda zengin edecek engelli kartlarında gelen gelir.

Muhittin Karacan

Kanun var , kanuna uymak zorunda. Mecbur. Kanunu çıkaranlara gösterin tepkinizi..

GM 6 d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme:
BİR BANKACI

Emir verir gibi tepkinizi gösterin diyorsunuz Önce yazdıklarımı bir okuyunda öyle yorum yapın lütfen. Her iki taraflada konuşmuşum ilk mesajımda bahsetmişim. Son mesajımdada iki tarafada veryansın etmişim ama hiç bir üyeye akıl vermeye emretmeye çalışmamışım sizin gibi . Okuyun fazla mesajımda yok zaten.

Sizin şuan dediğinizi anca aklınızca Ekrem İmamoğluculuk yapatığınıza yorabilirim. Bizde yaptık yapmaz olaydık. İyi araştırırsanız kanunla alakası yok yaptığının. Sağlık bakanlığı bundan sonra raporları E rapordan çekersiniz şeklinde bir mutabakat yapmış tüm belediyelerle.

Fakat eski rapor tarihi olan engellilerin kartlarını kullanıma kapatın dememiş. Kanunsuzluğu yapan burada Ekrem İmamoğlu .

Bu forumda ve başka sitelerde okuma yaptıkça anladığım Sağlık bakanlığıda rapor oranlarını düşürmüş elde edilenleri elinden alma derdinde. Belediye konusunda boşunamı dedim onlarında Allah belasını versin. Bu konuda daha beter versin. Ama asla belediyelere eski raporların kartlarını kilitleyin dememiş.

Okuyun forumda yazılmış, İzmirde bile sadece kart gösterip biniliyormuş araçlara. Kanuni değilse neden izmir kanunsuzluk yapıyor.
İmamoğlunun hesabı başka anlayabilirseniz. Forumdan Kimseyide aklınızca yargılamaya çalışmayınız. Biz burada bilmediğimizi öğrenmeye destek almaya çalışırken birde birbirimizemi düşelim onca kurumun haksızlığı varken şunculuk bunculuk yandaşçılık yapmanında alemi yok.

Gittinizmi acaba kartal tekrar? Bir onuç albildinimi? Ben de ekim ayında gittiğimde size davrandıkları gibi davranmışlardı.

rapor aldığım hastanede raporumu siteme e-rapora kaydettiler sonra gittim vize işlemini yaptım sorunsuz.

kocaelinde ve birçok yerde sahte rapor verilmiş.amaç ayıklamak ,

@Muhittin Karacan[FONT=sans-serif]
İmamoğlunun hesabı başka anlayabilirseniz.

anlat hele neymiş imamoğlunun hesabı )))
biz anlayamadık da, sen anladığını anlatıver hele[/FONT]

@[FONT=sans-serif]htcaky selam ederim. ismim barış

[/FONT]
[FONT=sans-serif]bir sorum olacak 09.11.2005 tarihinde İSTANBUL Şişli Etfal EAH'den almış olduğum raporu (sürekli-ortopedik engelliyim) hasteneye giderek tekrar e rapor sistemine kaydını yaptırabilir miyim ? bilginiz varsa sevinirim.

Ücretsiz seyehat kartını vizelemek için kullanıcam.[/FONT]
[FONT=sans-serif][/FONT]

gökhanc

Bildiğim kadarı ile Ücretsiz ulaşım için kullanılan İstanbul Kart ile ISPARK'larda kayıtlı olan engelli araçları sistemden silinmiş, yeniden kayıt olmak gerekiyor.

fener, sana iltimas geçmişler sanırım :)

e-nabızda raporu görünmeyenlerinki iptal edilmiş, sanırım rapor tarifleri eski olanlara uygulanmış.

selda*

sanmıyorum ama eyer varsa engelli iett kartınız kart başvuru merkezlerinde güncelleştirmeniz yeterli diye biliyorum eyerki süresi dolmamışsa .

Merhabalar ben daha dün aldım raporumu süresiz verilen raporda erapoda görünür diyo eraporda görnüyor edevlette ve e nabızda yok geç işlicekler heralde eyüpte oturyorum yarın üsküdara geçiçem ordaki kart basvuru yernden başvuru yapsam olurmu cıkartırlarmı istanbul kart

Merhaba, raporu ilk hangi hastahaneden aldınız? sisteme hangi hastahaneden yüklettiniz? Teşekkür ederim...
@sgurkan

Merhaba, 2004 tarihli SÜREKLİ %55 göz engelli raporumu erapor sistemine yüklemek için raporumu almış olduğum Bakırköy Dr. Sadi Konuk hast. gittim. Ne yapmam gerekli dedim, dediler ki Tc numarası raporunuzda yazmadığı için yeniden heyete girmeniz gerekiyor diye. Bakanlığın vermiş olduğu engelli kimlik kartımda Tc numarası yazmasına rağmen. Tamam, deyip randevu aldım. 2 ay bekledim gittim. bir çok bölüme girip çıktım sonra göz bülümüne geldim. neden rapor almak istediğimi söyledim, istanbul kart kullanımı için raporumun yenilenmesi gerektiğini için geldim dedim. dr. bana dediği bu raporunuz eski bundan sonra oran cetvel iki kez değişti. oranda değişiklik olur dedi. o yüzden diğer işlemlerimi tamamlamadım. yeniden heyete girmedim öyle deyince. sonra sinirlenip gittim. yaklaşık bir ay sonra nette yayınlanan yönetmeliği gördüm. yönetmelikte yazanlara göre yeniden gittim hastane sağlık kuruluna. yönetmeliğin çıktısını alıp, raporlarımın fotokopilerini ve kimliğimin fotokopisiyle birlikte. oradaki yetkililere yönetmeliği gösterdim, ilk defa görüyorlardı. gerekli yerleri okuttum. verdikleri cevap burada böyle yazabilir. tekrardan sağlık kuruluna gireceksiniz. Başhekime gittim, görüştürmediler. Durum bu şekilde..... şuan istanbul kartını kullanamıyorum.

Aslında yönetmelikte her işlemin nasıl yapılacağı çok güzel şekilde anlatılmış. ama anlamak ve yapmak istemiyorlar. olay benim raporumu alıp tarayıcıdan tarayıp sisteme yükleyecek. bütün mesele bu kadar basit.

https://dosyamerkez.saglik.gov.tr/E...de-uyulacak-kurallar-hakkinda-duyurupdf.pdf?0

Arkadaşlar lütfen okuyun:

18.11.2005 tarihinde ŞİŞLİ ETFAL EAH' den almış olduğum -sürekli 60% ortopedik engelli- raporumu birkaç gün önce AYNI HASTANEDEN aslını sağlık kurulu'ndaki kayıt memuru bayana verdim, Bakanlığın Ulusal Engelliler Veri Bankasına kaydını yaptı. Aynı zamanda e-nabızda'da raporum göründü, akabinde aynı raporumla tek resim ve 10 tl ücret karşılığında İBB Beyaz Masaya müracaat edip yeni Ücretsiz Taşıma Kartımın yenisini aldım.
VATANA MİLLETE HAYIRLI OLSUN:eek:

gidengelmez

Hayırlı olsun.... Geçmiş olsun diyeyim bu sıkıntılı sürecinin.. Bende raporumun aslı ile müracaat ettim ama yukarıda yazdığım gibi olaylar yaşanıyor maalesef. Acaba farklı bir hastahaneye gitsem raporumun aslı ile birlikte, sisteme yükleme yapabilir mi? bir bilginiz var mı? Teşekkür ederim...

gidengelmez hayırlı olsun ,senin adına çok sevindim. yaklaşık 2-3 ay önce bende gitmiştim fakat benim raporu kabul etmedi şişli etfal benim rapor 2003 yılına aitti üzerinde tc yazmıyor diye kabul etmediler . senin raporda tc numarası varmı ,yoksa artık tc numarası olmayanlarıdamı kabul etmeye başladılar

pusula24

[FONT=sans-serif]Aslında yönetmelikte her işlemin nasıl yapılacağı çok güzel şekilde anlatılmış. ama anlamak ve yapmak istemiyorlar. olay benim raporumu alıp tarayıcıdan tarayıp sisteme yükleyecek. bütün mesele bu kadar basit.
Aynen öyle onu yapması gerekiyor ama yapmamak için direniyorlar.Benim hastane Tarbzon da idi ben İstanbul'da oturuyorum telefonda sağlık kurulundan şefle konuştum benim raparda eski tarihli olduğu için yapamayız kem küm falan ettiler tabiki bende itiraz ettim raporum eski tarihli olabilir ama sürekli rapor tekrar rapar almak zorunluluğum yok dedim.Sağlık bakanlığını aradım durumu anlattım bana 15 gün sonra cevap verdiler.Hastane gidip sağlık kurulundan uzman hekimle görüşmemi yine halledemezsem şu doktora gidin diye doktor ismi verdiler.
Hastane gittim gitmeden önce birde dilekçe yazdım onu direk sağlık kurulunda uzman hekime gittim ona verdim okumasını istedim çünkü bir aydır telefonarda konuştuğum için aynı konuyu anlatmak istememiştim.Direk aynen böyle dedim hocam ben konuyu anlatmaktan sıkıldım bir dilekçe yazdım bunu okumanızı ve gereğinin yapılmasını arz ederim dedim.Okudu,hımm dedi tamam dedi imza attı ve beni sağlık kuruluna gönderdi oraya selamımı söyle yapmazlarsa bana geri gel nben gereğini yaptırırım dedi.sağlık kurulunda da çok sıkıntı çıkarmadılar çok şükür iki dkkda veri bankasına girişini yaptım tamam dedi.Anayacağınız bende az uğraşmadım.Sürekli olan yaparları eski tarihlide olsa yapmak zorundalar hastanenin keyifne göre hareket ediyor.
[/FONT]

@Mehmetyilmaz kardeşim selam ederim. nasılsın iyisindir. benim raporumda da tc numaram yazmıyor. sonuçta eski raporlar bunlar

sıkıntı çıkarsa sağlık bakanlığın 2018/4 sayılı genelgesini (4. madde ibaresini okusunlar ) raporunla beraber dilekçene ekle gönder. eminim kaydını yaparlar :)

SÜREKLİ İBARESİ RAPORU BULUNAN ENGELLİLERDEN TEKRAR RAPOR İ.S.T.E.N.E.M.E.Z. noKTA.

istanbul kart uygulamasında kartımızın durumunu öğrenebileceğimiz bi kısım var mı ? ya da internet sitesinde ?

@pusula24 kardeşim selamlar.

BİR hastaneden almış olduğun -sürekli ENGELLİ- ibareli raporu FARKLI bir hastanenin veri bankasına kaydını yaptırmak EŞYANIN TABİATINA AYKIRIDIR. :) İBB nin almış olduğu kararda zaten bu, içimizdeki çürük elmaları ayıklamak değil midir? sevgilerimle

Arkadaşlar Şişli Etfal hastanesine eski raporunu kaydettirebilen oldumu

Üst Alt