Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstanbul kart devamlılığı için raporu sisteme işletmemiz gerekiyormuş!?

Gamlı Baykuş

Vizeleme "yapabileceğinize" dair mesaj geldiyse, herhangi bir biletmatikte kartınızı okutmanız yeterli olacaktır.

Kwonmusti

valla ben üst üste arayıp sürekli rahatsız ediyorum yetkilimkişiyle görüşmek isitiyorum diye sert çıkıyorum,sorunum çözülene kadar arayacağım.

Değerli Arkadaşlar, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğünü tekrar bilgi almak için aradım.Beni bağlı olduğum ilçenin kamu hastaneleri kurumu başkanlığına yönlendirdiler.Orayı aradığımda ise üzerinde TC Kimlik No olmayan eski tarihli raporların geçersiz olduğu ve yeniden rapor alıp güncelletmemiz gerektiği bunun içinde bağlı olunan ilçe sağlık müdürlüğüne rapora itiraz dilekçesi verilmesi gerektiği oradaki hekimlerin yeniden hastaneye yeni rapor için sevk edecekleri söylendi.Sonuç olarak konu İl bazında hastanelerde ve sağlık müdürlüklerinde çözümlenemiyor.CİMER üzerinden Sağlık Bakanlığına şikayet kaydı açtırmak son çare olabilir. Raporu eski ve üzerinde TC Kimlik No olmayan bu durumdaki engelliler İstanbul kartları kapatılıp mağdur olacak gözüküyor.31 Temmuza kadar biraz daha vakit var fakat aynı sorunu yaşayan herkes bir şekilde kendi başının çaresine bakmaya çalışacak CİMER üzerinden Sağlık Bakanlığına mağduriyetleri iletmek en etkili yol gözüküyor bu aşamada.Artık hayırlısı diyelim ama sonuç şayet yinede olumsuz olursa kazanılmış hakkımız kaybedilmiş olacak muhtemelen.Yinede durumu düzeltmek için elinizden gelen çabayı göstermemiz gerekiyor.Saygılarımla.

2016 da rapor almıştım sürekli, bugün TCSAGLIKBAK isimli mesaj aldım. Engelli raporları da dahil raporlarınıza e-Nabız sistemi üzerinden erişebilirsiniz yazıyordu girdim baktım rapor bilgisi girilmiş ve oranım var sadece. ISTANBULKART isimli mesajda da kartinizi biletmatik'e okutarak ücretsiz olarak vizeleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz diyor. Sanırım bu durumda yapmam gereken bir şey yok. Bende durum bu bilginize arkadaşlar

Raporum sürekli bir rapor niye raporuma tc kimlik no yok diye itiraz edeceğim.kendi elimle yani rızamla raporun yenilenmesini kabül ettiğim anlamına gelir.
cimere zaten maduriyetimin giderilmesi için kayıt açtım.Engellilerin toplu ulaşımda ücretsiz seyahat hakkı var. Ben bu hakkı sürekli raporla almışsam benim açımdan kazınılmış bir hak var. Yeni düzenleme ile benim hakkımı ortadan kaldıramazlar. bu konuda çözüm bulmaları gerekmekte.

Kwonmusti
En sonunda meseleye sağlık kurulu müdür el koydu. Benimle beraber 1 kişiyi daha çağırdı raporlarımızı ulusal engelli veri bankasına kayıt etti. Şimdi gidin istanbul kartlarınızı vizeletin dedi.

Nasıl yani siz bu şekilde çözdünüz mü? şimdik.Bize herhangi bir bilgi verilmiyor hala bekliyorum.

totem

Benimki çözülmüş değil henüz haber bekliyorum 184'ten.

Mesele şöyle gelişti ; Şişli etfal sağlık kurulu bu meseleden dolayı çok aşırı kalabalıktı. Konudan sağlık kurulunun'da haberi yoktu. Bir memure hanım belediyeden mesaj gelen herkese şunu söyledi ; Raporlarını e-rapora geçecekse elinizdeki raporların tümü iptal buradan randevu alıp yeniden heyete girip almak zorundasınız dedi. Bu duyulunca sesler yükseldi. İnsanlar olurmu öyle şey falan bağırış çağırış küfürleşmeler falan bayağı bir kargaşa çıktı. Memurlar iş yapamaz hale geldi. En sonunda sağlık kurulu müdürü İETT müdür ile bir görüşme yapmış açıklama yaptı. Sizi ulusal engelli ver bankasına kayıt edeceğiz. Sanırım bizde istenen bu dedi bende açıklama yaparken yardımcı olmaya çalıştım. Daha sonra müdür bey benimle beraber bir kişinin daha raporlarını alarak kayıt ettirdi. Bunu İETT bürosuna götürün işlem yapılırsa bana telefon edin dedi. İETT bürosunda İşlem yapıldı ama önce yazdığım gibi İETT bürosuda konudan habersiz sadece vizelemeyi yaptı. Bende durumu sağlık kurulu müdürüne bildirdim. Hepsi budur:)

Siz raporu Trabzon Numune'den aldığınızı söylemiştiniz. Şu an işlemleri Trabzon'da mı hallediyorrsunuz, yoksa herhangi bir hastanede işlem yaptırabiliyor muyuz? Yaptırabiliyorsak ben başka hastaneye gideyim.

totem

Nereden aldıysam oradan halletmem lazım şuan beklemedeyim sağlık bakanlığından haber gelecek.
Hastane eski raporlları sisteme işleyemiyoruz sistem izin vermiyor bu durumda tekrar rapor almanız gerekiyor dedi,bende 184 aradım şikayet formu oluşturdum haber bekliyorum.

benim sorunumda çözülmedi. 184 sağlık bakanlığı telefona şikayetim sonrası, cimer e şimdide
[FONT=Verdana]https://ebasvuru.ombudsman.gov.tr/Ebasvuru
ile burayada talepte bulundum.[/FONT]

İşten izin alıp da gidemiyorum. 1 ay falan normal tarifeyle devam ederiz. Ondan sonrasına bakarız.

Selam arkadaşlar, bana da mesaj geldi. bu prosüdürün uygulanmasında ki amacın sahte rapoları devre dışı bırakarak kartları iptal etmek. ben şahsen çok iyi çalışma olduğunu düşünüyorum. önünce gelen herkes rapor alarak vergi indiriminden yararlanıyor arabalar alıyor maaş alıyor ve ücretsiz karttan yararlanıyorlardı. bu tür haberlere az görmedik..

celik

Mehmetciğim bu şekilde usulsüzlüklerin önüne geçileceğini hiç sanmıyorum insanlar yine işini bir şekilde kılıfa uydurup yapacaklarını yapıyorlar.Olan bize oluyor biz mağdur oluyoruz herşeyi sil baştan yapmak kolay mı?.Raporu sürekli olanlara bari bir çözüm yolu bulsalar da ozaman neyse diyeceiğim ama oda yok..

sgurkan

işte biz yüreği temiz insanlar küçükte olsa bir ihtimal var gözüyle bakıyoruız :)

celik

sahte raporları devre dışı bırakmanın yöntemleri engellilere eziyet etmek değildir kardeşim .3 farklı devlet hastanesinden raporum var.Başıma geleni anlattım raporun aslı hastane de yok bazı arkadaşlarada tckn yok diye raporu sisteme girmemek sahte roporu önlemek anlamına gelmiyor.182 yi ara sıfırdan rapor al diyorlar. sağlık kurulu için açık randevu bulamadım.Ben engelliyim karşılarındayım bakarsın raporsaki yazılanlara .Gönderirsin ilgili doktorlara gösterirsin heyete. heyet evet bunlar doğrudur derse işlersin sisteme elimdeki raporu ve bu rapora bağlı kaznılmılmış haklarım devam eder bu işi bir günde halledersin .
31 ağustosta emekli oluyorum . son raporum sürekli maliyeden 183 gelir vergisi indirimi alabilir olarakda onaylı.19 yıl çalışmışım. yeni rapor al demek tekrar bu sürecin başlaması demek.bu eziyet demek.

örneğin 65 yaş üstü ücretsiz kartları olanlara kartlarınız iptal 65 yaşında değilsiniz kimliklerinizin sahteliğinden şüphe ediyoruz yeniden çıkarın demekle aynı mantık.

@delikanlibankaci

sen tekrar rapor niye çıkartıyorsun ki suanda da otobüs kartıda kullanmayıver emekli olana kadar emekli olurken senden rapor mu istiyorlar.Emeklikiğini etkileyecek bir durum söz konusu değil şuan,şayet emekli olurken rapor isterlerse sıkıntı ozaman.

sgurkan

arayıp mesajı olduğu gibi kendilerine okuyup talep oluşturdum.

Ücretsiz istanbulkartiniza vizeleme talimati gönderilememistir!. Engelli raporunuzu temin ettiginiz hastaneye basvurarak raporunuzun Saglik Bilgi Sistemleri Genel Müdürlügü e-Rapor Sistemi'ne dogru sekilde kaydedilmesini saglayiniz. Ilgili rapor bilgileri hastane tarafindan sisteme girisi yapildiktan sonra en yakin Istanbulkart Basvuru Merkezimize raporunuzun asli ile birlikte basvurarak vizeleme isleminizi gerceklestirebilirsiniz. B001

özellikle engelli raporu olup engelli kimliği oılmayanlar veya başbakanlık engelli kimliği olanlar sorunu yaşayanlar bugün engelli kimliğimi almaya gittim memura bu soruyu sordum gariptir çalışan arkadaşta engelli idi kendiside aynı sorunla karşılaşmış dediği engelli kimliği olanlar ulusal bilgi sistemine kayıtlı imiş ama engelli kimliği olmayan ve eski raporlar malesef hastane insiyatifinde imiş kaldıki eski engelli kimliklerde büyük ihtimal değişecek
tc numarası yazılı olmayan nasıl kabul olmazmış falan demeyin kimliğinizde TC yoksa oy bile kullanamıyorsun artık

Muasıra merdiven dayacağız az kaldı sabır edin 25 de şahlanacaz

Arkadaşlar benim rapor tarih 12-2013 raporu aldım e rapora islenir mi

grmko

Benim raporum 2014de alındı raporda TCK var. Engelli kimliğimde var Raporun aslıda yanımdaydı.

Son düzenleme:
neyin tckimlik numarası. delirtmesinler adamı raporum arşivlerinde var gitsin kontrol etsinler yok sahte rapormuş bilmem neymiş. alsın raporumu eksik uzvumu bana geri versin o zaman madem bu kadar muktedirler! illa insanların sabrını zorlayacaklar. ne çektiğimi ben bilirim onlar değil. onlar kıçlarını deri koltuklarında büyütürlerken 9 yaşından beri sıkıntısını ben çektim, anam çekti babam çekti.

yeter be arkadaş her sene başka bir şey buluyorlar! raporumun üzerinde şuanda aynı hastanede halen görev yapan doktorun ıslak imzası var ben atmadım mı diyecek bu imzayı üzerinde mühürler ve onların zımbaladığı fotoğrafım var o da mı sahte! tckimlik mi vardı 2001 yılında? raporların dereceleriyle oynaya oynaya sakatı bile sağlam yaptılar yine heyete girecekmişim niye gireceğim olmayan uzvum kertenkelenin kuyruğu gibi yeniden mi oluşacak?

KARTINIZA DA RAPORUNUZA DA!

@ayazefe aynen oyle sizin gibi sinir küpündeyim bu durumda bagirmak haykirmak istiyorum ama kime anlayan kimki.

ayazefe
sgurkan

İnanın bana ikinizide çok ama çok iyi anlıyorum. Bence verilen haklar geri alınmaz. Dün konuştuğum bir yetkili bu durumun belediyenin tepeden inme bir isteği olduğunu kurumlarında birbirinden habersiz olduğunu söyledi. Meselenin ben en geç 1 hafta içerisinde çözüme kavuşacağını düşünüyorum. Kendinizi üzmeyin boş yere hırpalamayın lütfen.

@Kwonmusti mesele beklemek degil de kartin kullanma suresi doluyor,birde okadar bekledikten sonra yine bizim aleyhimize sonuçlanırsa hem zamandan kayip olucak hemde sıkıntılar çekeceğiz belkide raporu düşürecekler aklima hersey geliyor dirsekten asagi kolu eli olmayn birine %25 rapor verirlerse skolyozdan hic rapor vermezler artik.Onca sene engelli kardorusunda çalış emekli olma olucak şey mi?.

2Oj7mE.png

utanma arlanmada yok
kendi kafandan bir hikaye yazmışsın onu millete yutturmaya çalışıyorsun yazık ya
olayın ibb ile alakası yok bakanlık bu olayı 2 3 ay önce çıkardı bunun ilk vurdugu yerde iett kartı oldu cahillik yapma
imamoglunun hakkına giriyorsun sonra burda hak yendi diye muhaabet açıyorsun ayıp vebalini veremezsin
olayın Ekrem İmamoglu ile alakası yok

Üst Alt