Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstanbul kart devamlılığı için raporu sisteme işletmemiz gerekiyormuş!?

talha1907

Kardeş siz hayırdır ya?

Burada insanlar bir mağduriyet yaşıyor. Bu mağduriyetde bir belirsizlik hakim! Çeşitli kurumlara müracaat ederek bir şekilde haber almaya çalışıp ne yapacakları durumlarının ne olacağı hakkında bilgi edinmeye çalışıyorlar.
Bende onlardan biriyim. Yukarıdaki mesajda 2 bakan bir belediye başkanı var. Bu olay İstanbul belediye başkanlığının sms mesajı ile başladığı için konuya dahil ettim. Görüştüğüm kurumlardan edindiğim intiba söylenenlerden dolayı bu durum istanbul belediyesinin tepeden inme bir uygulaması. Ben twitter'da 2 bakan ve bir belediye başkanını etiketliyerek en azından elimden geldiği kadarı bu mağduriyeti ve mağdur olanları bildirmeye çalışmışım değil mi? Benim adım hıdır elimden gelen budur!!!

Şimdi gelelim size sizin probleminiz nedir? Uzaktan konu izleyip burada insanlar bir şekilde sorun ve problemlerine çare ararken gelip burada siyasi jargon kasmak mı? Terbiyesizliğin lüzumu yok! Buradan sizin yaşadığınız bu kafaya ekmek çıkmaz alın ekreminizi'de hadi yallah kardeşim yallah yallah!

@Kwonmusti hadi sana bir kaç soru sorayım doğrusun ya hata belediyede

1:Engelli bireylerin haklarını aile sosyal politikalar bakanlığı takip etmiyor mu ?
2:Engellilerin seyehat giderlerini aile sosyal politikalar bakanlığı karşılar , kurumlara para vermeye devam edip bu olaya göz yumup engellileri mağdur mu ediyor
3:Engelli hakları katı kurallarla belirtilmiş ve bu hakların engellenmesi cezai işlme gerektirmektedir sayın bakanımız bunca sorunu görmezden gelip kanunu mu çiğnemekte ?
4:ucretsiz seyehat hakkının engellenemeyeceği yürütmenin aile sosyal politikalar bakanlığı tarafından yürütüleceği ve buna aykırı davranan kurum ve kuruluşlara o ilin mülkü amiri veya aile sosyal politikalar bakanlığınca cezai işlem uygulanacağı açıkça belirtilirken sizce belediyeye ne kadar cezai işlem uygulandı ?

sayın arkadaşım sen millete kızıyorsun kimse sayın imamoğlu için demiyor olayı olay sadece istanbulkartta geçerli değil bakın engelli kimlikleri yakında gene değişecek büyük ihtimal çipli olacak o gün sistemde olmaya tüm rapaorlar bu duruma düşecek
kaldıki şuan bile sosyal yardım alanlar sorun yaşamaya başladı tc numarası olmayan raporların değişmesi isteniyor 2018 de anneme rapor aldım avcılar devlet hastanesinden %96 kendisi diyaliz hastası tc si var imzası var ama ufak bir sorun var engelli veri tabanına eklenmemiş
kaldıki istanbul kart özerk şirkette belbim belbim başkanı şuan belediye görevlisi değil ama belbim başkanlığındanda istifa etmedi

kısacası ceza verilmeme nedenide bu bu konu hakkında işlem yapılsa cezayı yiyecek belbim başkanıdır
AMACIMIZ SADECE ISTANBUL KART ICIN OLMAMALI SU AN ENGELLI KIMLIKLE GIDIP RAPORUNUDA GETIR DIYE KURUMLARDAN GERI DONENLER VAR SISTEM DUSUNULMEDEN BASLANMIS EKSIKLER TAMAMLANIP E-RAPOR SISTEMI OYLE DEVREYE ALINMALI IDI

@Kwonmusti zurnanın zırt dediği yere geldik

https://tuhim.ibb.gov.tr/media/2132/İstanbulkart-yonetmeliği.pdf

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Vize İşlemleri ve Kullanım Alanları
Vize işlemleri
MADDE 6-(1)Vize işlemi, kart sahiplerinin hak sahipliğinin doğrulanarak kart kullanım
süresinin belirli aralıklarla uzatılması işlemidir. Vize işlemlerinin hangi periyotlarla yapılacağı
BELBİM tarafından belirlenir. Vizeleme işlemi için ekli tarifede belirtilen hizmet bedelleri
BELBİM tarafından tahsil edilir.

Aynı zamanda Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Bağımsız Denetçi olan Ahmet AK, 2016 yılında Metro İstanbul A.Ş. Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini icra etti. 21 Temmuz 2016 tarihinde BELBİM A.Ş. Genel Müdürlüğü görevine atandı.

Sorun siyasilerin güreşi arada olan engellilere oluyor hani veri kaçıracaklardı demiştin ya işte bu şahıs verileri alıp belbime kitledi sorun burda engelli verileri belediyede değil

Arkadaşlar olayı siyasete çevirmeyelim ama mustafa arkadaşım şu yönden haklı. konu her nekadar belbimde olsa bile belbimde istanbul belediyesine bağlı bu nedenle belbime müdahale edecek olan kişide belkide ekrem imamoğludur. ben kötü niyet olduğunu düşünmüyorum

ayazefe

belbim istanbul belediyesine bağlı değil bağlı olması gerekiyor ama malesef iptal olan seçim sonrası çıkarılan yasa ile iştirak başkanlarını belediye meclisi seçer diye bir hüüm kondu bu hükmün iptali için mahkeme süreci devam ediyor işgüzarlık arayacaksak belediye görevinden istifa edip igdaş iski belbim isfalt metro aş gibi kurumların başında kalıp işi mahkeme sürecine taşıyanlarda bulmalı hatayı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ait ulaşım, inşaat, çevre-enerji, hizmet ve bilgi teknolojileri alanı olmak üzere 5 ana sektörde toplam 30 şirket bulunuyor. Bu iştirakler İBB’nin 60 milyar liralık bütçesinin yaklaşık 40 milyar liralık bölümünü oluşturuyor.

Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı seçilmesinin ardından belediyedeki görevlerinden istifa ettiğini açıklayan ancak belediye şirketlerindeki görevlerine devam eden isimler tartışma yarattı. 15-20 bin lira maaş alan ve son model makam araçlarıyla gezen bu isimlere tepki gösteren İmamoğlu “Hakları olmayan maaşları aldıkları gibi şirketleri nasıl yönettiklerine dair bilgi sahibi değiliz” diyor.

malesefki belediye meclisi 1 parti elinde [SIZE=3]Bir devlet büyüğümüzün topal ördek benzetmesi tam olarak ne için yapıldı anlamış olduk [/SIZE]

kaldıki BELBIM e mahkemeye gerek kalmadan mudahele hakkı sayın valimiz ve aile sosyal politikalar bakanımızda sayın imamoğlu belediye meclisinden karar çıkaramadan müdahele edemez ama sayın valimiz ve bakanımızın mudahele hakkı vardır .

Arkadaşlar kart için yeni rapor ve heyete gireceksin gibi bi durum olamaz. raporun değişmesi için yeni rahatsızlıklarınız mevcutsa kendi isteğiniz ile eğer kurum da çalışıyorsanız ya da çalışacaksanız kurumun isteğiyle değişime gidilebilir. yönetmelikte yazılan mevcut durumlara da göz atın. E Nabız da raporlar yeni görünmeye başladı bununla da ilgili msjlar da yeni yeni geliyor herkese.
raporu gözükmeyen arkadaşlar
rapor ve Aile ve sos. pol. bakanlığının kartıyla raporu aldığı hastaneye müracaat etsinler.
hastane yeni rapor isteme durumunda yönetmelikle hareket edin. sorun devam ederse en son olarak ta en yakın il sağlık müdürlüğüne gidin bilgi alın.

Arkadaşlar merhaba
Konu hakkın da çok yorum yapılmış fakat hep aynıkonu etrafın da konuşuluyor. Kanun yasalaştıktan sonra bazı yanlış anlaşılmalar üzerine Sağlık Bakanlığı bununla alakalı tekrar açıklama yapmıştı. Açıklama 20/02/2019 tarihinde yürürlüğe giren engelli raporların e Rapor sistemine işletilmesi konusu hakkında ilgili kanunun 15. maddesi 1. fıkrasında konuya net açıklık getirmiştir. 20/02/2019 yılından önce alınan eski formattaki sürekli raporların oran ve teşhisleri aynen geçerli olacaktır. Eski formatta düzenlenen raporlar ilgili birimlerce eski formattan yeni formata dosya üzerinde güncellenecektir. Rapor sahibi tekrar heyete gönderilemez. Aynı şekilde süreli raporlarda ise süre bitene kadar heyete gönderilemez. Sıkıntı yaşayan olursa il sağlık müdürlüklerini arıyabilir. Bu işler Heyette işlemi yapacak bir iki memurun insiyatifinde değil. Kafasına göre tekrar rapor alman gerekir diyemez. Bunu karar vericisi bu şahıslar değil.

imamoğlu ne yapsın zaten adamı iş yapamaz hale getirmek istiyorlar çalışmalarını engelemeye isteniyor

Arkadaşlar Merhaba,

Ben burada hiç kimsenin kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum. Öyle düşünüyor olsaydım eğer bırada çoktan kavga gürültü çıkmıştı.
Bende sizin gibi çözüm istiyorum. Sizlerinde problemleriniz bir an önce çözülsün istiyorum.

Bende haftada 3 gün diyalize giren bir hastayım.

Sosyal medyada oldukça aktif biriyim ben kendi dünya görüşümden veya muhalif kanattan bir çok siyasetçi ve kişi ile takipleşiyorum.
Ben edindiğim bilgi ve aldığım intibayı buraya yansıtıyorum. Bu ekrem imamoğlu değilde binali yıldırım dahi olsaydı aynı şeyleri yazardım.
Bizler hayatın zorluğunu daha fazla çeken insanlarız. Bide bize hayatı bu kadar zorlaştırmaya bizleri huzursuz etmeye hiç kimsenin hakkı yok! Bakınız çare araken birbirimizle tartışmaya başladık. Eskilerin bir lafı vardır. "Ahırda katırlar tepişir arada eşek ölür derler."

Şimdi gelelim esas meseleye; Evet bütün bilgiler Aile sosyal politikalar bakanlığında. Belediye ne istiyor? Ben diyor engelli kişinin bilgilerinin veri tabanından sorgulayabileyim diyor. Bu ne demek? Bu durum kişisel veriye ulaşmak demek zaten bunun üzerinde fazla durmaya gerek yok. Kişisel verilere her önüne gelen ulaşırsa işimiz var.

Benim sosyal medyada 2 bakan ile ekrem imamoğlunu etiketleyerek o mesajı yollama amacım dikkat çekmek içindir! Sadece 2 bakanı etikleseydim dikkat çekmezdi!

Size dikkat çekmenin basit bir örneğini vereyim. Sosyal medyada sıradan selamlama "merhaba nasılsın" Buna kişi dönüş yapmayabilir veya okumayabilir. Aynı kişiye "Naber lan nasılsın" dersen bu dikkat çeker.

Benim burada bir kaç gündür aktif olma amacımda sizin gibi sorun yaşadığım içindir. Bir Sorun yaşanırken rahat rahat dolanabilecek bir adam değilim. Bende bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Kimseye kendimi beğendirmek göstermek gibide bi derdim yok! Buradaki sorun çözülünce tasımı tarağımı toplayıp gideceğim:)

Hayırlı cumalar, Hayırlı günler:)

Kwonmusti hala saptırıyorsun belbim şuan belediyede değil peki duraklardaki cihazlar nereye bağlı ? belbim hala belediyenin veriye ulaşmak veriye ulaşmak diye tutrmuşunuz gidiyorsunuz

saptırma yapmanı engellemek için şunu diyeyim https://erapor.saglik.gov.tr/portal tüm kamu kurumları bilgileri burdan sorgulamak zorunda endeği döndeği yok sistem belbim sistemi otomatik engelli veri tabanına giriyor ordan güncelleme yapıyor

bunu bu şekle sokan belediye değil aile sosyal politikalar bakanlığı 20.02.2019 dan sonra hiç kurum kayıt tutmaz kayıtları e-rapor sisteminden sorgular ...

Sana tek birşey sorayım Sağlık bakanı çıkıp kardeşim verdiğim tüm raporları engelli veri tabanına işliyorum bunada aile hekimlerini yetkili kılıyorum neden demiyor

belediye sana raporunu getir demiyor sistemde görünür yap diyor hanki sistemde ulusal engelli veritabanın da

[SIZE=3]Coğu kişinin veritabanında kaydı varki vizeleme oldu merak ediyorum ekrem imamoğlu engelli olduğumu bilmesin ben kaçakcılık yaptım o görmesin diyemi ikide bir verilere ulaşmasın diye yırtındığınız kadir topbaş neden ulaşabiliyordu ?[/SIZE]

imamoğlu kamu görevlisi diğeri bakan sence hankisi yetkili ? Vali ve bakan bu konuda ondan yetkili bana söyle hala neden sürüncemede

yukardaki saçmalıklarınıda belli kesimlere yedir

hadi hayırlı olsun sorunlar çözülecek anya konya çıkacak musti sen dahil tüm engelli ve istanbul halkı için olması gereken buydu belediye 7 kocalı hürmüze dönmüştü düzelir belki

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, göreve geldiğinden beri krize neden olan büyükşehire bağlı 30 iştirak şirketinde yönetim kurulu başkanları ve vekillerin istifasının ardından genel müdürlerin de görevden alındığını açıkladı. İştirak şirketlerindeki yönetimlerin yüzde 90’ının istifa etmesi ile önlerindeki sürecin açıldığını belirten İmamoğlu, “Biz ilk etapta otomatik olarak yönetimin içine girmiş olacağız. Kurban Bayramına kadar bütünüyle bu sorunları aşmış oluruz” dedi.

Beylikduzu

Bir önceki yazımda sizler bende yanı sorunu yaşadığımı yazdım değil mi? Herkesi iyi niyetli kabul edip bende bu şekilde hareket etmeye çalışıyorum. Siyası veya ideolojik mesaj kaygısı içerisinde değilim!

mustafa seni seviyorum ama hatan şurda ekrem imamoğlunun kopyaladığı veriler ispark iğdaş istanbul sporaş belbim gelir gider personel giderleri araç alımları idi

Sevgili kardeşim diyaliz hastasısın bende adayım annem 9 yıldır giriyor diyalizin ne olduğunu bilirim belediye engelli bilgilerini ne yapsın
zaten engelli bilgileri mecburi engelli veritabanından bakılma zorunluluğu var bu bilgiler hastaneden eczaneye telelekominikasyon firmasına kadar dün ttnete gittim internet indirimine önümde başka bir kişi vardı daha önce muracat etmiş kabul olmamış nedeni siistemde görememeleri
sevgili arkadaşım artık telekomda demiryolları olsun dijiturk rapor kaydı tutamıyor taratıp sistemden sorgulatıyor

senden ricam yönetmelikteki şu cümleye dikkat etmen kurumlar kayır tutamaz sistemden sorgular

ALLAH kolaylık versin sadece adil ve doğrusunu yapalım asıl kıyamet 2020 de kopacak sure dolup e rapor sitemi tüm kurumlarca mecbur olunca
aslında bu yıl bizeleme yapılmayıp 1 yıl ertelenmeli idi buda ailesosyal bakanlığının elinde al sana çözüm

senin amacın haksız yere millete eziyet edenleri korumak gerçeği görmemek için kendin çalıp oynamak terbiyeye gelince hak hukuk diyip milletin günahına giren ağustos böceği değilim

kusura bakma katırla işim olmaz altımda ahırda yok senin kadar katırla eşekten anlamam o yüzden herkez yaşadığını yazarmış üzüldüm adına

Sağlık bakanlığından mesaj geldi engelli raporlarınızı e nabız da görebilirsiniz diyor.

Girdim baktım gözüküyor.

Ve duyuru yazmışlar.

Raporunuzu kimlik no ve rapor no ile diğer kurumlara sorgulatabilirsiniz diyor.

Beylikduzu Biz seninle neden anlaşamıyoruz biliyor musun? Düşünmeden yazıyorsun.

Gerçekleri senden daha iyi gördüğümü biliyorum. Sürekli bana mevzuattan bahsedip duruyorsun ama bak 1 hafta oldu mevzuat hazretleri devreye giremedi değil mi? Senin bildiklerini yazdıklarını zaten bende biliyorum! Sen burada fellik fellik çözüm arıyorsun ben ne arıyorum peki? Belamı mı? Gelelim şu ahırda katırlar tepişir arada eşek ölür lafına. Bu eskilerden bir deyiştir. Olan hep bizim gibilere olur demek istedim anlamamışsın. Yeni nesi dijital veletlerde böyle eski sözlerden bir şey anlamıyor maalesef.:) Filler tepişir çimenler ezilir sözü gibi:)

Not; Seviyorum kelimenden dolayı yukarıdaki mesajımı editledim!

Konuyla ilgili 184 bana dönecekti ne aradılar ne mesaj geliyor ne yapacağımı bilemiyorum .

Yetkili dediğimiz zat'ı muhteremler kulaklarının üstüne yatıp biz yönetmeliği yayınladık ne yaparsalar yapsınlar diyor resmen. Bende memurum ve beni meslektaşımla karşı karşıya getiriyor. pazartesi hastaneye gideceğim eğer problem çıkarırlarsa bana raporu veren doktorlarıma çıkacağım bu işin iyice cılkı çıktı

Kwonmusti

Böyle beklemekte canımı sıkıyor zaman daralıyor nasıl bir yol izleyeceğiz bakalım.

ayazefe

valla çıkartıyor zorla, yürülüğe girme tarihi şubat 2019 bize gelen mesaj kartın son kullanma tarihine 15 gün kalmış bu kadar düşüncesizlik olurmuya ben buna kızıyorum ki yeni rapor çıkarsak bile işlemler iki hafta içinde bitmeyecek bu ne düşüncesizlik engellilere resmen çile çektiriyorlar hasta olmayanda sinir hastası ediyorlar bu şekilde.
@Kwonmusti inşAllah dine imana gelirlerde çözüm üretirler beklediğimize değer hakkımızda hayırlısı olsun.

Neymiş eski tarihli raporda tckimlik numarası yokmuş yok şu eksikmiş yok bu olmalıymış. Ona bakarsan ben 1979ta doğrum o zamanda tckimlik yoktu. o zaman yeni kimlik çıkarken parmak izimide verdim el ayamı da okuttum herşeyimi aldınız sen hastane değil misin? benim rapor sahibi olmama inanmıyorsan okut elimi kontrol et parmak izimi? bu kadar mı basiretsizsiniz!

Benim engelim sürekli süreli değil. Ama sen devlet olarak canın sıkıldıkça oynarsan oranlarla %60 engelli bir bakmışsın %20 olmuş. şimdi sen bu raporu verdin diye bu insanın engelini mi azalttın? Hayır sen işine nasıl gelirse ona göre veriyorsun oranı! çünkü sen bizi yük olarak görüyorsun sana göre yatarak para almak isteyen asalaklarız biz!

Buyur sen al benim engelimi ver bana uzuvlarımı ben raporunuda istemem kartınıda! eyvallahım bile olmaz! ama o kadar basiretsizsiniz ki ben yaptım oldu diyerek bunca insanı sıkıntıya sokup sonrada tvye çıkıp sosyal devletten dem vuruyorsunuz!

Elbet bir gün çıkar bunları kim yaptıysa kalmaz yanına! Hakkım helal değil isterse iptal etsin raporumu şunun şurası belki 5 sene yaşayacağım belki 20 sene!

Bu kadar yaygara yapılıyorda o raporları hastaneler neden sisteme işlemiyor ?
,Yapmaları gereken tek şey engelli veritabanına işlemek illa e rapor sistemi demiyor devletin resmi veritabanına kayıtlanmalı merakım hastaneler verdikleri raporu kabul etmiyor mu
Sorunu belediyeye bağlayıp duruyorsunuzda asıl mesele raporu veren hastaneler bu raporları engelli veritabanına işlemiş olsalar sorun ortadan kalkacak .
Birde eski engelli kimliği olan değiştirmek için muracat etsin ne cevap alacaklar belki ulusal engelli veritabanı öylelikle kayıt olurlar

hayırlı olsun e nabızda görünüyor anneminde kabul edilmemişti e nabızda yoktu bugün bakıma girdi rapor gelmiş

olması gereken oldu sonunda eczaneye telefon açtım onlarda görebiliyorlar şuan büyük ihtimal herkezin sorunu halloldu

bugünleri bekleme şuan mesaj yollayacak birim boş belbim müdür ve yönetim kurulu istifa etti ama bir kişi cihazlara kontrol etsin otomatik olur belki
belbim yönetimi istifa ettiği için 10 kez aramama rağmen çıkan olmadı yanlız 153 ile görüştüm onların e nabız güncellemesinden şuan haberi yok yanlız e nabıza yüklenmiş ise engelli veritabanına işlenmiş olabilir rapor ve tc numaranızla belbim burosuna uğrayıp kontrol ettirin dedi olay bu

e-nabızda benim raporum hala yok. kimsenin birşey yaptığı yok.onlar istiyor ki gelsin bu köleler yalvarsın rica etsin bizde yapalım

ben 2003 te şişli etfal hastanesinden aldım raporu 2012 den beri emekliyim .hem başbakanlık hemde üzretsiz engelli kartım var ama bana bu konuyla alakalı hiçbir mesaj gelmedi arabam olduğu için engelli kartımı nerdeyse hiç kullanmıyorum olumsuz mesaj gelirse yeni rapor çıkartmayı asla düşünmem şuandaki haklarımdan olucağımı düşünerek hiç bulaşmam .ama malesef otobüs kullanan bir çok arkadaşımız var inşallah onlar mağdur edilmez ben bir şekilde aracımla halledebiliyorum işlerimi inşallah tekrar rapor çıkarttırmazlar bizlere . zatende kanunda yazıyor sürekli raporlarımız geçerli diye . bide bu işin ben İBB ,ile alakalı olduğunu düşünmüyorum bi arkadaşımız sürekli konuyu e.imamoğluna getirip sanki sorun ondan kaynaklanıyor olabilire getirmeye çalışıyor .
halbuki mesajlarda bi arkadaşımız yazmış şişli etfal hastanesinde olaya hastanenin başhekimi zannedersem müdahale edip kendisi girmiş sisteme evrağı. demekki konu hastanelerdeki memurların iş güzarlığı daha önce kimlik değiştirmede karşılaştığım sorun gibi ,daha önce ötv li aracımı alırken ilgili memura raporumun dağruluğunu anlatmaya çalıştığım gibi yine daha önceden ilgili memura sol polio sekeli hastalarının otomotik vitesin aparat sayıldığını anlatmaya çalıştığım gibi ve bu dahalar 42 yıllık hayatımda bir sürü vardır bak görüceksiniz konu yine ilgili memurların konuya tam hakim olamamasında çıkacak ,yine onlar bu konuyu öğrenene kadar olan bizim arkadaşlarımıza olacak.

Az önce ikinci defa raporunuzu kaydettirin mesajı geldi. Öncekinden farklı olarak engelliler veri bankası sistemine de kaydettirebilirsiniz
yazmışlar.

Biri bana anlatsın arkadaş yine mesaj geldi ulusal veri bankasını eklemişlet bu sefer cümleye. madem ben hastaneye gidip raporumu bu bankaya kaydediyorum o zaman neden belediyeyede raporumun aslını veriyorum!

Aklımla dalga geçmeyin benim arkadaş! madem raporumun aslını isteyeceksin ben neden başka bir ildeki hastaneye gidip oradaki memurla karşı kaşıya geliyorum!!!

Bir işinizde düzgün ve mantıklı olsun!!!

Millet bunalmış
sevgili arkadaşım dönüp dolaşıp neden belediyeye geldin gene , olay şu ister belediye kurumları ister vergi daireleri ister telekom ister digitürk ister iski artık hepsi tek yerden bilgine ulaşabilecekler ulusal engelli veritabanı belediye ayrı telekom ayrı vergi dairesi ayrı değil dün telekoma gittim raporu verdim taradılar sisteme girdiler bana geri verdiler iskiye gittim fotokopisini çektirdim aslınıda götürdüm aslına baktı fotokopisini aldı

e nabızda yazan mesaja bakınız lütfen

*Diğer kurumların raporlarınızı doğrulayabilmesi için T.C. Kimlik Numaranızı ve Rapor Numaranızı vermeniz yeterlidir.

Gbt gibi düşün polis kimliğini alıyor tc numarandan genel bilgi sisteminden tarıyor buda öyle engelli veritabanından taraması için gerekli ibrazlardır

stres yapma hayırlısı olsun işin olmuş kartın varsa biletmatiklerde dene önce vizeleyecek büyük ihtimal yapmassa rapor numaranı al tc ile git şayet gene olmassa aile sosyal politikalar şubesine veya alo 150 şikayet kaydı açtır
sistem oturana kadar sorun yaşanacak malesef keşke yaşanmasa
Yeterki sen sitres yapma

Bugune kadar raporunda tckn yazmayanlar içinde hastaneden işini halledebilen var mı arkadaşlar? Ona göre hastaneye gidelim. Benim tckn yok diye beklemedeyim. Şaka gibi :)

benim rapor 12 yıllık sorun çıkmadı 2 gün önce vizeledim biletmatikten

Üst Alt