Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne hepimiz adına açtığım davada önemli bir gelişme

Engellilere 750 kontör uygulaması durduruldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, mahkemenin "yasal değil" dediği engellilere yönelik 750 kontor uygulamasını durdurdu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2010'da sınırsız olan engelli kartlarında yeni bir düzenleme getirerek kontörlü sisteme geçti. Engellilerin kartlarına yıllık 750 kontör yüklendi. Buna bir çok engelli kuruluşu tepki gösterdi. Doğuştan kalça çıkığına bağlı yüzde 45 oranında engelli Oya Tekin (40), uygulamanın yasal olmadığı gerekçesiyle avukatı Seher Delibayır aracılığıyla İzmir 3. İdare Mahkemesi'ne başvurdu.

Büyükşehir savunmasında, uygulamada "genelin yararının korunduğunu" belirtti. Mahkeme önce yürütmeyi durdurma kararı verdi ardından itiraz üzerine bunu kaldırdı. Daha sonra davayı esastan gören mahkeme, "Bakanlar Kurulu'nun özürlülerin biniş hakkına sınırlama getirdiği yönünde hükme yer vermediğine" dikkat çekerek geçtiğimiz Kasım ayında uygulamayı iptal etti.

İdari mahkemenin kararının ardından İzmir Büyükşehir'den o tarihte yapılan açıklamada, aynı konuyla ilgili bir başka davanın belediye lehinde sonuçlandığı hatırlatılarak, 2010 yılı için 750 kullanım hakkı dolan kart sahiplerinin kartlarına yeniden yükleme yapılacağı belirtildi. Davayı açan Oya Tekin ise yasal sürecin dolmasının ardından belediye ile yaptığı yazışma sonucunda kendilerine yapılan yazılı bilgilendirmede, "İdaremizce özürlü kartlarına 750 kullanım hakkı ile sınırlı yükleme yapılmamaktadır. İdaremizce İzmir 3. İdare Mahkemesi'nin 2010/1481 sayılı iptal kararı gereği yerine getirilmiştir" denildiğini belirterek artık kontor uygulamasının sona erdiğini ifade etti.

ESHOT Genel Müdürlüğü yetkilileri, engelli kartlarına 750 kontör uygulamasının iptali konusunda iki ayrı vatandaşın açtığı dava için iki farklı karar çıktığını ve bunların birleştirilmesi istemiyle Danıştay'a başvuruda bulunduklarını söyledi. Hukuki açıdan olumsuz kararı uygulama zorunlulukları bulunduğunu belirten yetkililer, Danıştay'dan kesin karar çıkana kadar 750 kontör uygulamasını durdurduklarını açıkladı.

Dün akşamdan beri kartımızı okutunca ekranda "31.12.2011" tarihini gösteriyor.
Yani sene sonunda vizelene kadar sınırsız biniş uygulaması BAŞLADI arkadaşlar.
Umarım danıştay manıştay sonradan bir süpriz çıkmaz.

Uploaded with ImageShack.us

Tiyatroya devam.
Bu sabah bindiğim otobüste, kartı okuttuğumda son kullanma süresi 30.04.2011 yazıyordu.
Danıştaydan cevap gelmesini bekliyorlar, o yüzdenmi böyle kafa karıştırıyorlar. Çıkmadık candan umut kesilmez misali, son ana kadar çırpınacaklarmı acaba?
Ne inatmış be, yeahhh!

O da bir şey mi benim bindiğim her otobüste tarih değişik!Kiminde 31 Mart, kimisinde 31 Aralık, kimisinde 1 Nisan!Sanki 1 Nisan şakası yapıyorlar bize!Aziz Kocaoğlu yönetimindeki büyükşehir belediyesi daha bu kadar kolay bir işte organize olup doğru adımı atmayı beceremiyorlarsa daha büyük işleri (mesela EXPO) nasıl yapabilecekler ki?

sayın oya kardeşim açmışolduğun davada başarınındevamını canı gönülden dilerim Allah sunumuzu hayır eylesin:eek:

ben bu gün kart çıkartmak için eshota gittim! hala dava sürüyo dediler! belediye temmize gitmiş onaylanmadı dedi memur!!

Bu 750 kontör nasıl oluyor?
1 kontör 1 biletmi?

saww;

Aynen öyle mesela Konaktan Üçyol veya Bornova tarafına gideceksin diyelim.Otobüse bindin ve kartını gösterdin.Bir kontörün gitmiş olur.Ama şu da var, ilk binişten sonra 90 dakika içinde yapılan binişlerde kontör düşmüyordu yanılmıyorsam.Gerçi Oya hanımın açtığı dava neticesinde 750 kontör olayı ŞİMDİLİK rafa kalktı.

Günde 6 bilet den ayda 180 kontör yapar.
Günde 25 bilet le ne yapıcaksınız? Sınırsız mış zaten.
Bende bu arkadaş haklı bir dava açtı sandım..:confused:
Ne kadar boşa açılan dava varsa dava sürelerini uzatıyor. Ondan sonra senelerce davalar bitmiyor.
Ben hakkım olan için dava açamıyorum. 10 sene benim ömrüm varmı bakalım? Bir çok insanın dava süresine adaletin gecikmesine sebep oluyor. Bu gereksiz açılan davalar.
Yuh diyorum arkadaşım günde 25 bilet neyine yetmiyordu.

Ha desenki kontör doldurmak saçmalıktır. Sıra beklemek kuyruk v.s. Engelliye eziyettir.
Diye dava açtım eyvallah.
Dava açmak haktır! ! Ama gerekçe çok yanlış ben günde 25 bilet kullanamam ki:confused:

arkadaşlar 750 kontor yetmiyormu da bu kadar uğraşıyorsunuz izmir büyük şehir belediyesi yeni bir rapor isterse neyapacağız 62 bin engelli olur 10 bin olur evdeki bulgurdan olmayalım çünkü benim yüzde 52 olan raporumu güncelleyelim dedim bana verilen rapor yüzde52den yüzde 23 e düştü ozaman ne yapacağız bu sefer 750 kontordan oluruz belediyenin insafiyetine kalmayalım yeni bir rapor almak çok zor

sergeç önemli olan kontörün sayısı değil burada önemli olan engellilere yapılan kanuni haksızlık,

ayrıca sizlere birşey sormak istiyorum bilmiyorum forum içersinde böyle bir konu açıldı mı ama kişinin onurunu zedeleyici bir durum en azından benim için öyle oluyor;

daha önce bilindiği gibi engelli kartları basıldığında makine de sadece o (sıfır) miktarı gözküyordu şimdi ise "ENGELLİ KARTI" diye bir ibare var ve bu ibare şahsen beni rahatsız ediyor.. Böyle bir uygulama ne derece doğru ? burada yer alan "ENGELLİ KARTI" ibaresinin yazılmaması için nasıl bir davranışta yada hukuksal uylamada bulunabiliriz ..

saww;

750 kontur aylık degil yılıık günde 1 gidiş 1 de dönüş e denk geliyor

O zaman bir üstte bilgi veren arkadaş beni yanlış yorum yapmaya itti.
Özür dilerim günde 2 bilet elbette az. Günümüzde tek vesaitle gidilecek bir yer kalmadı!
Eskiden tek biletle gidilen yerler hep çift vesait oldu.
Tekrar özür dilerim! O fakit yapılan haksızlığa karşı bende yanınızdayım.

Selam Arkadaşlar..bugun bindiğim otobüste kartımın limiti dolduğu bilgisi geçti...peki 750 kontür uygulaması kaldırılmamışmıydı....yarında aynı şekilde olursa ne yapmam gerekiyor....dava sonucu ne oldu acaba....

Konulara ne kadar yüzeysel ve bencilsel yaklaşıyoruz.
Hiç kullanmasam dahi sakatların elinden alınacak her hak için
mücadele ederim.

arkadaşlar zaten genel olarak elimizde çokfazla birşey yok olanıda alıyorlar vermemek için mücadele edelim örnek olarak ben günde dört defa otobüse veya metroya biniyorum 750 kontör yetmiyor

odun kafalılar demek geliyor içimden dedim bile sevgili oya en az sizin kadar duyarlı olbilseydiler şu kamu göreblileri ama nerde bu millet alışmış odun kafalı oldugundan odun seçmeye yazık birde cumhur başkanlıgı baş bakanlık belediye başkanlıgıda yapıyor bu ülkede böyle cahiller aziz nesin aklıma gelmedi degil bu ülkenin %98 aptalmış meger birde adama bir dünya kızdılar..

2 gün önce kartım limiti dolmuş kart konumuna geçmişti....ertesi gün normale döndü...demekki ben 750 konturu bitiridim...ertesi gün kartla geçiş yaptım yine....ne olduğunu bende anlayamadım .....

kart bile kafayı yemiş:D

şu an sınırsız teşekkürler oya abla

güzel kardeşim emeğine eline koluna sağlık ülkemizde kendi hakkına sahip çıkmak gerekiyor ben şahsen kendime aitbir davayı ne aça bildim nede layıkıyle ilgilenebildim şimdi emekli olamıyorum çalışrısam engelliyim yok ben emekli olacağım dedimmi hayır sen normalsin deniliyor böyle bir ortamda senin hepimiz adına kazandığın bu dava büyük moral oldu çok çok teşekkür ederim hoşçakal:eek:

arkadaşlar ben emeği geçen herkese çokçok teşekkür ediyorum artık gönül rahatlığıyla kartımı kullanabileceğim çünkü 750 kontör bana yetmiyor idi işe gidipgeliyorum bazan işimin gereği kartımı fazla kullanmak zorunda kalıyorum arasıra hahta sonları dışarı çıktımmı kontör eksiye düşüyor artık rahatım hoşça kalın esen kalın

teşekkürler oya abla sayende toplu ulaşım araçlarına sınırsız biniyorum sağolasın

Herkese yeniden Merhaba

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne 2010 yılında açtığım davayı herkes biliyor. O davayı kazandığımı ve bunun sonucu olarak da İzmir'de ulaşımda engelliler sınırsız biniş haklarını yeniden kazanmıştı. Belediye bunun üzerine Danıştay'a gitti. O süreçte Danıştay'a sunmuş olduğum dosyada özellikle belirtmiş olduğum şey engelli her yerde engellidir başka bir şehre gidince engelli ortadan kalkmıyor. Her gelen belediyeye görede engelli değişmiyor. Ancak mevcut sistemde genel bir yasa ile korunmadığı için şehirler arasında farklar yüzünden hatta yönetim değişikliği ile de engelliler kendi kentinde bile mağdur oluyordu.

Ve Ulaşım engelli için önemli bir araç onu da sadece Belediye araçlarıyla sağlayabiliyor. Yaklaşık 15-20 sayfalık sunumumuz bugün görüyorum Yasallaşmış yasallaşacak ve Tüm Türkiye genelinde engelliler ücretsiz ulaşımdan yararlanacak. Belediyelerin keyfi düzenlemelerine maruz kalmayacak.

Bu davayı açarkende altını hep çizmiştim bu dava İzmirli engelliler için değil hepimiz içindir diye. Yasada ne tür bir uygulama olacak bilmiyorum. Düzenleme nasıl yapılacak onu da bilmiyorum. Bildiğim tek şey bunu gündemlerine taşımaktı ve bunu başardım. Bu bilgiyi sizlerle de paylaşmak istedim. Şimdiden hepimize hayırlı olsun...

Sayın OYA TEKİN ; sizleri bu mücadeleci, hak arama azminizden ötürü kutluyor önünüzde saygı ile eğiliyorum yapmış olduğunuz bu güzel davranış hem hak alma hemde engellilere örnek olma adına çok güzel bir ahvaldir, burada vurgulamak istediğim engelli kardeşlerim bizler asla sığıntı değiliz haklarınız konusunda bilinçli olmak ve aramak adına sonuna kadar mücadele ediniz pes etmeyiniz bilinçli bir engelli olduğunuzda size verilen yasal hakların çiğnendiğini gördüğünüzde net tepki koyarsanız karşınızda hiç kimse duramaz işi siyasallaştırmak siyasi partizan olmak hiç bir engelliye fayda sağlamaz hak doğru ne ise kendi savunduğunuz parti dahi olsa haksızlık edildiğini her platformda haykırın birlik olun bir olun iri olun diri olun DUA MUHABBET VE SAYGI İLE...

Tebrik ve teşekkür ederiim Oya hn.40 bine yakın üyesi ile butür konularia ilgilenmeyen bu siteye deörnek oldunuz.Sağolun.

Üst Alt