Suanda kendine göre doğru mantık kuruyorsun ama söyle birşeyi var "protezin süresi". Ben tamam artik ameliyat olumam dediğimde 30-40 metre yürüyemiyordum gerisini sen duşun. İst.da gitmediğim Prof kalmadı en tecrubelerine ama sadece birine güvendim ve onada ameliyat oldum ve cokda memnunum. Şuraya yazan ameliyatı geçiren tüm arkadaslardan daha kısa zamanda iyileşir toparlandım diyebilirim çok şükür ağrısizda yasamaya başladım ama icim hala buruk keske 5sene daha idare edebilseydim diye. Kaldıki ben 35 yaşındayım. Söyle bir gercek var doktora gittiğin zaman hemen hemen hepsi gel yarın ameliyat ol seklinde teşvik ediyorlar, kaliteli yasamdan sosyal hayatından yasının gençliğinden falan bahsediyorlar...ama proteze en uzun ömürde 25 yıl biçiyorlar, sanada tahminim seramik yuzlu kullanilir.fakat daha yer yüzünde bu protezi taktiran ve üzerinde 20 yıl yaşayan bir hasta yok yani tahminleri bu. Sana nacizane tavsiyem son raddeye kadar bekle ve bu surecde bacağınızda sakin yorma ve zorlama seni ne kadar idare edebilirse kardir. Biliyorum uzun yürüyüşler yapmak istiyorsun hareketlerini sosyal yaşantını kısıtlamak istemiyorsun, kaliteli yasamak istiyorsun, ağrı istemiyorsun.yuruyusunde bozukluk varsa bundan çekiniyorsun ama Allah kimine kanser, kimine körlük, kimine cocuk sahibi olamama vs.vermisse Buda bizim derdimiz ve bununla yasamayı öğrenmek ve buna göre çareler aramak, yasamak zorundayız canım kardesim hiç moralini bozma sabırlı ol isyan etme ve uzatabildigin kadar bu süreci uzatma çabasına hemen yarından itibaren gir. Bu ameliyatın 2.ameliyati revizyonu var ama çok daha riskli duşun ilk ameliyata bunları diyor tip..ZAten bu ameliyati sana hiç bir doktor aa evet zamanı gelmiş artik olmak zorundasınız demiyor buna sen karar veriyorsun ağrılarının şiddetine göre ayrıca ameliyat olunca ağrıların bitiyor ama bu seferde protezi korumaya odaklanıyorsun yani kötü bir süreç bitiyor ama yeni ve sıkıntılı bir süreç başlıyor. Allah korusun çok kötü bir sekilde düştün veya bir kaza geçirdin diyelim protezinin yerinden oynama çıkma riski var. Bunların hepsini hesaplamak zorundasın anlayacağın. Çok çok geçmiş olsun tekrar Allah herkesin acil şifasını versin...