Arkadaşlar öncelikle burdan herkeze acil şifalar diliyorum ...Burdan size belki faydam olur diye biraz kendim hakkında bilgi vermek istiyorum .
31 yaşındayım ve doğuştan sağ bacağımda kalça çıkıklığı var. Son 5-6 yıldır araştırma yapmaktaydım ve birkaç doktorla görüştüm, görüştükten sonra aldığım cevaplar hep şu oldu herkez daha yaşımın küçük olduğunu biraz daha beklememi çok genç olduğumu falan söyleyerek beni beklettiler. En son bir sabah programında Pr.Dr Fahri erdoğan ı izledikten sonra bu konu hakkında biraz ümit edip atlayıp istanbula gittim ve randevü aldım . Bu arada 300 tl muayne ücreti ve ektra olarak yeni röngen filmi istidiler neyse bütün bunları yaptıktan sonra muayne oldum ve bana tekrar aynı şeyi ,çok genç olduğumu fiziğimin çok iyi olduğunu istersem ameliyat edebileceğini ama beklememin daha iyi olduğunu söyleyerek yine en başa döndüm . Ve birkaç aklımda olan sorularıda gelmişken doktora sormak istedim, mesela ameliyat nasıl oluyo v.b gibi soruları sordum ve bana söyledikleri gerekli ölçüleri aldıktan sonra ingiltereden protez parçalarını spariş edip getirtip, gün verip ameliyata alıcağını ve maliyetininde 25-30 bin tl olacağını ama sigortalı olduğum için bunun yarı yarıya düşeceğini yani yaklşık bi 15-16 bin tl ye ameliyatı yapacaklarını söylediler....( tabi bütün bu görüşmeleri sekreteri ile yapıyosunuz .. )Gerekli bilgileri aldıktan sonra tekrar görüşeceğimizi bildirerek oradan ayrıldım tabi bu olaylar 3-4 yıl önce oldu . Bu zamn içerisinde benim ağrılarım gittikçe çoğalmaya başladı ,ağrılar çoğalınca hareketlerim azalmaya başladı tabi bu esnada kilo almayada başladım tabi bütün bunlar kötü etken oluyo ,ayriyetten gece uykumdan bi ağrı ile uyanmalar falan derken iş ciddiye bindi ve ben bi çözüm aramaya başladım . Kız arkadaşım ingiliz olduğu için heryıl kışlarımı ingilterede geçiriyodum ve kız arkadaşım da bütün bu konuları biliyodu ve birgün röngen filimlerini alarak burda bir doktora görünmye karar verdim.Bu arada ingilterede çalıştığım için düzenli olarak vergi ve sigortamı yatırdığım için burda sağlık tamamen bedava..! İlk olarak sağlık ocağındaki doktoruma görünerek kendimi özel bir hastaneye sevk ettirdim tabi sigorta ile anlaşmalı olanına ve bir Alman doktorla karşı karşıya geldik ve durumu izah ettik ...!Adam röngen filmimi inceledikten sonra dahada emin olmak için 3 boyutlu emar filmi çektirti ve herşeyi açık açık gösterdi bana ve izah etti... ve acil ameliyat olmam gerektiğini söyledi tabi ben istersem . Şok oldum ve ona daha önceki doktorların söylediklerini söyledim ve anlattım oda çok rahat bir şekilde konuşarak bana güldü ve artık teknolojının çok değiştiğini kalça çıkılığı ameliyatından % 100 başarı aldıklarını ama her ihtimale karşı %80 dediklerini söyledi ve korkmamam gerektiğini detaylı şekilde herşeyi anlattı ve ben öğlece bakakaldım ..!
Şimdi benim olayım şöyle olmuş ;Sağ ayağımda 2,5 sandim kısalma olduğunu bundan dolayı aksama olduğunu ayrıyetten bu şekilde devam edersem yani beklersem ilerliyen günlerde omiriliktede bir bozulma olacağını..Çünkü sürekli aksayarak yürüdüğüm için vücut yamulmaya başlıyo ve 2. bir problemle karşılaşacağımı ve onun için şimdiye kadar beklememin mantıksız olduğunu ,eski den kullanılan protezlerin ömrünün 15 yıl olduğunu iyi kullanılırsa 20yıla kadar dayananlarını gördüğünü fakat yeni dizayn edilen titanyum protezlerin öncekilerden çok daha iyi v sağlam olduğunu fakat yeni olduğu için daha ömrünün ne kadar olduğunu bilemediklerini(Yeni protezleri daha kullanıpta sonuç alan yok) ama en az 20 yıl veya üzeri olabileceğini söyledi ve bana acaip bi özgüven geldi Kendi kendime 20 yıla sonra kimbilir daha nasıl yeni bir teknoloji gelir ve herşey belki dahada kolay olur dedim ve tamam dedim ameliyat olmak istiyorum dedim ..Ve eve dönüp benim için uygun zamanı belirleyip hastaneyi arayıp ameliyat tarihini aldık ve onlarda onayladılar.
SON AŞAMA
19 haziran günü ameliyat günümdü saat 11 de hastane ye gelmemi ameliyattan 6-7 saat öncesinde bişey yemememi ve son 2 saate kadarda su içmememi söylediler aynen uyguladım ve hastaneye giittim .BU yazdıklarımı ameliyat olmaktan korkan ve kararsız olan arkadaşlarım iyi okusun LÜTFEN..! Beni ameliyat haneye aldılar yürüyerek yanımda bi hemşire ile gittim buz gibi ameliyathane odasına girdik ve bana uzanmamı ve rahat olmamı söylediler... tabi ben de acaip bi korku vardı ilk olarak aneztezici bi adam geldi ve benimle espri yaparak konuşmaya başladı ve enson güldüğümü hatırlıyorum ve film kopmuş
ameliyatım tam 2 saat sürmüş v beni günaydın diyerek uyandırdılar gözümü açtığımda başımda 3 kişi bana bakıyolardı ve ben hiçbirşey hissetmiyordum ve bian heryerimde serum kabloları falan olduğunu gördüm ama halen daha ameliyat olduğumu farkedemiyordum ve hemşirelerden birine sordum ve oda ewt çok başarılı bi ameliyat geçirdiğimi söyledi ...ama nedense ben bişey hissetmiyordum elimi uzatıp dokununca ameliyat yerime o zmn anladım olmuşum
45dk beni gözetim aldında tuttular ama bende ne ağrı nede en ufak bi acı vardı çok mutlu bi şekilde yatıyodum (Meğer bana aralıklı olarak morfin veriyolarmış
) Neyse 1 saat sonra beni özel odama götürdüler ve yatağıma aldılar hiç birşekilde ne ağrı ne acı hissediyordum .tabi ilk gün düzenli olarak ağrı kesiciler ve çok ağrı hissedersem morfin verdiler ama inanın ben çok fazla bir ağrı hissetmedim inanmıycaksınız ama 2. gün beni fizik tedaviciler eşliğinde ayağa kaldırdılar ve yürütec ile ufak bi yürüyüş yaptırdılar herşey yolundamı diye ve yolundaydı ! toplam iyileşme süreci 6 hafta dediler ve 6. haftanın sonunda bana herşeyi yapabileceğimi söylediler .3.günde beni yürütecten ayırıp koltuk değnekleri ile yürütmeye başaladılar yani ameliyatın3. günü kolduk değnekleri ile fizik tedavi eşliğinde günde 100 metre civarında yürütüyolardı 4. gün kendim duş almaya ve yataktan kalmaya başladım bu arada merdiven inip çıkmasını da gösterdiler tabi düzenli olara yatakta da egzersizleri gösterdiler ve5. gün hastaneden taburcu ettiler
bugün ameliyat olalı 20. günüm ve çok iyi hissediyorum bıraksalar yürüyebiliyorum ama 6 haftaya kadar dikkat etmemi ve kaslar gelişinceye kadar fazla zorlamamı istediler bu yüzden halen daha koltuk değneklerini kullanıyorum inanın korkulacak ve düşünülecek hiç birşey yok sadece iyi doktoru ve doğru hastaneyi bulduktan sonra hiçbir zorluğu yok Türkiyede de çok iyi doktorlar olduğunu duydum sadece araştırıp karar verin dediğim gibi ameliyat aşaması bu işin en kolay ve basit yanı çünkü uyuyosunuz ve uyandığınızda herşey bitmiş oluyo ...Tek zorlandığım nokta şu oldu aldığım düzenli ağrı kesiciler çok ağır olduğu için büyük tuvaletinizi yapmakta zorluk çekiyosunuz ben5. günde zor yaptım ama onunda ilacı var içiyosunuz kolaylaştırıyo ben utancımdan söyleyemediğim için böyle olmuş
umarım faydam olmuştur biraz sorusu olan varsa bana mail atabilir yardımcı olmaya çalışırım Sakın Korkmayın diyorum hepsi bu
))