Merhabalar!! Bende de gec teshis edilen 2 tarafli kalca cikikligi var.
Suan 26 yasindayim ve teshis 3 sene once kondu. Gittigim doktorlarin sayisini unuttum desem yalan olmaz.. ve birakin faydali olmalarını 2003 yilina kadar gittigim her doktorda kurdugum cumle ayniydi.. sikayet belli, fazla yuruyememe. Eger fazla yurursem siddetli agri oluyordu. Fakat bende kalca cikikligini belli edecek bir aksama yoktu takiii ameliyatlari olana kadar. Evet gittigim her doktora kurdugum cumle ayni idi: sizin dilinizden konusup derdimi anlatamam benim rontgenimi cekseniz!!!!!! Doktorların cevabı : geregi yok sen su sun sen busun..
Neyse yillar sonra yani ben 23 lu yaslarimda teshis kondu ve acil ameliyat dendi. Eger 5 sene daha gecikmis olsaydin mudahale etme sansimiz olmazdi dediler... ben simdi kime dert yanayim ki aslinda kafamda tek tek butun doktorlara gidip koydugunuz teshisin sonucu bu demek vardı ama inanın elime birsey gecmeyecegini biliyorum.
Evet 2003 te ilk sol kalca ameliyatımı oldum amac yapay cati olusturup femuru duzgun hale getirme cabasıydı fakat benim inatci eklemlerim ameliyatın sekizinci saatinde yanlıs yerden kirilip ameliyatı kayıtlara basarisiz gecirdiler..
hayatımda oldugum ilk ameliyat ve kapıda 8-10 saattir bekleyen anneme sunulan cevap “ameliyat basarisiz” sanırım o an ben ameliyatın basarısızlıgından cok annemin yıkılmasına uzuldum.( burda doktorumu suclamıyorum ve doktorumdan cok memnunum, hala iyilesememe ragmen)
Sıra geldi ikinci ameliyata sol kalca biraz kendini toparlayacak sag kalcaya mudahale edilecek, evet bu ameliyat 10 saat suren basarılı bir ameliyat fakat bu sefer anestezi uzmanları dura denen bolgeyi yırtıyolar ve ben 1 hafta hayallerle yasayip birkac gun körlük yasıyorum... (bunu anlatmak cok zor)
Ucuncu ameliyatım sanırım hayatımda oldugum en ufak bir operasyon.. nedeni: kuzenimi sevmek icin kucagıma alıyorum implant yerinden cıkıyor. Kısa sureli ve az sancılı bir ameliyat
Ve dorduncu ameliyatım: sol kalcamın agrılarına dayanmak mumkun olmamakla beraber artık aksamadan yuruyemiyorum.. aksamakla kalsa inanın onada razıyım ama agrılar benim yasantımı zehir etti. Ve doktorum artık yapacak birseyin olmadıgını ve protez takılmasının gerektigini soyledi( anlamadıgım sey ise doktorlar protezi ne kadar gec takabilirlerse okadar iyi oldugunu soyluyolar evet haklılar protezin surekli yenilenmesi ve bununda surekli ameliyat oldugu anlamını cıkarmak zor degil ama inanın yasam kısıtlıgı azalacaksa 15 senede bir protezin degismesine razıyım okadar yasayıp yasamayacagımı bile bilmiorum)
En son ki ameliyatımı gectigimiz kasım ayında oldum bu sefer protezsin yani sag kalcamda kemiklesme olmus onu kazidilar..
Bana bu ameliyatlara baslandıgında soylenenler simdilik duzeltecegiz ama ilerki yaslarda protez takılması kacınılmaz sonuc.. keske bende her iki kalcayada protez taktırıp 15 sene agrısız bir zaman gecirseydim.. kasım ayında oldugum ameliyattan sonra guya agrılarım sona erecekti ama malesef olmadı. Sol tarafta protez oldugu icin cok rahatım.. ama ama....... iste belkide boyle olması gerekiyordu.. bir de olumlu yonden bakınca 3 senedir universitedeki tum asistan arkadaslar vede hocalar. ortopedi servesindeki tum calısanlar herzaman buyuk destek oldular ve onlarla aramda doktor hasta iliskisinden yada personel hasta iliskisinden cok farklı bir bag olustu. Benimde en buyuk sansım buydu sanırım
Neden bukadar ayrıtılı yazmaya calıstım bilmiyorum. Bende hikayemi sizlerle paylasmak istedim. Ve belki benim durumumda olan arkadaslarla farklı acılar yakalarız.. benim suan ki sıkıntım son ameliyatımdan sonra hala agrı cekiyosam sanırım 2. protez tarihi yakınlasmaya basladı bunda da vardır bi hayır sanırım..
Herkese kolaylıklar diliyorum.. belki benim yasadıklarım bir cok arkadasımın yasadıgı sıkıntı yanında hicbirseydir ama herkes yasadıgını bilir iste...