Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kaliteli manuel tekerlekli sandalye önerileriniz..?

Sizin dediğiniz standart sandalyelerden Avantgarde ile aynı degil malesef.Bu sizin örnekteki sandalye ağır ve sizin ölçülerinize göre yapılmayacak orada verilen ölçüler neyseöle olacak.
Egerki ekonomık olarak alabilecekseniz benım tavsiye ettiğm sandalyeyi alın derim. Sizin ölçülerinize göre yapıldığından ileriki zamanlarda vücudunuzda, bacaklarınızda deformasyonlar olmaz.

Ben kendim t-sandalyemi süremiyorum bu yüzdende senin önerdiyin bana uymaz, Otto Bock ve Meyra'dan başka hangi kaliteli firmalar var?

Otto Bock'un e-mail adresi nedir bilen varmı?

Evet, e-mail üçün teşekkürler arkadaşım peki Otto Bock ve Meyra'dan başka hangi kaliteli firmalar var?

Birde bu resimde ki 2 Otto Bock start intro aynımıdır?

ie11dg.jpg

sevgili zaur Şık görünümlü sandalye arıyorsan yukardeki şık değil RGK Maxima , ti Lite , quickie Argon , quickie Ti ..bir çok sandalye var...

Evet doğru söylüyorsun ama senin önerdiyin t-sandalyelerin ön tekerleri dolğulu değil buda t-sandalyenin rahat sürülmemesine neden oluyor, acaba bu t-sandalyelerin ön tekerlerin değişerek havalı (pompayla doldurulan) teker taka bilirmiyiz?

Selam
bundan sonra konuyu okuyacak arkadaşlar için Meyra markasını almamalarını tavsiye ederim.Sanki keyfi bi ürünmüşcesine en ufak problem çıktıgında dahi sandalyeyi ankaraya yollamanızı istiyorlar (elbetteki kargo ücretleri size ait).Sandalyeyi yolladıktan sonra mı ne yapacaksınız?e yürüyeceksiniz mecbur.hep öyle aylaklık yapıp oturmakla olmuyor di mi?
töbe töbe

matematik;
Dünyada kaliteleriyle ün yapmış firmaların Türkiye şubeleri her nedense hep müşterileri mağdur etmek için açılıyor sanki. Başka bir sebepten dolayı bende Meyranın Ankara şubesi ile irtibata geçmiştim. Benzer ve oldukça mantıksız bir cevapla karşılaştım. Eğer sizi mağdur ediyorlarsa hakkınızı arayın arkadaşım, Almanya da ki merkez şubesine şikayetinizi yazın, cevap verirler.

Selam, ben meyra ile çalışırım 6 yıldır HAKERMAN ANKARA.
3 tane meyra tek sandalyem var, daha arıza nedir bilmem. taş gibi. ömürlük arabalar

hakerman ank: 0312 496 24 80

Firmadan birşey alırken sorun yok (-satarken herkes en güler yüzüyle satar-).
Sorun, üründe problem çıktıktan sonra başlıyor. Teknik destek anlamında...

itsmylife: tilite, quickie, colours vs. vs. var da, onları türkiye'ye nasıl getirtiyoruz ki?

----------

Zaur: ön tekerlerin değiştirilmesi normalde çok rahat yapılabilecek bir şey. Hatta sen hiç uğraşmadan satın aldığın yerin sana öyle seçenek sunması lazım.

Hakerman demeyin bana, yaşadığım sorunları yazsam buraya sığmaz. 10 milyar tl.ya sandalye sattılar, ne menşei belli ne parçası var, tamamen 2. sınıf çin malı, ayağa kaldırırken bir kaç defa kırıldı.sanayi bakanlığına şikayet ettim iyi bir ceza yazdılar, ama gene de ilgi ve teknik servis sıfır.Değiştirmeye yanaşmıyorlar. Yanıt bile vermeyip, telefona bile çıkmıyorlar Benden söylemesi

Derdimize derman olsun diye alıyoruz derdimizin üstüne dert getiriyor, Allah yardımcımız olsun AMİN.

cekirdek;

Teşekkürler Allah razı olsun.

Yarayacak inşallah, arkadaşım resimdekilere aydınlık getire bilirmisin lütfen?!

Biraz geç gördüm cevabını.

Şimdi, sarıyla işaretlediğin yerler doğru, firma adı onlar.

Ve evet, mavi renk, sandalye modelleri.

Gelelim yeşile: Yeşil yani 'E' harfi: E-fix demek değil, 'Easy'nin kısaltması: monte etmek kolay anlamında. Tabloda gördüğün tekerlekli sandalye modellerinin yanında ya E harfi var, ya M, harfi var, ya D var: bunlar Easy, Moderate, Difficult 'un kısaltması. Yukarıdaki mesajda yazmıştım. E=monte etmek kolay. M=orta derecede kolay/zor. D= zor. Eğer bunlardan birini yazmışssa, ondan önce 'Yes' demiştir. Yes de evet monte edilir, demek. Yes'ten sonra işte ne kadar kolay, ne kadar zor monte edilir, onun derecesini de bu üç harfle belirtiyor)

Böylece, kırmızıyla çizdiğin M harfi de, E-motions değil, Orta Derecede kolay/zor'un M'si

Tabloya göre, E-motions ile E-Fix'i monte etmek arasında bir fark yok. E-motions'ın olup E-fix'in olmadığı bir sandalye yok. Ya da E-fix'in olup E-motions'ın olmadığı bir sandalye de yok. İkisi de ya oluyor, ya biraz zor oluyor, ya zor oluyor, ya da hiç olmuyor (hiç olmuyorsa Yes yerine No demiştir. TBD demişsse de, oluyor mu olmuyor mu, denemedik anlamındadır).
Bu mantıklı, çünkü ikisi de çok benzer sistemler zaten.

(Siz daha önce Ottobock'u konuşuyordunuz. Ottobock modelleri dosyada ikinci sayfada. Tablonun Ottobock üstüne verdiği bilgi şu: Bu sandalyenin listenen 4 modeline de, yani Avantgarde, Startmulti, Switch Attack, Viper/Voyager: bunların hepsine e-fix de kolayca monte edilebilir, e-motion da)

Bilgilerin üçün sonsuz teşekkürler Allah razı olsun.

Peki o dosyada Alman malı şık görünüşlü E-motions ve E-fix'e uyumlu sandalye firmaları varmı? birde E-motions'ın sitesi varmı veya E-fix'le mukaisede hangisi iyidir?

ben de arabanın bagajında taşımak ve seyahatlerimde kullanmak için otto bock ti 8-9 aldım. memnunum. ama aldıktan sonra bir bisiklet tamircisiyle beraber epey ayar çektim. yani ilk geldiği gibi kullanmağa çalışsam kasıyordu.
bu türlü pahalı iskemle alan arkadaşların servis sorunu olacaktır. ben genelde memnunum. ayar çekerken biraz sırtlığı yükseltmek durumu oldu ama idare ediyorum. yani bu durum pek hoşuma gitmedi.. gündelik yaşamımda ise yerli üretim 'kifas' ları kullanıyorum. otto bock 'a göre cadillac sayılırlar ama biraz ağırlar. seyahate gelmiyorlar..
www.kifas.com.tr

Buda farklı görünüşe sahip bir t-sandalyedir özellikle ön tekerlik çok ilgincdir amma bana E-fix e26 uyumlu şık görünüşlü t-sandalye lazım nedense E-fix e26`nı ilk gördüyümden beyendim ama bir türlü E-fix e26`nın hareket halin görseden faydalı bir video bulamıyorum.

Zaur yanlış anlama ama şık görünümlü sandalyeyi neden istiyorsun şimdiye kadar arkadasların yazmıs oldugu sandalyeler gayet güzeldi sende baya bi etki yapmıs bu şık görünme fobisi.

Modern hayatda engellilerde laikli yerin bulmalıdır, t-sandalye oturaklı engellinin ayaklarıdır, toplumda engellilere karşı bakışı iyi tutmak gerekir, şöyle bir söz var Misafir giymine göre karşılanır aklına göre uğurlanır.

----------

Ottobock modelleri dosyada ikinci sayfada. Tablonun Ottobock üstüne verdiği bilgi şu: Bu sandalyenin listenen 4 modeline de, yani Avantgarde, Startmulti, Switch Attack, Viper/Voyager: bunların hepsine e-fix de kolayca monte edilebilir, e-motion da)

Otto Bock - Global Start dan Bu modellerden sadece bunları buldum:

img_prod_285x250_avant_ti_8_rdax_85.jpg
img_prod_285x250_switch_att_rdax_85.jpg

----------

Bunlarda benim oturuş şeklime uyğun gelmiyor, ben kolumu rahatlıkla kullanamıyorum bu yüzden kolumu üstüne koya bileceyim bir t-sandalye lazım, ön tekerlerde havalı olsun, şu şekilde:

OFHF7.jpg

Bide şöyle bi laf vardır afedersin ama eşege altın semer vursalar eşek yine eşektir.

Bide şöyle bi laf vardır afedersin ama eşege altın semer vursalar eşek yine eşektir.

Özrü olanlar utansın.

----------

Bunlarda benim oturuş şeklime uyğun gelmiyor, ben kolumu rahatlıkla kullanamıyorum bu yüzden kolumu üstüne koya bileceyim bir t-sandalye lazım, ön tekerlerde havalı olsun, şu şekilde:

OFHF7.jpg
Malesef senin verdiyin link'de bu tür t-sandalyeler bulunmuyor.

zaur, estağfurullah tekrar.
dosya dediğim, hani yukarıya koyduğum link'teki pdf dosyası. orada e-motion, e-fix üstüne başka bilgi yok.

Yalnız, e-fix uyumlu demek, sandalyeye zaten kol koyma yeri eklenir demektir. Hani diyelim bir fotoğrafta kolsuz sandalye konulmuştur, tanitim fotoğrafında. Ama kol kısımlarını zaten sen istersen şirket ekler. Genelde ince, çubuk gibi, sağa sola çevrilerek açılan kollar oluyor. Çok rahat eklenebilir öyle şeyler. Alacağın yerle konuşmalısın, ya da sandalyeyi sipariş edeceksen sipariş formunda vardır.

e-motion, e-fix tam karşılaştırılamaz gibi. E-motion'da tekerini manuel sandalye gibi kolla itiyorsun. Kol gücü az olanlarda düz yolda rahat gidersin, ama yokuşta sorun olur gibime geliyor.

E-fix'te ise joystick ekleniyor.

Şurada sistemi anlatan bir video var. http://www.alber.de/fileadmin/content/produkte/e-fix/efixaktuell.swf

E-motion videosu : http://www.alber.de/fileadmin/content/produkte/e-motion/m15.swf

Arkadaşım ben Bakü'de yaşıyorum buradada Türkiye'de ki gibi bu işlerle uğraşan bir sürü firma yok, bu yüzden netten ciddi araştırma yapmak istiyorum ki tam olarak neyi alacağımın adın bileyim ama malesef henüz bir şey yok.

Bu modeli E-fix e26 destekliyormu birde bu model güvenilirmidir?!

OFHF7.jpg

Üst Alt