Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kaliteli manuel tekerlekli sandalye önerileriniz..?

madem e-fix e-motion vb istiyorsun buda demekki daha aktif hafif bir sandalye edinmeye calısıyorsun daha kolay ilerleyebilmek için..
o zaman bu sandalyeden( otto bock start intro) vazgecip, burceni biraz daha yukseltip daha farklı bir marka/model almanı tavsiye ederim..
cunku bu sandalye standart asist yani yardımcının/refakatcinin ittirdiği mmodellerden az daha ustun ama gerek ön tekerlekleri gerek arka dolgu tekerlekleri ve kasasının agırlıgı nedeniyle ben baska bir sandalye almanı tavsiye ederim hatta o sandalyedede SPINERGY jantlar ve SCHWALBE marka SPEEDRUN model lastikler olursa daha da hızlanırsın.. ama speedrunda lastiklerin patlama riski fazla yani kullanacagın yer taslık vb ise speedrun değil marathon plus tavsiye ederim..
illa otto bock diyorsan otto bock"un motus modeli senin için daha iyi olacaktır diye dusunuyorum, dediğim gibi spinergy jant ve schwalbe lastiklerle gidişin dahada hızlanır ve kolaylasır e-fix"in yanında..

otto bock motus ben sordugumda 1100-1200 euro civarıydı
img_prod_motus_wheelchair_rdax_85.jpg

Peki diğer önerdiklerinin resimlerin vere bilirmisin?!

Tamam, peki yukarıda verdiyin t-sandalye örneyinin farklı açılardan çekilmiş resmleri yokmu?

arkadasım malesef oyle baska acıdan foto yok,ben medikalci değilim ve bu sandalyeden bende yok, istersen google a sandalyenin marka ve modelini yaz.. bizler sana elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya calısıyoruz ama bence seninde biraz google da ve internette arastırma yapman lazım.. birde cogu medikal sitesinde sandalyelerin altında yazan review ve commentleri oku bence.. (ingilizcen yoksa bile googleda otomatik tercume secenegi var) seninle ayanı engele sahip insanların yorumlarıda fikir verebilir sana..

Tamam teşekkürler Allah razı olsun.

rica ederim Allah hepimizden razı olsun, umarım yardımcı olabiliyoruzdur..

Amin, oluyorsunuz çok sağolun, acaba otomobil ve ev katalokları gibi t-sandalye kataloklarıda varmıdır?

var tabiiki ama medikalcilerden istemeniz lazım yada belki internette pdf indirebilirsiniz.. markaların kendi sayfalarından..

Belkide youtube'dan bula biliriz videolu olarak burda bir sürü video var.[ame="http://www.youtube.com/watch?v=E0pYgMkBnbA&feature=related"]youtube[/ame]

zaur'a cevaptan nova'ya soru olsun :)
Zaur, şimdi benim gördüğüm yurtdışı sandalye gönderimi yapan, fiyatları da en ucuz yerlerden biri şurası: sportaid.com

şimdi, sen istersen bir şöyle dene:
o sayfada istedigin sandalyeyi bir ara.

sipariş formuna tıkla sonra.

sonra da anlamadıgın yer olursa: bize link'ini gönder formun

bunları diyorum, çünkü benim bildiğim, sandalye koludur, havalı ön tekerdir vs. bunları hep sipariş sırasında kendin tercih ediyorsun.

bu siteden hiç alışveriş yapmadım yalnız. o yüzden türkiye'ye ya da azerbaycan'a gönderiyorlar mı, emin değilim.

bu noktada nova'ya bir sorum var :) kuzum, siz bu güzel tekerleri, sandalyeleri nereden sipariş veriyorsunuz acaba ? :)

cekirdek ben eylul ayına kadar son 10 senedir kusadasında esnaftım dolayısıyla ingiliz, irlandalı, hollandalı vb. bir suru surekli musterim ve dostum vardı, saolsunlar bazı ihtiyaclarımı ben internetten buldum onlarda alıp, turkiyeye gelirken getirdiler yada kargoyla yolladılar..

----------

not su an ben de spinergy jant yok malesef onlardan alamadım ama kullanan bi arkadasım var omurilik felçli o da, o gayet memnun.. fakat schwalbe lastikleri kullandım kendi izlenimlerimi yazdım..

anladım nova, sağol.
evet, ben de forumlardan vs. biliyorum, spinergy iyi bayağı diye (ama bence aşırı pahalı tabii.).

Bu sportaid'ten sipariş veren olduysa, buraya yazabilir mi arkadaşlar? Amerikan forumlarında buradan sipariş verenler olduğunu, sandalyelerini problemsiz aldıklarını vs. görmüştüm; ama uluslararası gönderimde nasıllar, bizim onu öğrenmemiz icap eder.

Zaur, şunu vurgulayayım: şimdi orada sandalye bakacaksın ya: koluna, tekerine falan bakmadan, artık hani sen bunlar dışında neyi önemsiyorsan ona göre seç bir sandalye. Kolu, ön tekeri sipariş formunda seçeceksin

Tamam teşekkürler.

ben de arabanın bagajında taşımak ve seyahatlerimde kullanmak için otto bock ti 8-9 aldım. memnunum. ama aldıktan sonra bir bisiklet tamircisiyle beraber epey ayar çektim. yani ilk geldiği gibi kullanmağa çalışsam kasıyordu.
bu türlü pahalı iskemle alan arkadaşların servis sorunu olacaktır. ben genelde memnunum. ayar çekerken biraz sırtlığı yükseltmek durumu oldu ama idare ediyorum. yani bu durum pek hoşuma gitmedi.. gündelik yaşamımda ise yerli üretim 'kifas' ları kullanıyorum. otto bock 'a göre cadillac sayılırlar ama biraz ağırlar. seyahate gelmiyorlar..
www.kifas.com.tr

Bu ürünün faydasın bu videoda gördüm ve sizlerle pylaşmak istedim.

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=tusPSLLerJQ]YouTube - Whirlwind RoughRider(tm) Wheelchair[/ame]

----------

Arkadaşlar bu akü ne aküsüdür acaba böyle hızlı çalışıyor?

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=5MtzU4ZAd_o]YouTube - Zinger crazy quick ultralight wheelchair[/ame]

zaur bu eklediğin youtube goruntulerini biz acamıyoruz, turkiyede youtube erişim yasak..
ktunnel uzerinden de denedim gene olmadı..

Birde bu t-sandalye acaba E-fix'i destekliyormu?

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=otvZOBBTqgU&NR=1]YouTube - video Action 3 invacare[/ame]

----------

TreeWalk DNS yada ULTRA SURF kullan ben ikincini engelli sitelerde kullandım işe yaradı.

Bilemedim, o dosyada action 3 ustune bilgi yoktu.

(bu arada, bunu nereye koyayım bilmiyorum; ama zaur'un gönderdiği sandalye video'sunun yanındaki link'lerden gide gide manuel sandalye için yeni tasarlanan iki tane güç eklentisi sisteminin video'larına ulaştım. İkinciyi bir kişi kendi başına tasarlamış, henüz üretilmiyor; ilki de tasarımken Invacare 2010'da bir ara üretmeye karar vermiş.

Güzele benziyor bunlar. Diğer güç ekleme sistemlere göre de daha ucuz olabilir.

1. YouTube - Zinger crazy quick ultralight wheelchair
2. [ame="http://www.youtube.com/watch?v=nEQgCYXzIag"]YouTube - Cool power add-on for a manual wheelchair ![/ame]

(nova, şu google dns ayarlarını kullanmaya başladım. yutub açılıyor. başka dns ayar numaraları da var. bir ara istersen)

Zaur, ikinci vidyoda adamın sandalyeye taktığı güç sisteminin kolları var ya hani? İşte onlar yukarıda bahsettiğim, birçok manuel sandalyeye takılabilen kollardan)

suvarilerin fiyatı nedir ismayil?

evet bende erk in sandalyesınden kullanıorum otto bockcok guzel ve fıyatı 1300 tl her kurusuna deger bence onerırım ve ayaklarının cıkARILMASI INANILMAZ DERECEDE BASIT VE AYRICA ARKA TEKERLEKLERDE CIKARILABILIOR BASKETBOL ARABALARI GIBI TAVSIYE EDERIM...

cekirdek;

Hangi ikinci video?

----------

Birde arkadaşlar bu E-fix'in desteklediyi t-sandalyeler hangi firmanındır ve bu ikiside aynı modelmidir?

efix2.jpg

efix3.jpg

zaur, benim son mesajimda siteden oynatilabilen video

Evet kardeş iyi birşeye benziyor E-fix'den sonra ;)

Arkadaşlar bu E-fix'in desteklediyi t-sandalyeler hangi firmanındır ve bu ikiside aynı modelmidir?

Kifas firması Süvari diye yeni bir (yerli) tekerlekli iskemle yaptı. Özelliği ön tekerlerinin ayakların altında ve arka tekerden uzaklığının arttırılmış olması. Bu özellik arazi ve cadde kullanımında biraz avantaj sağlayacak. Ben almayı düşünüyorum. Eğer kullanan varsa, görüşlerinizi bekliyorum.
www.kifas.com.tr

fbed8fa3d3.jpg

Süvari tekerlekli sandalyelerin fiyatları ne kadardan acaba bilginiz var mı..

bugün patron Ken Erikson' a sordum. 800 tl diyor ama daha bayilere dağıtım yapacak kadar üretememişler.

Vaay! Kifaş'ın şu son modeli baya güzele benziyor. Özellikle ön tekerler harika. Olur olmaz bi yerlere girmekten kaynaklı düşme riskini ortadan kaldıran bir düzenek...

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=tusPSLLerJQ]YouTube - Whirlwind RoughRider(tm) Wheelchair[/ame]

Üst Alt