Herkese merhabalar, foruma yeni üye oldum. 5 yaşında bir oğlum var (ellerinizden öper), kalp hastası olduğunu yeni öğrendik. Pulmoner venöz damarlarımızın ikisi yanlış bağlanıyormuş, 1 ay içinde ameliyat edilecek. Ayrıca bi de aort koarktasyonumuz var, onu anjiyoyla açmaya çalıştılar ama açılmadı, takibe bırakacaklarmış, ilerleyen zamanda stent takarız dediler.
Şimdi benim merak ettiğim bir kaç mevzu var;
-Ameliyat olmadan alınacak bir raporla, ameliyat sonrası alınacak raporun farkı olur mu? Hangisini tavsiye edersiniz?
-Sitede daha önce paylaşılmış olan yüzde oranlarına baktım ama pulmoner venöz dönüş anomalisi diye bir hastalık yok listede. Bu durumda bu hastalığımızdan rapora oran alınamaz mı?
-Bulunduğum ilde heyete müracaat edecek olsam, çocuk kardiyoloğunun olması şart mıdır? Yoksa ameliyatı yapan yerde mi heyete girmeliyim? Kahramanmaraş'ta ikamet ediyoruz ama ameliyatımız Eskişehir'de olacak. git, gel, bekle, gün at vs, eskişehir bize çok zor olur.
-Oğlumun ameliyatıyla birlikte işimi de kaybedeceğim. Sonrasında yeniden iş hayatına dönebileceğimi de sanmıyorum. engelli bakım aylığı yüzde sınırını geçer bir rapor alma ihtimalimiz bu durumda nedir sizce?
Herkese sağlıklı huzurlu günler dilerim.