Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp hastaları özür oranlarınız yüzde kaç?

Allah'tan bütün kalp damar hastalıkları hastalarına ve tüm hastalara acil şifalar dilerim. gerçekten zor kalp damar hastası olmak bizi en iyi biz anlarız . durum kötüleştikçe rapor oranı artıyor fakat sağlık olmadıktan sonra isterse %100 rapor olsun işe yaramaz. ama maddi olarak işimize yarıosa gene iyi rapor. ama dediğim gibi inşAllah iyileşiriz ve sağlığımızı kazanırız.

Boarboarr aradığında cevap yeterli gelmedi mi ??

Ben aradığımda adımı bile bulamadılar,70 gün sonra çıktı geldi.Raporun sürekli mi?Kronik hastalık sürekli ise vergi indiriminde büyük ihtimal sürekli gelir.Burada kimse kurulda olmadığı için kesin cevap veremez sadece başından geçenleri söyleyebilirler ve bunlarda defalarca yazıldı.Vergi indirimi olarak forumu arattır.

Arkafslar kapaciklar icin ef orani farklimi hesaplaniyor ef 60 nefir mitral.kapak icin

Merhaba arkadaşlar kalp oranı yüzde %10 veridi

Dediğim gibi kalp oranı yüzde %10 verildi odyometri 33 verdi sağ kuşağa sizce özür oranı kaç olur ehliyetime gözlüksüz çıkamaz denilmiş bunu heyete bildirebilirmiyim sizce Kaç oran verilir

Kalp krizi geçirdim damar tamir edildi yuzde 50 rapor verdikleri kalp yetmezliği 3 evre saygıyla arkadaslar

Ama diolar odyometri nin verdiği puan hesaplanıo kırk sanmıyorum olsun

Herkese merhabalar, foruma yeni üye oldum. 5 yaşında bir oğlum var (ellerinizden öper), kalp hastası olduğunu yeni öğrendik. Pulmoner venöz damarlarımızın ikisi yanlış bağlanıyormuş, 1 ay içinde ameliyat edilecek. Ayrıca bi de aort koarktasyonumuz var, onu anjiyoyla açmaya çalıştılar ama açılmadı, takibe bırakacaklarmış, ilerleyen zamanda stent takarız dediler.

Şimdi benim merak ettiğim bir kaç mevzu var;
-Ameliyat olmadan alınacak bir raporla, ameliyat sonrası alınacak raporun farkı olur mu? Hangisini tavsiye edersiniz?
-Sitede daha önce paylaşılmış olan yüzde oranlarına baktım ama pulmoner venöz dönüş anomalisi diye bir hastalık yok listede. Bu durumda bu hastalığımızdan rapora oran alınamaz mı?
-Bulunduğum ilde heyete müracaat edecek olsam, çocuk kardiyoloğunun olması şart mıdır? Yoksa ameliyatı yapan yerde mi heyete girmeliyim? Kahramanmaraş'ta ikamet ediyoruz ama ameliyatımız Eskişehir'de olacak. git, gel, bekle, gün at vs, eskişehir bize çok zor olur.
-Oğlumun ameliyatıyla birlikte işimi de kaybedeceğim. Sonrasında yeniden iş hayatına dönebileceğimi de sanmıyorum. engelli bakım aylığı yüzde sınırını geçer bir rapor alma ihtimalimiz bu durumda nedir sizce?

Herkese sağlıklı huzurlu günler dilerim.

kalp kapakçık değişti ( avr + vsd ) operasyon geçirdim ve %38 oran aldım hasekiden ...
gözden de eklenerek %50 oldu...

Merhaba Koronoe Arter Ef %20 kaç oran alabilir acil cvp ltf

benimki koroner arter kalp hastalıgı. 1 adet stent takıldı. ef 60 klass 2...%30.........hiperlidemi LDL kolestrol 99...% 10

eroglu 37 olur 10 puan daha alırsan tansiyon dan o zaman kurtarır 43 our

Merhaba Arkadaşlar
Ankaradyım babam 70 yaşında,ilk kap krizini 7 yıl önce falan geçirdi.O günden beri sürekli kalp yetmezliği ve rahatsızlığı var.5 defa anjiyo oldu,sürekli ilaç kullanıyor.Hastaneye başvursak acaba % kaç verirler.Bu konudaki deneyim,fikir ve bilgilerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim.

Arkadasim son yapilan ekoya bak orda ef yazar yetmezlik varsa ef esas alinir burya yaz bakariz

sarasota

EF %58 yazıyor son raporda.Sadece bu mu esas alınır.Dediğim gibi 5 defa anjiyo oldu.Hatta en son bir daha anjiyo da olamazsın dediler.

Ef 58 normal baska sorun yoksa alacagi burdan 30 anca olur

benim mitral kapak degişti mekanik kapak takıldı. kalp yetmezliği EF 35 - 40 ARASI hipertansiyon hastasıyım ayrıca 2 göz retina dekolmeni ameliyatlısı görme kaybı var sağ göz kayma var oran ne olur

Merhaba
Abimin kalp kapak değişti ve ameliyat sonrası beynine emboli attı sağ taraf kısmı felç oldu. şu anda sağ ayak parmakları oynamıyor hafif sürterek yürüyor.
Malulen için basvurduk sonucu bekliyoruz.
Ef 60 çıktı. nörolojide ve fizik tedavi eklenincekaç olur?

İyi günler arkadaşlar herkese geçmiş olsun bendede kalp yetmezliği var fs 35/40 arası ve kalp pili var ve hiper tansiyon var %55 rapor çıktı hastaneden ama daha SGK ya gitmedi evrağım kalp pilinden oran vermemişler sizce doğrumu

doğru 50 ky den 10 da ht den almışsın kalpteki duruma oran veriliyor ayrıca pile verilmez Sado55

İyi günler, kalp krizi geçirdim, anjiyo oldum, stent takıldı. 2 ay sonra bir kalp krizi daha geçirdim. Bu sefer anjiyo açmadı by-pass oldum ve 2 damar değişti ilaç kullanıyorum vs. En son olarak kalp yetmezliğinden pil takıldı pil takılırken ef 30 du sonra muayene ef32 oldu başka kontrol de ef36 oldu şimdide ef40 çıktı ben bu durumlardan dolayı malülen emekliliğe başvurdum ilk hastane kaç oran verdi söylemediler SGK ikinci hastaneye gönderdi orda da kalp yetmezliğinden %50 hiperden %10 verdi toplam %55 verdiler şimdi SGK dan haber bekliyorum sorum şu olacak
-Rapor oranı sizce doğrumu.
-anjiyo ve by-pass dan puan alamazmıyım.
-birde şunu merak ediyorum acaba ilk hastanenin rapor oranı yüksek mi çıkmıştı da beni ikinci bir hastaneye gönderdiler.
Evrak henüz bana ulaşmadı sanırım SGK da hayırlısı bakalım be olacak .

Sado55
Kalp ile ilgili oranı kalbin EF değeri belirleyici oluyor.Diğer unsurlar yani ameliyat baypass anjiyo vs.. pek dikkate alınmıyor.EF 30-50 arasına%50 ve tansiyon içinde %10 veriliyor.Toplamda%55 oluyor.EF%50 ve yukarısı içinde %30 puan veriliyor.Size verilen oran bence doğru.

Öncelikle geçmiş olsun bu durumda sadece bu rahatsızlıklardam malulen emekli olamazsınız vergi indirimine başvurarak erken emeklilige hak kazanabilirsiniz sadece

pili olan biri ef den alabilir mi peki ?

tşk

Üst Alt