Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp hastaları özür oranlarınız yüzde kaç?

trikuspit onarımı yapıldı mı?

miyokardit,tedavi gördüğünüzü belirtmişsiniz,tedaviye rağmen şuanki durum nedir? stabilmi ? En son kontroller sonrası neticeyi yazarsanız ona göre yorum yapacağım,
Kardiyoloji ne diyor?
Tecen96

En son kontroller neticesinde bir ilaca daha başlandı su an 3 ilaç kullanıyorum.Troponinim düşmüyor hic devamlı yüksek.Trikuspid 1. Derece yetmezlik denildi ama paramedik olarak atandım ben doktor dedi senin tehliken olabilir ölümcül ritimler var onlara girebilirsin böyle bir işte dedi.Bende çok uzak bir yere atandım ailem gelemez tehlikem var diye korkuyorum engelli raporu alabilir miyim?

Suan delix arlec colchium dispert kullanıyorum

Engelli raporu için kardiyoloji görüşü alınmalı.
24,veya 48 satlik holter takibi ,eko. Hepsi bir değerlendirilip bir sonuca varılmalı,
İsterseniz başvuru yapın, ezbere konuşmak doğru olmaz...
Tecen96

Tesekkur ederim başvuru yapacağım önden bilgi alayım benim durumumda var mı acaba birileri diye araştırıyordum
OğuzHan112

Iyi günler hocam ama rapor oranlarından siz anlıyorsunuz galiba size bir soru sorabilir miyim acaba? Bende miyokardit var ef değerim 60 yazmışlar holterlerimde svt görünüyor yer yer,3 tane ilaç içiyorum doktorum miyokardit dedi bir tane rapora da kardiyomiyopati yazmış.Troponinim düşmüyor,ekoya 1. Derece mitral ve trikuspit yetmezlik var,ekgde görünüyor aritmi(st alcalmasi miyokardit bagli) doktorum troponin böyle kalmış gibi dedi.Hocam ben bu belgelerle (mrimda mevcut)kendi doktorumun olmadığı bir devlet hastanesine başvursam yüzde kaç rapor alabilirim acaba?Değerlendirebilirsiniz çok sevinirim. Polat34 sarasota

Merhabalar, kalpte eser aort kapağı 1.5 ileri akım ve SV Ej. Fraksiyonu %60 heyet bir oran verirmi

Merhaba sevgili dostlar bugun heyete girdim kardiyoloji oran yazmadi
Ht +
Ekg N
Eko Ef %60
My 1
Kapak haf 1 yaziyor
Ne oran alirim acaba bilgisi olan paylasabilir mi tesekkurler

Merhaba,
I10 esansiyel hipertansiyon ve
I25-1 aterosklerotik kalp hastalığı tanısı kondu.

Anjiyo da LAD mid:%60 darlık , distal:%60 darlık, D1 dalı %80 darlık(k.ince)
Eko da lvef:%60 rvef:%N
Efor testi:pozitif

Sonuç ne olur muhtemelen?

Teşekkürler.

Kalp haslaıklarında çok farklı hastalık ve aynı gruptaki hastalarda bile kendi içinde farklı farklı durumlar var.

Örnek olsun diye kendimi örnek vereyeim.

Kalp yetmezliği - 3/4 sınıfında.
Eko - EF değeri 20-25.
Kalıcı kalp pili.
Hipertansiyon.
Taşikardi.
Miyokardi.

1 - Bu tanılar ile evvelki yıl %60 ile malülen emekli oldum.

2 - Geçen yıl ise kontrol muayenesinde aynı bu değerler ile 0.00 ile emekliliği iptal edildi.

3 - Bu yıl ise tekrar başvurdum ve bu ay itibarı ile yine %60 ile tekrar malülen emekli oldum.

:

Bu çelişkiler nasıl oluyor, neden oluyor bilmiyorum ama bu son 3 yılda Sgk'nın ve Sağlık kurulunun ne karar vereceği hiç belli olmuyor. Hem de kendi yazdığı mevzuatlarına rağmen çok ters kararlar verebiliyorlar.

arkadaşlar doktora gittim kalp rahatsızlığım ötürü. bana sonuçlarımı verdi fakat ben doktorun dediklerinden bişey anlamadım. sonuçları buraya atıyorum. durumum nedir yardımcı olur musunuz ? ve engel oranı alabilir miyim kalpten. ayrıca tansiyon hastasıyım.(arkadaş için soruyorum onun hesabı yok.)
( ) Sinüs ( )Af ( )TTE ( )TEE AORTA VE AORT KAPAĞI Kapak Yapısı : TRİCUSPİS, ROMATİZMAL Aortik kök (2.0-3.7): Kapak açılımı (1.5-2.6): Çıkan aort (2.0-3.7): 4,1 cm Aort yetmezliği : 2 - 3 AY Velosite (1.0-1.7): 1,8 m/sn Gradinet(max/ort) : PULMONER ARTER VE PULMONER KAPAK Kapak yapısı : Pulmoner arter çapı : Pulmoner yetmezlik : Pulmoner arter basıncı: SPAB:35 mmHg Velosite(0.6-0.9) : Gradiyent (max/ort): MİTRAL KAPAK Kapak yapısı : Kalınlık : Kalsifikasyon: Mobilite : Subvalvuler yapı : Kapak alanı (4-6) : Mitral yetmezliği : 1 MY Velosite(E/A) (0,6-1,3): Gradient (max/ort): TRİKÜSPİT KAPAK Kapak yapısı : NORMAL Triküspit yetersizliği: 1 TY Velosite-gradient(0.3-0.7): Genişlik SEK Trombüs Sol Atrium(1.9-4cm) Sağ Atrium Sağ Ventrikül(0.9-2.6) Perikard: SOL VENTRİKÜL Diyastolik çap : 5,2 cm Sistolik çap : 3,8 cm Diyastolik Volumü: Sistolik Volümü: Atım Volümü: Ejeksiyon Fraksiyonu: % 60 Fraksiyonel kısalma: Duvar Kalınlığı (0,6-1,1): IVS: SVAD: AY AÇISINDAN YAPILAN KONTROL EKODUR. HASTANIN 16.12.2021 TARİHİNE AİT AYRINTILI EKOSU MEVCUTTUR. SONUÇ BİLGİ

kalp yetmezliği

Arkadaşlar 2015 te kalp yetmezliği 100/ 50 55 idi bypas 2 kriz 3 stent tansiyon ile yüzde 65 rapor ile emekli oldum şuan kalp yetmezliği 100/ 25 30 kriz 3 stent 8 oldu rapor için yeniden müracat etsem oranım artarmı acaba

Merhaba arkadaşlar., 1 buçuk ay önce kalp krizi sonrası anjiyo oldum ve 1 damarım %100 tıkalıydı stent takıldı..ef :50 çıktı.

Teşhiste şunlar yazıyor.

Koroner arter hastaligi(I20)(I21)(I25)(Z95.1)(Z95.5-Z95.9)
Arteriyel Hipertansiyon(I10 -I13)(I15)
Hiperkolesterolemi, Hiperlipidemi(E78)

ve kapakçıkta hafif sızma varmış.

Doktora sordum Mehmet Akifte kontrolde pek oralı olmadı gibi. ama şansını dene kurula girmen lazım dedi. sizce vergi indirimi alabilirmiyim?

OMERGRG arkadaşım geçmiş olsun. allah sağlık sıhhat versin.
aynı hastalık bende de var.
senin kalbinin damarlara kanı pompalama gücü ef 50 yani iyi.ama hastane sağlık kurulu 30 puan verir.birde hıper tansiyon dan 10 puan verir.burada balthazar formulune girer.toplamda 37 yapar.bunlar sadece benim tahminim.eğer başka hastalıklarında varsa onları da dahil edersen 40 ı gecebilirsin.
birde senin sgk ya giriş tarihin prim gün sayında önemli.bu krterleri sağlarsan neden olmasın.bence şansını bir dene derim. yine tekrar geçmiş olsun..
bırde fikir sahibi olmak istersen bu platformdaki 1.sayfadan itibaren oku derim.

EF değeri 25 ile hangi oranda rapor verilir?

Benimde kalp yetmezliğim var ef 25 kalbimde stent takılı ve 8 tane ilaç kullanıyorum rapor ne çıkar acaba

SERO01

teşekkür ederim. hepsini okudum sayılır..şansımı deneyeceğim artık ilerde.

Yüzde kaç rapor alırım

Merhaba;
Ben kalp hastasıyım, mitral kalp kapları ameliyatla değişti, ayrıca hepatit B taşıyıcı ,düz taban, küçükken kalça çıkıklığı vardı ameliyatla düzeldi ve kolesterol trigliserid var yüzde kaç rapor verirler

Hepatit B+
Alt-asd ne durum da?
Karaciğer ultrason sonuçların nasıl çıkıyor?
Hasara göre puan veriliyor,bunu bilmemiz lazım.
Kalça çıkığı sanırım sizin (gelişimsel kalça displazisi)çocukken olan bir durum?
Opere edilmiş.

Düz taban(pes planus) bununda dereceleri var,puan ona göre veriliyor.

Mitral kalp, opere dilmiş. Takip veya tedaviniz devam ediyor mu?

Soruları cevaplayın,ona göre yazalım.
Samet_oz

Metal mitral kapak taktılar ömür boyu kansulandırıcı cumadain ve concor kullanacam kapakta sorun yok diyorlar, düz taban 6 derece her iki ayakta , hepatit b kara ciğerde hafif yağlanma anti-Asd bilmiyorum OğuzHan112

Samet_oz
Grde 1 hafif Hepatosteatoz,önemli bir durum değil. Muhtemel alt ve Asd normal değerlerde.

Mitral kapak normal.
Düz taban (pes planus) bunun içinde önemli bir puan gelmez.

Her şey yolunda gibi görünüyor,engelli raporu vereceklerini zannetmiyorum.
Ama siz yine de başvurunuzu yapın, bizler sadece sizlerin anlattığı kadarını biliyoruz,

kardiyoloji raporu hk

mrb iyi günler ben 4 yasında asd ve vsd den opera oldum ekstra olarakta dekstrokardim var suan içinde ef;%60 pulmoner ht;%40 çıkıyır aynı zamanda askerlikten muaf raporu aldım bana 1 yıl önce heyete girdiğimde raporumu %30 da bıraktılar sizce bu verilen rapor uygunmudur . tekrar denemem gerekirmi konu hakkında bilgisi olan aktarabilirse sevinirim

Ben dogustan kalp hastasıyım ebstein anomalisi kaplan kapakcigi hastasıyım malulen emekli olmak için baş vurdum ama Red verdiler ama ben doktorları gezdim en son kalp doktoruna gittim oda bana doğuştan %25 kalp.hastalihi %65 verdi şimdi ben tekrardan baş vurcam ama bu sefer is yerine engelli kadrosunda girmek içim yapicam daha önce yapan varmi %40 gece bilirmiyiz bilgi olan varsa paylaşırsa sevinirim

Bende heyete girdim heyet doktorları gezdim birtek kalp doktoruna yazdı bana oran %25 dogustan kalp kapakcigi %65 kalp kapakcihi hastasıyım ama sende niye heyet doktoru oran yazmadı ben bu yazılan kağıti heyete sundum Red geldi ama malulen emeklilik olmuyor onun için baş vurduysan bos ben şuanda öğrendiğime göre isyerine engelli kadrosuna giris yapmak lazım %40 olması lazım bende şuan bunu araştırıyorum inş. %40 buluruz askerlikten muafim boyun fıtığı var midede yara var sen birdaha baş vurduğunda isyerine engelli kadrosuna giris yapmak istiyorum de orda oranlar nett çıkıyor benim.bildigim bu daha fazla bilen varsa yazsın bilgilenelim bizlerde

mhmttt

Merhaba Mehmet bey bende dogustan kalp kapakcigi hastasıyım malulen baş vurdum Red yedim ben tekrardan başvuru yapicam ama isyerine engelli kadrosuna giris olarak basvurucam bu konuda yardımcı olurmusun boyun fıtığı midede yarada var yüzde 40 i geçebilirmiyim ef %55 ile %85 ortalama %83 yazıyor ortada doktorjn yazısıyla

Babanız kalp kapakcigindan mi%100 aldı ameliyat oldumu ben dogustan kalp kapakcigi hastasıyım 6 ayda bir kontrole gidiyorum ve malulen baş vurdum kardiyoloji kalp doktoru dogistan %25 kalp Hastalığı %65 verdi ben engelli kadrosuna giris yapacam bu sonuçlarla yüzde kaç ortalama.alirim %40 geçermi ef değerleri de % 55 ile %85 yazıyor daha önceki raporlarımda doktor da el yazısıyla 83 yazmıştır bu değerle il ilgili biluisinolan varsa paylaşırsa sevinirkm

Eko Sonucu 45 Kardiyoloji'den Kaç Puan Almalı?

Merhaba, Eko EF sonucu 45 ve hipertansiyon hastası olan babama kardiyoloji doktoru 28 puan vermiş. Ötv muafiyeti için başvurmuştum toplam oranımız 84'de kaldı. Bu yüzden itirazda bulundum. Sizce de kalbi 45 çalışan hastaya 28 puan verilmesinde bir hata yok mu?

Kalp yetmezligim var ef 30/35 arası malülen emekli olabilirmiyim

Üst Alt