arkadaşlar doktora gittim kalp rahatsızlığım ötürü. bana sonuçlarımı verdi fakat ben doktorun dediklerinden bişey anlamadım. sonuçları buraya atıyorum. durumum nedir yardımcı olur musunuz ? ve engel oranı alabilir miyim kalpten. ayrıca tansiyon hastasıyım.(arkadaş için soruyorum onun hesabı yok.)
( ) Sinüs ( )Af ( )TTE ( )TEE AORTA VE AORT KAPAĞI Kapak Yapısı : TRİCUSPİS, ROMATİZMAL Aortik kök (2.0-3.7): Kapak açılımı (1.5-2.6): Çıkan aort (2.0-3.7): 4,1 cm Aort yetmezliği : 2 - 3 AY Velosite (1.0-1.7): 1,8 m/sn Gradinet(max/ort) : PULMONER ARTER VE PULMONER KAPAK Kapak yapısı : Pulmoner arter çapı : Pulmoner yetmezlik : Pulmoner arter basıncı: SPAB:35 mmHg Velosite(0.6-0.9) : Gradiyent (max/ort): MİTRAL KAPAK Kapak yapısı : Kalınlık : Kalsifikasyon: Mobilite : Subvalvuler yapı : Kapak alanı (4-6) : Mitral yetmezliği : 1 MY Velosite(E/A) (0,6-1,3): Gradient (max/ort): TRİKÜSPİT KAPAK Kapak yapısı : NORMAL Triküspit yetersizliği: 1 TY Velosite-gradient(0.3-0.7): Genişlik SEK Trombüs Sol Atrium(1.9-4cm) Sağ Atrium Sağ Ventrikül(0.9-2.6) Perikard: SOL VENTRİKÜL Diyastolik çap : 5,2 cm Sistolik çap : 3,8 cm Diyastolik Volumü: Sistolik Volümü: Atım Volümü: Ejeksiyon Fraksiyonu: % 60 Fraksiyonel kısalma: Duvar Kalınlığı (0,6-1,1): IVS: SVAD: AY AÇISINDAN YAPILAN KONTROL EKODUR. HASTANIN 16.12.2021 TARİHİNE AİT AYRINTILI EKOSU MEVCUTTUR. SONUÇ BİLGİ