Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp hastaları özür oranlarınız yüzde kaç?

Ateroskleroz, damarıların iç duvarında çeşitli maddelerin birikimine bağlı olarak ortaya çıkan kalınlaşma ve daralma ile seyreden bir hastalık durumudur. Atheromalar nedeniyle arter daralır ve kanın arter içindeki akışı sınırlanır. Kısacası, atardamar duvarının esnekliğini kaybetmesiyle sertleşmesi durumudur...

Dolayısı ile sizin tıkanıklık %50 den daha az olduğu için %10 puan alırsınız.

30 puan ve üzeri için %50 ve üzeri tıkanıklık olmalı...
efulim1

Kalpden alınabilecek oranlar:

Koroner Arter için alınabilecek oranlar:

Klas l hastalar:% 10
Anjinası olsun veya olmasın fizik muayene bulguları velaboratuar testleriyle tanısı desteklenen hastalarda koroner anjiografi ile birkoroner arterde % 50’den daha az darlık saptanması.

Klas 2 hastalar:% 30
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arterhastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinasıbulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 1 semptomlar veya ilaç tedavisiveya diyetle anjinanın kontrol altında tutulabilmesi ve ayrıca konjestif kalpyetmezliğinin bulgu ve semptomlarının yokluğu (EF >%50).

Oğuzhan bey ama klas2 de daha önce tanısı bulunan ve girişimsel olarak işlem yapılan diyor ben anjuo oldum klas 1 de ise tanı ile saptanması ve desteklenmesi halınde diyor

Arkadaşlar kalp ritim bozukluğu engel yüzde oranı kaç puan olur daha önce de sordum ama kimse yanıtlamadı. Bilen varsa cevaplayabilir mı acaba

pasayil evet tanı kondu nabız sürekli 105-116 arası çıkıyordu. doktorum beloc yazdı onu kullanıyorum ilaç raporu da çıkardı. şuan nabız düzene girdi çok şükür 75-82 arası

İlaç tedavisi ile kontrol altına alınabilen aritmi için 20 veriyorlar genelde

Bu arada bende bugün randevu alıp heyete girmeye çalıştım ama eski raporum sistemde göründü il sağlığa gönderip itiraz etmemi isterler sanıyordum ama istemediler, eski raporunu getir direk Dr a goruneceksin Dr hastalıkta ilerle var derse heyete girebilirsin dedi.

mr sonucuna gore, aort capı 44 mm olup artıs izlenmektedir. Aortta kalsifiye plaklar vardır. vsss diye devam ediyor.... nedir anlamı?
OğuzHan112

Aort plakları bazen tehlikeli olabilir, yerinden kopması ani felc inme yada kalp krizi için tehlike arz eder.

İçinde kalsiyumdan kan hücrelerine, proteinden kolesterole farklı pek çok unsur barındıran bu yapıların gelişimi aslında damar sertliğinin yani aterosklerozun gelişimiyle aynı.

Anlayacağınız şekilde söyleyeyim.damar sertliği.
Takip gerektirir...

Umut bey
Hipertansif hasta
Sol ventrukul hipertofisi
Sol ventrukul diastolik disfinksiyonu
Asendan aortta genisleme
Ef %60
Kardiyolog 50 puan yazmis ama ayrintisini goremiyorum

arkadaşlar selam,
kardiyoloji doktoru ef 60 eser my min ty
HT ARTI YAZDI NE DEMEK puan olarak ne olur tansiyonumda 183/103 çıktı..teşekkürler

SERKANKEREM merhaba
Ef %60 ise bana göre.benim tahminimce
Kardiyolog 30 puan +HT hipertansiyonda var demiş %10 da ordan verir.
balthazar formülüne göre toplam %37 yapar. geçmiş olsun.eğer başka hastalıkların varsa ekletebilirsin.

Merhaba
Arkadaşlar benim aort damarım değiştirildi ve aort metal kapak takıldı.
Ef değeri 65
Son bu hastalıktan yüzde kaç rapor aldı.
Bilgi veren olursa memnun olurum.

canberk_34

merhaba. anladığım kadarıyla bentall operasyonu geçirmişsiniz. kalp damar cerrahisinin en riskli ve zor operasyonlarından birisi olmasına rağmen bu operasyon için engel oranları cetvelinde kesin ve net bir oran mevcut değil maalesef. protez aort damarı değişimi cetvelde hiç dikkate alınmamış.

sadece bu operasyon geçirmiş olmanız durumunda normalde %10 oran veriliyor. sol ventrikul hipertrofisi var ise oran %30 olacaktır. hipertansiyon ve ritim bozukluğu var ise bunlardan da oran alabilirsiniz.

geçmiş olsun.

Arkadaşlar artık buradan ne yazsak boş.

Çünkü SGK denilen kurum geçen yıl beni aynı şartlarda malülen emekli etmesine rağmen, bu yıl yine en ağır kalp rahatsızlığı evresi olan 4. EVRE (Klas-4) olmama rağmen bana bile bu yıl EF %28'den EF%20'ye düşmesine rağmen (0.00) oran verdi ve maaşımı kesti.

Şaka gibi ama acı gerçek bu.

O nedenle... buradan verilecek hiç bir cevabın garantisi yok.

Çünkü SGK denilen kurum kendi mevzuatına aykırı davranıyor ve keyfe-keder kararlar veriyor.

Oranınız %60 da olabilir %0.00 da olabilir.

Maalesef bunlar işbaşından gitmeden de hiç bir şey düzelmeyecek bu ülkede.

İyice laçka oldu kurum.

Tanı:Ateroskletorik kalp hastalığı
Artiyel hipertansiyon
2017 de kroner arter hastalığı tanım var ve %20 tıkanıkla anjuo oldum ef değerim %59 klas 1 mi yoksa klas 2 mi özür oranım

Merhaba annemde yüksek tansiyona bağlı beyin damarları yaygın bir şekilde tıkalı ve bu durum Parkinsona neden oldu. Damarlarin tıkalı olması nedeniyle Parkinson için verilen ilaçlar etkinliğini sağlayamıyor. Bu durumda hipertansiyon için özür oranı yüzde 20 oluyor sanırım.

efulim1

Kardeş...

Bak hemen senin mesajının üzerinde bir yorum yaptım.

Onu okumadın mı????!!!

Tekrar tekrar oku.

SGK kendi mevzuatına uymuyor.

Anlatabildin mi?

SGK keyfekeder oran veriyor.

O NEDENLE... BİZİM BURADAN SİZE HERHANGİ BİR ORAN VERMEMİZ ÇOK SAÇMA OLUR.

Çünkü Sgk vermesi gereken oranları vermiyor.

Bunu daha nasıl anlatalım.

Buradan bir oran veremeyiz hiç birimiz.

Çünkü yanlış olur.

(Kendimi örnek verdim. Bana geçen yıl %60 malül oranı veren SGK bu yıl %0.00 verdi. Anlatabildim mi?).

merhaba

kalp krizi geçirdim 2 tane stent takıldı epikirz de R 07.4 yazıyor buna göre engel oranım ne olur

Bgun transtorik eko cekildim sonuç bölümünde

SOL VENTİKÜL HİPERTROFİSİ
SOL VENTİKÜL DİYASTOLİK DİSK FONKSİYONU EVRE 2 yazıyor ne demek bunlar bu yazılanlardan oran alabilirmiyim

merhaba çok geçmiş olsun bendede rahatsızlık aynı bende memurum telefonda görüşeblirmiyiz. siz nekadar rapor aldınınız. telim (05054954393) tekrardan geçmiş olsun

efulim1 geçmiş olsun bende memurum aynı sorun bendede var görüşebilirmiyiz telim (05054954393)

merhaba
bende hipertrofik kardiyomiyapati aritmi tanısı konuldu. kalp kaslarımda kalınlaşma varmış taşikardi var ritim bozukluğu var bu rahatsızlığa rapor verilirmi. ayriyeten engelli raporumda var ona ek olarak raporum yükselirmi.

bituful

il sağlık müdürlüğüne başvurup hastalık ilerlemesi olarak ilk raporunuzu aldığınız hastaneden tekrar heyete girersiniz ben öyle yapmıştım

Hipertrofik kardiyomiyopati için sakatlık oranı cetvelinde verilen oranlar:

EVRE I:
Fizik muayene velaboratuar sonuçlarıyla hipertrofikkardiyomiyopati tanısı konulan ve asemptomatik olan hastalar:% 50

EVRE II:
Fizik muayene velaboratuar sonuçlarıyla hipertrofikkardiyomiyopati tanısı konulan ve tedaviye rağmen semptomatik olan hastalar:% 100

Merhaba arkadaşlar.

Ben 7 senedir hipertrofik Kardiyomiyopati, aritmi ve hipertansiyon hastasıyım.

Birkaç gün önce engelli raporu almak için hastaneye gittim. Kardiyoloji doktoru ilk başta raporuma "Doğuştan kalp hastalıkları klas 3: 45" yazdı. Bir de "hipertansiyon klas 2: 20" yazdı. Odadan çıktım 15 dakika sonra arayarak raporumda bir değişiklik yapacağını söyledi.

Tekrar odaya girdim ve benden özür dileyerek "doğuştan kalp hastalıkları klas 3: 45" yazısının üstünü karaladı ve altına "hipertrofik Kardiyomiyopati evre 2: 100" yazdı. Hipertansiyon aynı şekilde kaldı.

Sizce raporum yüzde kaç olur bileniniz var mı?

Bu 100 yazdığı şey %100 mü yoksa başka bir şey mi bilmiyorum.

Beni bilgilendirirseniz çok müteşekkir olurum.

Hepinize sağlıklı ve sıhhatli, hayırlı ömürler dilerim.

Hipertrofik kardiyomiyopati kalp kasının (miyokard) anormal şekilde kalınlaştığı (hipertrofik) bir hastalıktır. Kalınlaşmış kalp kası, kalbin kan pompalamasını zorlaştırabilir.

Hipertrofik kardiyomiyopati, kalp kası hücreleri büyüyüp ventriküllerin (genellikle sol ventrikül) duvarlarının kalınlaşmasına neden olursa oluşur. Ventrikül boyutu genellikle normal kalır, ancak kalınlaşma ventrikülün kan akışını engelleyebilir. Bu durumda, duruma obstrüktif hipertrofik kardiyomiyopati denir.

Hipertrofik kardiyomiyopati ayrıca kalbin mitral kapağını da etkileyerek kanın kapaktan geriye sızmasına neden olabilir.

Hipertrofik kardiyomiyopati sıklıkla teşhis edilmez, çünkü hastalığı olan birçok kişinin belirtileri azdır ve önemli bir problem yaşamadan normal yaşamlarına devam edebilirler. Bununla birlikte, HKM'si olan az sayıda insanda, kalınlaşmış kalp kası, nefes darlığına, göğüs ağrısına veya kalbin elektrik sisteminde sorunlara neden olarak hayati tehlike yaratan anormal kalp ritimlerine (aritmi) neden olabilir.

Takip gerektirir,

Bununla beraber hekim kanaati sonucu engel oranı %60 ila %70 arası değişir...
Kontrol altına alınamayan aritmilerde engel oranı 90 ve üzeri olabilir,klinik tabloya göre puanlama yapılır...
ruyizemin

OğuzHan112

Kardeşim Hipertrofik Kardiyomiyopatinin ne olduğunu gayet iyi biliyorum. 7 senedir hipertrofik Kardiyomiyopati hastasıyım dedim. Yalnızca yazdığı şeylerden yüzde kaç alırım diye sordum.

Evre 2 yazdı yanına da 100 yazdı. Tansiyon için de 20 verdi.

Yüzde kaç verir raporu bunu soruyorum.

Yine de açıklama için teşekkür ederim.

Üst Alt