Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp hastaları özür oranlarınız yüzde kaç?

umut2135

müsadenizle bir sorum daha olacak. bu oranlarda rapor alabilmek için ek özel şartlar oluyor mu? yani benim kalp kapakçık ve aort damar değişimi yapılmış olması %30 engel oranı için yeterli oluyor mu yoksa kontrol eden doktor sağlamsın diyip oran vermeyebilir mi? aynı şekilde hipertansiyon ve ritim bozukluğu için de problem cikarabilirler mi? yani her şey heyetteki doktorun insiyatifine mi kalıyor? yaş önemli mi bu durumda? yasım 45 bu arada.

Moderatör tarafında düzenlendi:
hece_he

Mrb kardeş bende kapak ve aort dan oldum %44 verdiler sen başvur bir sakıncası yok 2013 de cerrahpaşa da oldum ben 6cm di anevrizma ef 50 filan dı emekli olucaksan bekleme hemen ver geçmiş olsun kapak bende metal bir de sesin den artık psikolojik dert sahibi oldum

mayıs 30 da dosya açtım eylül 13 de ankaraya gitti bekliyorum kedinin ciğer beklemesi gibi :)) hayırlısı olsun diyorum nediyim

LazraiL28

çok geçmiş olsun. inşalah dosyanız istediğiniz biçimde bir an önce neticelenir.

size de bir kaç soru sorayım :) siz rapor için hastaneye başvuruyu ne zaman yaptınız, başvurduğunuzda EF değeriniz 50 miydi ve bir de %44 orana kapakçık ve damar dışında bir rahatsızlık ilave ettiler mi?

bu arada benim kapak da metal ve sesine alışmak gerçekten çok zor. benim süreç henüz yeni olduğu için bir şey söylemek zor ama yine de alışmakta ben de gerçekten zorlanacağım.

hece_he

hastanenin vermis olduğu epikriz ile bayrampaşa devlete gittim 30 mayıs da ben vergi dairesin den sevkli gittim bence sen kendin al raporu çünkü zaman uzun sürdü hastane geç göndermiş dosya mı vergi dairesine başka bir hastalık da yok eklenen sadece kalp valla değerini bilmiyorum kalp ci eko baktı yazdı çizdi sonar da 44 çıktı işte eğer Ankara ya 13 eylül de giden raporum onaylanmazsa bir kaç hastalık daha ekleticem kansızlık ve panik atak var. Kafaya takma doctor diyor ama olmuyor ilaç içiyorum panik için..

LazraiL28

tekrar geçmiş olsun diyorum. ek işleme gerek kalmadan hallolur inşallah işleminiz.

hece_he

Sağol kardeş cümlemize inş ben sana diyim kafaya takma yediğine içtiğine dikkat et comadin tehlikeli benim burun kanamalarım oldu kansızlık başladı bir de mideye zarar veriyormuş mutlaka mide koruyucu hapını iç ınr baktırmayı da ihmal etme 2 den aşşağı düşürme tabiki de herşey RABBİMİZE bağlı ama sen gerekeni yap tevekkülü ona bırak panik atak olursan hayat çekilmez oluyor aman diyim tercübelerim bunlar şimdilik aklıma gelirse yazarım... geçmiş olsun cümlemize

LazraiL28

önerileriniz dikkate alacağım, teşekkürler. INR kontrollerine özellikle dikkat etmeye çalışıyorum. coumadin alınmazsa 2 gün sonra etkisini kaybediyormuş ve kapakçık üzerinde pıhtı oluşma riski varmış ve gerçekten ciddi problemlere yol açıyormuş. 2 ay öncesine kadar hiç duymadığım, adını bile bilmediğim pek çok konu şimdi hayatımın çok önemli bir parçası oldu maalesef.

önceki sayfalarda göğüs kafesi açılarak yapılan kalp ameliyatları için ortopedinin de belli bir engel oranı verdiğinden bahsedilmişti. var mıdır böyle bir şey acaba, bilgisi olan arkadaş var mı?

rapor içib kurula gitmeden önce ne kadar bilgi edinebilirsek o kadar avantajlı olur.

rapor bu kardeşim araştırmana gerek yok sen git baktır parasız alıcan...

odv4m7.png

LazraiL28

ben de bu hafta içi başvurumu yapacağım bir aksilik olmazsa. gelişmeleri sizlerle de paylaşırım.

sizin emeklilik bekleyişiniz de bir an önce olumlu şekilde sonuçlanır inşallah.

hece_he

Sağol kardeşim çoğu gitti azı kaldı geçen vatan daki vergi dairesine gittim bir aksilik yok heral de ocak sonu şubat başı gibi gelir dediler sonuçta yapacak bişey yok bekliyorum inş sende parana kavuşursun bu ekonomi de emekli maaşım ilaç gibi gelicek veren ALLAHIMA S.S şükürler olsun ama önce sağlık oda ist da parasız olmuyor genel de özele gidiyorm devlet de sıra oluyor neyse dediğim gibi kendine çok dikkat et her işini temkinli yap adımını atarken bile çünkü ufak bir kanama bile durmuyor İNR bakmak için makina var ama lüzum görmedim ama bence alsaymışım iyiymiş şeker hastaları gibi istediğim zaman ölçebiliyorsun kendine iyi bak .... kardeş

Merhaba arkadaşım Necati bey @LazraiL28
Benim Benim durumumda aynı seninki ile birebir ben beş yıl önce geçirdim kalp krizi mi o günden bugüne düzenli olarak kontrollere gidiyorum ilaç tedavisi kullanıyorum acaba benimde böyle bir şansım olabilir mi çünkü konuyu en iyi bilen sensin arkadaşım teşekkür ederim
@LazraiL28
15 Ocak 2020 ta rendevu aldım Sanıyorum önerilerine ihracım var
1/Koroner arter (stend )
2/ hipertansiyon
3/hiperkollesterol
Bunlarla ilgili bütün ilaçlarım tahlillerim ilaç raporlarım mevcut elimde
Ve kalp ritim bozukluğu için beloc kullanıyorum
Teşekkür ederim şimdiden

Son düzenleme:
Kamildurkut

mrb kardeşim öneriye gerek yok epikrizini al mutlaka vardır sende git hastaneye açtır dosyanı sonra tek tek doktorları gör onlar zaten seni yönlendirir ha şu var raporu ne için aldığını söyle mutlaka yazacaklar çünkü benim raporu gördün ise yazıyor bana sadece kardiyoloji doktoru baktı eko ile gerisi bişey var mı diye sordu bende yok dedim sonra 1 aya rapor %44 olarak çıktı yani değerlendirme tabiki doktorun sana yaklaşımı önemli mesela bana kulak burun boğazcı sana vermezler dedi oran niye dedim tek hastalık tan olmazmış çok biliyor ya ama şükür sorunsuz çıktı şimdi de bekliyorum işte emekli olabilmek için eli kulağın da inş çıkıcak herkes gibi bende hakkımı alıcam devletten boşuna 5-6 sene beklemişim neyse geçmiş olsun önce sağlık ama türkiye şartların da para önemli bir etken fayda kolay gelsin inş sende yararlanırsın.

Çok teşekkür ederim sonucu bildireceğimsizede hayırlı olsun inşallah

hece_he mrb
Engelli raporu başvurusunda bulunduluğunda
Elinizdeki mevcut raporlar ilaç raporları eski tetkiklerinizde
Yanınızda olsun yönetmenlik ne diyorsa onu vermekl zorunda doktor rahatsızlığınız karşılık oranı neyse onu belirtir ve oran verir yaş sınırlaması yoktur bu arada
Bireyin rahatsızlığı değerlendirilir ulurda verilen oranda bir haksızlık olduğunu düşünürseniz eğer karara itiraz hakkınızı kullanabilirsiniz.

ben kalp 50 DM den 38 gözden 7 kulak 2 puan aldım baltazar ile kesildi %63 süreli rapor verdıler 3 senelik şimdi bu ay kalp ameliyatı olcam aort kapakgı degişcek ben olmucagına biliyom ama sgk gittim sevk istedim teklar hastaneye gittim aynı raporu olanı verdıler malulen için ama olmucak helerde kısmet vergi indiri için baş vurcam ameliyatdan sonra iş bulmam lazım 1 sene daha calişsam yeter helerde 2004 giriş 4,500 prim var 17 sene 4400 prim istiyor helerde engelli emeklisi olmak için kısmet bakalım

Hayırli Akşamlar
Orta ileri aort kapak yetersizliği rahatsızlığı,04.05 Arteriyel Hipertansiyon rahatsizligi ayrica 07.02.1 Diabetus Mellitus insilun bagimlisi olmayan rahatsizliklarina % kac engel orani alabilirim bilgi verebilirseniz memnun olurum.

Merhaba herkese;
Aşağıda 1-epikriz raporunu aynen yazıyorum.
Bilinen KAH (2019)KAG MEDİKAL TAKİP. AF (ATRİYAL FİBRİLASYON) KALP YETERSİZLİĞİ (EF %25) ÖYKÜSÜ OLAN HASTA
SAĞ-SOL KATETER VE KAG AMACIYLA İNTERNE EDİLDİ. KATETER LABA ALINAN HASTANIN KAG Rca plaklı, cxprox plaklı mid %30 darlık, lad plaklı, d1 %60 darlık ince yapıda. Normal pulmoner arter basınçları. (degerleri yazmadım.) Medikal takip kararı verilen hasta....
2- EKO RAPORU:
SOL VENTİKÜL SİSTOLİK DİSFONKSİYON EF % 25-30
LV APEKS ve ANTERİORTA DAHA BELİRGİN OLMAK ÜZERE GLOBAL HİPOKİNEZİ
SOL VENTRİKÜL DİYASTOLİK DİSFONKSİYONU EVRE 1
MİTRAL YETERSİZLİĞİ 2-3 DERECE
TRİSKÜSPİT YETERSİZLİĞİ HAFİG DERECE PABs 25 MMHG

İki sefer anjiyo oldum. ağustos 15 ağustos 2019 ve 20 ocak 2020 tarihlerinde...stent takmadılar ikisinde de..
Yarın istanbul vatan da vergi dairesine, vergi indirimi için müracaat edeceğim..Bu rapora göre yüzde kaç alabilirim sizce?

slm kardeş dediğin inr makinası nasıl birşey? bilgi verirsen sevinirim.

İstanbul'da vergi dairesine; Randevu almadan müracaata gitmeyin.

Bugün İstanbul vatan vergi dairesine gittim.
Evrak kabulü için, 182 den veya mhrs sisteminden randevunuzu almış olmak gerekiyor. Randevu alınan hastaneye yazı yazıyorlarmış.
Maalesef İstanbul hiç bir hastane de randevu yok. En yakın 17 şubat diyor ona da 15 gün sonrası için zaman olduğundan randevu oluşturmadı. Maalesef başvuru yapamamış oldum.
İstanbul da yeni müracaat yapacak olanlar, randevu almadan boşuna gitmesinler.

Engel oranı ile ilgili soruma fikir belirten olmamış henüz.

Arkadaşlar burden oran sormayın gidin bakın ne çıkıcak burda kimse doctor değil hatta hasta bakıcı bile değil onun içindir ki hastaneye kendiniz de gidip dosya oluşturabilirsiniz yada randevulu da gidebilirsiniz ama uzun sürüyor kendiniz gidin derim devlet hastanesine ben Bayrampaşa dan aldım zaten belli başlı hastaneler parasız merak etmeyin eğer geçmişe bakmis iseniz raporu filan koydum buraya herkese geçmiş olsun emeklilik için eli kulağın da inş. bekliyorum bayadır zor bir süreç onun için gayet rahat takılın niye gelmedi noldu diye endişelenmeyin nasıl olsa piyango gibi bişey oranın en % 40 olursa emeklilik için diyorum sağlıcakla….

Eko ef değerine göre kardiyoloji oranım ne olur?

Selam yarin heyete gireceğim doktor ef degeri 60 min my( sanirim mitral yetmezlik diyor) oran ne olur biglininiz varmi?

Bende Hipertansiyon ile beraber ''ef degeri 60'' yüzde 50 oran verdiler.

algaNihat
Abim peki benim eko kagidinda aort isaretli sende hangisileri isaretli yada farkediyormu? Birde ef degeri 60 nedemek çok kotumu degerim

Doğuştan kalp hastasıyım. 2018 yılında rapor aldım. Engel oranım %52 ama 50'si kardiyolojik

Okmeydanı eğitim ve araştırma Hastanesi'nde kardiyolojiden. Ef degerim EF.25 tam rapor verdiler 100. Eğer EF değeri 30 ve düşükse bilginize.

Selamünaleyküm
Bende kalp romatizması var ve perikardiyal effüzyondan(kalp zarının sıvı toplaması) dolayı 2 kere ameliyat oldum 2 yıl önce de kalbim delik olduğu için yani primum ASD ameliyatı oldum hala küçük bi kalp kapağında da açık olduğunu söyledi doktorum
beloc zok 50 mg Her gün
Deposilin 1000 mg her ay
Kullanıyorum engelli raporu almak istiyorum ve hiç bilgim yok yüzde kaç verirler nasıl alacağım falan bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim

Üst Alt