Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp hastaları özür oranlarınız yüzde kaç?

01adem ef 60 çok iyi bir değer 30ile50 arası verilir bu değere göre.

Umut bey sizi anlıyorum
ef iyi görünüyor fakat diğer rahatsızlıklarım kötü
4 stent var ayrıca bir damar daha tıkalı müdahale edilemedi.
kollesterol var
tansiyon var
ayrıca stent takılan damarların tıkanıklık oranları çok yüksek
100-98-80-70
karaciğer enzim değerleri düşmüyor hep yüksek çıkıyor.
kriz esnasında sanırım kalp kaslarım zedelenmiş.ağrılarım geçmedi.
ben sağlık kuruluna başvurdum gelişmeleri aktaracağım

01adem geçmiş olsun tekrar
Dediğim gibi ef değeriniz iyi kalp kası yani
%40 ūzeri bir rapor işinizi görecektir sanırım
Bilgilendirmenizi takip edeceğim...

Arkadaşlar yarın babam için heyete gireceğiz.kalp doktoru kalp yetmezliğinden hipertansiyondan kalp pilinden ve dahiliye kolestroldwn puan verdi.7 adet raporlu ilacı var
Kalp yetmezliğinden 100
Kalp hastalığından 100
Hipertansiyondan 30
Kalp pilinden 30
Ef si 25 çıktı
Kolestrolden 10 aldı.
Şimdi yarın babama heyette bakıcaklar.babam dışardan bakıldığı zaman sağlıklı biri gibi duruyor.bu onlar için önemlimi dış görünüşe bakıyorlar mı ne gibi aorular soruyorlar yardımcı olabilirmisiniz teşekkürler

dolceman hiç bir soru sormuyorlar genelde
Zaten heyet elindeki test ve raporlara bakıp karar veriyor
Doktor hangi%verdi ise heyette genelde uyar ona.

Merhaba iyi akşamlar heyet raporum çıktı hipertansif kalp hastalığı,kalp yetmezliği (konjestif) ile birlikte re-entran ventriküler aritmi bu hastalıklardan 70 oran rapor aldım ama sizlere sormak istediğim neden 6 ay süreli verildi ilk rapor olmasından kaynaklanıyor olabilir mi cevaplarsanız sevinirim

alican0101

Ef değerim %38
Hiper tansiyon hastalığım var %55 2 yıllık veriyorlar bana da 4 yıldır.

Bu sene uyku apnesi hafif ile orta derecede rahatsızlığım oluştu. Yenileyin ce bakalım ne verecekler bende öğrenicem. Kalp yetmezliği ilerleyen bir hastalık olduğu için genelde süreli veriyorlar.

Bende anlamadım e devletten baktım yarın hastaneye gidip soracam peki malulen emekli olabiliyormuyuz

Öncelikli olarak herkese geçmiş olsun,foruma yeni üye oldum. Sizlerin görüş ve yönlendirmelerinize ihtiyacım var. Protez aort ve mitral kapak ileri derece triküspit yetersizliği ve kalıcı pil hastasıyım. Değişen aort kapakçıkta işlev görmemesi sebebiyle ileri derece yetmezlik , triküspit te ise romatizmal hasar bozukluğundan dolayı tamiratı yapılamıyor. Aort değişimi içinde aort kökü dar olması sebebiyle risk olduğundan ameliyat yapmıyorlar. Yaşam kalitem düştü ve bir odadan bir odaya geçecek durumda değilim. Emekliyim sadece bir kızım var ve onun tayini için ağır engel raporum olmak zorunda.
Bir ay önce heyete girdim ve
Kardiyolojiden ef %60
Aort %30
Mitral %30
Triküspit %30
Kalıcı pil %20
Pulmoner hipertansiyon %10
Fizik tedavi den
Bel fıtığı %18
Afo (düşük ayak için kullanılan aparat ) kullanımı %8
Aldım ve %81 oran aldım.
Ağır engel raporu için itiraz ettim ve sevk edildiğim hastaneden ef %50 çıktı ve tüm kalp kapakçık hastalığıma %30
Kalp pili %20
Pulmoner hipertansiyon %10
Beyin ve sinir hastalıklarından toplamda %14 aldım. Ve haftaya tekrar kurula gireceğim.
Doğru değerlendirme sizce hangisi ?
Biri kapakçıklar için toplamda %90 verirken biri %30 verdi. Doğru mu yönlendiriliyoruz. Ya da gözden kaçırdığımız birşey mi var. Lütfen görüşünüz var ise bizler ile paylaşırsanız duacınız olurum. Sevgiler.

selam
bugün hastanede işlerimi bitirdim.
fakat kalpten 30 tansiyondan 10 vereceklerini söylediler
kollesterolden bişey vermiyorlar.bu durumda % 37 oluyor
ne yapmalıyım hangi bölümden % 5 daha alabilirim.
acil yardımlarınızı bekliyorum.

gözlerimde 3 ve 3,5 numara miyop var rapora etki eder mi ?

arkadaşlar % 5 oran verecek bölüm hakkında yardımcı olurmusunuz

merhaba
19.09.2019 da kalp krizi geçirdim anjiyo yapıldı balon ve stent işlemi yapıldı
kontrole gittiğimde eko çekildi ef 55
SONUÇ: LV segmenter duvar hareket kusuru

eczaneden ilaç raporunu çıkarttırdım
tanı
04.02 koroner arter hastalığı ( I20 ) ( I21) ( I25 ) ( Z95-1 ) ( Z95-5 - Z95-9 )
I21.1 ALT DUVAR akut transmural miyokard enfarktüsü

04.02.1 Koroner arter hastalığında klopidogrel kul.
I25.8 KRONİK İSKEMİK KALP HASTALIĞININ DİĞER FORMLARI

04.05 - Arteriyel Hipertansiyon (I10 - I13) (I15)
I10 ESANSİYEL ( PRİMER ) HİPERTANSİYON

04.08 Hiperkolesterolemi, Hiperlipidemi (E78)
E78.4 HİPERLİĞİDEMİ, DİĞER

kullandığım ilaçlar
BRİLİNTA 2X1
ECOPİRİN 1X1
BELOC 1X1
PANTO 1X1
LİPİDOR 1X1
DELİX 1X1

bunların dışında şeker için dahiliyeye git denildi 08.11.2019 da gittim
açlık ve tokluk limitin az üzerinde çıktı 3 aylık 6,2 çıktı
E11.9 insülün bağımlı olmayan diyabetes mellitus, komplikasyonları olmayan yazıyor e-nabızda
MATOFİN 500MG 2X1
ilaç yazdı ancak o ilaç raporlu değil

özür rapor için beykoz devlet hastanesinden randevu aldım daha 10 gün var
sizce toplamda %40 üzeri rapor alabilirmiyim
yaş 39 21 yıl hizmet sürem ve 4760 gün ödenmiş primim var sigorta başlangıç 1995 %40 oran almam emeklilik için bana yetiyor

Arkadaşlar aklınızda şu bulunsun tabiki engelli raporu emekliliğinizde yardımcı oluyor ama İŞ için kalp,kanser tedavisi pisikatri (70) böbrek bu hastalıklarından olanları işe almıyorlar diyebilirim söyleyim bu bir ek bilgi sadece kamu dahil buna .torpilde işe pek yaramaz diyebilir çünkü ölüm ve felç riski taşıyan hastalıklar artık zor

Arkadaşlar selamlar yüzde 43 sürekli engelli raporumu yeni aldım bugün vergi indirimi için baş vuru yaptım bana 5 ay sonra iş yerine yazı gelir dedi görevli memur neden bu kadar geç geliyor bilgisi olan varmı yardımcı olursanız sevinirim

arkadaşlar 37 oran veryorlar
eldeki sinir sıkışmasına oran verirlermi
serçe ve yüzük parmağımda güç kaybı var
emg dahi çekmediler
oran alan var mı acaba

Merhabalar %37 de kaldım
yalnız gözden farklı bir durum oluştu.
Dr.nöroloji den vizuel testi istedi
sanırım sağ gözde problem var
bu test hakkında bilgisi olan var mı.
oran alabilirmiyim
teşekkürler.

nasıl desem bende 1 yıl süreli vardı kalp 19 astım 40 göz 5 süre doldu 39 düşürdüler başka ahstaneye gittim kalp %45 kalp yetmezliği oran %50 kronik astım %40 göz %5 totalda %93 net oranım %71 süresiz

bende ritim bozukluğu ve mitral kapak yetmezliği ama kapakalr çökmek üzere o seviyede tedavi olan ahstalığa ilaç kullanılmayan ahstalığa oran yok gibi bişey ben ömür boyu coumadin concrd ve astım ilacı 12 saatte bir yoksa nefes alamıyom

@Gökhannnn

Hastaneye göre değişiyor bana Eyüp devlette mitral yetmezlik ve ritim bozukluğu 19 oran astım 40 süreli başka hastanede kalp 50 astım 40 göz 3 süresiz net 71 kurul vicdanına kalan bı durum

sol ventrikül diyastolik disfonksiyonu grade 1,hafif mitral yetersizliği,karpal kemik kırığı,sag gözüm görmüyor kaç oran alırım?

yuksel78 mrb
Kalpten %10 verilir diğer rahatsızlıklarınız için
Gerekli muayane ve tetkikler için muayane olmanız gerek
Oran belirlenmesi için
kesin sonuç için yetkili bir devlet hastanesine başvurmanız gerek engelli raporu için.

babam dışardan bakıldığı zaman sağlıklı biri gibi duruyor.bu onlar için önemlimi dış görünüşe bakıyorlar mı ne gibi aorular soruyorlar yardımcı olabilirmisiniz teşekkürler

2017 de kalp krizi geçirdim, 1 stent var, hiper lipidemi ve hiper tansiyon ilaç raporluyum, Safra kesesi alındı, tüm bunlar için heyetten %49 oran aldım.

Forumda insanların rahatsızlıklarını okudukça kendimden utandım. Sapasağlam adamım engelli raporu alıyorum, uzuv kaybı yaşayanlar alamıyor diye. Doktorun yaptığı açıklama içimi rahatlattı "kolu olmayan kişi zorluk yaşıyor doğru ama onun ölüm sebebi bu olmayacak, sizin yarın sabah yataktan kalkabilecepğnizin garantisi yok. Bu oranlar uluslararası kriterlerde veriliyor rahat olun" demişti.

Babanızın kalıbına bakmazlar merak etmeyin yani.

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba arkadaşlar bende de hipertrofik kardiyomiyopati var ve tek seferde bana %100 özürlü raporu verdiler iş yerinde çıktım ve bu raporu almakla iyi mi yaptım kötü mü yaptım anlayamadım çünkü hangi iş yerine gitsem engelli olarak tamam diyorlar ama rapor oranını gören korkuyor sadece iş olarak devlet memurluğu şansım var ve bu ne kadar saçma birşey engelli oldunmu işin bitti allahtan 2022 maaşı var aydan aya 763 TL oda olmazsa bittik

Selam Yalikanbur bendede kardiyomiyopati var engel oranim 100 ayrica hipertansiyon ve ankilozan spondolit var şubatta vergi indirimden emekli olacagim inşallah sonrasında ayni sirkette calismak istiyorum kabul ederlermi bilmiyorum

Yakın zaman içinde kalp krizi geçirdim ve anjiyo sonrasi stent takildi . 1 ay sonra 1 stent daha takılacak.

EKO da EF % 50

Epikriz raporunda teşhis olarak ,

Kronik iskemik kalp hastalığı ,
İnsülin bağımlı olmayan diyabbette mellitüs (komplikasyonları olmayan)
Yumuşak doku bozukluğu yazıyor.

İlaç reçete raporunda,

Koroner arter hastaligi
Hiperkolesterolemi, Hiperlipidemi yazıyor.

Sizce yüzde kaçlik rapor alabilirim. Koşturmaya değer mi ?

öncelikle geçmiş olsun. ef 50 ile 40 diyabetle 30 alabilirsiniz oda en az 50 55 gibi bir oran olur nacizane fikrim. stentden dolayıda ayrıca değerlendirilebilirsin

romeo_x mrb geçmiş olsun
Diyabetten%20
Kroner arter rahatsizliğindan damardaki darliklara göre
Degerlendirip oran verilir ancak %40 ve üzeri bir oran alırsınız diye düşüyorum
Kesin sonuç için yetkili bir devlet hastanesine başvurmanız gerek engelli raporu için.

herkese güzel bir yıl dilerim öncelikle.
1.5 ay önce kapakçık ve aort damar değişimi (bentall) operasyonu geçirdim. ef degerim 55.
ayrica kardiyolog esansiyel hipertansiyon ile atrial fibirlasyon ve flutter teşhisi koydu ve kan kan sulandiriciya ek bunla ilgili 2 adet ilaç (beloc ve cardura) kullaniyorun. hangi oranda engel raporu alabilirim bu konuda fikir almak isterim. teşekkürler.

hece_he mrb
geçmiş olsun
Kapaktan en fazla%30
Tansiyondan%10
Atrialfibrilasyondan %10 verirseler dereceye gire bilirsiniz
Oranlarınız sınırda
kesin sonuç için yetkili bir devlet hastanesine başvurmanız gerek engelli raporu için.

cevabınız için teşekkürler. başvuru sonrası durumu sizlerle paylaşırım.

Üst Alt