Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp hastaları özür oranlarınız yüzde kaç?

Yüzde kaç rapor çıkar

Merhabalar 28 yaşındayım daha once rapor ile hiç uğraşmadım malulen 15 senede emeklı olablmek için rapor cıkartmayı düşünüyorm askere gitmedim çürük verdiler aort darlıgı aort yetmezliği biküspit aort tanısı konuldu sag kulak zarndada patlak var %80 duyu kaybı sizce ne kadar rapor cıkar

Nihayet 2 yıl beklemeden sonra bugün malulen emekliliğim kabul edilmiş olarak Sgk'ya gelmiş ve şimdi emeklilik için işlemlerimi yaptırıyorum.

Yüzde kaç oran verildiği yazmıyor ve Sgk'daki memur da bilmiyor.

Malulen olduğu için TEK BİR HASTALIKTAN EN AZ %60 oran verildiğini biliyoruz artık.

Çünkü başka türlü malulen emekli olma şansımız yok.

Bende hem kalp yetmezliği, Hipertansiyon ve Taşikardi vardı ve kalp pili takıldı. (EF 28 idi en son) hem de artrit nedeni ile eklemlerde deformeler vardı.

2 hastalık ile ilk kaydım yapılmıştı ve sanırım bunlardan birinin en az %60 olması nedeni ile maluliyete hak kazanmış oldum.

Nihayet sona ulaştım uzun uğraşlar sonunda.

Merhaba size bir sorum olacaktı ben bugün heyete girdim ve raporumda dahiliye SGK da kayıtlı hiper tansiyon yazdı kardiyoloji ise doğuştan gelen kalp hastası yazdı ben koarktasyon geçirdim aort anevrizma sı vardı ameliyat olmuştum ve sürekli olarak ilaç kullanıyorum ben e-kpss için girdim heyete acaba % kaç alırım bir tahmininiz varmı

yüzde kaç rapor alabilirim?

Merhaba arkadaşlar. Sağlık kuruluna başvuru yapıcam. Ama ne kadar verilir diye tecrübeli veya anlayan arkadaşlara sormak istedim. Rapor cetveline baktım fakat bişey anlamadım.
Raporumda yazanlar:
AÇIKLAMALAR : NORMAL SİNÜS RİTMİNDE Beta blokör ve/veya verapamil-diltiazem intoleransı vardır.

04.02 - Koroner arter hastalığı (I20)(I21)(I25)(Z95.1)(Z95.5-Z95.9)
I25.1 ATEROSKLEROTİK KALP HASTALIĞI

04.05 - Arteriyel hipertansiyon(I10 -I13)(I15)
I10 ESANSİYEL (PRİMER) HİPERTANSİYON

Birinci sorum bu rahatsızlıklarımla yüzde kaç rapor alabilirim?

İkinci sorumda internette kaç rapor alabilirim diye bakarken şöyle bir maddeye rastladım :

Kişinin aritmisini düzeltmek amacıyla aşağıdakilerden birisi uygulanmıştır fakat aritmiye bağlı semptomları devamlıdır ve hastanın günlük aktivitelerini engellemektedir (fonksiyonel kapasite 3 veya 4) 100
1)İlaç tedavisi d) Cerrahi müdahale
2)Kalıcı kalp pili e) İCD implantasyonu
3)Kateter ile ablasyon

Doktor bana sinüs taşikardisi var dedi ve kalbim sürekli 110 üstü çıkıyor. yukardaki maddeye göre bana ilaç tedavisi yapıldı ve şuan kalp yetmezliği ilacı ayriyetten 2 ilaç daha kullanıyorum. kateter ile ablasyon 2 kere yapıldı. bunların yapılmasına rağmen gün içinde istirahat halindeyken bile kalp hızım 100ün aşağısına düşmüyor. bu madde beni kapsıyor mu? Şimdiden çok teşekkür ediyorum sizlere.

Selam arkadaslar koroner arter hastaligi klas 3 ef degeri 48 iki kere anjio oldum stend takilmadi baypas olmadim.sonuc %50 daralma ve ablasyon islemi yapildi 3 senedir raporlu olarak ecopirin 150 mg ,lipitor 20 mg,vasoxen 5 mg kullaniyorum (50 puan)+hipertansiyon klas 2 sol ventrikol hipertrofisi tanisi (20 puan)+agir osas ahi 93.7 (35 puan) cihaz kullaniyorum+ servikal 2 adet disc hernisi tablo 1.7 (7 puan) emar sonucu var toplam %112 doktor onayi %76 hastane rapor sonucu olarak 15 mayis ta ankaraya gonderdim sizce onaylanirmi bir sorun cikarmi arkadaslar

kalp hastasıyım kılas 2 ve hiper tansiyon var hiper kolesterol var raporlu ilaçlarım var ama emekli olamıyorum işsizim şu anda devlet hastaneleri bilerek eksik puan veriyor birtürlü yüzde 40 geçemedim
hastanenin birisi tansiyona yüzde on veriyor digeri kolesterole puan vermiyor digeri kolesterole veriyor tansiyona vermiyor

bende 03,10,2019 saglık kurula girdim kalpdeb yüzde 50 aldım class2 clas 1 clas 1 şeklinde öle yazıyor doktor %43 dedi baltazar uygulandu helerde diyabetden %33 aldım baltazar ile %28 oldu k.b.b +2 verdi göz %7 verdi bana heyet gmrdü sonra beni toplamda heyet kararı %63 engelli olan verdi 3 senelik süreli

Mrb. Atesrolotik kalp hastaligi hiperlidemi hipertansiyon tip 2 diyabet rahatsixliklarim var 2 yıl ilac raporluyum Vergi infirimi icin basvursam heyyetten 40 oran alabilirmiyim

Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce aort damarı ve kapak ameliyatı oldum kapak tamir edildi ameliyat tan önce EF 60 idi şuan Eko çekilmedi kullandığım ilaçlar ecoprin belok delux ve lustral psikolojik ilaç kullanıyorum heyete girsem yüzde kaç rapor alırım

herkese merhaba bugün hastaneden evraklarımızı heyet için teslim ettik.Babamda kalp pili var daha önce dende 2 defa anjiyo oldu.raporlu olarak hipertansiyon kolesterol hastası. Kardiyoloji doktorunun verdiği oranlar
KALP HASTALIĞI 100
KALP YETMEZLİĞİ 100
HİPERTANSİYON 20
İCD PİL 30
DAHİLİYE 10
YAŞ 61
EF YÜZDE 25 ÇIKTI

HAFTAYA HEYETE GİRİCEK SİZCE YÜZDE KAÇ RAPOR ALIR TEŞEKKÜRLER

dolceman mrb
geçmiş olsun
Babanızın engelilik oranı%100 olarak belirlenecektir.

Arkadaşlar selamlar 6.ayda aldıgım
Yüzde 37 rapora il sağlık müdürlüğüne itiraz edip başka hastahaneye yönlendirildim ve kalp yüzde 30 tansiyon yüzde 10 kolesterol yüzde on verdi heyet kurula girdim ve onbeşgün sonra gel raporunu al dediler bugün gittim ve bana itirazla gelenlerin raporlarını bakanlığa yazı yazarak sonuçlandıracağız biz sizi ararız dediler bu konu hakkında bilgisi olan varmı teşekkür ederim

Oncelikle selamlar arkadaslar. Herkese simdiden yardimci oldugu icin tesekurler.
Babam suan 64 yasinda. Babam 44 yasinda iki ana damarinda 100/100 tikali olmasi sebebiyle acik by pass ameliyati oldu. Bacaklarindan alinan damarlarla yeni damar eklediler kalbe. Hastaligi iskemik kalp hastaligi diye geciyor raporuda. O zamandan bu zamana kadar 3 kere anjiyo oldu. Anjiyolarinin ikisindede %90 Oraninda damar tikanikligindan dolayi iki kere stent takildi. Kendisi son 20 senedir 7 degisik ilac kullaniyor. Kendisinde yuksek kolestrol ve hipertansiyonda var. Seker hastaligida mevcut. Bunun disinda boyun ve bel fitigi var. Ameliyat ve anjiyolardan sonra panik atagida mevcut. Tansiyon hastaligida var. Kroner arter hastaligida raporlarinda yazmakta. Gozundede problem var. Rapora sokucaz sizce raporu toplamda yuzde kac olur? Simdiden saolun degerli zamaniniz ve tecrubeniz icin.

Poyrazbayraktar
Toplamda kaç olur sorusuna buradan kesin bir şey söylenemez,kolesterol,hiper tansiyon ve diyabet komlikasyon yaptımı yapmadımı bilmediğimiz için şu %deyi alır diyemeyiz, buna fiziki muayene ve gerekli tahliller sonrasında hekiminiz karar verecektir.
Genel olarak yorumlayacak olursak,%70 çıkar diye düşünüyorum/Geçmiş olsun...

Selamlar arkadasim,
Bir uyenin raporunda iskemik kalp hastaligi vardi ve raporu %100 du. Benim babamda bu kadar hastaligin olmasina ragmen, %70 mi olur en fazla?

Poyrazbayraktar
Kesin konuşmadım,buradan kesin konuşamayız.
Ben size rapor oranı kesin %100 olarak çıkar desem sizce sağlıklı olurmu?%100 de çıkabilir %de 70 de.buna gerekli muayene ve kontroller sonrası
Heyet karar verecek.Kesin sonuç ve kesin cevap istiyorsanız heyete girin heyet sonrası kesin sonucu öğrenmiş olursunuz...

Poyrazbayraktar
Rapor vermeye yetkili devlet yada üniversite hastanesi tercih sizin.
Heyet için randevu alın,gerekli epikiriz raporlarınızla birlikte heyete girin.
Hastanelerde bilgi işlem yada heyet sekreterliğinden giriş yapın.onlar gerekli şeyleri size anlatacaklardır zaten/Geçmiş olsun...

Arkadaşlar selamlar 6.ayda aldıgım
Yüzde 37 rapora il sağlık müdürlüğüne itiraz edip başka hastahaneye yönlendirildim ve kalp yüzde 30 tansiyon yüzde 10 kolesterol yüzde on verdi heyet kurula girdim ve onbeşgün sonra gel raporunu al dediler bugün gittim ve bana itirazla gelenlerin raporlarını bakanlığa yazı yazarak sonuçlandıracağız biz sizi ararız dediler bu konu hakkında bilgisi olan varmı teşekkür ederim

Onu sordum ama cevap vermiyorlar benim sorunum şuan işsizim raporum yüzde 43 gelirse sigortalı bir işe girip vergi indirimi alabilirmiyim emekli olmak için

aydın44

inşallah iş konusunda malesef birşey diiyemem ama bu oranları verdik dedilerse sana bu civarı gelecek ankaraya gitme nedeni ilkine itirazından dolayı onaylama oradan yapılacak demekki

Merhaba öncelikle tüm hastalarımıza Allah şifa versin benim sormak istediğim kardiyoloji aritmiden =yüzde 40
Kalp yetmezliğinden = yüzde 50 verdi ef oranım =40 diğer doktorlara gün içinde yetişemedim bu oranlara göre heyet kaç oran verir bilen varsa yardımcı olursanız sevinirim

@alican0101 mrb:
Geçmiş olsun%50%40 balthazard hesabına göre toplamda
%70 eder.

@Poyrazbayraktar mrb:
Hemşerim öncelikle geçmiş olsun
Babanız iskemi kalp rahatsızlığında %50ile%100 arasında
Bir oran alır birda belirleyici olan ef değeri olacaktır
Babanızın raporlarında bu bilgi mevcuttur belirtirseniz
Yardımcı olamaya çalışırız
Tip2 diyabetten%20
Hiper tansiyondan%10
Kolestrolden%10
Fıtıklardan%6ile%9 arası oran alır
Göz ölćūmÅ« yapılarak gøz icin oran belirlenir
60 yaş Å«zeri için ilave %10 eklenir
Benim kanaatim %70ile%90 arasında bir rapor alacaktır
Babanız bu raporu ne amaçla alıp kullanmak istiyorsunuz

kesin sonuç için yetkili bir devlet hastanesine başvuruda bulunabilirsiniz engelli raporu için

selam
siteye yeni üye oldum
2017 nisan ayında 4 damarıma stent takıldı
1 damarıma müdahale edilemedi
% 100-98-80-ve 70 oranında tıkanıklık vardı
şuan çalışmıyorum.
sağlık kuruluna başvurdum.
emekli olabilmem için ne yapmam gereklidir.

ef 60 sanırım
tansiyon var
kollesterol var
ayrıca karaciğer enzim değerleri çok yüksek

Üst Alt