Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp hastaları özür oranlarınız yüzde kaç?

RAMAZN Clk arkadaşlar bende de hafif mitral yetersizlik var. Sizin bahsettiğiniz gibi kalp kapakçığı sorunu. Aynı zamanda da ritm bozukluğu var. İlk raporumda bunlara %7 ya %9 gibi bir oran verdiler.

cık hiç kardalojiye mayune oldun mu

cık kardeş trokispit kalp kapakcıgı hastalık 100de 40 oran veriyor geçmiş olsun

Arkadaslar ayin 4 un de kurula gireceğim ve acil yoruma ihtiyacım var hipertansiyon Lv konsantrik hipertropusi ve minimal Asendan aort var ve anjiyo oldum anjiyo sonucu kröner yavaş akım ilaç tedavisi alıyorum 3 adet tansiyon hapı aspirin ve damar için bir hap daha var ismi aklımda değil eF 64 kaç puan cikar

Benim tanı olarak yazanlar Lv konsantrik hipertropisi sınırda dilate Asena aort, koroner arter hastalığı ve koroner yavaş akım yazıyor sonuçlarda ayrıca bel fıtığı da var inşallah yüzde 40 i geçer rapor

4 tane raporu ilaç kullanıyorum EF oranı 64

Anjiyo sonrası tanı olarak kroner arter hastalığı ve kroner yavaş akım yazıyor .tıbbi izlem. Yazmış doktor .3 tansiyon hapı aspirin ve 1 tane de damar için ilaç var raporlu olarak .Lv konsantrik hipertoropisi ve sınırda dilate Asena aort var .birde bel fıtığı var .kaç oran alırım inanin sıkıntı bastı

envergüngör bakkardeşim senin kalp 44 bel fıtıgın 10 toplam 54 eder zaten engelli maaşı almak istiyorsan 100de 40 yetiyor

ayrıcıbuoranlar senin dedigine göredegişe bilir

kalp kapakcık koroner yavaş akım tansiyon bundada 100de 10 yani senin anlattıgına göre 100de 70 bulur

rahatol raporun oran 70 tir maaşın temmuz 4de heyete gireceksin bir hafta sonra raporunu alacaksın kaymakamlıga vakıfa vereceksin agustos ayında 2aylık maaş alacaksın

aylık 720 tl 2aylık 1440 tl eder eger raporun 70şin altına düşerse 2aylık 1130 tl alırsın geçmiş olsun kardeşim

yani 100de 40 dahi olsa 1130tl alırsın

demek istedigimşu 100de69 dahi alsan yine maaşın 1130tldir

bunları yavaş yavaş yazışarak ögreneceksiniz

RAMAZN

Ef%64 e nasıl 44 oran alır anlamadım. Farklı şeylerdenmi bahsediyoruz? Ef oranında sorun yokki.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Enver Güngör

hasbatuas

Ben vergi indiriminden faydalanmak istiyorum. 8700 gün prim günüm var ve suan normal şartlarda emekli olsam ssk da çıkan oran degisirmi. Ayrıca EF 64 oranı yüksek oran diyorlar ama anlayamadım tam olarak 40 puan yetiyor ama verirler mi diye cekincelerim var anjiyo oldum anjiyo sonrası kroner arter hastalığı +korner yavaş akım teşhisi kondu normalde buradan 30 puan almam gerekmezmi +tansiyon da var

Enver Güngör

Başka bir rahatsızlığınız veya geçirmiş olduğunuz operasyon var mıdır? (kalp ve tansiyon haricinde)

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

kardeşim sen haklısın ama senin ef 100de64 oran enaz 35 40 tır artı tansiyon oranı 10 100de 40 rahat alırsın rahat ol

ayrıca anjuyo demek kalp krizi geçirmek demektir artı sende damar tıkanılgı var boşuna anjuyo yapmazlar bana güven 100de 40 rahat alırsın buda sana yetiyor anldıgım kadar

RAMAZN

Kalpten hastalığından 30 alabilir belki ama ef 64 ise ef oranından puan alamaz. Tansiyondan 10 alır ama bel fıtığında ameliyat yoksa fıtıktan alamaz. Başka bir şey yoksa toplamda %40 zor bence

ben hastalık oralara göre söylüyorum

arkadaşın belfıtıgı tekiklerine göre amaliyatsız 100de 10 dur tekiklerde okudugum budur

RAMAZN

Ef 64 ile %40 alır diyorsun. Neye göre diyorsun? Ben kalp hastasıyım ve kalp yetmezliğim var. Ef 64 demek kalbin pompalama gücünde hiçbir sorun yok demektir. Normal kişilerde ef değeri %55-70 aralığındadır. Mesela benim ef değerim %38 yani benimki normalin altında. O sebeple başka yerden puan alabilir bilemem ama ef değerinden alamaz. Sen % 40-44
Alırsın diyorsun. Belfıtığına gelince bende belfıtığı var ama operasyon ameliyat yok. Kesinlikle puan vermediler.

Tansiyondan Lv konsantrik hiportoropisi

RAMAZN

Arkadaslar Tansiyondan 20 alamazmiyım Lv konsantrik hiportoropisi sınırda dilate asendan âort diyor sonuçta. Lv =sol vertical hiportoropisi demekmis

benim ef 100de 35 ben 100de 83 aldım tansiyon 10 aldım göz 9 aldım şeker 35 aldım pisikiyatri 30 aldım baltazardan çıkan sonuç 93 dür raporum 2 yıl süreli doldu tekrar heyete girdim bütün işlem bitti ama pisikiyatri 6ay takip verdi sonra tekrar başvuru dedi

pardon yanlız kalpten 83 aldım

birde evrakda aritimi yazıyor onuda anlayamadım

aritimi kalpden dolayıdır ben öyle tahmin ediyorum

tansiyon derecene baglı 10da alırsın 20de alırsın

yinede senin anlattıgına göre 100de 40 rahat alırsın

100de 50 alırsın

benim kız kardeşim astımdan 100de 50aldı

sag göz hasta sol göz normal 100de 9dur

RAMAZN

yazdığın tüm mesajları okudum. burda bilgi almak isteyen yardım bekleyen ve konu hakkında bilgi sahibi olmak isteyen bir çok kişiyi yanlış yönlendiriyorsun.

en basiti senin kız kardeşin astımdan %50 aldı diye arkadaşta %50 alacak diye bişey yok, her hastalık derecesine göre değerlendirilir. genel cevaplar yazıp insanlatı yanıltma.

pardonözür benim kızkardeşim astımdan 100de 50 aldı

tamam daha yazmıyacagım özür dilerim

RAMAZN
Senin bahsettiğin çoğu oran tabloda bile yok. Sen resmen sallıyorsun. İnsanları boş yere yanıltma

Arkadaslar burada bir birimize yardım için varız

RAMAZN

Arkadaşlarım inanin ne yapacağımı bilmiyorum basvurayimmi basvurmayayimmi arada kaldım .anjiyo oldum anjiyo sonrası yazanlar kroner damat hastalığı +kröner yavas akım diyor. Hipertansiyon var .Lv konsantrik hiportropisi diyor teshiste .bel fıtığı var ameliyat olmadım. Uyku solunum problemim var uykuda uyaniyorum. Uyku testi yaptiramadim. Kulaklarda en düşük oran nedir bilgisi olan yazarsa işyeri odyometri testlerinden sonra sol kulak orta sağ kulakta hafif kayıp var diyor. Gözlerimde astimat var bunlardan oran yüzde 40 i bulurmu

Enver Güngör
saydığınız rahatsızlıklarınız için önce ilgili polikliniklerden muayenenizi olun ve raporlarınızı evraklarınızı toparlayıp sonrasında rapor için heyete başvurun. burda hiç kimse size şu oranı kesin alırsın demez dese bile afaki olur yanılırsınız. kesin sonuç için heyete başvurun içiniz rahatlasın.

M-MODE 2 BOYUTLU ÖLÇÜMLER
LV EF:40
LVESÇ:4,6
LVEDÇ:6,2
IVS :1,4

Mitral Yetmezliği:+ , Aort Yetmezliği:+ , Triküspit Yetmezliği:+
Sonuç: LVH
HAFİF AY-MY
EF:40
SOL KALP DİLATE

Başka hastalıklarla beraber heyete girdim sonucu bekliyorum sonuç çıktığı zaman sizlerle paylaşacağım

Üst Alt