Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp hastaları özür oranlarınız yüzde kaç?

Raporum kuruldan çıktı. %60 sürekli. Bakalım vergi dairesi süreci kaç ay sürecek.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

hasbatuas çok geçmiş olsun ve raporun hayırlı olsun. vergi dairesine emeklilik için mi vergi indirimi için mi başvurdun / başvurcaksın?

hcm

Teşekkür ederim hcm Vergi indirimi için başvurdum. Kurula vergi dairesi yazısı ile gittim zaten. Vergi indirimi gerçekleşince emekliliğe başvuracağım inşallah.

Hadi inşallah hasbatuas bizleri de bilgilendirin lütfen gelişme oldukça.

Ebstein anomalisi

Benimde doğuştan kalp kapakcigim açık ebstein anomalisi tesisi koydular çocukluğumdan beri dosyalara bakıyorum ef%60
Başka dosyada ef %70 oranları gözüküyor bilgisi olan varsa bilgilendirirse sevinirim hasbatuas

Son düzenleme:
Clk hocam hoşgeldin aramıza. Hangi konuda bilgiye ihtiyacın var acaba, açıklayabilirsen bilen arkadaşlar yardımcı olacaklardır.

Hocam bn heyet karşısına cikcam ama sole bnm kalp kapakcigim açık ebstein anomalisi tesisi konuldu doğuştan askerlikte yapmadım. Bu yüzden benim eski dosyalarimda 2012 ef%60 ile 2015 ef%70 cikan sonuçlar bunlar ben heyete girsem yüzde kaç rapor alırım hiç heyete girmedim ilk defa gircem nere bakicam bilmiyorum ins. Anlata bilmisimdir hcm

Clk Ebstein anomalisini daha önce duymamıştım. Bu hastalık için özür cetvelide doğrudan bir tanımlama yok. Kısaca araştırdım. Triküspid kapak ile alakalı bir rahatsızlık olarak gözüküyor. Eğer öyle ise kurul kapak hastalıkları kapsamında seni değerlendirebilir.
Eğer kapak rahatsızlığına giriyor ise seni aşağıdaki puanlara göre değerlendireceklerdir. Heyete gireceksen yanında mutlaka askerlik yapmadığına dair sağlık kurulu raporunu da bulundur. Ekoların mutlaka yanında olsun. Güncel bir eko da talep edebilirler. İstersen eko çektirip git. Sağlığınla ilgili detayları görmek isteyeceklerdir.

Ekoların genellikle alt kısımlarında rapor gibi alanlar olur. Orada bir bilgi var mı? Muhtemelen rahatsızlığınızdan dolayı kalp yetmezliği de meydana geliyordur.

A. Kapak hastalıkları
Klas l hastalar 10
Fizik muayene ve laboratuvar sonuçlarına göre hafif düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapak hastalığı nedeni ile girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 1 semptomlar ve sistolik kalp yetmezliğine neden olan ventriküler fonksiyon bozukluğunun (mitral yetersizliği hastalarında EF>%60, aort yetersizliğinde >%55, diğer durumlarda >%50) ve ventriküler dilatasyona ait bulguların olmaması.

Klas 2 hastalar 30
Fizik muayene ve laboratuvar sonuçlarına göre orta düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 2 semptomlar ve kalpte laboratuar testleri ile (EKG, ekokardiyografi vb.) ortaya konmuş dilatasyon/hipertrofi varlığna rağmen sistolik fonksiyonların normal olması (mitral yetersizliği hastalarında EF>%60, aort yetersizliğinde >%55, diğer durumlarda >%50).
Klas 3 hastalar 50
Fizik muayene veya laboratuvar sonuçlarına göre orta-ileri düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapak hastalığı nedeni ile girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 3 semptomlar ve laboratuvar bulguları ile ortaya konmuş sol ventrikül sistolik fonksiyonlarında azalma (mitral yetersizliği hastalarında EF %30-%60, aort yetersizliğinde %30-%55, diğer durumlarda %30-%50).
Klas 4 hastalar 100
Fizik muayene veya laboratuvar sonuçlarına göre orta-ileri düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapak hastalığı nedeni ile opere edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 4 semptomlar ve laboratuvar bulguları ile ortaya konmuş ciddi ventrikül fonksiyon (EF<%30).

Aynen hocam trikuspit kapak yetmezliği yazıyor yalnız askeri dosyada ebstein anomalisi yazıyor hocam bilgilendirdiği içinde tşk ederim hcm

Clk rica ederim hocam. aklına takılan soruların cevaplarını forumda araştırma yaparak ya da doğrudan sorarak bulabilirsin. Yardımcı olabileceğimiz her noktada bildiklerimizi paylaşırız.

Hasbatuas oncelikle gecmis olsun ef 35 ile 40 arasinda fark yok ropurun net olarak yuzde 50 olarak cikar sadece kalp yetmezliginden eger ssk gun ve piriminiz yeterli ise rapordan sonra vergi indirimine basvurup emekli olabilirsiniz

Altuntas

Ef değerim bir eko da 40 bir başka eko da 38 çıktı.
Bu arada ben %60 raporla vergi indirimine başvurdum raporum ankarada
Kalpten %50
Tansiyon %10
Kolestrol %10 verdiler

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Clk geçmiş olsun. hastalık ne zaman teşhis edildi ? ne gibi sıkıntılar yaşıyorsunuz ? şuanda iyi misiniz ?

hastalık ciddi bi hastalık sizde biliyorsunuzdur. Fakat özürlülük oran cetveline eklenmemiş. bu yüzden sadece arkadaşın dediği gibi kapak gibi cetvelde ve sizde olan hastalıklarınızdan oran alabilirsiniz. fakat ebstein anomalisi sadece kapağı değil kalpteki bir çok yapıyı etkiler bozar hasar zarar verir. sadece bir kapağınız etkilenmiş olamaz diye düşünüyorum bunu doktorunuza sorun.

Evet Suskun Mutsuz Umutlu bir kapak deil 2 kapak ve 3 kapakta az açıklık olduğunu söylüyor doktorlar doğuştan merdiven çıkarken ağır bişey kaldırdım zaman sanki 5 tane enerji içeceği içmişim gibi kalbim güm güm atıyor şu dünyada merdivenler baş düşmanım bnm daha az eforlu işlerde çalışmam gerek o yüzden heyet raporu alicam dün özel hastaneye gittim bu şekilde devir daim ediyor bı ilerleme yok kötü bişey de yok ama bu şekilde gidiyor oturup kalkmana hareketlerine ve ağır işler yapmamaya dikkat et dedi daha önce böle. Solememisti heyete gircem dedimizde gerek yok girmenize demişti ama bu seferde heyete gircem diyorum gire bilirim diyor o yüzden heyete gircem yakında oran yüzdesi ne olur acaba. Bı bilginiz varmı

Suskun Mutsuz Umutlu 1 aydan fazla baş dönmesi çok oluyor oturup kalkarken uzanipda kalktığımda çok oluyor gözüm kamasiıyor iki saniye hiç tansiyona fazla bakmıyordum dikkat ediyordum ama şu aralar çok oluyor

aritimi var ne demek

aritimi ne demek yardımcı olursanız çok sevinirim

RAMAZN selamlar, aritmi ritim bozukluğudur. Aritmi olan bir hastada, kalp atım hızı zaman zaman normal değerlerin altına ya da üstüne çıkıyor olabilir.

teşekür ederim kardeşim afedersin bu aritimi engelli oranı kaç olur

nizamettin55 kardeş aritimi oran ne kadar onu yazabilirmisin teşekürler

kalp pili zaten yüzde 20 ona katılıyorum

cevap yazarsan sevinirim

benim önceki kalp raorum 100de 83 dür

geçmiş olsun kardeş benim önceki raporum ef35 83 aldım

nettemisin

Yok cep

Kalp pili 20 Kapakcık 30 kulak 16 ortopedi 5+5=76 balthazar göre 58 oldu

76 baltazar cetveli çarpıya göre 58 veya 60 dır

zaten 69 alsan bile maaşın 483 tl kuruştur

RAMAZN dogustan trukispit kalp kapakçığı hastasıyım sence heyet oranım kaç olur ağır kaldırdımda kalbim davul gibi çarpıyor bilgin varmı. Bu konuda

Merhaba,

Ben de Ankara vergi dairesinden sevk ile Yenimahalle devlet hastanesine gittim (Sağlık Kurulu 2)

2017 Haziran da kalp krizi geçirdim, 1 stent takıldı. EF 60

Kalpten %30
Hiper Tansiyon %10
Hiper lipidemi %10
Safra Kesesi alınmıştı (laparoskopik operasyon) %10
ile heyete girdim. Balthazard sonrası %49 sürekli Engelli raporumu aldım.

06.05.2019 Vegi dairesine başvurdum. Yenimahalle devlet hastanesine sevk, ama sağlık kurulundan randevuyu en erken tarih olan 13.05.2019 tarihine aldım. Sağlık kurulu muayenelerim başladı,
16.05.2019 tarihinde heyete girdim.
24.05.2019 tarihinde heyet sonucu çıktı (%49 daimi)
28.05.2019 tarihinde raporumu (elektronik imzalı) elden vergi dairesine teslim ettim.
10.06.2019 tarihinde bakanlığa gönderilmiş.

Artık beklemedeyim. Vergi indirimi gelince emeklilik için başvuruyor olacağım (24 Yıl ve 7000den fazla prim günüm var) süreç hakkında bilgi vermek amacıyla paylaşıyorum.

Üst Alt