mihayum
gardaş senin raporda kardiyoloji nin kısmında hipertansiyon klas 1 10 puan , kapak hastalıkları klas 2 30 puan. karsısında engel oranı %37 yazıyor.
ama sağlık kurulu raporunun sonucu kısmında teşhisler esansiyel hipertansiyon , aortik kapak bozukluğu demiş. esansiyel (primer ) birinci seviye hiper tansiyon var demek %10 karşılığı var çizelgede. Fakat Aortik kapak bozukluğunun çizelgede bir karşılığı yok. Sizin klas 2 kapak hastalığınızı silmişler yani sizin orta düzeyde bi kapak hastalığınız yokmuş sonucunuza göre veya işte çizelgede yazan devamındaki veya diye başlayan kısımlarıda taşımıyormuşsunuz, sizim ritim bozukluğunuzuda teşhis etmemişler ondan hiç bahsetmemişler.
yani hipertansiyon klas 1 ile kapak hastalıkları klas iki toplamda 10+30 = 40 yapar fakat hesaplama yontemı sonrası %37 ye düşüyor.
Rapor sonucunuza sadece hipertansiyonu eklemişler, kapağı eklememişler, ritim bozukluğu var diyodunuz onu hiç eklememişler, aortik kapak bozukluğu yazmışlar orda çizelgede tanımı olmayan bir tanım . o yüzden de sadece hipertansiyon klas 1 den 10 puanlık %10 rapor almışsınız.
Durum bu.
Yerinizde olsam rapora itiraz etmeden önce üni hastanesinden ritim bozukluğunuz olup olmadığına dair bi holter testi bi ekgs vs ne gerekiyorsa onu yaptırırım. Ritim bozukluğu varsa adı türü ne o belirlenir ve onun belgelerini temin ederim. Sonra kapaklarıma baktırırım kapaklardaki sorun ne ? hangi kapakta kaçıncı seviye yetersizlik var klas 1 mi klas 2 mi hangi kapaklar bunları iyi sor öğren dr undan eko raporuna mutlaka yazsın . ef yüzde kaç yazsın. tüm kapakları incelesin. başka bir sorun olup olmadığına baksın. onlarda birşeyler çıkarsa duruma göre %40 a ulaşabilirsiniz.
Yani var burda bi anormallik ama dediklerimi mutlaka yaptırın . Baştan savma bi rapor gibi geldi sizin anlattıklarınıza göre.