Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp hastaları özür oranlarınız yüzde kaç?

merhaba,
Hipertofik kardiyomiyopati 'den 50, hipertansiyondan 30 ; toplam 65 raporum var. Herkese geçmiş olsun.

hcm

Güzel oran çıkmış. Bende aldım ama benim stent takıldı %43 hiper tansiyon %10 toplam %53 baltazar dan %50 ye düşürdüler

Bu araştırma hastanesinim verdiği oranmı acaba?

Shaky34 öncelikle geçmiş olsun, hipertrofik kardiyomiyapatiden %50 ya da % 100 vermek zorundalar zaten. Hipertrofik kardiyomiyapati 'den dolayı anjio ve ameliyat oldum. Aslında ameliyatlı olduğum için %100 vermeleri gerekirdi ancak uğraşmak istemedim. Ümraniye devlet hastanesinden aldım.

https://ivd.gib.gov.tr bu adrese edevlet şifrenizle girip bakabilirsiniz engelli vergi indirimi sekmesi gelen evrakları va dilekçeleri yalnız bilgi alan cevap yazsın bizde bekliyoruz doğrumu diye ilk verdiğim dilekçeler ve sevk orada var sanırım eviss kalktı buradan işlemler olacak

Cep teli ile bakan her sekmede ekranı yana kaydırsın

İşlemlerim sekmesinde bulursunuz

Benim ef%10 kalıcı pil var agır engelli ye girer mi

merhaba arkadaşlar

bende 1. dereceden aort 2. dereceden mitral yetmezliği var ve kalp duvarımda normalde kalın , aynı zamanda yüksek tansiyon ve ritim bozukluğuda var acaba yüzde kaç rapor alırım bilgisi olan var mı

Engelli raporundaki puanlarda bana bir haksızlık yapılmamış mıdır ?

Engelli raporu için başvurmuş olduğum hastanede kardiyoloji polikliniğinde doktor Klas 2 kalp kapak hastalığında (30) puan Klas 1 pulmoner hipertansiyon hastalığında (10) puan verdi. Sağlık kurulundaki doktor Klas 2 kapak hastalığında (30) puan verdi. Klas 1 pulmoner hipertansiyon (10) puanı rapora eklememiş. Burda sizce bir yanlışlık yok mudur ? Sizce ne yapmam gerekiyor ?

Taha-eymen

20 şubattan itibaren sistem değişti ama oranları az vermiş yinede.
Bende stent takıldı %43
HiperTansiyon %10
Göz %2
Baltazardan düşürdü %50 çıktı bana.
Eğer heyet raporunu yeni aldıysanız dediğim gibi 20 şubattan itibaren sistem çok değişti yeni heyet raporu alacak hastalar için süreç artık çok farklı işleyecek.

Şöyle birşey daha olabilir sizinkinde hipertansiyonu doktor bilgisayara işlemediyse heyettekilerde muhtemelen görmemiş olup sadece %30 gördüyse direk onu yazmış olabilirler.

Yeni heyet raporu alacak olan arkadaşlar bu konuya DİKKAT etmelidir. Oran verilmeyen hastalıkları bile puan verilmesede hastanedeki doktorlara mutlaka bilgisayara işletmeleri gerekiyor. TANI BULGUSU BULUNMAMIŞTIR %0 diye. Yoksa Ankara eksik evrak ve bilgi diye geri gönderiyor bilginiz olsun.

Arladaşlar merhaba yazdıklarınız okuyorum ama ben rapor almak için başvuru yağtıgımda şansızlıklar peşimi bırakmıyo şöyleki ayrı 2 hastanede hipertrofik kardiyomiyopati ef 60 teşhisi kondu izmir Alsancak devlet hastanesi saglık kuruluna başvurdum dahiliye doktoru kardiyolojiye göndermedi raporu ekle yeter ben vericem puanı dedi sonuç %10 il saglığa gittim 2. Yetkili hastaneye gönderdi (buca seyfi demirsoy) kardiyoloji doktoru çektiği eco da sadece kalp kapakçıgında sorun var hkmp degilsin deyip % 10 verdi ürolojide % 10 verdi sizce ne yapmalıyım zorluyolar aslında teşhis koyan hastaneye rapor için başvurmamakla hata etmişim sizce ne yapmalıyım

20 yıllık bagkur ödemem var 3 aydırda sigortalı çalısıyorum raporu alabilsem bile sigortadan emekli olabilirmiyim

@Taha-eymen
itiraz edeceksin bize yazdığını aynen onlara söylüceksin kimse o doktor komisyon.

@Eforya
tanıyı koyan hastanenin tanının yazdığı rapor yokmu o raporuda sunsaydınız doktora. veya sundunuz yinede kabul etmedi o zaman tanı koyulan hastaneye gidin oradan alın. doktorlar genelde bunu yapıyorlar. başka hekimin tanısını yazdığı raporunu kabul etmiyor ben bakıcam ben koyucam tanını diyor halbuki yeteneği yok tecrübesi yok bilgisi yok ama sırf ego kibir yüzünden bize hastalığın yok veya çok hafif hastalık tanıları bile koyabiliyorlar bunu bizzat yaşadım. bu yüzden mutlaka itiraz et veya tanı koyulan yere git ordan al.

@mihayum

engelli raporu yönetmeliğinden bak >>> http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/02/20190220-2-1.pdf

Suskun Mutsuz Umutlu teşekkür ederim elimde ayrı hastanelere ait 2 tane hipertrofik kardiyomiyopati rağoru var (izmirin en iyi hastanelerinden alinmiş üniversite ayrıca profosör) aynen dediğiniz gibi ego doktorlardaki süreci takip edicem tanıyı koyan hastaneye gidicem

Noncompaction hastasıyım yani kalp kası hastalığı

Noncompaction oranı 2.1 ayrıca minimal mitral yetmezliği var dideral diye bir ilaç kullanıyorum başlangıç ilacı olarak verdiler efor sarfedemiyorum hemen yoruluyorum kalp çarpıntım oluyor vs bana engelli raparı yüzde kaç verirler bilgisi olan varmı

Nbberat

Merhaba geçmiş olsun öncelikle. Minimal mitral yetmezliği dediğini eser miktar ise oran verilmiyor oran verilmesi için en az hafif düzeyde kapak yetersizliğiniz olması lazım. Noncompaction durumu var mı yokmu yani size hastalığınızın tanısı olarak adı olarak ne söylediler ? kardiyomiyopati dediler mi ? ritim bozukluğunuz ekg de veya diğer testlerde tespit edilip rapora eklendi mi ? Tansiyon, pulmoner hiper tansiyon vs başka rahatsızlıklarınız var mı ? bunları belirtirseniz alacağınız oranları az çok tahmin edebiliriz. Ama önemli olan dr ların sizi muayeneleri ve size yaptıkları testler sonucunda verdikleri raporlarda yazanlar. Örnek verecek olursak sizin çarpıntınız olabilir sık sık çarpıntı geçiriyor olabilirsiniz fakat bunu hastanede ekg , holter, eps gibi işlemlerde tespit ettirip hastalık raporunuza işletmezseniz hak anlamında size bir faydası olmaz.

Suskun Mutsuz Umutlu

Hocam sağlık kurulunda bana denk gelen dr ritim bozukluğum var dedim hatta kendi dr ilaç bs vermişti oralı olmadı sağlık kurulundaki asıl dr bu tarz rahatsızlıkları sistemde görüyor mu zira hangi dr dumumdan bahsettiysem oralı olmadı mesela genel cerrah veya ortopedi dr na göğüs kafesimin kesildiğini söyledim muhtemelen puan vermediler salı günü belli olacak

Kurulda denk gelen kardioloji dr aort kapak değişimine %10 hiper tansiyona %10 dedi ben ısrar edince tamam %40 dedi bunlar kafalarına göremi iş yapıyorlar acaba

mihayum

sağlık kuruluna çıkıp dr ları tek tek gezdiğinizde her dr branşı ile ilgili bir rahatsızlığınız sorununuz olup olmadığını sorar ve bunu sorarken sizden o alandaki rahatsızlığınızı belirten gittiğiniz dr hastane raporlarınızı göstermenizi bekler. Göstermez belgenizi sadece söz ile sıkıntınızı hastalığınızı ifade ederseniz tamam deyip gönderirler yani birşey yapmaz puan eklemezler.

Resmi Gazete'de yayımlanan hastalık türlerine durumlarına karşılık gelen oranlar dışına çıkmamaları gerekir oranı ordaki tabloya göre vermek durumundalar. Fakat Dr da olsalar anormal işlerde bulunabiliyorlar haksızlıkta yapabiliyorlar.

Suskun Mutsuz Umutlu

Teşekkürler bakalım sonuc ne olacak eğer haksızlık var ise itiraz edicem

Daha evvel göz dr gözlük vermişti bu kontsolde göz dru 5 sny muayene etti harfleri okutma uzak yakın hiçbir test yapmadı

Normalde uzağı göremiyorum bakalım ne çıkacak yazarım burdan iyi geceler hocam

@Suskun Mutsuz Umutlu

hocam size bir konuda danışmak istiyorum

geçen hafta kurula girdim bugün sonucu aldım %10 verdiler

Durumum :

aort kapakçığım değişti metal kapakçık takıldı göğüs kafesim kesilerek

hiper tansiyon var

ritim bozukluğu var

sizce tüm bu durumlara rağmen %10 verilemesi normal mi

Saygılar

57927cb8d7e858f0b1f897aefe74777d-full.jpg

mihayum

%10 u neye vermişler onu anlamadım ben ?

hipertansiyon var diyorsunuz hipertansiyonun en hafifi yani olması direkt %10 zaten.

diğerlerine neden vermemişler ? örnek . ritim bozukluğu ?

bide şu var siz ameliyat olmuşsunuz. ameliyat sonrası hastalığınızda kapak yetmezliklerinizde düzelme oldumu ne kadar düzelme oldu bunlarda önemli ?

engelli raporu oran cetvelini inceleyin kendinizde anlayacaksınız.

ben çok iyi bilmiyorum ama sizin için bakıp araştırıyorum ama yanılma ihtimalimde vardır.

Suskun Mutsuz Umutlu

Hocam ilgin için çok teşekkürler kapakçık çalışıyor ama çabuk yorurluyorum kalp atışım göğsümü sarsıyor yorulunca

raporu aşağıda aort kapak %37 diyor Ama sonuc %10

V9jBMP.jpg

mihayum

gardaş senin raporda kardiyoloji nin kısmında hipertansiyon klas 1 10 puan , kapak hastalıkları klas 2 30 puan. karsısında engel oranı %37 yazıyor.

ama sağlık kurulu raporunun sonucu kısmında teşhisler esansiyel hipertansiyon , aortik kapak bozukluğu demiş. esansiyel (primer ) birinci seviye hiper tansiyon var demek %10 karşılığı var çizelgede. Fakat Aortik kapak bozukluğunun çizelgede bir karşılığı yok. Sizin klas 2 kapak hastalığınızı silmişler yani sizin orta düzeyde bi kapak hastalığınız yokmuş sonucunuza göre veya işte çizelgede yazan devamındaki veya diye başlayan kısımlarıda taşımıyormuşsunuz, sizim ritim bozukluğunuzuda teşhis etmemişler ondan hiç bahsetmemişler.

yani hipertansiyon klas 1 ile kapak hastalıkları klas iki toplamda 10+30 = 40 yapar fakat hesaplama yontemı sonrası %37 ye düşüyor.

Rapor sonucunuza sadece hipertansiyonu eklemişler, kapağı eklememişler, ritim bozukluğu var diyodunuz onu hiç eklememişler, aortik kapak bozukluğu yazmışlar orda çizelgede tanımı olmayan bir tanım . o yüzden de sadece hipertansiyon klas 1 den 10 puanlık %10 rapor almışsınız.

Durum bu.

Yerinizde olsam rapora itiraz etmeden önce üni hastanesinden ritim bozukluğunuz olup olmadığına dair bi holter testi bi ekgs vs ne gerekiyorsa onu yaptırırım. Ritim bozukluğu varsa adı türü ne o belirlenir ve onun belgelerini temin ederim. Sonra kapaklarıma baktırırım kapaklardaki sorun ne ? hangi kapakta kaçıncı seviye yetersizlik var klas 1 mi klas 2 mi hangi kapaklar bunları iyi sor öğren dr undan eko raporuna mutlaka yazsın . ef yüzde kaç yazsın. tüm kapakları incelesin. başka bir sorun olup olmadığına baksın. onlarda birşeyler çıkarsa duruma göre %40 a ulaşabilirsiniz.

Yani var burda bi anormallik ama dediklerimi mutlaka yaptırın . Baştan savma bi rapor gibi geldi sizin anlattıklarınıza göre.

@Suskun Mutsuz Umutlu

hocam Allah razı olsun çok güzel izah ettin dediklerini aynen yapıcam

bugün kendi doktoruma gidicem raporu onada göstericem bakalım ne dıyecek heyettekı dr yabancı dr du afganmı iranmı o da bana denk geldı zaten bı garipti sen ıyı gozukuyon deyıp geçiştirmeye çalıştı anlattım durumu tamam sana 40 verem dedı ama sonuc yıne düşük

ilgin ve vakıt ayırdığın için çok telekkür ederim

@Suskun Mutsuz Umutlu

hocam sizle yazıştıktan sonra kendi kalp doktoruma gittim oda raporda hata olduğunu hiper tans dan %10 kapakçıktanda en az %20 almam gerektiğini söyledi beni hastanenin sağlık kurulundan sorumlu doktoruna yonlendırdı yarın ona gidicem

rapor sonuçlandıktan sonra bu dr un etkısı olurmu bilemiyorum muhtemelen ben il sağlığa gidip itiraz edicem

ritim bozuklupu için holter sordum 1 aya anca sıra gelır dedı :(

durum budur hocam

mihayum
Sizin raporunuzda yalnislik var. Kuruldaki tibbi sekreterler hata yapmislar. Buna benzer sorunu esim rapor alirken bizde yasadik. Kuruldaki sorumlu kisiyle gorustuk cozemedi. Bashekime ciktik. Ozur orani cetvelini olmasi gerekeni gosterince duzeltildi. Yazim hatasi yapilmis.

mimihlya

Hocam teşekkür ederim

Peki cetveldeki özür oranını siz mi gösterdiniz onlar kendilerimi baktılar inş beni uğraştırmazlar 😔😔

Benim elimde fotokopi vardı. Ben gösterdim. Kuruldaki sekreter bize doktor öyle dedi bizde öyle yazdik dedi. Tibbi terimlere tam hakim degiller ve hata yapiyorlar. Muhtemelende kurulda toplu imzalaniyor gozden kaciyor. Sizin cetvele göre 30+10=37 cikiyor. Orani yukseltecek baska bir hastaliginiz varmi? 3 puanla 40 ın altinda kalacak. Tasikardinizle ilgili eski ekg,holter yada ilac varmi kullandiginiz

mihayum

Bu tarz durumlarda özellikle heyet raporunda her doktorda hastalığa göre oran çizelgesi vardır Ankaranın gönderdiği eğer o çizelgeye uyumaz ise eksik evrak diye raporunuz geri dönebilir Ankaradan.

mimihlya
Hocam holter raporu yok ama ekg vardır zira ritim bozukluğu ilacı bittiköe yazıyordu doktorum inş yeterli miktara çıkar oran

Shaky34
Hocam benim nasibime iranlı dr denk geldi oda doğru dürüst bülemiyordu bir dr u aradı oda tarif ettiama yine de rapor hatalı

Hakikaten şanssizlik olmuş. Kendinizden emin bir sekilde ustune basa basa isteyin hakkinizi. Tasikardi ilacinizida varsa recete ciktisiyla birlikte alin cikin bashekimin yanina benim raporumda ciddi sorun var deyin. Anlatin acik acik durumu. Bana yardimci olun deyin. Tasikardi ile birlikte oraninizda yukselir raporunuzda boylelikle sizin hayriniza yonde duzelir insallah. Herseyde bir hayir vardir. Oranlar zaten belli 30+10 siz tasikardiyi ispat edeceksinizki boyle hatali bir raporu zaten duzeltmek icin size mecbur yardimci olacaklar sizde oranim eksik ayrica dersiniz. Gereken neyse yapin dersiniz. Ekbir tetkik isterlersede beklersiniz. Zaten ekg yi gorunce ya direk orani verir yada holter ister.

Üst Alt