Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Umut Bey, EF değeri bilgisi elimde mevcut değil ancak belirtmeniz üzerine EF değerinin tespiti için yetkili devlet hastanesinden randevu aldım. EF değeri yanında işe yarayacak başka bir bilgi gerekli midir acaba?
azizyasar mrb ef değeriniz varsa ekonuzda yazılıdır
Kapak rahatsızlığınız zaten orta derece belirtmiş doktor
Kapaktan %30 en az alacağınız kesin ama ef degeriniz
Düşük ise %50 alabilirsiniz bu yüzden ef değeriniz sormuştum.
Umut Bey, benim anlamadığım şey şu; kapak hastalığım vardı evet, ama ameliyat oldum ve kapak takıldı. bu kapak sorunumun hala olduğunun göstergesi mi? Buna rağmen mi %30 oluyor? çünkü siz hem ameliyat öncesi hemde sonrasını değerlendiriyorsunuz ama, emeklilik durumunda aynı şekilde hem öncesi hemde sonrasına mı bakılıyor.? ayrıca ef değerini de size ulaştıracağım.
Umut Bey, özel hastaneye efor testi için gideceğim ancak sanırım çeşitli efor testleri varmış. Hangi çeşit efor testi gerçekleştirmem lazım acaba? Çünkü şuan rapor başvurusu yapmadım. öncelikle elimdeki verilerle yüzde kaçlık bir engelli raporu alabileceğimi öğrenmeye çalışıyorum.
azizyasar efor testi kararı için
En iyi doktor buna karar verir
Ef değerinizi öğrenmek istiyorsanız bunun için efor a gerek yok ekg ultrason ile belirlenir ef değeriniz
Efor testi sizin rahatsızlığınız için riskli olabilir
Bunun kararını doktorunuz verecektir.
Merhabalar ben 2.5 ay önce anjiyo oldum ardından 1 hafta sonra açık ameliyat oldum.Aort anevrizması vardı ve kapakçık değişti.Daha rapor almadım ne zaman almalıyım? 3100 gün prim günüm var malulen emekli olabilir miyim? Cevaplarınızı bekliyorum umut2135
brkirir44 geçmiş olsun
Sgk giriş tariniz nedir birde doğum yılınızı
Vede ultrason ekoda ef değeriniz yazıyordur
onuda belirtirseniz sizi yardımcı olabilirim.
Teşekkür ederim umut bey.Doktordan rapor almadım hâlâ SGK girişim 1999 eko ef değerini bilmiyorum yani öyle bı bilgi yok elimde e devlet üzerinde bi tansiyonla ilgili rapor var bir de başka birşey kusura bakmayın çok bilgi sahibi değilim bu konuda.E devlet üzerinde bulunanlarin linki aşağıda bı bakın ss çektim bize yakinlarimiz 6 aya kadar başvurmayın dedi doğru mu?Bu arada yaş 45
brkirir44
Hiper tanyona%10 veriliyor
Sizin kroner arter damar hastalıkları var ve kapak
Hastalıkları için ef değeri damar için ise anjiyoda darlıklarınız önemli bunlara bakılarak oran belirlenir
Tahminimce %40 üzeri rapor alabilirsiniz diye düşünüyorum kesin sonuç için yetkili bir devlet hastanesine baş vurun elinizde nekadar sonuç ilaç raporunuz varsa yanınızda bulundurun
Emeklilik şartlarınız %40 rapor alırsanız buna istinaden vergi indiriminiz onaylanır ise 4080 gün ile emekli olusunuz.
Peki raporu ne zaman almalıyım umut bey akrabalarım 6 ay sonra diyorlar umut2135 bide şuan evde çalışan kimse yok bende çalışamıyorum yararlanabilecegim sosyal yardim var mıdır?
brkirir44 mrb 6 ay beklemenize gerek yok
Baş vura bilirsiniz engelli raporuna
Sgk çalışan iseniz sadece doktor israat vermiş ise raporlu günlerinizin ücretini sgk alırsınız sgk aktif çalışan iseniz
Eğer çalışmıyorsanız engelli raporu alarak
Sosyal politikalar bakanlığına baş vurarak 2022 engelli maaşı alabilirsiniz ama size tafsiyem eksik günlerinizi
Tamamlayıp sgk emekli olmaktır.
Arkadaşlar siteye yeni üye oldum. Size bir sorum olacak .. Geçen yıl baypass ameliyatı oldum ve engelli raporu için başvurdum .kalp damar doktoru %30 verdi fakat kardiyoloji doktoru oranı söylemedi ayın 13.ünde heyete girecem mrk ettiğim kardiyoloji doktoru ayrı bir oran verirmi ..hipertansiyon ve kolestrol var ..ef değeri 47 ..
Umut bey kalp damar 30 verdi kardiyologta 10 tansiyondan verdi diyelim.sonuç 37 çıktı.. Benim ef 47. itiraz etmelimiyim .nasıl bir yol izlemeliyim sizce .şimdiden tşkkür ederim ilginiz için..
Cem arslansonuç dediğiniz gibi olursa eğer karara itiraz edip farklı bir hasataneden denersiniz
Sonucu bekleyin birde baypas olduğunuzu fizik tedavi
Uzmanına belirtmedinmi burdada iskemi olarak %8 verirdi söylemediyseniz düzeltme şansın varsa düzeltir.
Merhaba arkadaşlar öncelikle herkese geçmiş olsun. İşten çıkarıldım kalp krizi nediyle çalışmıyorum. Ben şuanda heyete giriyorum 12 doktor var. Şuanda gözden %2 verildi esas kalp ve hiper tansiyon için 7 aralıkta son doktorlara görünecem kardiyoloji ve dahiliye. Acaba yakın zamanda rapor alan oldumu. Anjiyo oldum stent takıldı ve tansiyon ilaçları kullanıyorum.
Not: Sakarya da ikamet ediyorum ve ist. Marmara üniversitesi Pendik araştırmadan raporu alıyorum.
merhaba 1 ay önce anjıyo oldum 2 ana damarda yuzde 50 tıkanıklık cıktı ayrıca hıper tansıyonum var 2 ayrı tansıyon ılacı kullanmaktayım ve sol baldırımda ve kasıgımda pıhtı var onun ıcınde comadin kullanıyorum doktor sol bacagımda 2 sanıyenın altında reflü oldugunu belirttı bu hastalıklarıma ne oran alabilirim acaba yardımcı olursanız sevinirim
supra06 geçmiş olsun
Hiper tansiyona %10 veriliyor
Kroner arter den alacağınız oran ise
Damardaki darlık 50 den fazla olduğu için %30 ile 50 arasında değerlendirilir burada belirlici olan ef değeriniz olacaktır
Kesin bilgi için yetkili bir devlet hastanesine baş vurmalısınız.