Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp hastaları özür oranlarınız yüzde kaç?

Merhaba arkadaşlar umut2135 sanada tşkkür ederim ..bilgi edinmek isteyen arkadaşlara belki faydası olur inşaallah ,bugün heyet sonucunu aldım
1)hipertansiyon %20 ...2) koroner arter hastalığı %50 sonuç %60 olarak vermişler .sürekli olarak...

Cem arslan önemli deil hayırlı olsun
Kroner arterden klas 3 vermişler tahmin ettiğim gibi
tekrar geçmiş olsun.

umut2135 tşkkür ederim .size bir sorum daha olacak .şimdi malulen emeklilik için tek hastalıktan %60 olması gerekliymiş .benim çıkan raporumda kardiyovasküler sistem yanında 1..20)2..50) şeklinde sonuç 60 yazılı bu tek hastalıkmı oluyor...şimdiden tşkkürler

Sgk ya başvurmam gerektiğini biliyorum ama boşuna uğraşmamak için mrk ediyorum tek hastalık sınıfına giriyormu diye..iiakşamlar...

Cem arslan mrb sgk kalp rahatsızlıklarında
Genelde ef 40 ve altı olanları maluliyeten sayıyor
Forumda paylaşılanlardan anladığımız kadarıyla
Sizin ef değeriniz 50 diye hatırlıyorum
Şansınızı denemek isterseniz sgk baş vura bilisiniz
Ama vergi indiriminden emeklik daha mantıklı
Eğer gün ve hizmet yılınız yetiyorsa.

umut2135 mrb günüm eksik olduğu için araştırıyom 1890 günüm var oyüzden ..yıl tutuyor benim ef değeri 47 olmaz heralde ..40 altıysa ..iiakşamlar.

Merhaba arkadaşlar tekrar ben. Arkadaşlar ben raporlu iken vergi indirimi için başvurdum. Raporum bittikten sonra beni işten çıkarttılar sağlık sebeplerimden dolayı. 3 aydır da çalışmıyorum acaba vergi indirimi için başvurmuştum raporum çıktığında emekli olabilirmiyim. Ayrıca ben vergi dairesine gittiğimde herhangi bir yere gitmenize gerek yok tam teşebbüslü bir devlet hastanesine gidip vergi indirimi için heyete girmek istiyorum dediğinizde size yardımcı olurlar. Yani herhangi bir resmi daireye baş vurmadan hastaneye heyet raporu için başvurdum ve çalışmıyorum 04.09.2018 tarihinde kalp krizi geçirdim anjiyo oldum stent takıldı ve kalp yetmezliğide başlamış Hipertansiyon var acaba emekli olurmuyum?

Bugün itibariyle kardiolejiden %50 oran verdi doktor aynı zamanda çizelge vardı çigelgeye baktıktan sonra %43 e indirdi. Gözdende %2 var ama daha tansiyon için Dahiliye girecem ama şuanda düşürülmüş oranla %45 toplam. Şuanda çalışmıyorum işsizlik maaşı alıyorum emekli olurmuyum acaba.

umut2135 merhabalar size bir sorum olacaktı.Ben heyete başvurdum ve Ankara'dan gelmesini bekliyorum hala sonucun.Eviss den takip etmemi söyledi vergi dairesi ama Eviss de rapor 31-08-2018 tarihinde bakanlığa gönderildi yazıyor.Hala sonuç gelmedi. Defalarca Ankara'yı aradım rapor bizde görünmüyor dediler.Ne yapacağımı bilemiyorum.Vergi dairesine gittim izah ettim.Onlarda raporu gösterdiler bak şu tarihte gönderdik diye.Nasil bir yol izlemeliyim.Kusira bakmayın uzun oldu.Selamlar.

engklg

Vergi dairesine uğrayıp sorun bence. Mutlaka vergi dairesinin sistemidir. Eviss de giden evraklar bile işlemde gözükmüyor Ankara bizde değil dediğine göre vergi dairesi dedir.

@shaky34

Shaky34

Vallahi oraya gittim Biray önce biz yolladik top Ankara da dediler.Dosyami getirip gösterdi.Ankarada ki görevliyi aradım o da dosyan görünmüyor bizde baya da olmuş gelmesi lazımdı dedi Aralık başında tekrar ara hala gelmemiş ise dosyan yeniden talep et göndermelerini dedi.Araligin sonu geldi.Simdi de telefonu dusuremiyorum.Bunalttilar iyice hakikaten.Bilmiyorum ne yapacağımı.

engklg mrb evet baya zaman olmuş dosyanızı teslim edeli yoğunluktan sisteme girmemiş olabilirler
Ankarayı arayın eğer hala ulaşmadı derseler vergi dairesine gidip tekrar evrağı gòndernelerini isteyin
Başka bir yol yok malesef.

@umut2135 öyle yapacağım artık Ankara yi bir dusurebilsem :) ne saçma sistem bilişim cagindayiz hala uğraşıyoruz.Yazik bu vatandaşa gerçekten herseyde bürokrasi bir adım yol gidemiyoruz bu yüzden.Cevap için teşekkür ederim tüm arkadaşlara.

Şimdi baktım Eviss e düşmüş.Onaylanmis süreli mi sürekli mi gelince anlayacagiz artık.%46 olarak onaylanmış.Dereceye girdiniz yazıyor. @umut2135 ve diğer yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.Allah herkesin gönlüne göre versin inşallah.

klass I Hipertansiyon 10
klass II Kapak Hastalığı (MY) 30 yazdı kardiolog

kulakta işitme sorunum çıktı bir kontrole daha gideceğim , birde bel ve boyunda zedelenmeler vardı geçen seneki mr'ı kabul etmedi yenisini çektirdi ordan da yüzde 8+8 alırım diye bekliyorum sonuç olarak vergi indirimini alırım diye düşünüyorum

@umut2135 teşekkür ederim.Verdiginiz bilgiler ve yardımlarınız çok kıymetli idi süreç içerisinde.Selamlar.

surikata

Şimdi aklıma takıldı Özel Kardiya dan doktorum Sol ventrikül hipertrofisi tanısı koymuştu ve onun fotokopisini kurula sundum ama Çiğli Eğitimdeki doktorum ilk gittiğim dede rapor için gittiğimdede bakmadı ordan ayrıyeten puan almam gerekmiyor mu?Gerekiyorsa ve yüzde 40 ı bulamazsam ne yapmam gerekir yarın heyete gireceğim bu arada

Hipertofiden %10 vermiş sana Hipertansiyon olarak zaten

Evet ben yazdım dikkat ederseniz sol ventrikül hipertofisinden Hipertansiyona %20 veriliyor yazmışım doktor size %10 vermiş Hipertansiyona Sol ventrikül hipertrofisi Hipertansiyon anlamına geliyor biliyorum ayrı ayrı değil yani saygılarımla

umut2135

umut2135'un daha önce dediği ve forumda araştırdığım da sol vertiküle ilave 10 oran veriliyor gördüğüm kadarı ile ve sol vertiküle tansiyondan farklı bir olay araştırdığım kadarıyla

surikata@parzanda mrb tekrar belirteyim cetveldeki sol ventrükül ne olduğunu nasıl geliştiğini ve cetveldeki oran karşılığını belirteyim
Hiper tansiyon hastaları düzenli ilaç kullanmadıklarında veya yetersiz tedavi gördüğünde kalp duvarlarında kalınlaşma oluşur buda tıpta sol ventrükül denir

cetveldeki oran karşılığı ise hiper tansiyon%10+sol ventrükül ayrıca %10 verilir buda klas 2 girer her ikisi ayrı bir rahatsızlık olup ayrı ayrı değerlendirilir ve oran verilir.
ilgili bölüm cetvelde açıkça belirtilmiştir aşağıdaki bölüme baka bilirsiniz
HİPERTANSİYON
Klas 1:

Antihipertansif tedavi kullanan ve komplikasyonu olamayan kişiler 10

Klas 2:

Kişi antihipertansif tedavi alıyor ve aşağıdakilerden birisi varsa 20

Proteinüri d) Hipertansif retinopati (Gunn belirtileri)
Hipertansif serebrovasküler hastalık e) Sol ventrikül hipertrofisi
Klas 3:

Kişi antihipertansif tedavi alıyor ve aşağıdakilerden iki veya daha fazlası varsa 50

Diyastolik kan basıncı > 120mmHg (maksimal tedaviye rağmen)
Proteinüri ve böbrek fonksiyon bozukluğu (serum kreatin ve BUN düzeylerinde artış veya kreatin klerensi <%50 olması)
Hipertansif serebrovasküler hastalık ve kalıcı nörolojik defisit
Sol ventrikül hipertrofisi
Hipertansif retinopati (evre 3-4)
[-][/-]@parzanda

öncelikle herkese merhaba,
yardımlarınızı danışaçağım konu,
EKO: BİKÜSPİT AORT KAPAK SOL VENTRİKÜL SİSTOLİK FONKSİYONLARI NORMAL EF %65
MİTRAL KAPAK ANTERİOR LEAFLET TE PROLAPSUS
MİTRAL KAPAK PROLAPSUSUNA NEDEN OLAN HAFİF ORTA DÜŞÜNÜLEN EKZANTRİK JET AKIMI İZLENDİ.
HAFİF ORTA EKZANTRİK AORT YETMEZLİĞİ
EKG : SİNÜS RİTMİ 88/DK

Rapor sonucum budur. vergi indirimleri, erken emeklilik gibi konularda başvurum ne olur?

umut2135

İlaç kullanmama demişsin ama düzenli ilaç kullanıyorum hatta Eğitim araştırmadaki doktor gece içerken kullandığımı artı olarak ecopirin ve vasterali gereksiz kes dedi ama ben devam ediyorum.Yetersiz tedavi olayı için bir şey diyemiyeceğim. Çünkü bana verilen ilaçları kullanıyorum ve kilo fazlası için diyet tedavisi görüp hava durumuna göre yürüyüşlerimi yapıyorum.

Sol vertiküle oran alamazsam yüzde 39 da kalırsam ne yapmalıyım peki?

surikata sol ventrükül dediğim gibi hiper tansiyondan dolayı oluşuyor kalp duvar kalınlığı
Eğer %39 kalırsanız itiraz edebilirsiniz tabi sonucu bekleyin bakalım.

Merhabalar. Aşağıdaki kalp rahatsızlıklarım sebebi ile ile % kaç rapor alabilirim.
Yardımcı olabilirmisiniz. Teşekkurler

LV HİPERTROFİSİ
GRADE 1 LV DİASTOLİK DİSFONKSİYON
AORT KÖK VE ASENDAN AORTTA GENİŞLEME
ESER MY ESER AY.

AORT 4,7 MM
ASENDAN AORT 4,1 MM

AYRICA DOĞUSTAN GELEN WPW ( WOLF PARKİNSON WHITE SENDROMU )

BEN RAPOR İÇİN BAŞVURMUŞTUM KARDİYOLOJİ
TANSİYON İÇİN % 10
WPW İÇİN % 20 VERMİŞTİ.

SANIYORUM TANSİYON KALBE VURMUŞ LV HİPERTROFİSİ - ARTIK BU ORAN % 20 Mİ OLACAK

ŞİMDİ WPW DIŞINDA AORT ANEVRİZMASI DEDİLER BUNUN İÇİNDE WPW DIŞINDA ORAN VERECEKLERMİ

HENUZ HEYETE GİRMEDİM. ŞİMDİ YENİDEN KARDİYOLOJİYE GİTSEM ORANLARIM DEĞİŞİRMİ.

RAPORLU BELOC ZOK ( kalp ) VE CANTAB PLUS ( tANSİYON iLACI ) KULLANIYORUM

EF DEĞERİ % 60

TEŞEKKURLER

Son düzenleme:
Üst Alt