Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp hastaları özür oranlarınız yüzde kaç?

Gazipaşa mrb balthazard hesaplamasına göre toplamda %50 oranla raporunuz Çıkar geçmiş olsun.

Aterosklerotik kalp hastalığı için rapor oranı ne verilir?

Selamunaleyküm,6 agustos 2018 Bakiröy Sadi Konuk ta Ef 60 Anjiyo sonrasi durum su:
tani hiperkolesterolemi-hiperlipidemi (e78)
ICD kodu E78.2 -Hiperlipidemi karma
tani:koroner arter hastaligi l20 l21 l25 z95.1 (z95.5 -z95.9)
ICD kodu :125.1 aterosklerotik kalp hastaligi
LAD -RCA-CX plakli (darlik varmi bilmiyorum. bayram sonrasi kontrole gidecegim insaallah)
1 seneyi askin raporlu yüksek tansiyon hastasiyim.(Ayra plus kullaniyorum)
DİZ ARTROZU (KİREÇLENME) (bir ara yurt disinda kalmistim orada %20 rapor vermislerdi.)baska sıkıntılarda olabilir.
Bu durumda %40 alabilir miyim?

ilgili arkadaslara simdiden tesekkürler...

seyhmuska mrb hiper tansiyona %10 veriliyor
Kroner arter rahasızlıklarına damarda darlık varsa
ona göre değerlendirilir hiperli pidemiye oran verilmiyor
Burada belirliyici olan damarlarda varsa darlık olacak.

@kursad66 mrb
Kroner arterden %30
Tansiyondan%10
Kalp pilenden%20 en az alırsın
Ve %40 üzeri bir rapor çıkar size
Geçmiş olsun.

@klinker geçmiş olsun
engelli raporu için baş vurduğunuz hastane
sizi başka bir hastaneye kardiyoloğun olduğu
yere sevk eder.

SCN5A kalp damara gideceksin.

Ya bende hem hipertansiyon yazıldı hem holter takıldı mitral kapak propolosu ve Arıtımı yazıldı 10 puan varıldı bu dogrumu

adanalı01
Hiper tansiyona%10
Aritmiye %10 ilaç kullanıyorsanız
Ve ekg de veya holterde ritim bozukluğunuz mevcut ise
İlaç kullanmanıza rağmen %20 verilir bu durumda
Geçmiş olsun eğer sonuçtan memnun değilseniz
Başka bir hastaneden yeniden rapor alabilirsiniz.
adanalı01
Adanadan hangi hastaneden aldınız raporu?

adanalı01 dediğim gibi her rahatsızlığınıza ayrı %10 vermeleri gerekti yönetmenlikte böyle
Kendimde aritmiden %20 ht 10 kalp kapaktan 10 aldım.

Herkese şifalar diliyorum. ..

Merhabalar. ..ben bugün Sağlık kuruluna girdim.. kalp yetmezliği ef 20. Klas hastalık seviyemi bilmiyorum. .acaba yüzde kac oran alabilirim. ..

Mrb öncelikle geçmiş olsun
ef 20 ile yönetmenliğe göre %100 almanız gerek
İlgili yönetmenlik aşağıda göz ata bilirsiniz

EVRE VI:
Fizik muayene ve ekokardiyografi ile kalpyetmezliği tanısı konulan, ejeksiyon fraksiyonu % 30’un altında olan veya NYHAsınıf –III-IV hastalar:% 100
Menzilci

Bilginiz için teşekkür ederim..aldığım sonucu buradan sizlerle paylaşırım bu arada tedavime pilde eklendi ilaçlar ile... Sağlık ve saygılar

Ne yazık ki yönetmelikte yazanlar ile Sgk'nın uygulamaları birbirini hiç tutmuyor.

Sgk, bu yönetmeliğe göre %30'un altında olan hepimizi %100 oran ile emekli etmesi gerekiyor ama etmiyor.

Geçenlerde bir arkadaşımız bu sitede EF %30'un altında olmasına rağmen %60'ın altında bir oran ile malul etmediğini yazmıştı.

Bu Sgk'ya hiç belli olmuyor. Aynı hastalıktan, aynı oranlarda olan birine malulen emekli ediyor, birisine %40'ı bile zor veriyor.

Anlamadık bu işi.

Bu iktidarın bu döneminde artık Sgk ve emekli olma yönetmeliklerin hiç anlamı kalmadı.

Çünkü ne yaptıklarını kendileri de bilmiyorlar.

Üzgünüm ama gerçek bu.

Umarım şansınız olur ya da torpil bulur emekli olabilirsiniz.

Bunların torpil ile sapasağlam insanları emekli ettiklerini biliyoruz çevremizden.

Eli-ayağı tutmayanı yapmıyorlar ama sapasağlam insanları psikolojik sorunu var diye %100 oran ile emekli ediyorlar.

Torpil bulabilirseniz bulun.

En garantili yöntem bu çünkü.

::::

Kendimden örnek vereyim:

Benim EF 20 idi.

Muayene, ilaçlar ve kalp pili ile Ef 28 oldu ve bu Sgk denilen ne yaptıkları belli olmayan görevliler iki kez ARA KARAR verdiler ve nerdeyse 2 yıla yaklaşıyor ve halen bir cevap gelmedi hala.

Buyurun buradan ne yaptıklarını kıyas edin.

Teşekkür ederim bilginiz için umarım hersey yoluna girer sağlık ile uğraşırken birde bunlarla uğraşmak iyi olmuyor hayırlısı bakalım hersey herkez için....

engklg
Ancak fırsat bulup yazabiliyorum.Heyet sonucu %55 çıktı kurul sorumlusu kadının dediğine göre, 30 kalp+10 tansiyon+10 hiperdilemi +5 uyku apnesi inşallah bir sıkıntı olmaz.Ankaradan sorunsuz ve sürekli olarak gelir.Eviss den bakıyorum hala bakanlıkta görünüyor dosya temmuz un son haftası ulaşmış.

ben_hasan

[FONT=sans-serif]Bunu deme şansınız yok ne yazık ki.[/FONT]

[FONT=sans-serif]Sgk BAĞKUR'lu olanları kesinlikle MALÜLEN EMEKLİLİĞE gönderiyor.

Sizin ne isteyip istemediğinize hiç bakmıyor. Eğer malülen emeklilik çıkarsa, öyle emekli kalacaksınız.[/FONT]

[FONT=sans-serif]Yönetmelik böyle.[/FONT]

Merhaba ben 1 hafta önce kalp krizi geçirdim. Bir damarda incelme vardı stent takıldı ve bir damarda %60 tıkalı ilaç tedavisi görüyorum. Edevletten baktığımda raporlarda bunlar çıkıyor.

04.02.1 Koroner arter hastalığında klopidogrel kul.

04.05 - Arteriyel Hipertansiyon(I10 -I13)(I15)
04.08 - Hiperkolesterolemi, Hiperlipidemi(E78).
Acaba vergi indirimi için geçerli raporu alabilirmiyim.

Ve aşırı piskolejim bozuldu şuan da 10+10 raporluyum işten çıkarılma korkum var. Kalp krizini iş yerinde geçirdim fabrika doktoruna gittiğimde dil altı hap verip beni acil sevk etti hastaneye gittiğimde kalp krizi geçirdiğimi söylediler. Benim durumum iş kazası olarakmı geçiyor ama hastane polisine filan ifade vermedim o esnada onu düşünecek durumda değildim ne gibi bir yol izlemem gerekiyor.

2 ay sonra sgk dan telefon geldi. hastane raporun aslı gibidirini yollamış .sgk telefon edip raporun aslını istedi.hastane neden aslını yollamaz ki sgk ya .şimdi süreç yeniden mi başlıyacak

Tekrar merhaba hastaneden engelli kart başvurusu yaparken rapor oranımıda ogrendim %100 biraz canım acıdı ama inşallah dinlenmem kendime iyi bakarak daha iyi olacağım...simdi Ankara'dan rapor ayni olur mu olmaz mı diye düşünüyorum..

Bana rapor kaç çıkar acaba size fotosunu atabilir miyim

Banada yardımcı olabilir misiniz

Banada yardımcı olabilir misiniz

Güler hanım ben bilemiyorum bilgilerinizi paylaşın buradaki bilgisi Olan kişiler size bilgi veriyorlar.geçmiş olsun

Umut bey merhabalar raporumu aldım 100 olarak sizin söylemiş olduğunuz oran ile ;) peki şimdi vergi indirimindede bu oran gelir mi düşme olursa ne gelir Maliye'den haber bekliyorum da.. (Bu arada yüz almış olmam beni mutlu etmedi üye arkadaşlar mutlu olduğumu hissetmesin sağlığım gittiyse mutlu kendime daha vakit ayıracağım zaman dilimine koşturuyorum amaçım bu )

Guler2121 mrb aramıza hoş geldiniz
Hangi konuda yardımcı olmamızı istiyor iseniz
Paylaşın konuyu size yardımcı olmaya çalışalım.

Menzilci mrb öncelikle rabbim şifa versin
Hayırlı olsun raporunuz rapor oranınız da düşme olacağını
Zannetmem gerekli açıklama ve ef değeriniz raporda yazılı
Ise onaylar merkez sağlıklı kurulu endişe etmeyin
Raporunuzu hangi hastaneden aldınız?

umut2135
Umut bey merhabalar raporumu aldım 100 olarak sizin söylemiş olduğunuz oran ile peki şimdi vergi indirimindede bu oran gelir mi düşme olursa ne gelir Maliye'den haber bekliyorum da.. (Bu arada yüz almış olmam beni mutlu etmedi üye arkadaşlar mutlu olduğumu hissetmesin sağlığım gittiyse mutlu kendime daha vakit ayıracağım zaman dilimine koşturuyorum amaçım bu )
umut2135 yeşilyurt katip çelebi
umut2135 yeşilyurt katip çelebi Hastanesi'nden

Menzilci rapor aldığınız hastane hakem hastane olduğu için oranda düşme olmaz gün ve hizmet yılınız oluşmuşsa
Sgk vergi indiriminiz onaylandığında emeklilik için baş vurabilirsiniz.

umut bey teşekkür ederim ilginizden dolayı...inşaallah sağlık ve huzurumuz bol olsun...

engelli raporu alınabilir mi

Merhaba,
Kapak ameliyatı oldum. sorum şu; ekteki verilere göre emeklilik durumunda yüzde olarak alabileceğim rapor oranı hk bilgi verebilir misiniz?

şimdiden teşekkür ederim.

azizyasar öncelikle geçmiş olsun
Ef değeriniz nedir?
Oron belirlenirken kapak hastalıklarında ef göre belirlenir
Ama en az %30 yada%50 verilir
Ayrica açık kalp ameliyatları için fizik tedavi iskemik için %8 verir kesin sonuç için yetkili bir devlet hastanesine baş vurmanız gerek.

umut2135

Umut Bey, biraz daha açar mısınız? ameliyat öncesine göre oran vermişsiniz sanırım?

azizyasar hayır ameliyat öncesi veya sonrası içinde
Ef değeri önemli ef değeriniz nedir.

Shaky34

Merhaba,

Öncelikle geçmiş olsun.İş yerinde geçirilen kalp krizi iş kazası olarak kabul ediliyor.Bununla ilgili genelge aşağıda olduğu gibi.
2016/21 sayılı SGK Genelgesi İle İş yerinde Geçirilen Kalp Krizi İş Kazası Sayılıyor

Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 29.09.2016 tarihinde yayınlanan Kısa vadeli sigorta kolları uygulamaları konulu 2016/21 sayılı SGK Genelgesinin; "Sigortalının iş yerinde kalp krizi geçirmesi veya başka bir hastalık nedeniyle ölmesi ya da ruhen veya bedenen hemen veya sonradan engelli hale gelmesi iş kazası olarak kabul edilecektir." Hükmü gereği iş yerinde kalp krizi geçirilmesi iş kazası olarak sayılacaktır.

Tabi kalp krizini iş yeriniz iş kazası olarak bildirip bildirmediği önemli.Eğer iş kazası olarak bildirdiyse işiniz kolay.Ama bildirmediler ise o taktirde bunu sizin ispatlamanız gerekecek.Umarım çalışırken kalp krizi geçirdiğinize şahit olan varsa iyi olur.tabi bu kişi yada kişiler şahit olurlar mı buda önemli.Hastaneye ambulans ile gitmiş olsaydınız çok iyi olurdu ama anladığım kadarıyla kendi imkanlarınızla hastaneye gitmişsiniz. Yanınızda umarım birileri varmıştır.hastane kayıtlarında ne olarak geçiyor bakmak lazım.

Eğer bunlar sizin lehinize olursa kendiniz dilekçe ile sgk'ya bildirimde bulunmalısız.İsterseniz özel mesaj ile kendim için yazdığım ve bildirimde bulunduğum dilekçenin bir örneğini gönderebilirim.
Kolay gelsin.

Üst Alt