Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp hastaları özür oranlarınız yüzde kaç?

Hangi Hastahaneden aldınız Brugada Sendromu için ben gittiğim doktorlara soruyorum rapor hakkında bilgileri yok yada 20 veya 30 veriyoruz diyorlar

Alsancak nevvar salih is gören hastanesinden. Kendinizi iyi ifade edin ne olduğunuzu bilsinler. Brugada sendromu var fakat icd implant yapıldı bana. Brugada sendromu varsa icd takdirin bir gece ansızın ölebilirsiniz :)

ICD cihazı takıldı yalnız doktorlarda sıkıntı var sorduğum doktorlar ya bilmiyorlar yada cevap vermekten kacınıyorlar

Bu arada EF değeri kalp yetmezliği tanısı konan hastalarda bir oranı belirlemek için dikkate alınıyor demi? Yani bende vt tanısı var benimde mi EF değerime bakacaklar?

Misal benim heyet raporunda ef %15

Son düzenleme:
Koroner Arter için alınabilecek oranlar:

Klas l hastalar:% 10
Anjinası olsun veya olmasın fizik muayene bulguları velaboratuar testleriyle tanısı desteklenen hastalarda koroner anjiografi ile birkoroner arterde % 50’den daha az darlık saptanması.

Klas 2 hastalar:% 30
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arterhastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinasıbulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 1 semptomlar veya ilaç tedavisiveya diyetle anjinanın kontrol altında tutulabilmesi ve ayrıca konjestif kalpyetmezliğinin bulgu ve semptomlarının yokluğu (EF >% 50).

Klas 3 hastalar:% 50
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arterhastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinasıbulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; laboratuar yöntemleri ile (EKG,eforlu EKG, perfüzyon sintigrafisi v.b) devam eden iskeminin saptanması veyabir koroner arterinde en az %50 oranında darlığın anjiyografik olarakgösterilmiş olması ve ilaç tedavisi veya diyetle anjinanın kontrol altındatutulabilmesi ve sol ventrikül fonksiyonlarının bozuk olmasına rağmen (EF% 30-% 50) hastada NYHA Sınıf 2 semptomların varlığı.

Klas 4 hastalar:% 100
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arterhastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinasıbulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; laboratuar yöntemleri ile (EKG,eforlu EKG, perfüzyon sintigrafisi vb) devam eden iskeminin saptanması veya birveya daha fazlakoroner arterinde en az %50oranında darlığın anjiyografik olarak gösterilmiş olması ve ilaç tedavisi veyadiyete rağmen hastada NYHA Sınıf 3-4semptomların varlığı veya hastada ciddi sol ventrikül fonksiyon bozukluğununolması (EF<%30)
Fatih Denizli EF değerine göre belirlenir.

eser mitral yetmezlik eser trikuspit yetmezlik oran alabilirmi tansiyondan ve uyku apnesinden aldım ama kalbe oran verilirmi merak ediyorum

% 30 - % 50 ef değerine % 50 rapor veriliyor. Ben ef % 40 la % 50 rapor aldım.

kalpten oran vermediler tansiyon 10 uyku apnesi 35 boyun fitığı 6 totalde yuzde 45 aldım şükür bu yılki macera sona erdi daha almadım perşembe alıcam inşallaah sürekli yapmışlardır bir onceki kalp kapak ta vardı yuzde 53 tü bunada şükür geçtim ya yeter

dostum ef%15 e %20 rapor vermezler. orda bi yanlışlık vardır. ef%15 demek %100 rapor alırsın acilende kalp nakli gerekmektedir demek.

serap1969
kapaklarınızdaki yetersizlik eser yani hafifden daha az miktarda yetersizlik olduğu için oran verilmiyor oran alabilmek için en az hafif kapak yetersizliğiniz olması gerekiyor. uyku apnesi ve tansiyondan oran alırsınız ama kaç alırsınız orasını araştırmak lazım ve durumunuzu en iyi siz bilirsiniz. geçmiş olsun.

hakkaten ya bu kardiyoloji doktorlarından cevap duymak soru sorup tatmin edici cevap almak mümkün değil gibi. çok nadirdir sorumu cevaplayan kardiyoloji doktoru. acaba bilgisizliğinden mi yoksa biliyorda önemsemiyor ondan mı anlayamadım. ama bu kabul edilebilir durum değil bilmiyorsa bilmiyorum desin utanmasın ama gitsin öğrensin kendini geliştirsin :)

Oran vermesi gereken kardiyoloji hastanede yok. Ne yapabiliriz?

merhaba,

Babama ait %78 lik rapor var.2015 yılından alınma ve hastalığında bizce kötüye gidiş var.Tabii doktorlar ne der bilemem.Rapordaki kusurlara ilave olarak gözlerinde de problemler olmaya başladı.

İnternette rapor vermeye Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi kısmına baktığımda bulunduğumuz yerde kurul görünüyor.Ancak en büyük oranı aldığı kardiyoloji yok hastanede.Bu durumda süreç nasıl işliyor.Başka bir hastaneye mi yönlendiriliyor kurul için.

Açık kalp ameliyatları için Göğüs kafesi kesisine rapor oranı veriliyor mu?

Açık kalp ameliyatı için kesilen göğüs kafesine ortopedi ya da fizik bölümü oran veriyor mu ? Bildiğiniz gibi teller ile bağlanıp dikiliyor kaynaması için bir süre geçiyor teller göğüs kafesine bağlı içerde kalıyor , bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa memnun olurum .

Kalp pili ve kroner arter hastalığı için hangi oranda rapor verilir?

Kalıcı kalp pili takıldı
Hipertansiyon var
Kroner Arter de yüzde 60 darlık
EF%54

Vergi indirimi için rapor yüzdesi kaç olur

Herkese selamlar.iki gündür forumda yazılanları inceliyorum.Bende durumumu yazmak istedim belki konuya hakim arkadaşlar yardımcı olurlar.Simdiden ilginize teşekkür ediyorum.

Dört yıl önce kalp krizi yaşadım.iki ana damarına stent yapildi.Sol ön inen arter(LAD) %99 darlık ve Sirkumfleks arter (CX) % 80-90 darlık şeklinde yazıyor epikriz raporumda, bu arada EF 65 değerinde doktorum da şans demişti zaten hasar görmemesine kalbimin bu şiddet de krize rağmen.Ayrica hafif derecede mitral yetersizlik tanısında mevcut epikriz.

Benim sizlere danışmak istediğim konu vergi indirimi almak ve emeklilik hakkı kazanmak istiyorum.Gun ve prim sayım yeterli.Sansim nedir onu merak ediyorum.Ekstra olarak hafif derecede uyku annesi ve bel fıtığı var.4 yıldır kullanmakta olduğum tansiyon ve kolesterol ilacından var raporu olarak.

Uzun yazdım kusuruma bakmayın buraya kadar okuyup da cevap verecek olan arkadaşlardan da Allah razı olsun.Herkese sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

Hastaneye git heyete gir onun dışında kimseden bilgi alabilcegını sanmıyorum bu konuda zaten %1 oran bile cıksa ücret vermiyorsun

SCN5A
kendini sakin ve düzgün ifade et doktor yanında boş konuşmaktan kaçın sadece ıcd var şu sorunumdan dolayı. beni işe almıyolar bişe olur diye korkuyolar de gerisini onlara bırak

Merhaba,öncelikle geçmiş olsun senin durumun heyete girip alacağın rapor doğrultusunda netlik kazanacak.Kapak hastalıklarında sadece mitral yok mesela aort kapakta da yetmezlik olabiliyor.Heyete girip sonucu bizle paylaşırsanız forumda size arkadaşlar yardımcı olacaktır.Şimdiden bayramınızı kutlarım sağlıcakla

engklg %5 veya %15 civarı oran alırsın diye tahmin ediyorum. Tabii en iyi rapor bölümünde görevli dr bilir. ama hafif my %5 tir. diğerlerine oran verilirse oda çok olmaz. çünkü ef değerin güzel kalp sağlam tıkır tıkır kriz geçirmiş olsanda kalp etkilenmemiş fazla.

geçmiş olsun ama tabiki dene şansını belli olmaz bu işler.

Öncelikle çok geçmiş olsun. Sizinle durumumuz çok yakın o yüzden bilgi sahibi olun diye paylaşmak istedim. Bende sizin gibi kalp krizi geçirdim lad damarım %100 tıkalıydı, balon akabinde stent takıldı. Ef oranım 60 civarlarında. Herkes ef oranının yüksek olmasından kalbinizin tıkır tıkır çalıştığını düşünse de durum öyle değil. Sadece ef oranı, sadece stent, sadece anjio tek başına belirleyici değil. Kalp krizi geçirmiş olmanız ve damarlarınızdaki darlık oranı size yüksek oran getirecektir. Kalpten % 30 ile % 50 arasında bir oran alırsınız bence.

Ben % 50 aldım. Hipertansiyondan da en az % 10 alırsınız. Diğer hastalıklarınız hakkında bilgi sahibi olmadığımdan yorum yapamayacağım. Doktora kendinizi en iyi şekilde ifade etmeniz ve hastalığınıza dair bütün belge ve dökümlerin yanınızda olması da çok çok önemli. Ve son olarak bizler hekim değiliz sadece tahminlerimizi paylaşıyoruz. En sağlıklı sonucu heyete girdiğinizde almış olacaksınız. Sağlıcakla kalın...

Cevap veren arkadaşlarım hepinize teşekkür ederim.Dediginiz gibi en iyisini hekimler bilecek sonrası da biraz hekim şansı biraz ifade edebilmek sanırım.Ben bayram sonrası deneyecegim.Devamli gittiğim doktorum vardı Bakırköy/ Osmaniye de Hüseyin Karakurt hoca şimdi avcılara geçmiş ondan randevu aldım açık açık durumumu anlatacağım sonrada işlemlerini başlatıp bi şansımı deneyeceğim.

Şimdiden herkesin bayramını kutlarım.Saglikli,mutlu sevdiklerinizle uzun bir ömür dilerim...

% 54 EF ile % 30 verirler.
% 10 da hipertansiyondan verilir ve % 37 olur ancak,
% 40'a tamamlanması gerekir vergi indirimi için, bu nedenle şansınızı deneyin, kalpten fazla oran verilir mi bilemiyorum iki sorunu birden yaşadığınız için. kursad66

Merhabalar ozlm34 siz hangi hastaneden basvuru yaptınız heyet için yazarsanız sevinirim.İyi günler.

kroner arterden %30 ile 50 arası alırsınız
Kapaktan %10
Hiper tansiyonsan %10
Fıtıktan %6 en az
Uyku apnesinden alırsınız
40 üzeri alırsınız muhtemelen.

TEŞHİS ADI------------------------------TANILAR
kalp yetmezliği(ı50)-----------------------konjestif kalp yetmezliği
koroner arter hastalığında klopidogrel kul --kronik iskemik kalp hastalığı,tanımlanmamış
arteriyel hipertansiyon(ı10-ı13)-----------esansiyel(primer)hipertansiyon
hiperkolesterolemi,hiperlipidemi(e78)-------hiperlipidemi,diğer
arkadaşlar kalp krizi geçirdim.2 gün ara ile anjiyo oldum.2.anjiyoda 2 adet stent takıldı damar daralması olduğu söylendi.pazartesi heyete giriyorum vergi indirimi ile.sizce kaç puan alırım.eko ef değeri:%55

umut bey
TEŞHİS ADI------------------------------TANILAR
kalp yetmezliği(ı50)-----------------------konjestif kalp yetmezliği
koroner arter hastalığında klopidogrel kul --kronik iskemik kalp hastalığı,tanımlanmamış
arteriyel hipertansiyon(ı10-ı13)-----------esansiyel(primer)hipertansiyon
hiperkolesterolemi,hiperlipidemi(e78)-------hiperlipidemi,diğer
arkadaşlar kalp krizi geçirdim.2 gün ara ile anjiyo oldum.2.anjiyoda 2 adet stent takıldı damar daralması olduğu söylendi.pazartesi heyete giriyorum vergi indirimi ile.sizce kaç puan alırım.eko ef değeri:%55

Üst Alt