Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp hastaları özür oranlarınız yüzde kaç?

belde ve boyunda zedelenme var beldeki sol ayağıma boyundaki de sol elime etki ediyor onların faydası olur mu

surikata en fazla %5 gibi bir oran verilir ben kapaktan 1 dereceden %10 aldım kolestrol var ise onada oran veriliyor bilginiz olsun dediğim gibi bir devlet hastanesine gidip bir muayene olan derim elinizdeki tüm tetkikler birlikte

ok saolun zor gibi gözüküyor ama bir şansımı deniyeceğim

Merhabalar aort ameliyatı oldum bir yıl oldu bi anda yırtıldık ve acil müdahale ile ameliyat oldum

Şu anda da aort damarında genişleme var dedi doktor %kaç rapor alabilirim ?

Kalp kapakçığı ameliyatı neticesinde yüzde oranı düşük verdiler!?

Merhaba babam kalp hastası.kalbindeki üç kapakçık değistirildi.kalp pili takıldı ve kalpte ritm bozukluğu devam ediyor ve damar tıkanıklığı var.Aynı zamanda hipertansiyonuda var.kalp doktoru %50 vermiş.Dahiliyeci %10.Heyet ten yüzde kaç oran çıkar?Bir de bu oranlar düşük değil mi rahatsızlıkları için?Teşekkür ederim.

Klas 1 hastalar:% 10
Fizik muayene ve laboratuvar sonuçlarına göre hafifdüzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapakhastalığı nedeni ile girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 1 semptomlar ve sistolik kalp yetmezliğine neden olan ventriküler fonksiyon bozukluğunun (mitralyetersizliği hastalarında EF>% 60 , aort yetersizliğinde > % 55, diğer durumlarda > % 50) ve ventriküler dilatasyona ait bulguların olmaması.

Klas 2 hastalar:% 30
Fizik muayene ve laboratuvar sonuçlarına göre orta düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 2 semptomlar ve kalpte laboratuar testleri ile (EKG, ekokardiyografi vb.) ortaya konmuş dilatasyon/hipertrofi varlığna rağmen sistolik fonksiyonların normal olması (mitralyetersizliği hastalarında EF> % 60 , aort yetersizliğinde > % 55 , diğer durumlarda > % 50).

Klas 3 hastalar:% 50
Fizik muayene veya laboratuvar sonuçlarına göre orta-ileri düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapakhastalığı nedeni ile girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 3 semptomlar ve laboratuvar bulguları ile ortaya konmuş sol ventrikül sistolik fonksiyonlarında azalma (mitralyetersizliği hastalarında EF > % 30 - % 60 , aort yetersizliğinde > % 30 - % 55, diğer durumlarda > % 30 - % 50).

Klas 4 hastalar:% 100
Fizik muayene veya laboratuvar sonuçlarına göre orta-ileri düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapakhastalığı nedeni ile opere edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 4 semptomlar ve laboratuvar bulguları ile ortaya konmuş ciddi ventrikül fonksiyon (EF< % 30).

Kalp için Ef değerine göre verilir,
Toplamda ikisi % 55 yapar.

umut472

Bana içhastaliklari hipertansiyon yazdı kalp sadece kendi 10 verdi öbürü yazdığı halde vermedi

Brugada sendromu teşhisi ile kalıcı icd takıldı engelli oranı kaç alabilirim. Ptesi alsancak nevvar salih işgören devlet hastanesi heyet e gidicem

Merhabalar,

1996 VSD + AY
2015 ASD + Aort Implantı (Mekanik)

Tarihlerinde 2 Açık Kalp Ameliyatı geçirdim.
Şuanda
*Betoblocker
*Warfarin
*Miğdekoruyucu
kullanıyorum.

Ve ritim bozukluğu ve ufak ataklarda olsa Holterde görünen Hipertoni mevcut.

Heyete girsem %kaç verirler. Malulen emekli olmama yeterli olur mu?

ertuerkebru öncelikle geçmiş olsun
SGK işe başlama tarihiniz ve toplam şuan kaç gününüz var
Yardımcı olmaya çalışalım size

@umut2135
Stajyer olarak 2002 yilinda sigorta girisim var fakat 2003 prim günü ilk olarak ve toplamda 617 günüm mevcut. 1800 gün ve 10 yıl gereklilik şartını biliyorum. Eğer olma imkanım varsa kredi çekip geçmiş prim günlerini ödiycem. Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

ertuerkebru bunu anlamak için SGK gidip maluliyet tespitini yaptırman gerek kalbimizde ilgili %60 oran alırsanız eğer emekli eder

@umut2135
%60, 10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 gün ödenmiş pirim şartlarını biliyorum. Rahatsızlık durumumu bu yüzden yazdım, bilgisi olan varmı, varsa %kaç rapor verirler diye.

@umut 2135
Ilgilendiğiniz ve cevap verdiğiniz için teşekkür ederim

ertuerkebru

Kapak ameliyatı (avr)
ritm bozukluğu
hipertansiyon

Bana toplamda %30 verdiler.

Başka rahatsızlığıma %20 verdiler. Toplamda %44 rapor aldım.

Geçmiş olsun.

trimpot geçmiş olsun
Kapak %10
Ritim bozukluğuna %10
Tansiyona%10
Verilmiş hepsini klas1 den vermişler

Teşekkürler umut2135

Evet klas 1'den aldım. EF %60'dı.
Sonuç olarak aldım çok şükür.
Herkese geçmiş olsun.

SELAM ARKADAŞLAR BİR ŞEY PAYLAŞMAK İSTİYORUM EKOKARDİYOGRAFİ RAPORUMDA MİTARAL YETMEZLİK HAFİF YAZIYOR ejeksiyon fraksiyonu 50 diyor BURADAKİ 50 RAKAMI NE ANLAMA GELİYOR BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLAR BİLGİLERİNİ PAYLAŞIRSA SEVİNİRİM.CEVAP VEREN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM .

qGPLjV.jpg
sonuca göre kaç rapor alırım arkadaşlar tansiyon bölümü nerede yazıyor bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim şimdiden teşekkürler.

Brugada sendromundan ıcd ımplant%50
Böbrek taşı ve sağ böbrekte taşdan doalyı şişmeden %10
Sağ dizim agrıyor dedım %5 vermişler toplamda 65 brüt %57 net engelli oranı aldım

koroner arter hastalıgi:%30 hipertansiyon% 10 kalça protezi: %19 romatoid artrid:%10 toplam % 54 rapor aldım.

Eko kaediyografi

qGPLjV.jpg
sonuca göre kaç rapor alırım arkadaşlar tansiyon bölümü nerede yazıyor bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim şimdiden teşekkürler.[/QUOTE]

Sadece 10 veriyorlar benim aritmi var mitral kapak proplosu var hipertansiyon var sadece 10 verdi

Ekelik01 mitraliniz minimal ise o yüzden verilmemiştir oran
Aritmiye%10 tansiyona ayrı%10 verildi değillmi size?

Yok valla sadece 10 verdi hipertansiyon mitral kapak proplosu aritmi oda holterde taktılar hatta ichastaliklarida hp tansiyon mevcut yazdı umut 2135

Ekelik01 %10 yemişler itiraz edebilirsin
hayata sarıl o gösterdiğiniz EF değeri değil
Enjeksiyon fraksiyonu yani kalbin kasılması 50 normal yani
50 altında olsaydı oran alırdınız ama sağlığınız kötü olurdu

Hipertansiyon ve koroner arter hastalığına ne oran verilmektedir?

Yaklaşık 20 yaşındayım.Bundan 3 sene önce baş ağrısı şikayetiyle doktora gittiğimde tansiyonumun yüksek olduğu tespit edildi.Tansiyon holter ve çeşitli tetkikler neticesinde I.10 Esansiyel(Primer)Hipertansiyon tanısı kondu.

2 tane tansiyon ilacı içmeme rağmen tansiyon bir türlü kontrol edilemiyordu ve ne zaman soğuk havalarda yürüsem göğsümde bir baskı ve yanma hissediyordum.Oturup dinlenince 5-10 dkda geçiyordu.Doktor ileri tetkik amaçlı Efor testi yaptı ve Efora hipertansif yanıtının alındığını ayrıca Kalp damarlarında sorun olduğunu söyleyerek üniversite hastanesine gönderdi.Kalp sintigrafisi sonucunda"Anterior duvar apikal kesiminde ve septum bazalinde iskemi ile uyumlu Myokard Perfüzyon sintigrafisi"sonucunun ardından I.25.1 Atesklerotik Kalp hastalığı,Efor anginası ön tanısıyla Koroner Anjiyografi yapıldı.Fakat sorun buradan sonrası.Anjiyografi raporuna göre LAD (kalbi besleyen en büyük damarmış sanırım.)%50 darlık oluşturan lezyon olduğunu ve ömür boyu kullanmam için Coraspin 100 mg ve Diltizem 90 mg başladı.

Bunları ne olursa olsun ömür boyu kullanmam gerektiğini söyledi.Fakat diğer doktor kalpteki ana damarda (LAD)arterde kalp damarının kas içinden çıktığı (adı Muskuler Bridge) ve damarın efor sırasında %50 darlık oluşturduğunu bunun da Anginaya yol açtığını ve bunun damar sertliği olmadığını ama çok dikkatli olmam gerektiğini söyledi.Kimi doktor Koroner Arter Hastalığı diyor kimisi İskemik Kalp hastalığı kimisi doğuştan kalp hastalığı.Sağlık raporu almak istiyorum.Bu durumda kalpten yaklaşık %kaç alırım.Ayrıca Hipertansiyon için yapılan ileri tetkikler neticesinde Sekonde Hipertansiyon(Böbreklerde yapısal bozukluk olduğu ve aşırı hormon salınımı yüzünden Yüksek Tansiyona yol açtığı söylendi.Çocukken geçirdiğim İdrar yolu tıkanıklarını buna bağladı.)Toplamda %kaç alırım tahminen.

Fatih_Ozkan öncelikle geçmiş olsun
Kroner arter hastalığınızdan dolayı 50 fazla darlık olduğunu
Belirtmişsiniz %30 verilir ef degeriniz düşükse oran arta bilir
Hipertansiyona%10 veriliyor
Böbrek rahatsızlığınızıda belirtin onada oran verilirse
%40alma ihtimaliniz olur
Ancak sağlıgınız daha önemli kalp şakaya gelmez bunun için ünüversite hastanelerini tercih etmeniz daha iyi olur sizin açınızdan dolayı.

Üst Alt