Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp hastaları özür oranlarınız yüzde kaç?

merhaba

çok önce hiper tansiyon teşhisi konuldu , ilaç raporum var sürekli ilaç kullanıyorum , engelli rapopru almaya gittiğimde tansiyonumun normal çıkarsa ki çıkar ilacın etkisi çok fazla ,yine de %10 puan verirler mi ...tşk

BursaUykusuz evet kullandığınız sürekli bir ilaç ve
düzenlenmiş bir raporunuz var ise %10 verilir
Tansiyonun ne zaman çıkacagı belli olmaz çünkü
Kendim 9 yıldır tansiyon hastasıyım
Ancak 24 saatlik tansiyon cihazi takdırmaları lazım göre bilmeleri için

daha önce tansiyon cihazı taktılar yaklaşık 2 yıl önce, teşhiste o zaman konuldu, ve o zamandır ilaç kullanıyorum yine de takarlar mı cihazı

BursaUykusuz hayır takmazlar
Ilaç raporunuzu ve kaç yıldır kullandığınızı söyleyin Doktora Yeterli

Bende tansiyon hastasiyim rapor alırken tansiyon holter takiyorlar tetikler için şart %10 verdiler bana

Kalpte delik olmasına ne oran verilmektedir?

merhaba arkadaşlar bugün hastaneye gittim kalbimde küçük bir delik olduğu söylendi ama şuan herhangi bir müdahaleye gerek olmadığını yalnız 4 ayda bir devamlı olarak kontrole gelmem söyledi. Ancak her hangi bir ilaçta yazmadı doktor. Benim şimdi merak ettiğim iki şey var. Birincisi bu kalpte ki delik küçükte olsa ne kadar tehlike arz eder. İkincisi de bunun için her hangi bir sağlık raporu alabiliyor muyum ?

Kaantunay öncelikle geçmiş olsun
Bu rahatsızlığınız %10 alırsınız ileri için bir şey diyemem
Değişebilir

Kalp damar değişikliği ile alabileceğimiz oran nedir?

Bypass amelıyatı geçiren amcam 4 damar değişikliği yapıldı sağlık raporu engelli raporuna başvuruldu ve oranlar verildi. Şimdi bizim heyet gunumuzu Nisan ayına verdiler ama oranlar belli oldugundan buraya danışma gereği duyduk bu oranlarla heyette herhangı bır düşme veya sağlık raporu oranı kaç olur yardımcı olursanız sevınırım hastamız 41 yaşındadır.

Kardiyoloji %30
Kalp Damar %30
Piskriyatrı %25
Dahiliye %10

Her doktor ayrı hastalık için oran verdiyse eğer 67 olur , eğer aynı hastalık için oran verildiyse düşer bu oran

Kalp krizi sebebiyle bir stent takıldı. Yüzde kaç rapor alabilirim?

selam arkadaşlar 2016 yılında kalp krizi geçirdim.1 stent takıldı yüzde kaç rapor verilir tşk

mahmutpir geçmiş olsun anjiyo da damarlarda yüzde kaç daralma olduğu ve ef değeriniz nedir bu bilgileri yazarsanız yardımcı oluruz
kalp krizlerinde bıraktığı etkiye göre değerlendirme yapılır.

raporlar yanımda değil.inceleyim yazarım teşekkür ederim.

Umut bey merhaba ,

Bende koroner arter hastasıyım .3 damar tıkalı %99 , % 98 ve %50. 99 ve 98 e stent takıldı.EF 60 dır.Hastane raporum Klas 3 olarak yazıldı.Sizce 2 yerine sehven mi 3 yazılmıştır.Yoksa ameliyet raporumdaki bulgular gerçekden kals 3 ancak ef60 olması sebebiyle mi 30 puan verilmiştir.

Bir de bu karışıklık ise ankarada sağlık kurulu incelerken de soru işareti geri görüş için gönderirmi .

Teşekkürler. umut2135

Atriyal fibrilasyon - flutter teşhisi ile yüzde kaç rapor alabilirim?

S.a. arkadaşlar 2017 temmuzunda gece rahatsızlandım nefes alamama ve ter basması ile acile gittim ekg çektiler doktor ne içtin diye sordu :) tabiki birsey içmedim beni kardiyoloğa sevk etti .

Gittiğim kardiyolog muayene etti atriyal fibrilasyon - flutter teşhisi ile Ankaraya sevk etti başkent üniversitesinde muayene oldum yapılan testlerden sonra bana suanlık bir sey yok dedi yalnız haftada 2 veya 3 sefer gece istirahatte carpıntılarım olmaya devam ediyordu bende hacettepe ye gittim sikayetlerimş ve ilk çekindiğim ekgme bakarak bana anjiyo + eps ablasyon uygulandı

hastanenin vermiş oldugu raporda yakılan yerler yazılı ilk hafta gayet iyiydim yalnız daha sonra o çarşıntılar devam etmeye basladı . Bende tabiki baska bir doktora bu sefer ankarayüksek ihtisasa gittim orada da ablasyon işlemi yapalım derken doktor ajmalin testi yaptı

test sonucu pozitif cıkınca ICD takılması lazım dendi ve mart ayında operasyon yapıldı ve ıcd takıldı tabiki takıldıktan sonra çarpıntılarım devam ediyor sanki kurulmus saat gibi yalnız bu cihazın bana bir müdahale sini hissetmedim daha ve bunca olaylardan sonra rapor alma işi duydum yalnız kaç rapor alırım hiç bilgim yok devletin rapor yazıları a baktım ama tam bir çözüm bulamadım lütfen yardım

Bir arkadaşım aynı sorundan %40 rapor almıştı. Allah şifa versin.

Herkese selam,

Kayınpederim için girdiğimiz sağlık kurulundan aşağıda ki oranları aldık. Hesaplama ne şekilde olur? Tamamı ayrı ayrı Balthaard hesabına mı giriyor acaba. Herkese sağlıklı bir hayat dilerim. Yardımlarınız için teşekkürler.

Kadiyovasküler sistem

1- Orta Derece Mitrol Yetmezlik : %50
2- Koroner arter hastalığı : %50
3- Hipertansiyon : %10

Endokrin
1-Şeker : %20
2- HL : %10

arkadaslar dideral kullanıyorum dismitri aritmi için puan verilirmi çarpıntı ejg 97 çıkıyor

Aritmi olup vergi indirimi çin yeterli oranda rapor alan var mı?

Aritmi %50 raporum ile vergi indirimine başvurdum 45 gün falan oluyor henüz cevap gelmedi

Utku61 geçmiş olsun ben %20 aldım onaylandı
45 normal bir süre 2.3 ay sürdüğü oluyor işlemler

%20 ile vergi indirimi mi aldınız? Ben %50 ile onaylanırmı diye düşünüyorum

Utku61 tabikide sadece %20 ile değil farklı rahatsızlıkarımda vardı totelde %66 ile 2 derece aldım

Geçmiş olsun sizede..hangi yıl aldınız nenkadar zamanda sonuç geldi

Aterosklerotik kronik kalp rahatsızlığım ve kolestrolüm var . Engelli oranım ne olur?

Selamün Aleyküm arkadaşlar siteye yeni üye oldum bir konu hakkında bilgi almak istiyorum benim Aterosklerotik kronik kalp rahatsızlığım ve kolestrolüm var bu rahatsızlık için tahmini ne kadar engel oranı verirler herkese saygılar

Üst Alt