Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp hastaları özür oranlarınız yüzde kaç?

2 TY 2 MY ve ef 61 pulmoner basınç 32 sonuç ne olur

size 30 verdi benim aort kapak değişti + sol ventr,kül hipertrofisi + esansiyel hipertansiyon EF en son 57 çıktı

ben acaba kaç alırım

Senin tansiyonun özelliği nedir acaba bendede tansiyon var ondan sebeb sordum

Kalp ritim bozukluğu için hangi oranda rapor verilir?

Selam arkadaşlar kalp ritim bozuluğum çıktı ef %65 diyor bu değere kaç oranında yüzde alabilirim.bilgisi olan varsa söyleye bilirmi simdiden teşekkürler

hayata sarıl kalbinizin EF değeri gayet iyi 65)
Kalpte ritim bozukluğu var demişsiniz buda %10 la başlıyor eğer pil veya farklı bir operasyon yapılmış ise oran değişir

selam öncelikle vermiş olduğun bilgi için teşekkürler.holter sonucunda dr demesi ritim bozukluğu va sende dedi acaba efor testi yaptırmadım yaptırmalımıyım yani (koşu bandı) olayına hiç girmedim acaba yaptırmalımıyım.holter test sonucunda ef %65 diyor sadece bu ama ben yürürken ve basamak çıkarken nefes nefese kalıyorun özelliklede merdiven çıkarken 5 basamakta bi durup tekrar devam ediyorum.Şimdiden teşekkür ederim.

hiç bir oparasyon yapılmadı ve pilde yok

Aşağıdaki aritmiler ile alakalı listeden bakabilirsiniz.
Yalnız sadece aritmiden dolayı kolay kolay %40'ı geçebileceğinizi zannetmiyorum.

KARDİYOVASKÜLER SİSTEM
ARİTMİLER
Klas 1:
1-Kişi günlük aktiviteleri esnasında asemptomatiktir, EKG veya Holter’de aritmisi gösterilmiştir 10
2-Kişiye aritmi nedeniyle ablasyon veya cerrahi işlem yapılmıştır ve günlük aktivite sırasında asemptomatiktir 10
Klas 2:
Kişi günlük aktiviteleri esnasında asemptomatiktir, EKG veya Holter’de aritmisi gösterilmiştir ve aşağıdakilerden birisi varsa (fonksiyonel kapasite 1 veya 2);
a) ilaç tedavisi veya kalıcı kalp pili ile semptomları giderilmiştir 20
b) aritmi devam etmektedir ve organik bir kalp hastalığı vardır 20
c) aritmi nedeniyle İCD implante edilmiştir 30

Klas 3:
1-Kişinin ilaç tedavisi veya kalıcı kalp piline rağmen semptomları sürmektedir ve EKG veya Holter’de aritmi gösterilmiştir (fonksiyonel kapasite 3) 40
2-Kişinin aritmisini düzeltmek amacıyla ablasyon veya cerrahi işlem veya İCD implantasyonu uygulanmıştır, fakat semptomları devam etmektedir (fonksiyonel kapasite 3) 50
Klas 4:
Kişinin aritmisini düzeltmek amacıyla aşağıdakilerden birisi uygulanmıştır fakat aritmiye bağlı semptomları devamlıdır ve hastanın günlük aktivitelerini engellemektedir (fonksiyonel kapasite 3 veya 4) 100
1. İlaç tedavisi d) Cerrahi müdahale
2. Kalıcı kalp pili e) İCD implantasyonu
3. Kateter ile ablasyon

Merhaba arkadaşlar foruma yeni üye oldum, bugün Osmaniye de sağlık kurulu doktorlarını gezdim. 2 ay önce kalp krizi geçirmiştim RC-Aya sten t takıldı.Koroner arter hastalığı teşhisi ve EF sınırda Kardiyoloji +30 yazmış. Dahiliye doktoru hiper tansiyon %10 yazdı . Daha önceden L 4 - L 5 disklerden fıtık ameliyatı olmuştum beyin cerrahi %8 yazdı. Ortopedi sağ serçe parmak 1. eklemden kopuk olduğu için film istedi muhtemelen %3 de oradan gelecek. Çarşamba film ve raporu ile birlikte dosyalarımı kurula teslim edeceğim. Yalnız Beyin cerrahisi fıtık ameliyatı için film veya tetkik istemedi, bunun için sorun çıkar mı? birde vergi indirimi alabilir miyim bu oranlarla veya sürpriz olur mu? benim yaptığım hesaba göre %44 oluyor. Ankara'dan onay alacakmış oran düşer mi sizce arkadaşlar?

Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım benim de assendan aort'a giden damarına giden damar 4.40 genişliğinde orta derece mitral kapak yetersizliğide var ve bunun için ameliyat olmadım ve de ekstradan dizimden ön çapraz bağ ameliyatı oldum ve bunun için yüzde kaç engelli alabilirim 40 geçermi

Merhaba senin durumun ay=1 oda sana℅10 getirir. Ay class2 olunca℅30 alırsın onun içinde çap 50 mm olması gerekir.tansiyon ℅10 ama aort kapak bikuspit ise olay değişir.

Selamünaleyküm arkadaşlar ben pulmuner hiper tansiyon hastasıyım ağır engellindeğilim kronik kalp hastalığında var ne yapmam gerekiyor hem iş hem nelerden faydalanırım

Hocam iyi günler babam 2010 da by-pass ameliyatı oldu 4 damar değişti ilaç rapor unda i50 yazıyor ve kalp yetmezliği var şeker hastası gün de 70 ünite insülin vuruluyor.sağ göZünde de görme kaybı var .böbrek deyerleri kıraatin deyeri 3.5 üç ayda bir nefroloji de kontrol oluyor. Ve akciğer de nefes darlığı var.2014 kısmi beyin kanaması geçirdi sol el ve yutgunmasında Hale'n sorun var.ve de prostat hastası .yüzde 90 rapor alması mümkün mü cevaplarsanız sevinirim

Merhaba bende ankara yüksek ihtisas anjiyo oldum ve kalp de ana damarlardan 2 tanesinde %40 tıkanma açıldı sol tarafta5ise %50 daralma var ama hiç bir uygulama yapılmadı ilaç tedavisi ile taburcu oldum

Tanı kısmında ise Eko: EF:%56 yazıyor

Buna göre ben rapor alsam kaç alirim

Ayrıca %15 gözden raporum var

Şekerden ise %20

İyi akşamlar bankalar yetmezliği hastasıyım CIRD kalp pilim var ssk bana malul raporu vermedi mahkeme açtım

adlitıp yüzde 60 rapor verdi hipertansiyon da var raporda NYHA 2_3 diyor yüzde 30efe sizce bu yüzde60 rapor doğrumu bilen varmı...

Ben de kalp ve göğüs hastalıklarından %44 engelli raporu aldım

Kaan42

Klas 2 hastalar %30

Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arter hastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinası bulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 1 semptomlar veya ilaç tedavisi veya diyetle anjinanın kontrol altında tutulabilmesi ve ayrıca konjestif kalp yetmezliğinin bulgu ve semptomlarının yokluğu (EF >%50).

Eğer Tablo'da hastalığınızı yanlış görmediysem Balthazard'a göre 52.4 oranında rapor toplamınız olması lazım.

Kalp 30
Şeker 20
Göz 15

Herkese merhabalar, babam kalp hastası, geçen sene bu aylarda rapor için başvurduk %78 oranında engelli raporu verdiler.

Raporunda

Opera mitral yetmezlik klass4 eko EF 25 ten %75
75 yaşında olduğu için %10

Formül sonucu %78 olarak rapor almıştık.

By yıl taşikardi nedeniyle acil olarak hastaneye kaldırıldı eski hastalıklarına ilave olarak kalıcı kalp pili takıldı.

95 yılında kalp kapakçıkları metal olarak açık kalp ameliyatı ile takılmıştı.Geçen sene bu rahatsızlığı yüzünden 78 engelli raporu var. Biz kendisine araç alımı için tekrar rapora başvurmak istiyoruz sizce kalıcı kalp pili ve taşikardi nedeniyle %90 alma ihtimalimiz var mı.

Şimdiden teşekkürler...

Selamlar Sol ventrikül hipertrofisi nedir ararken kendimi burda buldum,tansiyon hastasıyım yaş 47 mitral kapak yetmezliği var şimdide Sol ventrikül hipertrofisi tanısı konuldu acaba bunlar bana %40 engelli raporu almamı sağlar mı?Aşağıda değerleri ekledim
Image-1.jpg

surikata öncelikle geçmiş olsun tansiyona %10 sol ventrüküle 10%oran veriliyor sizin burda belirleyici olan rahatsızlığınız kapak rahatsızlığınız eğer burdan orta dereceden 30 alırsanız %40üstü rapor verilir sürekli gittiğiniz bir devlet hastanesine gittiğiniz bir kardiyoloji uzmanı varsa bir danışın yüzde kaç alabileceğiniz için

çok saolun,şansıma özele gidiyorum yarın Nükleer tıpa gidip emar mı ekomu neyse onu çekincem orda sorarım belki fikir verirler

surikata önemli deil olmassa birgün devlet hastanesine gidip bir görünün derim dükler tıptakiler bilmez ama gittiğiniz özel doktorun bir fikri olabilir

umut2135

Umut bey baktım da sizde İzmir deymişsiniz tavsiye verebileceğiniz hastane var mı İzmir'de

@surikata rapor için düşünüyor iseniz en kısa zamanda alabileceğiniz hastaneler Çiğli eğitim araştırma Buca Seyfi Demirsoy devlet hastaneleri iyidir daha kısa zamanda tamamlarsınız Nerede ikamet ediyorsunuz semt olarak

Karşıyaka dayım İzmir deki hastanelerin hepsine gidebilirim sorun değil yeter ki metro ve belediye otobüsü gitsin.Ama Mitral kapak yetmezliğine fazla vermiyorlarmış gibi siteyi inceliyorum bu arada

surikata en az %10 veriliyor ortada dereceye %30 veriliyor kalp dışında başka rahatsızlığın var ise onuda belirtip oran alabilirsin ondanda

Üst Alt