Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp hastaları özür oranlarınız yüzde kaç?

pentium
Hastaneye gidip sorduk fakat sonucu alamıyoruz hastane vermiyor, vergi dairesinden öğreneceksiniz diyorlar. Bekliyorum bakalım önümüzdeki pazartesi 15 gün olacak belli olur galiba.

pentium
Çok teşekkür ederim kardeş, hepimiz için Allah hayırlısını nasip etsin inşallah. Her şey gönlümüzce olsun...

Bu gün heyet raporunu hastaneye dilekçe verip hastaneden aldım. Doktorlardan aldığım oranlar Koroner Arter Hastalığı Stentli EF62 %30, Hipertansiyon %10 (İlaç raporlu), Hiperlipidemi %10 (İlaç raporlu)olmasına rağmen heyet hiperlipidemiye oran vermemiş ve raporum %37'de kalmış. Bende İl Sağlık Müdürlüğüne itiraz ettim, beni devlet hastanesine sevk etti şimdi her şey sil baştan :(

Arkadaslar yardiminizi rica ediyorum eko kagidinda normal sinirlarda yaxiyor ust tarafta esermy eser ty ef60 mitral yaprakcik gevsek yapida yaziyor orani neolabilir acil yardim.lutfen

Bunlara oran verilmez hepsi normal cok hafif kapak yetersizligi var oda eser miktarda Serrakerem

Ben romatizmal rahatsizlik gecirdim Yirmiyil penisilin vuruldum..ama oran yok oyle mi

sarasota
Selamlar temmuz ayında kalp krizi geçirdim ana damarlarmda %100 tıkanma olmuş 2 adet sitent takıldı daha önce raporlu kolestrol ilacım vardı fakat LDL 288 çok yüksek olduğu için fayda etmedi . sizlerden ricam vereceğim bilgiler içinde özür oranım kac çıkar

eko raporlarımda yazılanalr şunlar

LV SEGMENT HAREKET KUSURU ,LV DİASTOLİK DİSFONSİYON
LVL DUVAR HAREKETİ: ANTEROSEPTUM HİPOKİNETİK
TRİKUSPİD KAPAK:MİNİMAL TY
EF DEGERİ : 50 55 ARASI

Diger bir raprumda ise şu ibare var : POSTERİOR EKOJENİTESİ ARTMIŞ

EKO RAPORLARIM AŞA YUKARI BU

kriz sonrası perikardit tanısı konulup 3 ay boyunca kolşisin ilacı kullandım
kalp durumu bu şekilde bunlara ilave hiper tansiyon ve hiperlipidemi (hiperkolestrol) düşmeye bir kolestrol seviyesi alabileceğim özür raporum kac olur . kollestroldan alabilrmiyim LDL hastane tedavisinde iken bile 188 düşürebildiler .

kaardiyolji doktorum tıbbi genetik bölümüne yönlendirdi kolestrol için çok yüksek LDL olanlara kan temizleme diyaliz yöntemi varmış ordan oran verilirmi bilgilendiriseniz sevinirim

05.12.2016 tarihinde heyet raporunu hastaneye dilekçe verip hastaneden aldım. Doktorlardan aldığım oranlar Koroner Arter Hastalığı Stentli EF62 %30, Hipertansiyon %10 (İlaç raporlu), Hiperlipidemi %10 (İlaç raporlu)olmasına rağmen heyet hiperlipidemiye oran vermemiş ve raporum %37'de kalmış. Bende İl Sağlık Müdürlüğüne itiraz ettim, il Sağlık beni Adana Devlet Hastanesine sevk etti. Devlet Hastanesi 30.12.2016 tarihine bana gün verdi. Fakat bu gün EVİS'e baktığımda başvuru durumun da "Rapor Oran Tesbiti İçin Gelir İdaresi Başkanlığına Gönderildi. Cevap Bekleniyor." yazıyor.

Yazdıklarımın özeti, %37'de kalan ve itiraz edip başka hastaneden gün aldığım raporumu vergi dairesi Ankara'ya yollamış şimdi ne olacak...

Hastaneden çıkan rapor aşağıdaki gibidir. Malulen emeklilik hakkı kazanabilirmiyiz.

Kardiyoloji:
EKG: NSR ; EKO :60
Fizik Tedavi :
Sağ brunnstrom elde 5, üstte 5altta 3-4 . modifiye ashwortha göre altta spastiste 2-3 (sağ ayak intrensek kaslarda) , üstte düz zeminde sınırlı bağımsız ambule
Nöroloji;
NM sağ 4/5/5 hemiparezi.
BBT : sol anterior serebral arter sulama alanında kronik infarkt.
Tanı: Aort valu replasmanı; Sağ hemiparezi

sarasota iyi akşamlar abicim emekliliğim onaylandı. siz olamazsın demiştiniz. aslında bende şaşırdım nasıl onaylandı diye. 2. hastanede ki oran %55 idi bakalım hayırlısı 2 yıl muayene şartı var

@skocak2006

Vergi indirimi derken nasıl bir indirim hakkı alınabiliyor? Bu konu hakkında bilgiyi nereden öğrenebilirim? Teşekkürler

İzninizle çok kısa bir özet geçeyim;

1984 yılında aort kapağım değişti,
2014 yılında by-pass ameliyatı oldum,
2014 yılında aort kökü değişti,
2015 yılında kalıcı pil (CRT-D) takıldı.

Konjestif kalp yetmezliği EF= %40
Esansiyel hipertansiyon
Aterosklerotik kalp hastası tanıları konuldu.

Yukarıda saydığım rahatsızlarım sonucu alacağım rapor oranı yaklaşık ne olur ve bu raporun bana ne gibi haklar getireceğini öğrenmek istiyorum. Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

celebic
İlk olarak geçmiş olsun.Eğer ssk lı çalışıyorsan ve de emekli olmak istiyorsan işyerinden alacağın bir evrakla bağlı olduğun[işyerinin] vergi dairesine gidip vergi indirimi için müracat etmen gerekiyor.Sonrası kendiliğinden geliyor.Senin yazdıklarından %50 sağlık raporun ve şartların uygunsa vede istiyorsan emekliliğin olabilir.

pentium

Cevabınız ve geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim.

Ben özel sektörden emekli oldum ve aynı işyerinde emekli olduktan sonra çalışmaya devam ediyorum. Amacım emekli olmak değil acaba alacağım raporla başka ne gibi haklarım olabilir?

Son düzenleme:
tarboy

Babamın ef:18 rapor 78 çıktı.ef de puan verirken dediğiniz kadar net değil puanlama..

pentium

hepinize öncelikle hayırlı seneler dilerim . Bu çarşamba heyete giriyorum .Hastalıklar sırası ile şu şeklide koroner artet+ hiper tansiyon+hiperlipidemi + perikardit

heyete gireceğim hastanede tedavilerim yapıldı kalp krizi ve diğerlerinin tedavisi ekipiriz raporlarım , ilaç raporlarım, ekg , ve eko raporlarım hepsni hazırladım heyet girmeden önce yapacağım başka bir işlem varmı tekrar rapor çıkrtmam gerekirmi

Gökhan.35
Öncelik
le geçmiş olsun.Heyet için giderken herhangi bir eczaneden 1 yıl ilaç dökümünü alırsın.Oran olarak bir sıkıntın çıkmaz sanırım.Kalp %30 tansiyon%10 kolestrol %10 zaten yetiyor.

Heyete girince bilgilendirme yaparsan aydınlatıcı olabilir.Birbirimize her daim ihtiyacımız var.Tekrar geçmiş olsun

Bilgeg
Puanlama gayet net

sakatlık oranı cetveline göre, kalp yetmezliğinden alınabilecek oranlar şöyle;

Kalp Yetmezliği:

EVRE I:% 10
Fizik muayene ve eko kardiyografi ile hafif kalp yetmezliği tanısı konulan ve NYHA sınıf–Ihastalar..

EVRE II:% 30
Fizik muayene ve eko kardiyografi ile kalp yetmezliği tanısı konulan, ejeksiyon fraksiyonu %50-60 olan ve tedaviye rağmen NYHA sınıf –II hastalar..

EVRE III:% 50
Fizik muayene ve eko kardiyografi ile kalp yetmezliği tanısı konulan, ejeksiyon fraksiyonu %30-50 olan ve tedaviye rağmen NYHA sınıf –III hastalar..

EVRE VI:% 100
Fizik muayene ve eko kardiyografi ile kalp yetmezliği tanısı konulan, ejeksiyon fraksiyonu %30’un altında olan veya NYHA sınıf –III-IV hastalar..
işi takip edin bir yerde bir yanlışlık var.

http://i.hizliresim.com/1VNyvD.jpg
http://i.hizliresim.com/PnQ56N.jpg
http://i.hizliresim.com/0ly7n8.jpg
http://i.hizliresim.com/Yq4v4Z.jpg
http://i.hizliresim.com/Bv8ZAM.jpg
http://i.hizliresim.com/3vA970.jpg
http://i.hizliresim.com/X9dBX5.jpg
http://i.hizliresim.com/0ly7BY.jpg
http://i.hizliresim.com/5LY8XA.jpg
pentium

Bilgilendirme memnuyetle yapıcam tabiki yukarı bazı linkler attım raporlarımda bazıları

Özür oranı cetvelinde perikardit ile bazı oranlar verilmiş benimki ile eşleşmeler var gibi geldi objetif gözle sizlerde degerldiriniz
77aBgL.png

Gökhan.35
Eğer emeklilik için uğraşıyorsan oranın müsait bence sıkma kendini.Kardiyoloji Dr.u kendi EKO suna bakar ve EF değerine göre puanı verir.%50-60 arasına oran %30

tarboy

bizde bu cetvele göre hesaplama yapılacağını zannettik.daha önce 20 olan ef dr un ölçümünde 18 çıktı.bypass tan kolestrolden birkaç puan işitmeden %10 da yaştan eklenmesine rağmen %78 çıktı rapor.itiraz etmedik çünkü önce hakem hastanesi sonrada 3.hastane ugrasmayalım diyip mayısı beklemeye karar verdik.ve şunu gördük:biyerlerden birleyler ayarlamadan kolay kolay %90 rapor vermiyorlar...

Bilgeg
Ben hala bir yerlerde yanlışlık var diyorum.Ben bypaslıyım ef 55 dr. evre iki dedi %30 verdi.Bir arkadaşımda kalp yetmezliği var ef 25 çıktı direk %100 verdiler hatta kalbinde pil de var % 20 de onun için verdiler.Neyse inşallah mayısta istediğiniz gibi olur.

pentium

Herkes selamlar bgün heyete girdim hakkımızda hayırlsı olur inşlah.

Heyetteki ilk izlneimlerim şu şekilde .Malumunuz oldğu üzre tüm doktorları dolaştımRahtsızlgım olan dokatralardan şu ifadeyi aldım .

kardiyoloji doktorun ifadesi '' delikanlı ne oldu sana böyle bu yaşta'' deyip raporlarımı inceledi kendi bölümüne Ciddi korerner hastası yazısını ekleyip notlarını yazdı :
Daha sonra dahilye doktoru tansiyon şeker ve kolstrolmun olup olmadgını sordu :Bende hiper tansiyon ve hiperlipidemi oldunu söledim Tansiyonumu yazdı kolestrolu ısrarla sordum şöle bir ibare dile getirdi. Kriz geçirmen ciddi koroner hastası olması ve ldl düzeyinin halen hazırda 160 üzerinde olması senin puan alman yeterli dedi. kısıcası kalp krızı sonrası seyreden ldl oranı eğer 160 tan yüksek ise oran verilyormuş .Tabbiki en net sonucu 10 gün sonra alıcam gene paylaşımda bulnurum

@pentium

tedavi oldğum hastanede heyet girdiğim için tekrar eko ve diğer testler yapılmadı kardiyolu doktoru ef 50 olarak yazdı diğer ekolarımda da ef 50 yazıyor zaten

g2v0X3.jpg

@pentium
herkese selamlar heyet raporum çıktı totalda %50 verilmiş blatazarformulu le 43 verilmiş

vergi indirimi için girmiştim bundan sonraki süreçde deftarlıkta hastane posta yolu ile yeni gondermış Bu rdan ankarayamı gidecek orda tekrar oranımı düşürürülermi bazı eski yazılarda oran düşüyor gibi şeyler okudum vesa bılgı si olan yazabırlmı teşekürler

Oran daha düşmez. Vergi dairesine başvuru yap işiniz tamam. Bu arada bende aort damarım değişti ve tansyon hastasıyım doktor bana % kaç özür raporu verir acaba. Sizinle görüşmek isterim bu konu hakkında bana yardıcı olabilirmisiniz.

Üst Alt