Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp hastaları özür oranlarınız yüzde kaç?

mimihlya

Hocam Allah sizden razı olsun sıkıntılarınızı gidersin tavsiyelerinize uyacağım dediğiniz gibi belkide bunun hayr tarafıda bu aksaklıktı bazen böyle daha iyi duruma tebdil edilir.

Bakalım yarın gidicem inş iyi bir oran çıkar

Insallah hayirli sonuclar alirsiniz.
Benimde aritmiden klas2a %20 tansiyondan %10oranim var. Beloc 50mg. Kullaniyorum ikisi icin.Ben iki kere holter taktirdim. Holterin kapanmasina 10 dk varken hastaneye giderken carpintiyi yakaladi. Tam trafikte ve arac surerken tuttu. Holterin dugmesine basayim derken kaza yapacaktim birde. Yakalamak ispat etmek cok zahmetli yani

mimihlya

Sizede geçmiş olsun dilediğiniz gibi rapor alırsınız umarım

Şimdi mhrs den kardioloji dr un verdiği ilaçlara baktım 2 de ayrı zamanlarda atrial fibrilasyon ve flutter (ritim bozukluğu) teşhisi koymuş ilaç yazmış bu da faydama olacağını ümit ediyorum saygılar

mihayum Oran alabilmek için ispat çok önemli. Kullanıdığınız ve kullanmaya devam ettiğiniz ilaçlar, tüm ekolarınız, güncel ekg niz varsa ameliyat operasyon anjio ile ilgili raporlar (özellikle aort ve kapak yetmezliği için ekolar, ritim bozukluğu için holter ve ekg önemli) Bunları sunmanızı tavsiye ederim. Elinizde yoksa rapor normal muayeneye gider gibi doktora gidin eko çekmesini holter bağlamasını sağlayın. Onlar ince eliyorsa siz de detaylı gidin. Mevcutta süreciniz ne durumda raporunuz çıktı mı? İtiraz mı edeceksiniz?

hcm

Eywallah hocam

Raporu salı günü aldım kendi kardioloji dr iledün görüşebildim bu gün masibse sağlık kurulundN sorumlu cerrah ile görüşecem bakalım değişiklik yapabilevek mi yoksa il sağlığa mı itiraza gönderecek

Anneme kardiyo vermemiş bişi sanırsam anjiyo oldu hiper tansiyon var aort damarda genişlik var 4cm malmı bu doktorlar anlamıyom

Birsürü şey gösterdi

Pcye yazmış ne yazsıysa artuk bişi vermemiş galiba

Cetveli bilmiyo çoğu hastane bıktım yeminle

Pluvia dahiliye kardiyolojiye sevk etmiş mi acaba annenizi? Kardiyolog kurula alındığı halde hiç oran gelmemişse sorun olabilir.

hcm

Dahiliyeye almadık giriş alalımmı

Kardiyoya girdi direk

Pluvia Ben heyete girdi sanmıştım, muayeneye gitti sanırım. Heyete girmeyi planlıyorsa kardiyoloji tarafından raporlarını toplayın, gerekirse yeni eko, ekg, holter hepsi çekilsin. Onlar ile beraber kurula girin ki kardiyolojiden değerlendirme alabilsin.

hcm heyete girince iş bitiyo zaten muayene vermesi lazım

Heyette oran verilmez

Muayenede veriyo ne veriyosa artık

Dahileye verirmi tansiyona bişi

Ben dedim anneme bu hastaneye gitmeyek bilmiyolarya

Pluvia Dahiliye kardiyolojiden puan vermez sadece kurul içinde kardiyoloji olmadığı için dahiliye kardiyolojiye sevk edebilir.

mimihlya

Hocam kuruldan sorumlu dr hatayı kabul etti düzeltmeye çalıştı yeni sisteme geçiş olduğundan düzeltme yapılamadı
İlk sağlığa yönlendirdi oda başka bir hast sevkedecek oraya hazırlıklı gidicem inş rapordaki bariz hatanın benim için avantaja döneceğini umuyorum gitmeden önce dr a muayene olup ultrason ritim durumu vs hepsini güzelce çektirip götüreceğim bakalım

İlginiz için teşekkür ederim tavsiyeleriniz varsa beklerim hocam

mihayum hatalarını anlamalarına sevindim. Size destek olup en kısa zamanda hakkınızı almanızı sağlarlar umarım.

hcm

Teşekkür ederim ederim hocam bu hafta diğer hastaneye giderim muhtemelen sonucu yazıcam buradan

Saygılar

Suskun Mutsuz Umutlu mimihlya hcm

burdaki sağlık kurulu hatalı oran vermişti %37 yazmasına rağmen %10 sonuc bölümüne yazılmıştı

il sağlık müdürlüğüne itirazda bulundum başka hastaneye gönderdiler sabah oraya gittim. ordaki görevli başvurumu aldı beni taa haziran ayının sonuna attı şaka gibi belkı 80 km i sırf tarih almak için gittim geldim kaç saat sürdü bedevice bir sistem maalesef insan ne diyeceğini şaşırıyor

bende o tarıhe kadar ritim için holter testi ve diğer sorunlarım için doktorlardan raporlar alıcam

ilgilenmiştiniz hem teşekkür hemde bilgi vermek istedim .. hayırlı günler dilerim

mihayum

üstadım benzer konularda benzer ızdırapları sıkıntıları çektim. ki son sıkıntı çekmiş kişi olayım isterdim ama sistem kötü bu tür sorunlar hep devam ediyor edecekte. çünkü insanlar yapıcı değil yıkıcı çözüm bulucu değil sorun çıkarıcı. suç yine hakkını demokratik yoldan aramayan halkta.

Cok uzun bir zamana randevu vermisler. Onemsemedikleri bir hata nelere yol aciyor iste. Umarim bu zaman diliminde diger carpinti rahatsizliginizi belgelersiniz. Cok gecmis olsun....

mimihlya

Aynen öyle bakalım cimere şikayet edicem ki bunlar akıllansın

Teşekkürler hocam

mihayum 2-2,5 ay sonraya tarih vermeleri hoş olmamış. kanıtlar için şimdiden başlayın, özellikle çarpıntı yakalanması güç bir belirti. bir kaç kez holter takılması gerekebilir bile. bu süre sizin için bir fırsat olur umarım. geçmiş olsun. şikayet konusunda da haklısınız. sonuç alınır alınmaz ama hak aramaktan vazgeçmeyin lütfen.

hcm

hocam bu çarpıntı demişken sizinde tecrübeniz olmuştu bununla ilgili sorum olacak

normalde kardiolog dr um bana bu konuda 3 defa ılaç yazdı belırlı aralıklarla bu yeterlı olur mu bende şuan süreklı olan durum sanıyede bır atış yaptığını varsayarsak bazan sankı kalbim durdu dıyordum hemen hergün hatta bazın günler 3/5 defa oluyor bu durum mudur çarpıntı

umarım anlatabilmişimdir

bende clas 2 %19 astigmat yakın %5 koah başlangıcı %40 günden güne ilerliyor nyakın zamanda tekrar başvurucam

ustam biraz daha ilerlerse kalp pili gerekebilir

ustam alternatif hastaneleri kovala ben gittim 5 sefer gitmeye aldım totalda 2 hafta oda dr izinli felan yoksa 1 hafta max

Kalp Rahatdızlığı sebebi ile rapor aşamasında olanlar rapor alanlar.

Kalp krizi ile acil istanbul Mehmet Akif kalp damar cerrahisi hastanesine kaldırıldım. Total tıkalı damarıma 3 stend takıldı. Krizin kalbe hasar vermesi sebebi ile kalp yetmezliği teşhisi kondu ve EF değerim %35 olarak belirlendi. Epikrizde kınulan teşhis: Koroner Arter Hastalığı, Sol Ventrikül Sistolik Disfonksiyonu, Sol Ventrikül Segmenter Duvar Hareket Kusuru, mitral kapak sorunu. 9 değişik ilaç kullanıyorum. Tansiyon ve
Kolesterol da var.
Aynı hastaneye Kurul raporu için başvurdum. kardiyoloji doktoru direk eko ve ekg istedi. Çekilen eko da EF %40 yazıldı. İlgili doktora bir düzelme mi var düzelme olmaz demişlerdi dedim Siz %40 diyorsunuz diye sordum değişiklik yok 35-40 önemli değil dedi:))
Heyete girdim herbiri bir bilgisayar başında 7-8 doktor vardı ve heyet başkanı buyrun hastalığınız ne dedi? :) Sanki senin ne derdin var ki der gibiydi:)) Her halimize şükür tabiki. Uzun lafın kısası bi 60 saniye içerde kalıp çıktım. İlk defa bir heyete girdim. Bakalım sonuç ne çıkacak. Lütfen kalp hastalığından bu aşamalardan geçen dostlar tecrübelerini paylaşabilir mi?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Kalp yetmezliğinde Ef yüksemez demeyin
Benim ef %34 den %58 e yükseldi
Facebookta "KALP YETMEZLIĞİ VE ALIÇ MUCIZESİ" sayfasından ögrendim.

hasbatuas geçmiş olsun arkadaşım. Sende aynı benim gibisin. Benimde kalp krizi acil ambulansla hastaneye anjiyo ve 1 stent takıldı. Teşhis seninkine benzer 6 farklı ilaç kullanıyorum. verilen oran Koroner Arter Hastalığı kalp yetmezliği % 50 sürekli.

mihayum geç cevap verdim kusra bakma. ilaçlar konusunda ne yazıkki birşey diyemeyeceğim ancak ilaç kullanımınız devam ediyorsa bunu mutlaka belirtin. çarpıntı ritim bozukluğu ve taşıkardi çok iç içe konular aslında. sizde durma gibi bir his oluyorsa bu ritim bozukluğu olabilir. Aslında kalbinizin atımını çok hissetmemeniz lazım, durdu hissi yaşıyorsanız burada da bir aksaklık var demektir ki bununla ilgili ilaç tedavisi de uygulanmış sanırım. İnternetten özel bir hastanenin sitesinden aldığım bilgiyi aşağıya kopyalıyorum; Ritim bozukluğunun en sık belirtisi çarpıntıdır. Bundan başka tekleme hissi, kalp vuruşlarının düzensiz hissedilmesi, baş dönmesi, göz kararması, fenalık, göğüste sıkıntı hissi, baskı veya ağrı, “senkop” diye ifade edilen şuur kaybı sık belirtiler arasındadır. Bu belirtilerden biri veya bir kaçı olduğunda ritim bozukluğundan şüphelenilmeli ve ilgili uzmana başvurmalıdır. Kalbinizde bu tür değişiklikler hissettiğiniz anda hemen en yakın sağlık kuruluşuna giderek kalp elektrosu çektirmelisiniz. Bu sayede aritminin türü belirlenebilir ve böylece en uygun tedavi yöntemi seçilebilir. Ancak kalp çarpıntısı sırasında elektrokardiyografi alınamadıysa belirli bir zaman dilimindeki kalp ritmini gösteren ritim “Holter” yapılabilir

recko59

Çok teşekkür ederim. Sanada geçmiş olsun. Bende raporun çıkmasını bekliyorum. Sanırım 15 günü buluyormuş sağlık kurulundan ilk raporun çıkmadı

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Üst Alt