Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp hastaları özür oranlarınız yüzde kaç?

Beylikduzu Allah herkese sağlıklı ömür nasip etsin. Tabi ki herkes sağlıklı olmayı tercih eder. Dünya da böyle bir yer işte, napalım :) Hastalığı da var, sağlığı da. Tekrar geçmiş olsun, aramıza hoşgeldin. Sonuç ile ilgili bizi bilgilendirmeyi unutma :) Sevgiler.

EF değeri hakkında

hcm
Arkadaslar kroner arter hastalık oranındaki EF >50 ne demek oluyor 50 nin üstü değerler anlamına gelmiyormu

Ef değerleri hakkında

Arkadaslar kroner arter hastalığı klas 2 engel oranında yazan EF >50 ibaresi ne anlama geliyor. .Ben 50 nin üstü diye anlıyorum ama yanlış mı biliyorum. Bende kroner arter hastalığı +kroner yavaş akım var anjiyo sonrası konulan yorum. EF degerim 64 klas 2 ye girermiyim. Teşekkür ederim

Bugün rapor sonucunu aldım ef 40 50 verdi vertikal taşikardi 20 eve geçtiğimde tam detaylı koyacagim

Kroner arter klas 2 hakkinda

Denizli258

Evet EF değeri 64 benim ama anjiyo sonucu kroner arter hastalığı +kroner yavaş akım sonucu kondu ve ilaç tedavisi ve diyet önerildi bu şartlarda klas 2 ye girmiyormuyum

Ayrıca Lv konsantrik hipertropisi ve sınırda aort genişlemesi var kaç oran alırım bunlardan

Bugün rapor sonucu çıktı ben nefrolojiden beklerken kardiyolojiden 64% geldi
iki boyutlu ölçüm sonucu
M-MODE 2 BOYUTLU ÖLÇÜMLER
LV EF:40
LVESÇ:4,6
LVEDÇ:6,2
IVS :1,4
Arka Duv. :1,3
Sol Atrium:4,2
Aort Kökü :4,0

Mitral Yetmezliği:+ , Aort Yetmezliği:+ , Triküspit Yetmezliği:+ PaB (sist):25 MMHG

Sonuç: LVH
HAFİF AY-MY
EF:40
SOL KALP DİLATE

ve rapor sonucuda şunlar

HT-LVH %20 GEÇ. MI, STENT, EF:40 %50 SVT NEDENİYLE ABLASYONOLMUŞ %10 sonuç toplam : 64

nefroloji

HT , KBY ÜRE 46 , KREATİNİN 1,38 (04.07.2011) ÜRE 66 KREATİNİN 1,42 MG /DL GFR
CKD EPİ 57,99 ML /DK EVRE 3 KBY MD % 50 sonuç : 50

göz 1 toplam 82%

Kroniik gut oran vermedi tip 2 diyabet oran vermedi böbrekte protein kaçağı var ve nefrit var nefrit sendromundan değil böbrek yetmezliğinden verdi

Arkadaşlar selamlar sizlerin bilgisine ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim

44 yaşındayım 2016 yılında kalp krizi geçirdim ve anjio oldum 3 ana damar tıkalı 100/1000 ve 100/90ve 100/80 olmak üzere iki tanesine ilaçlı stent takıldı bir tanesi açıldı ve kroner arter hastalığı var esensiyel primer tansiyon ve kolesterol var raporlu 3 çeşit ilaç kullanıyorum senaloc 50 mg alvastin 20 mg koraspirin 100mg

Hangi oranda rapor alabilirim?

Ayrıca burada emeklilikle ilgili bir sorum var. Yardımcı olabilir misiniz?

aydın44
Babam da kalp krizi geçirmişti ilk turda Hipertansiyon için %10 kalpten de %10 vermişlerdi. İkinci turda anjiyo raporlarını verdik onu da eklediler. Henüz heyete çıkmadığımız için kaç puan eklediklerini bilmiyorum. Tahminen 5 ile 10 dur. Kolesterol için bilmiyorum.

aydın44
Öncelikle geçmiş olsun bende kalp krizi geçirdim 3 stent takıldı.. kalpten % 30 veriyorlar eğer ef değeriniz 50 üzeri ise tabii bu dediğim oran.. Tansiyondan %10 alırsınız kolestrol içinde % 10 veriyorlar toplamda %50 yapar balthazar ile bu oran % 44 gibi yapar

Çok teşekkür ederim ef degeri 60 çıkıyo ancak ben şu an işsizim işsizlik alıyorum yüzde 40 alırsam nereye müracat yapacagım

Cevap için teşekkür ederim ancak bende zaten esensiyel primer hipertansiyon var doktorum reçeteme birkaç kez yazdi ilaç kullandım ancak raporlu degil ama anjio ekrtpriz raporunda belirtmiş tansiyon olduğunu var yani kontrole gittigimde ölçtü 18 çıktı tansiyon birsüre sonra düşüyor

Clk

Çocuk yaşlarında kalp romatizması geçirdim.. kalp kapakçıkları zarar görmüş şuan ameliyata gerek duymadılar fakat 3-4 ayda bir kontrole gidiyorum.
%30 kalp kapakçığı için % 20 diyabet hastası olduğum için %10 tansiyon dan dolayı toplamda %50 rapor aldim ve 8 ay önce emekli oldum.
Kalp kapakçıklarında problemi olan ve iz kalmış hastalara minimum%30 sağlık raporu alırsınız

Toprax

erken emeklimi malulenmi oldunuz ? bende %64 aldım ayrıca nefrolojiden %50 23 de maluliyet için heyete gireceğim

17.07.2019 da heyete girecem evraklarımı verdim anlamadıgım kardiyoloji %30 yazdı hipertansiyondan %10 yazdı. baypas olmuştum kvc nin görmesi uygun diye not düşmüş orayada muayne oldum orasıda %30 yazdı uyku apseninden AHİ 13.8 verdiler cipap cihazı aldım ahi 13.8 olmasına rağmen %35yazdı kendi puanına .baypas sonrası başka damara stent uygulandı rapora ekletmek isteğimde başka bir kardiyoloji doktoru epikriz raporuma bakıp kardiyolloji yüzdesini %50 + hipertansiyon %10 şeklinde yazdı. bütün raporlarımı toparladım epikrizler anjiolar baypass 1 yıllık reçeteler ve uyku lab. sonuçlarını teslim ettim.

heyette çıkacak sonucu merak içindeyim kardiyoloji ve kvc ayrı ayrı hesaplanıp eklenirse %30+ %30 + %10 + %35 şeklinde sonuç bekliyorum.
ankara ahi oranını düzeltirse %35 yerine %10 yazarmı? şu şartlar altında %60 rapor emekliliğim için yeterli oluyor bagkur çalışanıyım

Kardiyolojinin verdiği oranı nasıl görebiliyoruz heyete girmeden neresinde yazıyor ben kurul raporunda yazıyormu

aydın44 elinizdeki evrakta genelde yazar eğer yazmıyor ise bazı hastaneler ve doktorlar sisteme yaza biliyorlar.
Doktora sorsaydınız keşke.

umut2135

Umut Bey, Merhaba;
dün kontrol gereği ekokardiyografim çekildi ve aşağıdaki sonuçlar engelli raporunu direkt engellediğinden bilginize sunar ve raporumun net veya tahmini oranım hk edindiğiniz tecrübelere istinaden bilgi vermeniz rica olunur

kb5tbq.jpg

Sonuç:
HAFİF MİTRA YETERSİZLİĞİ
ORTA TRİKÜSPİT YETERSİZLİĞİ
FONKSİYONE YAPAY PULMONER KAPAK
KAPAK ÜZERİNDE MAXİMAL GRADE 12mmhg
EF:54.93

NOT: iki adet ilaç kullanmaktayım (yaşam boyunca)

azizyasar

mitrat kapaktan bana vermedi triküspittende vermedi ef 40 idi ona verdi ablosyon geçirmiştim ona verdi ama doktordan doktora ve hastaneden hastaneye değişiyor

azizyasar mrb geçmiş olsun
Orta düzey kapak rahatsızlığınızdan%30 alırsınız
Kanaatindeyim tansiyon veye farklı bir rahatsızlığınızda var ise bunlarıda belirte bilirsiniz.
kesin sonuç ićin yetkili bir devlet hastanesine baş vurmalısınız engelli raporu için.

Toprax ben doğuştan kalp kapacigim açık EKGde Dr 63 dk RBBB, V2 DER R / S MEVCUT ekoda ef.%60 (39 /20 ) eser my mevcut trukispit kapak koapte oluyor sağ bosluklari geniş belirgin moderatör bant mevcut trukispit. Kapak septal leafleti ivs den insertio almaktadır ebestein anomalisi h
HAstanin nyha foksiyonel kapasitesi class 2, hafif işlerde calismasi uygundur
BU 4 SENE Kİ RAPOR VE BENDE SENE DE BİR GİDİYORUM ARTİK 6 AYDA BİR GİDİYORUM. SEN tabi bunun yanı sıra oturup kalkarken baş dönmeleri oluyor eğilip kalkarken de önceden yoktu ama şu kaç aydır oluyor. Birde bacak kasları çok ağrıyor sence ben ala bilirmiyim

Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var bugün engelli raporumu aldım ancak kalpten yüzde 30 vermişler kılas 2 :kolesterolden ise yüzde 10 vermişler ve toplam yüzde 37 sürekli yazıyor işimi görmüyor itiraz edecegim ancak çalışmıyorum itirazım kabul edilirse şeker ve tansiyon birde nefes darlıgından’da gireyim diyorum bir işe giripmi itiraz edeyim yoksa yine kişisel olarakmı yapayım şimdiden teşekkürler

Hayırlısı ile maluliyet muracatım bitti 15 gün sonra telefon edip dosyanın durumunu sorun dediler işin garibi gene heyetin karşısına çağırmadılar ama heyet başkanı bilgi kağıdını verirken çok çok geçmiş olsun dedi bakalım sonuç ne çıkacak

kalpten %64 özrüm vardı

I10 -ESANSİYEL (PRİMER) HİPERTANSİYON
I47.1 -SUPRAVENTRİKÜLER TAŞİKARDİ
I25.9 -KRONİK İSKEMİK KALP HASTALIĞI
sol kalp dilate
ablasyon geçirmiş
stentli

%50 3. evre böbrek yetmezliği

bakalım sonuç ne çıkacak

Geçmiş olsun ve de hayırlı olsun kardeşim bende bugün raporu aldım ancak kalp ve kolesterol e vermiş oranları itiraz edip tansiyon ve şeker içinde deneyecegim kalp yüzde 30 kolesterol yüzde 10 vermiş ve toplam yüzde 37 sürekli yazıyor bende primer hiper tansiyon da var doktorum reçeteme beloc 0.5 yazdı kullanıyorum neden bunu dikkate almadılar acaba

hiper tansiyon benim beya yüksekti sabah ayrı akşam ayrı kullanıyorum ayrıca beloc değil darop sabah akşam ef değerin demek yüksek benim ef : 40 ZATEN DİREK %50 efe değernden geldi

HT-LVH %20 GEÇ. MI, STENT, EF:40 %50 SVT NEDENİYLE ABLASYONOLMUŞ %10

engelli raporumu alırken guttan değer vermedi fizik tedavici maluliyet işlemi için gittiğimde ortapatist gut var diyince neden eklemediler rapora dedi garip işler eski sistemde deforme olmadıkça gut yazılmamış şimdi atrit ve gut %30 oluyor malesef

Yüzde 40 alabilir miyim?

Arkadaşlar merhaba. 20 yaşındayım engelli raporu almak istiyorum. Kalp rahatsızlığım var. Ritim bozukluğu yüzünden 2 kere ablasyon geçirdim. Şuan sinüs taşikardi var. Ayriyeten hipertansiyon var. İlaç raporunda yazan tanılar şöyle:
-Koroner arter hastalığı
-ATEROSKLEROTİK KALP HASTALIĞI
-Arteriyel Hipertansiyon
-ESANSİYEL (PRİMER) HİPERTANSİYON

Üst Alt