Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp hastaları özür oranlarınız yüzde kaç?

Hipertrofik kardiyomiyopati var bende hap kullanıyorum sabah akşam beloc zok 50 mg gram %100 rapor verdiler bana

Selam bende kalp ritim bozukluğu var vede hipertansiyon 75mg beloc zok ayrıca 45 mg candexil plus kullanıyorum oran olarak ne alabilirim

Merhaba
26 yasinda askerde rahatsizlanmam sonucu hastaneye gittigimde bikuspit aort ve aort damarimda genisleme oldugunu ogrendim. Askerligim sonlandirildi ve evime gonderildim. Engel raporu icin basvurdugumda sadece kapaktan %30 verildi ama aort damarina oran verilmedigini ve bu oranin yetmedigini belirttiler.
Kardioloji doktorum Arlec 3.125 isimli bir ilac verdi. Nefes darligim icinse gogus doktoru respiro isimli (aslim ilacina benzer) havadan verdi. Degerlerim asagidaki gibidir. Fikir ve goruslerinizi belirtirseniz sevinirim.

biküspit aort ve aort damarında genişmele var
Sol ventrikul sistolik fonksiyonu normale EF%65
bicuspit aort kapak (tip 1 rl)
aort yetersizlik ileri derece (ekzantrik)
sinus valsalvada genişleme 4,4 cm
aort akımından diyasyolik geri akım gradiyenti 42 mmHg
aort velosite 1,40
not: asendan aort ve sol kalp boşlukları genişlememiş

Yalikanbur merhaba, Öncelikle raporun hayırlı olsun. ben de hipertofik kardiyomiyopati hastasıyım. Ameliyatlıyım, raporlu olarak ilaç kullanıyorum. Benim bu hastalıktan oranım %50. Sen deneyimlerini paylaşabilir misin? Nereden aldın raporu, rahatsızlığının hayatına büyük etkileri var mı? Bu hastalıkta belirti gösterenlere %100 rapor verilmesi gerekiyor ancak ben aldığım zaman bunu pek önemsemedim. Şimdi önemsiyorum çünkü %100 rapor alırsam 4 yıl daha erken emekli olabileceğim. Bilgi paylaşabilirsen sevinirim.

Herkese geçmiş olsun, selamlar
Geçen yıl Nisan ayında refakatçi olarak gittiğim Siyami Ersek Hastanesinde doktorumuzun tavsiyesi ile efor testi yaptırdım. Sonuç iyi çıktı ama ailemizde kalp hastalığından ölüm olduğundan Eko da yapalım dendi. Eko sonucunda EF %45-50 , Hafif Mitral yetmezlik, Sistolik Disfonksiyonu ve Lv Segmenter Duvar Hareket bozukluğu teşhisiyle apar topar anjiyo yapıldı. Anjiyomun temiz olduğu söylendi. Tansiyon ilacı ve Beta Bloker ilaç kullanmaya başladım. Bugün başka bir devlet hastanesinde Kardiyoloji doktoruna kontrole gittim. EF değerimin 50-55 olduğunu, kalp yetmezliğimin ilaç kullanımlarım sonucu düzelmiş olabileceğini belirtti ve kalp sağlığımın iyi olduğunu söyledi. Tansiyon ilacına devam ediyorum, diğer Beta Bloker i kestik. Şimdi forumda okuduğum kadarıyla EF değerine göre oran veriliyor fakat, sadece EF değerine göre değil sanırım. Yukarıda anlattığım kadarıyla sağlık kuruluna başvurduğumda Kardiyoloji bölümünden oran alma ihtimalim var mıdır acaba. Teşekkür ederim.

Arkadaşlar merhabalar, aşağıdaki bikgileret göre engelli oranımin yüzdesine ilişkin bilgi vermenizi rica ederim.

Hafif mitral yetersizliği
Orta triküspit yetersizliği
Fonksiyone yapay pulmoner kapak
EF: 69.67

Not: 1 yaşındayken kalp ve damar yetmezliğinden ameliyat olmuştum. Sonrasında kapak yetersizliği çıktı ve 28 yaşımda kapak ameliyatı oldum ve pulmoner kapağımi degistirdiler. Mekanik kapak kullanıyorum.

Kullandığım ilaçlar: coumadin 5mg, bellock zok 50mg ömür boyu.

azizyasar selamlar
Öncelikle geçmiş olsun ben kendinden örnek vericem internette engel oranı ile dosyalar var ordan hastalıgınla ilgili bir çıkarım yapabilirsin bende kendi durumumla ilgili araştırmayı bu şekilde başlamıştin durumunun engel oranını üç aşa beş yükari bir fikir edindikten sonra çalışmış oldugun yere en yakın olan devlet hastanesinden kardiyoloji dr randevu alıp onunla durumunla ilgili konuşup rapor derecenin ne olup olmayacaği hakkinda bilgi alıp olumlu bir rapor çıkarsa o zaman engelli vergi indirimini işlemlerine başlama
Ayrıca kendi kontrol doktorun vardır ondan bilgi almadin mi oda sana fikir verebilir birde bu zamana kadar hastalıgınla ilgili rapor,tahlil,sonuç vs gibi bulgularda herzaman yaninda olsun geçmişe dönük bu bilgiler dr larda heyette engel raporu almak için her zaman işine yarar.
Tekrar gecmiş olsun sormak istedigin bir sey olursa elimden ne gelirse yardimcı olmaya çalışırim

Yasal boşluk

hcm
ben ilk başta doktora gittim ağrı oluyordu birde nefes alamıyorum aldığım nefes yetmiyordu sanki bana öle geliyordu sonra gittiğim hastene beni capa ya gönderdi oraya baya bir gittim geldim sonunda teşhis konuldu daha sonra sakaryada heyete çıktım kalp doktoruna raporları falan gösterdim oda bana kaç merdiven çıkınca yoruluyorsun dedi bende söyledim ya 50 yada 100 dedi siz bilirsiniz dedim 100 verdi ama şuan durumum sıkıntılı zor zamanlar geçiriyorum

Emircan74 Merhaba Emircan kardeşim: Ben doğumsal kalp hastalığı ile doğmuş olarak 1992 tarihinde (3 yaşında)açık kalp ameliyatı infindibüler rezeksiyon + Transanuler perikard patch ameliyatı oldum. Ardından 10 yaşlarında anjiyo oldum. Bu operasyonlardan sonra 6 ayda bir kontrollere başka bir hasteneye giderdim ve hastaneden kontrol sonucum da şu notlar yer alıyordu: opere pulmoner stenoz, pulmoner yetersizlik, triküspit yetersizliği (atriyal flutter) gelişmesi üzerine beloc zoc kullanılması. 2009 yılında askere çağrıldım ama şube yetkilisi beni hastaneye sevk etti ve (Doğumsal kalp hastalığı klas 2 + kapak hastalığı klas 2+pulmoner hipertansiyon) ibarelerinin yer aldığı %56 oranında sürekli olacak şekilde tarafıma engelli raporu verildi ve askere gidemedim. 2018 yılında ise yine açık kalp ameliyatı oldum, pulmoner kapağım değişti, yerine mekanik kapak takıldı. Triküspit kapak ise onarıldı ve sonucunda bellock zok 50mg, coumdain 5mg ömürlük olacak şekilde her gün içmekteyim. Tabii, bunun yanında her ay INR testi yapıyorum. Pıhtı sorunsalı için :)

Dün özel bir hastaneye gittim ve öylesine kontrol ettim. Raporda aşağıdaki ibareler vardı . sizce engel onarım hakkında şuan birşey söyleme imkanınız var mı?

Hafif mitral yetersizliği
Orta triküspit yetersizliği
Fonksiyone yapay pulmoner kapak
Kapak üzerinde maximal grade 25mmgh miydi neydi öyle birşey.
EF: 69.67

NOT: Merdiven çıkmak benim için kabus gibi, çarpıntı oluyor, hafif baş dönmesi ve nefes darlığı gibi. Ayrıca, düz yolda yürürken iki kere taşikardı yaşamışlığım oldu dakikada 140 olduğu zamanlar var ve hastaneye bunun için yatmışlığım oldu. ayrıca, uyumak biraz zorlaştı çünkü mekanik kapağım ses çıkarıyor ve kalbim eskisi gibi beni sarsacak şekilde pompalama işini yapıyor. sol tarafıma yatamıyorum. rtim bozukluğu olduğunu da düşünüyorum çünkü dakikada 40 attığını biliyorum. dengesiz atıyor yani. bazen kalbin atımdan sonra durduğunu ve kısa süreli nefessizlik yaşıyorum merdiven zaten kabus. Geçmişe dönük raporlarım hepsi yanımda. eğer senin için uygunsa birlikte değerlendirmek isterim.

azizyasar kardeşim selamlar ben hipertrofik kardiyomiyopati hastasıyım gecen yıl haziran gibi vergi indirimi emeklilik için basvuru işlemlerine başladım 2 ay kadar oldu emekli maaşı aliyorum rapor derecem % 100
Ben 1975 dogumluyum 1997 yılinda ise basladim ve 2012 beri çalışmıyordum ama hastaligimdan dolayı calışmıyo diyildim calismak istemedim gerci isten ayrildigim zamanlarda ögrendim hastaligimi ama vergi indirimi emeklilik olayini bilmiyordum o yüzden başvurmamıştım 5600 uzerinde günüm vardi bunlar beni vergi indirimi emeklilik icin gerekli ve fazlasiyla olan durumumdu.
İnan sana şu derece alirsin diyemem daha öncede bahsettigim gibi hem iş icabi hemde durumunla ilgili devlet hastanesinden kardiyoloji dr randevu al ve onunla durumunla ilgili göŕüş alman
Anladigim kadariyla yaşın genc 89 dogumlusun galiba 20 yasinda ise basladigini dusunursek 2009 yapar yada ona yakin 10 kusur yillik calisansin fazla bir yilin ve fazla bir prim günün yok gibi ben bunlari tahmin olarak yaziyorum şunu demek istiyorum vergi indirimi icin aldigin orana gore belli bir yil calısmiş olman ve ayrica belli bir prim gunun olmasi gerekiyorki hemen emekli olmak icin.
Hastaliginla ilgili olarak internetten en son yayinlanan (özür oranları yönetmeligi) ile hastaliginla ilgili rapor orani yaziyo olmali ben ordan bakmiştım telefonumda vardi ama bi ara hersey silindi yalniz burda yazan oranida branş dr yazanin aynisini vericek diye bir seyde yok benim sag kalcamda platin mevcut dosyada %15 gibi tam hatirlamiyorum suanda olmasi gerekirken branş dr bana % 9 vermişti bazen yuksek veriyolar bazende düşük derece verebiliyolar
Tekrar gecmis olsun kardesım pek yardimci olamadim elinden gelenler bunlar yinede tlf verirdim ama şu siralar pek konuşacak durumda degilim bu kalple ilgili hastalik piskolojik olarak bitiriyo insani sorun olursa yine burdan yazabilirsin yardimci olmaya calisirim.

merhaba şeker tansiyon ve kolestrol hastasıydım . 2Ay once kalp krızı gecırmeden anjyo sonucu bypass dedıler 4 damarım degıstı . Antalya kepez devlet hastanesınden heyet basvurusu yaptım. Kardiyoloji yuzde 50 dahılıye kolestrol 10 tansıyon 10 tıp 2 dıyabet 20 verdı ayın 10 da kurula gırıcegım , evrakda elden hastaya teslim etmeyın diyor posta ıle gıdecek surecde cok yavas işliyor sanırım. 1 yılda anca gelir baltazar formulu ıle 70 cıvarı na duser . korkum eksık evrak dıye gerı gelır daha da uzarmı surec

Atkadaslar merhaba bana ACİL cvp veririseniz sevirim.
Annemde
Konsantrik sol ventikurel hipertrofisi
Evre 1 diastolik disfonksiyon
Aort kökü ve asendan aortta genisleme
Hafif orta aortta pulmer yetersizligi
Sol atriyalde genisleme var ve annem dogustan kalp hastasi daha once ameliyat oldu ve devam eden sikayetlwri bunlar engel orani kactir sizce. Cokk tesekkurler ayrica hipertansiyon ve depresyonu vardir.

Hioertansiyon ,sol vertikul hipertropisi, kroner arter hastaligi hiperlidemi, için e

Arkadaşlar meraba bilgi verirseniz sevinirim., 1 sene önce anjiyo oldum stent yok ılımlı iskemi,hipertansiyon 3 tane ilaç kullanıyorum lv konsantrik hipertropisi mevcut,sınırda asendon aort ,kroner arter hastalığı, hiperlidemi karma mevcut .raporlu 5 tane ilacım var kaç puan alabilirim ,teşekkür ederim

]

Enver Güngör hipertansiyon ve hipelipidemi için hipelipidemi için ilaç ve diyet kullanımı nda %10
geçmeyen için %20 verilir
ama size dahiliye bölümünden balhazard sistemi ile
%19 hipertansiyon ve hipelipidemi için verilir

koroner arterde %50 az darlık puanı %10 verilir
4 sınıf

%30 %50 %100 olarak oran veriliyor diger semptom ve miyokard infaktisu kosullari var
HİPERTROFİK KARDİYOMİYOPATİ
EVRE I:
Fizik muayene ve laboratuar sonuçlarıyla hipertrofik kardiyomiyopati tanısı konulan ve
asemptomatik olan hastalar %50
2.evresi için %100 rapor verilir
ama size kalp kapak hastalığından ef değerinize göre puan da verilebilir o kardiyoloji doktoruna kalmış bir şey yorum meselesi
(konsantrik hipertrofi kalp kaslarının kalinlastigi kalp kasının büyümesi ve kalp kapak hastalığına işaret eder)
geçmiş olsun
kalp kapaktan 30 +10 koroner
arterden=%37
hipertansiyon ve hipelipidemi den
10+10 =%19 alsanız toplamda balthazard ile %49 gibi bir oran verilebilir tabi bu varsayim hastalığınız in oranlarini doktor lar verecek

Son düzenleme:
merhaba ACİL cvp veririseniz sevirim.
Annem 35 sene önce kalp kapakcikilarina vucuttan yama alinarak ameliyat oldu ve daha sonra kalpten devam hastaliklaei asagida ve siger hastaliklari sizce engel orani kactir.

Konsantrik sol ventikurel hipertrofisi
Evre 1 diastolik disfonksiyon
Aort kökü ve asendan aortta genisleme
Hafif orta aortta pulmer yetersizligi
Sol atriyalde genisleme var.
Bunun yani sira hiper tansiyon depresyon panik atak migren ve boyun fıtığı ile kireclenmeleri mevcuttur cok tesekkurler.

burda kimse doktor değil ilk sayfada tüm kalp oranları yazıyor
hipertansiyon %10
diğer kalple ilgili oranları ef değerlerine göre eko veya bt veya mr görüntülerine göre doktorun teşhisine göre verilir kireçlenmenin bir oranı olduğunu zannetmiyorum
sadece ortez afo destek kullanıyor ise veya protez var ise engel oranlari var

Merhaba 2017 yılında gögüs ağrısı şikayeti ile kardiyoloji bölümüne giderek muayene oldum ekg ve efor çekildi akabinde bt çekimi için gün verilerek nabız düşürmek için belog 50 mg kullandım fakat nabız düşmediği için bt çekilemedim beni anjuo ya aldılar anjuo da dr bir koroner arterde sadece %20 tıkanık olduğunu ve açtığını söyledi hastaneden herhangibir şekilde epkriz raporu almak aklıma gelmedi ve bu ilden ayrıldım 2020 yılında ise tekrar gögüs ayrısı ile trabzon ilinde kardiyolojıye gttim burada perfizyon sintgrarisi çekildi EF 59 olarak görünüyor dr 2 yıllık ilaç rporu düzenledi ve e nabızda hastalığım aterosletorık kalp hastalğı yazıyor bu rahatsızlık ile engel oranım sizce %10 mu %30 mu cevaplarınız için şimdiden tşk ederim

Selcuk1 mrb geçmiş olsun belirttiginiz rahatsızlıklardan
Toplamda %40 ve üzeri bir rapor alacağını sanıyorum annenizin kesin sonuç için yetkili bir devlet hastanesine engelli raporu için Başvuruda bulununa bilirsiniz.

Umut bey banada yardımcı olurmusunuz yukarıda açıklama yaptım sizce özür oranım kroner arter hastalığı klas 1 mi klas 2 mi

Sağlık kurulu sonrası oranlar

S a cuma günü sağlık kurulunu dolaştım kalp doktoru kardiyomiyopati den 50 Tansiyondan 20 kroner arter den 20 puan dedi bu oran heyette degisirmi ortalaması kaç olur ayrıca fizik tedavici de puan verdi bel fıtığından ama kaç verdiğini söylemedi turkey izmir

Teşekkür ederim Oğuzhan bey ama kroner arter i yanlış yazmışım ondan 10 puan verdi ayrıca heyette bu oranları değiştirme ihtimali varmı şimdiden teşekkür ederim ilginiz için hayırlı geceler

Kardiyomiyopati 50 puan Tansiyon 20 puan Kroner arter 10 puan belfıtığı oran verdi ama söylemedi ne verdiğini kalp doktorunda söylemedi ama sekretere yazdırdığı için duydum .bu oranlar heyette değişme ihtimali varmı ocak 7 sine gün verdiler .Teşekkür ederim

Tm.
Verdiğin puanlara göre %64 eder. ..
Heyette değişmez.
Bel fıtığı için verilen puanı bilmediğim için bir şey söyleyemem.
Verdiğin puanlara göre %64 puan alırsın...

OğuzHan112
INŞALLAH hayırlısı olur, ilginiz için çok teşekkür ederim Ocak 7 sinde nasipse heyete gidecegim bilgi vereceğim Hayırlı geceler

Üst Alt