Merhabalar, ben çocukluğumda geçirdiğim romatizmal kalp hastalığından dolayı 16 yaşında ameliyat oldum aort ve mitral kalp kapağım değişmişti. (Sürekli kullandığım ilaçlar kan sulandırıcı coumadin ve kalbin daha rahat çalışması için Enapril ek olarak enfeksiyondan koruyucu deposilin iğne 28 günde 1) Ameliyat olduğum dönemde rapor almamıştım gerek duymadık ayrıca bilmiyordum da ama artık lazım oluyor her yerde onun için bende Sağlık Kurulu'ndan zor da olsa randevu alıp engelli raporumu almayı başardım.
Evraklar: Kimlik fotokopisi, 1 adet vesikalık fotoğraf ayrıca sağlık kurulu önünde de bilgisayar kamerasıyla fotoğraf çekiyorlar, Eczaneden onaylı son 6 aylık ilaç dökümü, ameliyat ve hastalıklarınla ilgili önceden aldığın epikriz raporları, ilaç raporların, son aylardaki muayene sonuçların. Bu evrakları hazırlayıp başvuranlar o gün içinde heyeti tamamlıyor ve teslim ediyorsun.
8 farklı doktordan heyete girdim tabiki ilk önce Kardiyoloji muayene etti ve hastalığıma göre oran verdi sonra sırayla diğer 7 doktora girdim hızlıca imzalattıp kaşe bastırdım sağlık kurulu başvuru formundaki bütün doktorlara. Benim hastalığım sadece kalple ilgiliydi ve sadece kardiyolojiden oran alabildim. Benim fiziksel bir rahatsızlığım yok dışarıdan hasta gibi görünmüyorum ama malesef en önemli organlardan biri olan kalp hastalığım var beni çok etkiliyor her istediğimi malesef yapamıyorum dikkat etmem gerekiyor sürekli kontrollere gitmem gerekiyor ayrıca sol gözümde de göz tembelliği var ama doktor gözlükle gayet iyi okuyorsun görüyorsun dedi oran vermedi bu şekilde heyeti tamamladım ve dosyayı Sağlık Kurulu polikliniğine teslim ettim.
Sonuçlar artık 10 gün sonra e-devletten e-imzalı engelli sağlık kurulu raporu sonuç bölümünden alınıyor tekrar hastaneye gitmeye gerek kalmıyor. Raporu e-devletten çıkartıp gerekli yerlere müracaat ederken verebiliyoruz bu çok güzel bir kolaylık olmuş sağlık kurulunda bana böyle söylediler rapor sistemi yenilendi artık dediler hatta çoğu kurum artık engelli raporlarına e-devletten otomatik olarak erişebilecekmiş işlemler daha kısa sürede halledilecekmiş.
Kardiyoloji doktorunun verdiği oranlar : Aort Kapak Hastalığı Evre 2 (%30)+Mitral Kapak Hastalığı Evre 2 (%30) = Toplamı Balthazar'a göre %45 oluyormuş. EF değerim %60 çıktı, iki kalp kapakçığındaki sorundan dolayı %40 üzeri alabildim kronik hastalık grubunda olduğu için süresiz rapor olarak onaylandı ve raporum %40 üzeri olduğu için engelli haklarından yararlanabiliyorum. Engelli iş kadrolarına başvuru, E-KPSS, Engelli kimlik kartı, sgklıysan vergi indirimi, çoğu yere ücretsiz veya indirimli haklar vs avantajları var. Ayrıca hastalığımdan dolayı askerlikten muaf olacaksın dedi doktorlar malesef vatani görevimi yapamayacağım bundan dolayı çok üzgünüm ama hayat bu bizlerde devletimize iyi bir vatandaş olarak farklı alanlarda hizmet etmeliyiz.
Benim yaşadığım süreç böyleydi buradan tüm hastalara ve kalp hastalarına acil şifalar diliyorum haklarını sonuna kadar aramalarını öneriyorum. Allah kimseye hastalık vermesin zor bir süreç ama mecburen alışıyorsun insanın başına her an bir sorun, hastalık vs gelebiliyor garantimiz yok dünya hayatı geçici biz imtihandayız kimimiz hastalıkla sınanıyoruz kimimiz farklı farklı durumlarla önemli olan her halimize şükretmek Allah'a isyan etmemek ve iyi bir insan olmaktır. O sebeple hastalığı, engeli olanlara engelli raporu almak isteyenlere yardımcı olmak için buraya bunları yazıyorum Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah selametle.