Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp hastaları özür oranlarınız yüzde kaç?

Normalde engelleyim.
Hafif Mitral Kapak yetmezliği ve Ritim bozukluğu var (Sinüs taşikardi)
Rf ablasyon geçirdim ama bende bayağ heyecan var. Kendimi çok kasıyorum.
Bunun içinde ayrıca oran almak istiyorum kaç oran alırım EF değermi ne o normal ama

Koroner arter hastasıyımkalp krizi geçirdim bir stent takıldı kalpten 30 hiper tansiyondan 10 kolestrolden 10 puan verildi toplamda 43 engelli raporu aldım ilk olarak sadece 30 kalpten verildi muayne kağıdını kurula vermeden tekrar girip itiraz ettim hipertansiyon ve kolestrol oranlarım neden yok dedim kardiyoloji hipertansiyona 10 dahiliye kolestrole 10 puan verdi ısrarcı olun bu sizin hakkınız eger bu hastaliklarin raporlu ilaçlarını kullanıyorsanız söyleyin muayne kağıdını kurula vermeden inceleyin eğer yanış varsa o an düzelttirin kağıdınızı kurula verdiğiniz an uğraşır durursunuz

Hocam merhabalar ayni durumu henüz yasiyorum.ne yazikki ben teslim ettim.
Kardiyoloji 30
Dahiliye kkh ht HC yazip. Kardiyoloji ye sevketti.(puanyok)
Ftr de usulen boyunda birşeyler olmuş mr var kontrol edin demiş.
Herhalde 37 verecekler.

Artık yapacak bir şey kalmamış her şey kurulun insafında birde kardiyoloji 30 puan verdiyse sen 37 puanınasıl hesapladın başka rahatsızlığın var ona mı 10 puan verildi

Evet kolesterol ve tansiyon da var . İşte sasirdigim nokta neden dahiliye bunlara puan vermedi.yoksa heyetin insiyatifine mi bıraktı. İlkndefa başvurdum rapor için acemilik işte.tyuzde 37 yönde
Kolesterol için verilecek 10 puanın hesaplanmasiyla oluşacak diye duaunuyorum

Galiba kalp doktoru da tansiyon için topu dahiliye attı. Arada biz kaldık.
Dahiliye puan yazmadı sadece hastalıklarına ait bilgileri yazdı ve ilaç raporlarını ekledi.

Alah yardımcın olsun ne diyeyim olsun bu da sana tecrübe olur bir daha ki sefere alırsın ama ısrarcı ol eğer hastalıklara dair raporlu ilacın varsa sana o puanları vermek zorundalar

5 yıldır ilaç raporlarim var. Kolesterol için rosuvas
Tansiyon için vasoxen ve sivilastirici coraspin.
Aslında durumumuz sizle aynı .ben d e kalp krizi geçirdim ve stent bir tane.

Ben kriz gecireli bir sene bile olmadı kalp krizinden 6 ay sonra rapor aldım ama konuyu cok araştırdım doktorlar rapor vermek istemiyor kaba taslak puan verip gönderiyor eğer sizde bir sey bilmiyorsananız öylece kalıveriyorsunuz ortada neyse bir dahaki sefere kesin alırsınız allah yardımcınız olsun

Arkadaslar önümüzdeki hafta heyet e giriyorum. Kalp kolesterol ve yüksek tansiyon hastasıyım. Ne yazikki kardiyolog 30 puan verdi. Haricinde belgemdr herhangi bir puan yok. Sadece dahiliye uzmanı hastalıklarını yazıp ilaç raporlarımin kopyalarını ilistirdi..
Heyette nasıl bir yol izlemeliyim acaba amacım yüzde 40 ve üstü alabilmek
Şimdiden teşekkürler.

Merhabalar
Kalp 30
Boyun fıtığı 7
Kolesterol 10
Toplamda yüzde 41 aldım bugün itibariyle
Tansiyon için Dr puan vermedi.

saglık kurulu muayene hk

merhaba,bu hafta heyet için muayene oldum.kardıyolojiden cıkarkenken doktor bunu heyet dosyana koyarsın dıye bır sonuc kagıdı verdı.sonuç kısmında normal LV sistolik fonsıyonları , grade 1 diyastolik foksiyonları ve ebstein anomalisi yazıyor. bilgisi olanlar bu sonuclara gore kaç puan alırım yazabilir mi

Evre 1 Hipertrofik Kardiyomiyopati %50 + Klas 1 Kapak hastalığı %10 yani toplamda %55

arkadaslar kardıyoloji hafif my ef 60 yazdı birde ht + yazdı oaran ne our acaba ?yardımcı olurmusunzu

Acil - kadroloji raporu bilgisi

İYİ GÜNLER
Aranızda yeniyim kadrolori ekg raporuna göre yüzde kaç alablirim bu konuda yardımcı olurmusunuz şimdiden tskler

Teşekkürler
ruyizemin
Merhabalar bende aynı hastalık var ve kalıcı icd kalp pili takıldı 18 inde heyete giricem size zahmet olmazsa detaylı bilgi verebilirmisiniz daha 34 yaşındayım hiç birşey bilmiyorum doktor calisamazsin diyor inanki psikolojim bozuldu evde çocuklarım var yanlarında duramıyorum ne yapacağımı da bilemiyorum hayırlı aksamlar

Merhaba arkadaşlar bilgisi olan bir arkadaşımız sorum hakkında yorum yapabilirmi acaba heyete girsem oran alabilirmiyim.

04.02 - Koroner arter hastalığı (I20)(I21)(I25)(Z95.1)(Z95.5-5-Z95.9)
I25.1 Aterosklerotik Kalp Hastalığı

04.05 - Arteriyel Hipertansiyon (I10-I13)(I15)
I10 Esansiyel (Primer) Hiperta-nsiyon

04.08 - Hiperkolestrolemi, Hiperlipidemi(E78)
E78.2 Hiperlipidemi Karma

Ayrıca Ağır OSAS uyku apnesi 9-13 Ahi 43
Auto Cpap Resmed 9 Kullanıyorum

bu yazdıklarımla sizce heyete girebilirmiyim bilen arkadaş ne oran alabilirim yanıtlarsa çok memnun olurum

arkadaslar kardıyoloji hafif my ef 60 yazdı birde ht + yazdı oaran ne our acaba ?yardımcı olurmusunzu

.

EF60 çok iyi kalp durumu, EF30 ve daha altı ise kalp ağır hasta anlamına geliyor Sgk için.

"HP" ise sanırım Hiper Tansiyon demek olmalı.

EF60 ile çok az oran alabilirsiniz. %40 bile alamazsınız.

(Benimki EF20'lerde iken bile malül maaşım o.oo oran verildi ve kesildi).

ysebem

Hangi şehirde aldiniz benim ef 55 aort ameliyati oldum kalp cerrahi hiç oran vermedi kardiyolojiye yonlendirdi kardiyolji ameliyat olmuşsun ben veremem dedi ortada sıfır oran aldım

Bilgisi olan var ise çok memnun olurum sağlık kurulundan başvuru yaptım ama ameliyatima puan verilmemesi sebebi ile evraklari teslim etmedim farkli bi hastaneye tekrar başvurma şansım olabilirmi

Merhabalar, ben çocukluğumda geçirdiğim romatizmal kalp hastalığından dolayı 16 yaşında ameliyat oldum aort ve mitral kalp kapağım değişmişti. (Sürekli kullandığım ilaçlar kan sulandırıcı coumadin ve kalbin daha rahat çalışması için Enapril ek olarak enfeksiyondan koruyucu deposilin iğne 28 günde 1) Ameliyat olduğum dönemde rapor almamıştım gerek duymadık ayrıca bilmiyordum da ama artık lazım oluyor her yerde onun için bende Sağlık Kurulu'ndan zor da olsa randevu alıp engelli raporumu almayı başardım.

Evraklar: Kimlik fotokopisi, 1 adet vesikalık fotoğraf ayrıca sağlık kurulu önünde de bilgisayar kamerasıyla fotoğraf çekiyorlar, Eczaneden onaylı son 6 aylık ilaç dökümü, ameliyat ve hastalıklarınla ilgili önceden aldığın epikriz raporları, ilaç raporların, son aylardaki muayene sonuçların. Bu evrakları hazırlayıp başvuranlar o gün içinde heyeti tamamlıyor ve teslim ediyorsun.

8 farklı doktordan heyete girdim tabiki ilk önce Kardiyoloji muayene etti ve hastalığıma göre oran verdi sonra sırayla diğer 7 doktora girdim hızlıca imzalattıp kaşe bastırdım sağlık kurulu başvuru formundaki bütün doktorlara. Benim hastalığım sadece kalple ilgiliydi ve sadece kardiyolojiden oran alabildim. Benim fiziksel bir rahatsızlığım yok dışarıdan hasta gibi görünmüyorum ama malesef en önemli organlardan biri olan kalp hastalığım var beni çok etkiliyor her istediğimi malesef yapamıyorum dikkat etmem gerekiyor sürekli kontrollere gitmem gerekiyor ayrıca sol gözümde de göz tembelliği var ama doktor gözlükle gayet iyi okuyorsun görüyorsun dedi oran vermedi bu şekilde heyeti tamamladım ve dosyayı Sağlık Kurulu polikliniğine teslim ettim.
Sonuçlar artık 10 gün sonra e-devletten e-imzalı engelli sağlık kurulu raporu sonuç bölümünden alınıyor tekrar hastaneye gitmeye gerek kalmıyor. Raporu e-devletten çıkartıp gerekli yerlere müracaat ederken verebiliyoruz bu çok güzel bir kolaylık olmuş sağlık kurulunda bana böyle söylediler rapor sistemi yenilendi artık dediler hatta çoğu kurum artık engelli raporlarına e-devletten otomatik olarak erişebilecekmiş işlemler daha kısa sürede halledilecekmiş.

Kardiyoloji doktorunun verdiği oranlar : Aort Kapak Hastalığı Evre 2 (%30)+Mitral Kapak Hastalığı Evre 2 (%30) = Toplamı Balthazar'a göre %45 oluyormuş. EF değerim %60 çıktı, iki kalp kapakçığındaki sorundan dolayı %40 üzeri alabildim kronik hastalık grubunda olduğu için süresiz rapor olarak onaylandı ve raporum %40 üzeri olduğu için engelli haklarından yararlanabiliyorum. Engelli iş kadrolarına başvuru, E-KPSS, Engelli kimlik kartı, sgklıysan vergi indirimi, çoğu yere ücretsiz veya indirimli haklar vs avantajları var. Ayrıca hastalığımdan dolayı askerlikten muaf olacaksın dedi doktorlar malesef vatani görevimi yapamayacağım bundan dolayı çok üzgünüm ama hayat bu bizlerde devletimize iyi bir vatandaş olarak farklı alanlarda hizmet etmeliyiz.

Benim yaşadığım süreç böyleydi buradan tüm hastalara ve kalp hastalarına acil şifalar diliyorum haklarını sonuna kadar aramalarını öneriyorum. Allah kimseye hastalık vermesin zor bir süreç ama mecburen alışıyorsun insanın başına her an bir sorun, hastalık vs gelebiliyor garantimiz yok dünya hayatı geçici biz imtihandayız kimimiz hastalıkla sınanıyoruz kimimiz farklı farklı durumlarla önemli olan her halimize şükretmek Allah'a isyan etmemek ve iyi bir insan olmaktır. O sebeple hastalığı, engeli olanlara engelli raporu almak isteyenlere yardımcı olmak için buraya bunları yazıyorum Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah selametle.

Son düzenleme:
Merhabalar ,
Bende doğuştan biküspit aort rahatsızlığı var . Pandemi öncesine kadar rutin kontroldeydim bu süreçte randevu almak hastaneye gitemk sorun olduğu için ihmal ettim bir müddet. En son gittiğim kontrolde tansiyon ilacı başlandı , kalp kapağında kireçlenme olduğu ve aort ta genişleme olduğu söylendi . Sintigrafi filmi için randevu aldım . Sürekli gögüs ağrısı , çabuk yorulma , sırt üstü uyuyamama , başını yükseltme gibi problemlerim var . Bunla ilgili engel durumu hakkında bilgi verebilirmisiniz ?

Merhabalar; Benim sürekli çarpıntı baş dönmesi ve göz kararması şikayetim vardı. Doktora gittim kalbimde delik varmış 6.7 mm ve koroner arter hastalığı teşhisi koyuldu 1 kere anjio oldum. Doktor ameliyat dedi kalbimdeki delik için ve yol yürüyemiyorum bazen kalbime sancı ve ağrı giriyor girdiği gibi kollarım ve bacaklarım direk güçsüzleşiyor halsizlik yapıyor. fazla yol yürüyemiyorum çabuk yoruluyorum. bazende nefesim durup dururken tıkanıyor tıkanma geliyor. askerlik yaptırmadılar muaf verdiler. çalışma hayatında iş hayatına nasıl gireceğim anlamadım gitti. çünkü çabuk yoruluyorum. kalp hastalığı için heyet raporu almam gerekirmi ? tensinor diye bir ilaç verdi doktor onu kullanıyorum. iş hayatına girmem için olumsuz etki ederse ben ne yapacağım rapor almam gerekirmi kendime bakmam ve çalışmam lazım. kafam çok karışık. Rica etsem bilgi verebilirmisiniz. Teşekkür ederim.

Öncelikle asd(atriyal septal defekt)onarılmalı,
hekim ameliyatı kasıktan mı yada açık mı ne şekil olacağı hakkında bilgi vermiştir.

Tavsiye olarak, kalbi daha fazla yormadan,akciğerleri daha fazla dejenerasyon'a
maruz bırakmadan asd kapatılmalı.

Ameliyatı olun derim,çok faydasını göreceksiniz,şikayetlerin de belirgin düzelme olduğunu kendin göreceksin...
zvezda

Bende 8 yaşında asd amelıyatı oldum suan 36 yaşındayım ozamanlar doktorlar amelıyat olmazsa bu şekılde 20 yaşına kadar yaşar sonrası belırsız dıye soylemıslerdı çok şükür amelıyatımı oldum o gunden sonra cıddı bır sorun yaşamadım bu zamana kadar 94 yılındakı teknolojı ve tıp ıle şimdi arasında cok fark var örneğin ben amelıyat oncesı sonrası 3 ay hastanede yatmıstım şimdilerde başarılı bır operasyon sonucu 1 hafta 10 gunde taburcu olursun hiç korkmadan çekınmeden amelıyatını olmalısın ve gunumuz şartlarında daha basıt hale geldı boyle operasyonlar ıhmal etme sakın ondan sonrada % 40 rapor alabılırsen senın için bır cok avantajı olacak özellıkle iş bulmakta ve erken emeklı olmakta

94 yılında koşuyolu kalp ve arastırma hastanesınde asıstan doktordu şuan prof olmuş tavsıye ederım

Prof. Dr. Denyan Mansuroğlu

merhaba ben istanbulda hastaneden aldım fakat benimki ameliyat değil

arkadaşlar kalp rahatsızlıgımdan dolayı %57 iki yıl sureli rapor verdiler 2 ayda raporum bitiyor 1.aydamı raporu alacagım işleyiş nasıl oluyor yardımcı olabilirmisiniz.

Aort+mtrl protez metal kapak

1996 yılında 16 yaşında açık kalp kapak amaliyatı oldum.
O yaşta ilk kez metal kapak takıldığı söylendi.
İş kur aracılığı ile 1998 de %55 engelli kimliği alabir diye bir rapor aldım. (Süresiz)
EKPSS ve Engelli kimliği ile yararlana biceğim yerlerden yararlana biliyorum.
20 yaşında kapakta pırtı olduğu, için 2. kez kalp kapak amaliyatı ve baypas yapıldı.
2005 yılın da ssk olarak işe başiadım. 2010 yılında verği indirim ala bilmek adına tekrar rapor başvurusu yaptım.
Gittim hastanede kardiyoloğla uzlaşarak %30 kardiyolojiden rapor yazdı. Talastami taşıycısı olduğum içinde %10 da hemotoloji verdi. Baltazal sistemiyle hesap yapıldığını bilmedi için yeter dedim. Sonra işyerine verği dairesinden olumsuz bir rapor geldi. %39 ve verği indirimi alamadım uğraşma dediler emeklilik zamanında tekrar başvurursun alırlar dediler ve öyle kaldı.
2025 de 20 yıllık süreyi dolduracağım. Bu sitede öğrendiğim kararıyla her kapak için ayrı oran belirtilmesi ve geçmişi iyi izah etmek gerektiğini anladım. kontrollerdede daha önce kalp krizi geçirdiğim ve yaş itibari ile hiper tansıyonda var. İnanın bu site baya yardımcı oluyor inşallah bir sonraki denememde verği indiriminden de yararlanır ve emekli ola bilirim.
Tabi bu zamana kadar mevcut kanun değişmez ve tekrar kanunla bizi sağlam kılmazlar ise çünkü hastalık gerileyen bir şey değil git gide çok orğanında etkiliyor...
Herkes için önce sağlık diliyorum...

Son düzenleme:
Brugada sendromu İCD implant, ef%63 ventrikül. Oran %57. ,
izmir alsancak devlet hastanesi

herkese geçmiş olsun

Arkadaşlar ben miyokardit hastasiyim trikuspit yetmezliği var troponinim hep yüksek ilaç tedavisi görüyorum düşmüyor engelli raporu alabilir miyim uzak bir yere atandım tayin icin almak istiyorum? Vf vt tehlikesi olabilir demişti doktorum bilgisi olan var mi

Üst Alt