Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp hastasıyım. 2 stend takıldı. Hangi oranda rapor verilir?

Kardeşim hiç belli olmuyor 15 gündede gelen var 1 ayda da 2 aydada ama fazla uzamaz sanırım bide raporun çıkınca hastaneden aslını al ve beş altı tane aslı gibidir çıkart çünÄ·ü lazım olacak

sarasota
Takip edeceğiz artık,gelişmelerden haberdar ederim.Verdiğin değerli bilgiler içinde ayrıca çok teşekkürler.Sağlıklı günler..

sarasota
Sağlık kurulu çalışanınıdan aldığım son bilgi benim raporun 2 yıl süreli %59 oran olduğu.Ankaraya bu şekilde gidecek,bakalım nasıl gelecek.Bu süreli işi beni emekli edermi.Yada nasıl olucak.

Süreli olması emekliliği etkilemez ancak maliyede kontrol koyabilir süre bittiğinde raporun süresini tekrar uzatırsın ilerleyen zamanda süresize dönebilir

Selamünaleyküm herkese geçmiş olsun.
Benim yaklaşık 7 ay önce kalp rahatsızlığım nedeni ile %98 tıkalı bir damarıma stent atıldı. (EKO EF:65,0)
Epikriz raporumda Aterosklerotik kardiyovasküler hastalık ve Hiperkolesterolemi yazıyor.
Ayrıca Hipertansiyon, Elde titreme (Tremor), Huzursuz bacak sendromu ve sol 3. parmağımda eski derin bir kesik nedeni ile aşırı hassasiyet ve ağrı var.
Kullandığım ilaçlar: Plavix 75mg, Concor 5mg, Lipitor 20mg, Coraspin 100mg, Monovas 10mg, Parkyn 0,250mg ve Dideral 40mg
11.11.2016'da Adana Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesinde vergi indirimi için gün aldım. Sizce ne kadar rapor alabilirim.
Teşekkürler

sarasota
Bu rapora itiraz olayı Ankara onayından sonramı yapabiliyoruz.Aydınlatırsan sevinirim.Saygılar

Hastanede doktorlar hastalıklarımıza oran verirken sisteme mi bakıyor yoksa bizim gösterdiğimiz tahlil, rapor ve reçetelere göre mi oran veriyor.

Tabiki enson sizden istedikleri tahlil ve tetkiklere bakılır

Cevap için teşekkürler toprağım :)
Yukarıdaki mesajımı da cevaplarsan sevinirim.
Selamünaleyküm herkese geçmiş olsun.
Benim yaklaşık 7 ay önce kalp rahatsızlığım nedeni ile %98 tıkalı bir damarıma stent atıldı. (EKO EF:65,0)
Epikriz raporumda Aterosklerotik kardiyovasküler hastalık ve Hiperkolesterolemi yazıyor.
Ayrıca Hipertansiyon, Elde titreme (Tremor), Huzursuz bacak sendromu ve sol 3. parmağımda eski derin bir kesik nedeni ile aşırı hassasiyet ve ağrı var.
Kullandığım ilaçlar: Plavix 75mg, Concor 5mg, Lipitor 20mg, Coraspin 100mg, Monovas 10mg, Parkyn 0,250mg ve Dideral 40mg
11.11.2016'da Adana Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesinde vergi indirimi için gün aldım. Sizce ne kadar rapor alabilirim.
Teşekkürler

Ef normal ordan 10 alırsın kollesterolden 10 yada hiçte verilmeyebilir tansiyondan da 10 alırsın eger diger rahatsızlıklarından puan alamassan biraz zor kardesim

Turker01
Kalp hastalıklarında EF oranına göre % veriyorlar.Benim%55 e %30engel oranı verdiler.Genelde doktorlar son 1 yıl içinde kullandığın ilaçlara bakaraktan hareket ediyorlar.

Cevaplar için teşekkürler, ben de bundan korkuyorum normalde kroner arter hastalıklarına göre ben EF %50 üzeri olduğu ve Klas II ye girdiğim halde sadece EF ye bakıp yüksek diye %10 verirler mi. Verirlerse itiraz edeyim mi 7 aydır kullandığım ilaç raporlarım da var.

B. Koroner arter hastalığı
Klas l hastalar 10
Anjinası olsun veya olmasın fizik muayene bulguları ve laboratuar testleriyle tanısı desteklenen hastalarda koroner anjiografi ile bir koroner arterde % 50 den daha az darlık saptanması.

Klas 2 hastalar 30
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arter hastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinası bulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 1 semptomlar veya ilaç tedavisi veya diyetle anjinanın kontrol altında tutulabilmesi ve ayrıca konjestif kalp yetmezliğinin bulgu ve semptomlarının yokluğu (EF >%50).

Turker01 evet malesef ef iyi olduğu için %10 verebilirler ve sende o katagoridesin

ama buna sevinmelisin çünkü ef nin 50 altına düşmesi heleki 40 altına düşmesi ciddi sıkıntılara sebep olur

sarasota
Teşekkürler kardeş ben şansımı deneyim yinede. Ayrıca huzursuz bacak için verdiği ilaç kutusunda 100 adet var diye ilaç raporu çıkarmadı doktor, rapor yok diye sorun olur mu.

elbette olabilir çünkü rapor senin kanıtın oluyor bence rapor çıkarttır Turker01 dr yazmak istemesse hocam rapor çıkartacam problem olmasın diye çıkartmak istiyorum de

Turker01

Arkadaşlar ben anjioyu Özel Acıbadem'de oldum. Hastaneden çıkarken bana Anjio CD'si, Epikriz ve İlaç raporlarımı verdiler. Sormak istediğim bu belgeleri Acıbadem'de aslı gibidir diye onaylatmam gerekiyor mu. Vergi indiriminde heyette veya Ankara'da bu belgeleri kabul ederler mi, sorun çıkar mı.

Son düzenleme:
Tabiki enson sizden istedikleri tahlil ve tetkiklere bakılır

Arkadaşım bu soruma da cevap verirsen sevinirim. Ben anjioyu Özel Acıbadem'de oldum. Hastaneden çıkarken bana Anjio CD'si, Epikriz ve İlaç raporlarımı verdiler. Sormak istediğim bu belgeleri Acıbadem'de aslı gibidir diye onaylatmam gerekiyor mu. Vergi indiriminde heyette veya Ankara'da bu belgeleri kabul ederler mi, sorun çıkar mı.

Turker01 elindeki mevcut tetkik vs.leri yanında bulundur ancak bu raporlar engelli raporu yerine geçmez yetkili devlete bağlı hastaneleeden engelli raporu alınmaktadır

Vergi dairesinden sevkini alıp sil baştan rapor alacaksın

sarasota

Kardeş ben tüm işlemleri tamamladım Aşkım Tüfekçi'de 11 Kasımda gün aldım doktorlara bu raporu göstereceğim onun için sordum.Sormak istediğim bu belgeleri Acıbadem'de aslı gibidir diye onaylatmam gerekiyor mu.

Hayır gerek yok kardeşim göstermen yetrli zaten amaç dr.durumunu kısa yoldan anlatmaktır dr. Onlara bakarak bir önbilgi edinir

Turker01
Kurulda doktorları gezerken dr. seni muayene edip kendi tahlil raporuna yazacak ve EF degerini yazıp ona göre % verecek.Senin eskiden başka hastanelerden aldığın raporların sadece ön bilgi adına faydası olur.Ayrıca kurula girmeden önce herhangi bir eczaneden son 1 yıl içinde kullandığın ilaçların dökümünü benden istemişlerdi.Orada kullandığın bütün ilaçlar çıkıyor ve dr için belirleyici olabiliyor.

arkadaşlar benim ef degeri 100de25 dir acaba rapoum yüzdekaç olurcevap yazarsanız sevinirim teşekürler

kalpyetmezligi

arkadaş ef 100de 25 dir raporum kaç olur sagımı sunarım

RAMAZN geçmiş olsun reyis. ef%25 , %100 rapor anlamına gelir. yaş kaç nakil olman gerekir dediler mi ? ıcd şok cihazı önerdiler mi ?

bana hiç bir şey demediler sadece heyete girdim elimdeki rapora bakarak kalp yetmezligi 100de 100 yazıyor evre 4 yazıyor

ef 100de 25 yazıyor

Üst Alt