Ben ocak ayında taktırdım, 6 ay oldu.
Artık soluma dönüp yatıyorum, bir sıkıntı olmuyor. Duşta sol kolumla sırtımı sabunlamak operasyon öncesi kadar rahat değil ama zamanla eski haline dönecek gibi duruyor. Basket sahasında şut çekebiliyorum, ama bu tür aktivitelere yavaş yavaş başlamak gerek, birden başlayınca ağrıtabilir. Basket maçı yapmam herhalde, o bölgeye darbe almamak gerekiyor. Geçen ay denizde yüzdüm. Sol kolum eskisi gibi rahat değil ama zamanla eskisi gibi kulaç atıp kendimi suda çekebilir miyim, zaman gösterecek.
Bu noktada tavsiyem, ilk 3 hafta/1 aydan sonra sol kolunuzu çok fazla sakınmamanız olur. Zira kasları iyice zayıflatmamak gerekiyor ki, sonrasında normal hayata dönüş kolay/çabuk olsun. Donuk omuz diye bir rahatsızlık var, kol hareketsizliğinden kaynaklanan. Bundan kaçınmak gerek. Yukarıdaki
@m32t nin kolluk tavsiyesini doktorunuza danışmanızı öneririm, belki donuk omuza yol açabilir.
Yukarıda yazıldığı gibi operasyonun hiçbir zorluğu yok. En zor kısmı operasyondan sonraki 2 hafta. Yatıp kalkarken sol koldan destek alamamak ve sırt üstü yatmak zorunda kalmak yukarıda bahsedildiği gibi can sıkıcı oluyor. Bir de yatakta dönerken ya da yataktan kalkarken cihazın hareket ettiğini hissediyorsunuz, biraz endişelendiriyor. Ancak normal bir durum, oradaki kaslar geliştikçe cep sağlamlaşıyor ve hareket etmiyor. Şu an artık böyle bir sıkıntım yok.