Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp yetmezliği hastasıyım. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

sonato

Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
19 Nisan 2013 Güncel:

arkadaşlar bugün itibari ile hastaneden raporu aldım
sonuç koroner arter hastalığı ef % 45 ile özür oranı % 50..... rapor sürekli ibareli...

merhabalar arkadaşlar ben 2 sene önce sol ön inen arter damarımın tamamen tıkanması sebebiyle stent takıldım....3 ay önce ekokardiyografi tetkik raporumda sol vertikül sistolik fonksiyonlarda azalma----sol ventrikül segmenter duvar hareket kusuru----sol venrikül hipertrofisi ve ef% 45 tanısı raporu aldım....ömür boyu kalp yetmezliği ve hipertansiyon sebebiyle 5 çeşit ilaç raporum var sizce yüzde kaç özür oranı alırırm saygılar.

Ben de kalp yetmezliği gelişmedi fonksiyonu bozulmuş protez mitral kapak+ aort kapak romatizmal. % 70 aldım sizde yetmezlik bulgusu var ben % 70 aldıysam siz daha fazla oran alırsınız diye düşünüyorum.Ayrıca ani ölüm diye birşey yok kendinize dikkat ederseniz uzun ömürler yaşarsınız daha.Sağlıcakla kalın.

Ayrıca işgöremez raporuyla sakatlık raporu aynı şey değil ben % 70 aldım ama durumuna uygun işlerde çalışabilir diyor.

Sakatlık oranı cetveline göre, kalp yetmezliğinden alınabilecek oranlar şöyle;

Kalp Yetmezliği:

EVRE I:% 10
Fizik muayene ve eko kardiyografi ile hafif kalp yetmezliği tanısı konulan ve NYHA sınıf–Ihastalar..

EVRE II:% 30
Fizik muayene ve eko kardiyografi ile kalp yetmezliği tanısı konulan, ejeksiyon fraksiyonu %50-60 olan ve tedaviye rağmen NYHA sınıf –II hastalar..

EVRE III:% 50
Fizik muayene ve eko kardiyografi ile kalp yetmezliği tanısı konulan, ejeksiyon fraksiyonu %30-50 olan ve tedaviye rağmen NYHA sınıf –III hastalar..

EVRE VI:% 100
Fizik muayene ve eko kardiyografi ile kalp yetmezliği tanısı konulan, ejeksiyon fraksiyonu %30’un altında olan veya NYHA sınıf –III-IV hastalar..

sağol xozer ben gerekli başvurularımı yaptım 11 nisan 2013 te heyete kurula gireceğim ve rapor oranım belli olacak ama kalp doktorum yüksek bir oran alamazsın dedi ama özürlülük oran cetveline bakıyorum yüzde 50 de olabiliyor yüzde yetmişte bu yüzden doktorun dediği için karamsarım yüksek oran bekleme dedi neye dayanarak anlamış değilim heyet özür oran cetveline uyuyorsa ve uymak zorunda ise yüzde 50 nin üzerinde almam lazım.......

Devlet hastanesinden mi alacaksınız üniversite hastanesi mi?

merhaba bacıbey bende ef değeri % 45 çıktı.....sol ön inen arterte total tıkanıklık sebebiyle stent takılı sol ventrikül hipertrofisi tanısı var.....duvar hareket kusuru var....sizce özür oranı kaç olur saygılar...

bu arada Sakaryalıyım yanlışlıkla samsunu tıklamışım sakarya eğitim araştırma hastanesinden alacağım...

EF değerinize göre cetvele bakınca, % 50 oran verilmesi gerekiyor..

cetvelde ne yazıyorsa o dur itiraz hakkınız da var rapora. Ayrıca ayrı bir hastaneden de tekrar rapor alabilirsiniz. Özür oranınız yükselirse o oran geçerli olur.

Ben devlet hastanesinden aldım raporu.Samimi olduğun sürekli muhatap olduğun doktordan alman daha uygun olur raporunu çünkü seni bilen hastalığını yakından tanıyan doktordur o. Heyete girerken eski eko raporlarını da yanında bulundur çünkü oran ona göre veriliyor ben bu hatayı geçmişte yaptım sadece ameliyat oldum dedim doktora % 10 verdi.

sevgili xozer ilgin için teşekkür ederim ben zaten gerekli hastaneye anjiyo---stent takılma ve eko raporlarımı sundum sadece 11 nisan da heyete girmeyi bekliyorum beni tedirgin eden heyetten önce doktorları geziyorsunya bu gezmelerde kalp doktoru yüksek oran alamazsın demişti....tam vazgeçmek üzereyken özür oran cetvelini inceledim sadece zaten ef% 45 olası sebebiyle YÜzde 50 alınır yazdığından uğraşmaya devam ettim...doktor heralde özür oran cetvelini bilmiyor....bu yüzden tedirgin oldum ama heyete giren doktorlar heralde durumdan haberi olanlardır....

Sonucu aldığınız zaman burayada yazın lütfen, benzer durumda olanlara faydası dokunur vereceğiniz bilgilerin..

arkadaşlar bide şu var ben hertürlü kalp şikayetlerimde sgk lı olduğum dan anlaşmalı özel hastanelere gittim...şimdi devlet hastanesinden rapor alacam ama durumumu çok iyi bilen doktor maalesef yok sadece ekokardiyografi çektiler ve ef değerimin düştüğünü % 45 hipertansiyon tanısı koydular ve zaten stent takılmış evraklarım var....hani sürekli gittiğim bir devlet hastanesi kalp doktoru olsaydı keşke.....

sayın hacıbey muhakkak paylaşacağım emin olun....böyle paylaşım sitesi olduğunu yeni gördüm kim yaptıysa sonsuz teşekkürler.....insanlar bazen tutunacak bir dal ararlar.....herkeze sonsuz teşekkürler....

xozer;

Benim doktorumun heyet günü değildi normalde hastane koridorunda gördüm o gün selam verdim dedim hocam heyete gircem sen dedi diğer doktorları dolaş bana gel dedi ben de heyet günü olmamasına rağmen hasta kabulden o doktora muayene aldım ve raporumu yazdırdım.Siz Pnizi alın yine daha sonra farklı doktorlara da görüşün bi.Devlet hastanesini de deneyin bi.

sayın bacıbey bu oranların malulen emeklilik açısından değeri nedir neleri kıstas alıpta iş görmrezlik raporu veriyorlar tablolar formülerden yüzde 70 leri bile geçseniz vermiyorlar dikkate bile almıyorlar nedir aradıkları bilen varmı...

tascam;

Bu oranların malulen emeklilik için bir değeri yok.. Malulen emeklilik için, maluliyet cetveli kullanılıyor. Sakatlık oranı cetveli farklı.. Sakatlık oranı cetvelinden alınan oranlarla erken yaşlılık emekliliği hakkı kazanılabilir..

bacıbey zaten bende yüzde kırk ve üzeri rapor alıp erken yaşlılık emekliliği hakkı elde etmeye uğraşıyorum....netice de yaşım 45 emekliliğime 5 yıl var kamuda işçiyim...ama inanın hipertansiyon ve kalp hastalığımdan adam gibi işe gidememeye başladım....yoksa çalıştığım kurumda işim son derece rahat ama bir gidebilsem keşke.....bu yüzden sizlerede konuyu taşımak istedim....benim durumumda olan birkaç arkadaşın yazılarını okuyunca biraz 40 ın üzerinde alabileceğim kanısına vardım...en azından ef değerinin % 45 olması yüzde 50 aldırır hipertansiyon yüzde 20 baltazar formülüne göre toplam yüzde 60 yapıyor kanımca....

Tansiyondan genellikle % 10 veriliyor, ama sizin durumunuza göre değişebilir tabi bu oran.. 50+20=% 60 evet.. Tansiyondan % 10 verilirsede, 50+10=% 55 yapar..

ef% 45 olması sizce kesin ne aldırır....bacıbey ?

İlk sayfaya, sakatlık cetvelinden eklediğim tablonun şu kısmına giriyorsunuz: "Fizik muayene ve eko kardiyografi ile kalp yetmezliği tanısı konulan, Ejeksiyon Fraksiyonu %30-50 olan ve tedaviye rağmen NYHA sınıf –III hastalar.. Yani, % 50 oran alabilirsiniz..

evet bende de ejeksiyon fraksiyonu % 45.ama bu ekokardiyografiyi veren doktor sen yüzde otuz belki alırsın fazlasını bekleme dediğinden acayip sinirlendim....neymiş ef % 45 olabilirmiş ama bu durumda benim yürüyor olmamam gerekirmiş bu çelişki değilde ne özür oran cetveli apaçık ef % 30 % 50 arası ise alınacak değer % 50 dir diyor....anlamış değilim doktorların çizelgeye uyması zorunlumu yada kendi kanaatlerine göremi hareket ediyorlar....

sayın bacıbey sizin özür olayınız nedir sakıncası yok ise

Doktorlar sakatlık cetveline uymak zorundalar.. Cetvelin dışına çıkamazlar..

Sonato senin durumun benim durumuma benziyor. Ben % 55 aldım. Klas 3 ten % 50 ve Hipertansiyondan % 10 toplamda % 55. Heyete girerken bu güne kadar yapılmış olan tetkikler tahliller falan yanında olsun. Doktor düşük vermişse heyete durumu anlatıp düzelttirmeyi dene.

sayın ergün sizin ef niz kaçtı bende % 45 sol verntrikül hipertorofisi tanısı da var ef nin % 45 olması kesin kalp yetmezliği tanısı oluyormu sence...

Benim EF % 40. EF değeri % 30 ve % 50 arası ise Klas 3 oluyor. Klas 3 ünde cetveldeki karşılığı % 50 dir.

iyide sadece Ef 40 lamı aldın mesela özür oran cetvelinde benim kafadan almam gereken sol ventrükül hiipertrofisi % 20 koroner arter hastalığı yüzde 30 ef % 45 hadi ordan % 10 dahi alsam bu iş bitecek

Koroner arter hastalığı Klas 3 ün sakatlık cetvelindeki karşılığı % 50 dir. Bu kesin orandır. Sadece doktorunun senin rahatsızlığının karşılığında alman gereken oranı yazdığından emin olman yeterlidir. İlave olarak % 10 hipertansiyondan oran alman gerekir. Bu konu hakkından benim bilgilerim bu kadar başka rahatsızlıkların varsa onlarıda yaz bilen arkadaşlar cevap verecektir.

teşekkür ederim....ergün özetlmek gerekirse; koroner arter hastalığı stent takıldı ef % 45 sol ventrikül hipertrofisi yani kardiyoloji heyeti bunlara % 40 üzeri vermez ise itiraz etme hakkım varmıdır...?

Sonato ef%45 ise ordan alacağın %25 hiper tansiyondanda %10 alırsın sen şekerine falanda bakıt heyete öyle gir ki garantile işi

yani ilk önce kardiyolojiye gidip rapor mu almak gerekiyor, daha ayrıntılı anlatabilirmisiniz? teşekkürler

Selamlar arkadaşlar ben yarın annemi yarın heyete götürücem. benim öğrenmek istediğm hemotoloji %80 veriyor. kardiyoloji kalp yetmezliği tansiyon vss için parça parça oran verdiğinde bu oranlar tek kalemdenmi hesaplanıyor yoksa toplamda verdiği rakammı baltazar hesaplamasına giriyor ..mesela tansiyon %20 venöz yetmezliği %30 toplamda %50 toplam rakammı hesaplamaya giriyor tek tekmi ilave oluyor bilginiz varmı ?

Üst Alt