Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp yetmezliği hastasıyım. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

bodo arkadaşım özür oran cetvelinde ef % 45 için % 25 diye bir değer yok bu değeri nasıl oluşturdun.....birde solventrikül hipernofesi tanısı sadece % 20 alıyor bende koroner hastalık da var yani sten uygulandı.....yazdığın yorumun dayanağını açıklarmısın.....

arkadaşlar özür oranı için heyete girmeme 3 gün kaldı...nasıl bir saçmalık ise kendimi yüksek oran alıp emekliliğe adamış durumdayım...zaten günüm doldu sadece yaşa takıldığımdan 4 senem var....ama insanın elinde olmayan sağlık durumları gelişebiliyor mesela 2 sene önce koroner arter te sol ön inen damarda yüzde yüz tıkanma sebebiyle stent uygulandı aradan geçen zamanda ef% 45 tanısı,,sol ventrikül hipotenisü tanısı da eklendi...yorumlara ve özür oran cetveline bakınca koroner hastalıktan % 30 sol ventrikül hiponesinden % 20 ef % 45 olmasından ya % 30 yada % 50 almam gerekiyor....bunu baltazar formulüüne göre hesaplarsak %55 i geçen bir oarn çıkacak gibi görünüyor...ancak doktorlar bu durumda nasıl bir uygulamayla yaklaşıyorlar bilmiyorum....ama eğer işime yaramayan bir değer alırsam bu değeri neye göre verirler merak ediyorum.....o yüzden burda sizlerle paylaşma heyecanımı olumlu karşılarsanız sevinirim....bu konuda sizlerden gele yorumların çoğu yüksek değer alacağıma delalet oluyor....konuyu değerlendirecek arkadaşların yorumlarını bekliyorum...saygılar

Sonato, hiç kimse kesinkes bilemez neler olacağını.. Bekleyip görmek lazım. Olaki olumsuz bir sonuç çıktı, İl sağlık müdürlüğüne itirazda bulunabilirsiniz.. Sizi başka bir hastaneye sevk ederler.. Raporu aldığınız hastanenin verdiği oranla sevk edildiğiniz hastanenin vereceği oran aynı olursa rapor oranınız kesinleşir. Farklı çıkarsa sizi hakem hastaneye sevk ederler.. Hakem hastaneden çıkan sonuç kesin olur.. İnşallah uzamaz bu kadar.. Hele bir raporunuzu alın.. Sonrasına bakarız..

sonato;

Bu memlekette her şey olur.Sağlam sakat alır ama sakat mağdur olur.Hak kaybına uğradığınızı düşünüyorsanız konuyu mahkemeye taşıyacaksınız çözüm bu.

xözer raporlarım da hastalık olayım belli cetvele göre Yüzde 55 kesin ama ekokardiyografimi çeken doktor bir sürü hastalık tanımlamasına rağmen ve bu hastalıklardan çizelgeye göre % 55 kesin görünmesine rağmen yüzüme bakarak sen % 30 alırsın neymiş ekokardiyografi değerlerim kötü ama ben yürüyebiliyormuşum...saçmalığa bak bende kendisine heyete gelirken sedye ile geleyim o zaman dedim....neymiş ef % 45 olan kişi ayaklarında ödem oluyormuş bende yokmuş,en ufak bir eforda yorulması gerekiyormuş ben kendisine çene yetiştirebiliyormuşum....mantığa bak hizaya gel...

Sonato sen rahat ol kardeş. Daha öncede yazdım benim EF % 40 ve ben saatlerce yürüyüp kalp krizi geçirmeden önceki günlerimde olduğu gibi saatlerce balık tutabiliyorum. Ekokardiyografi çeken doktor sanırım sizden negatif elektrik almışki çene yarıştırabilmeyi beceriyosan rapor alamazsın falan demiş. Ayaklarımda ödem falanda yok çok şükür. Saatlerce yürüme olayı inan abartı değil çünkü evden Avm ye yürüyerek gidip orada mağazaları dolaşıp tekrar eve yürüyerek geliyorum en az üç saat sürüyor.
Sen daha öncede yazdığım gibi bu güne kadar olan tahlilleri falan yanında götür. En fazla inanmazlarsa yenisini isterler.

ergün çok sağol 2 gün sonra heyetim var....bakalım ne olacak zaten sonucu burdan paylaşacağım....ayrıca sana ve tüm hastalara tabiki bana da allah şifalar versin...heyette bana koroner arter hastalığı klas 3 tanımlamasına göre % 50 vereceklerini düşünüyorum....çünkü bendeki tüm değerler koroner arter hastalığı klas 3 ile bire bir örtüşüyor....birde özür oran cetvelinde hipertansiyon bölümünde aşağıdakilerden birisi varsa diye bir bölümde sol ventrikül hipertrofisi %20 bölümü var...heyetteki doktor abilerimiz ablalarımız bunu dikkate almalılar almıyorlar ise almalarını rica ederiz...böylelikle koroner arter klas 3 e göre %50 ve hipertansiyon sol ventrikül hipertrofisi ne göre de % 20 baltazar amcaızın formülüne görede ben % 60 özür oranını beklemekteyim.....saygılar

sayın bacıbey,özürlü kartı almak için müracat ettiğimde ef 50 idi buna göre ropor verdiler aynı hastaneye şimdi malulen emeklilik için sevk aldım kalp hastasıyım ve opere oldum ilaç tedavisi mutlaka kalbi güçlendirecek ef değeride farklı çıkacaktır tabiki rapor oranı değişecektir kaldıki ameliyat öncesi ef 40 tı nasıl bir yol izlenmeli ef değeri gerek ölçerken gerek zaman içinde değişebiliyor ilk verdikleri raporu kabul ederlermi bunun yolu nedir kaldıki ilaçlarla güçlenmiş bir kalp..ilk özürlü kimliği verdikleri rapor iş görmezlik cetvelindeki rahatsıklara uyuyor poli nöropatiyide eklersem yüzde 70-80 olacak şu an 68 birde anlayamadım sakatlık oranı cetveli maluliyet oranı cetveli deyiminizi oranlarmı farklı , incedim maluliyet cetvelindeki hastalıkların hepsi bende var ona ne tip bir uygulama yapacaklar...

ef değeriniz %50 iken sonrasındamı opera oldunuz....eğer ef ölçümünden sonra opera olduysanız bu ef değeri biraz değişmiş olabilir....ama ef %50 ve sadece ilaç tedavisi alıyorsanız ef nin değişeceğni zannetmiyorum.....ilaçlar sadece daha kötüye gitmesini engeller yada yavaşlatır....ama şu var bizler doktor değiliz siz en güzeli bir kardiyoloktan yardım alın....en nihayetinde burası kişilerin durumlarını paylaştıkları ve yorumladıkları bir yer tanı ve tedavi yeri değil nihayetinde....

arkadaşım mesajımı dikkattli oku tedavi öğretmiyorum tedavi sonuçları değerler hastalığın sınıfları değişir , opere öncesi ef 40 tı raporu 50 ile aldım şu an ef 58 bir süre sonra daha da artacaktır ve ef değeride değişkendir sen sabit kalsan ölçen artı eksi sapmalar yapar ayrıca bir kalp hastasıyım zamanımın çoğu kalp damar cerrahlarınla kardiyoloklarla ve endokrin uzmanlarıyla geçiyor genede tavsiyene uyacağım )))) ama hiç biri burdaki bazı arkadaşlar kadar mevzuatı bilmezler eni konu tecrübeleri birikimleri var aynı mevzuat derdinden sorunlu arkadaşlar ve bu sorunları çözen arkadaşların buluştukları bir yer, kalbin kanlanması beslenmesi ve ilaçları bırakalım işi olan uğraşsın bizler mevzuatın bize maksimum faydasını nasıl kullanacağımızın peşindeyiz bununda en kolay yolu derdini anlatmak bir bilene sormaktır...

tascam sizde tam olarak ne hastalıklar var ve hangi hastalıktan ne kadar oran aldınız yazarmısınız size hangi tanılar kondu....

tascam zamanının çoğu kardiyoglar la geçtiğine göre sende bayağı uzmanlaşmışsındır...o zaman bana verilecek oran sence nedir.....hastalıklarım şunlar....koroner arter hastalığı sol ön inen arter de total (100 de 100) tıkanma 1.5 sene önce stent takıldı....son olarak ekokardiyografimde sol ventrikül hipoezisi tanısı ve ef değer % 45 duvarlarda kalınlaşma.....sence yüzde kaç alırım....yazarsan sevinirim....

tansiyon hastasısın galiba duvar kalınlaşması falan kah oluşturacak faktörlerin varmı bende tansiyon şeker lipidemi nöropati kah sonucu kesin tanılı ateskleroz kalp hastalığı oranlar hastalığın durumuna göre tanısına göre değişiyor bak bana tansiyondan 10 verdiler askerlik er statüsüne tabi olmama rağmen savaşta ve barışta askerliğe elverişli değildir raporu verdi askerlik raporları barış için geçerlidir savaş durumları için pek rapor vermezler tabi raporu verdiler ama hastanedede 15 gün yatırdılar.. ef 45 demişsin sağında solunda başka tanı yokmu en azından ilaç raporların vardır teşhis tanı onlarda vardır..

tascam bendeki tanılar şunlar......1:KORONER ARTER HASTALIĞI....2:SOL VENTRİKÜL HİPERTRONİSİ(YÜKSEK TANSİYON) 3:EKOKARDİYOGRAİ EF%45......İLGİN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM....yorumunu bekliyorum

Tascam;Dogru söyleyeni dokuz köyden kovarlar.

yüksek tansiyon 10 puan kah oluşturacak kolestrol şeker varmı ilaç raporun varmı kesin teşhis tanılar ve kodları vardır ef 45 beraberinde kalp yetmezliği bir ilaç kullanırmısın 45 yakın zaman daki bir değermi bir stend tansiyon bir puan tutmaz kalbin kasılma gücü zayıf bir ilaç vermişlerdir mutlaka o da raporludur tanı tşhis yazar..raporu almaya giderken ilaç raporlarınıda götüreceksin teşhis tanı onlardan bakılıyor kalbin ekosu kontrolleri bilahare yapılıyor..

Tascam:bu vatandaşlar benim yorumlarımı begenmediği için sildirdiler..

Sanki birtek onlar biliyor..

capsi sen ne yorum yaptında sildiler bana bir yorum yaparmısın sana göre ben ne alırım....

tascam tanılar koroner arter hastalığı.........sol ventrikül hipertronisi ef % 50 özür oran cetvellerine göre koroner arter hastalığı klas 3 e göre % 50.......sol ventrikül hipertronisne göre % 20 baltazar formülüne göre de toplamda % 60 almam gerekiyor....sence bu doğru değilmi???

ergün bey iyi geceler senin yazdıkların oranlara göre bayağı bir cesaretlendim ama sonradan 2 arkadaş doktor gibi değerlendirmelerle moralimi bozdu....

capsi onların istediği yorumlarla kararlar verilmiyor daha ne halt yediklerini çözmeye çalışıyoruz bir birimize yardımcı olup ne halt yediklerini yarın başımıza ne geleceğini tahmin etme yolundayız ne yorum yapalım capsi puanları yerin dibine batsın 0 puan versinlerde sağlıklı olalım ben bir sporcuydum bana 100 puan vermesinlerde eskisi gibi 100 lerce kilo yu kaldırsam burası türkiye saz heyeti başka çalıyor solist başka bir şey söylüyor bizde burda hangi makamdan çalar söylerleri anlama peşindeyiz ama her zaman evdeki hesap çarşıya uymuyor hoşlansalarda hoşlanmasalarda...

tascam sana hastalık tanılarımı yazdım ama yorum yazmadın...

Aynen Bende aldıgım oranı ve onaylanmış oranı söylüyorum ama onlara uymuyor diye başka şeylere muattap oluyorum.

capsi sen bence şeylerle oyalan....buralarda kasıntılık yapmaya gerek yok

sonato sen kendine teşhis koyma sana ilaç raporlarında teşhis tanılar vardır demiştim ha bak bende ne var sadece kalp üzerinden konuşayım kroner arter hastalığı 6 damar tıkalı 1 damar yüzde 60, 3 damar yüzde 80, 2 damar yüzde 100 ve opere by pass ef 50 senin o yazdıkların bu tip kalplerdeki oluşan komplikasyonlar bak bana kalpten sadece yüzde 50 verdiler bir arkadaşımda kalp nakli oldu onada yüzde 30 toplam özür verdiler eh sen bize bak kaç alabileceğini hesapla...

tascam:vatandaş herşeyi istediği gibi olsun istiyor ama yok öle olmuyo..

kalp,şeker,görmebozukluğu,tansiyon ne ararsan hepsinden biraz var.

tetikçi kim şekermi tansiyonmu bendede hepsi var benim tetikçim tansiyon eh yardımcıları şeker ve kolestrol son birikte kalbi vurdular şimdilerde vucudun değişik bölgelerinde ayrı ayrı çalışıyorlar ne yapalım şaka espiri misali kendimize takılıyoruz en büyük dalgayı devlet geçiyor sürekli rapordan tekrar rapor isteyerek...cevapta hazır o başka bir iş içinmiş bu başka ha raporu veren heyetde aynı hastanede....

tascam sen yazdıklarımı okuyor veya sana ulaşmıyor heralde ilaç raporlarımda yazanları yazıyorum sana 5 tane ilaç raporum var....koroner arter hastalığı.....hiperkoleterolemi.......hiperlipidemi..............ateroklerotik kardiyovasküler hastalık..........esansiyel primer hipertansiyon....

hayır şu an raporunu gönderiyorsun kah sorumlusu sende kolestrolmüş büyük olasılıkla hiper lipidemi,kolesteromi bundan 10 puan verirler tansiyondanda 10 puan verirler sen şekerine bir baktır tekrar yükleme falan yaptırarak kolestrolün kardeşidir ve çok sinsidir kendini iyi saklar ama kanda hemoglobinden yakayı ele verir aterosekleroz kalp hastalıklarının en büyük etkenlerindendir ef 45 kalp yetmezliği tanısı koydularsa 3.evreye girer efor testi yaptınmı bilmiyorum stendle damarı açtıktan sonra ilaç tedavisi gördükten sonrada devam ediyormu bilmiyorum ama bu adamlar farklı icatlar yapar olmadık bir puanlar verirler eni konu zaten kardiyolog değiliz ama kardiyologta olsak derdimiz sağlık kurullarının ne yaptıklarını anlamak sana düşük puan verirler itiraz edersin yüksek puan verirler benim bildiğim gene seni yanlış bilgilendirmeyim özürlü belgelerinde hastane yüzde olarak puan veriyor ama iş görebilirlik meslekte kazanma yetisi deyince teşhis tanı koyup gönderiyorlar hah işte o zaman hiç bir hesap tutmuyor zaten o ef meretide artı eksi hatalara açık bir ölçüm..

ef değerim stent takıldıktan 2 yıl sonra bozuldu........yani kronik arter hastalığına 2 yıl önce yakalandım....100 de 100 tıkanan bir damardan sebeb neredeyse ex olmak üzereyken hastanede stent uygulandı...sonrasında zaten yüksek tansiyon vardı kronik hale geldi....3 ay önce ekokardiyografi çekildi ve ef % 45 tanısı ve sol ventrikül sistolik fonksiyonlarda azalma,,,,,,sol ventrikük duvar hareket kusuru,,,,,,sol ventrikül hipertrofisi tanısı konuldu....

sol ventrikül kalbin sol bölümü orda yazanlarda bizdeki hastalıkların kalbin o bölümüne yaptıkları kısacası senin beyanının eko teyidi gibi bir şey ef 45 ile eforunda hareketlerinde sorun oluyormu eforlu test yaptılarmı nyha sınıfına böyle karar veriyorlar hem sen özürlülük oranı için baş vuracaksın yoksa meslekte kazanma becerisinin oranı için baş vuracaksın yok ikincisi için baş vuracaksan hiç hesap kitap yapma çok başka sonuçlar çıkıyor...

özürlülük oarnı için baş vurdum yarın heyete girip rapor alacağım yüzde kaç alacağım yarın belli olacak % 40 ve üzeri alırsam vergi indiriminden emekliye ayrılmayı düşünüyorum...emekliliğe 5 yıl var....hafif eforlu durumlarda çabuk yorulıyorum nefesim tıkanıyor merdiven çıkarken zorlanıyorm....kardiyo doktoru efor istemedi ne hikmetse ancak eko için nsrd yazdı kah stent ve ef %45 i belirti....

Üst Alt