Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp yetmezliği hastasıyım. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

capsi merhaba yarın özür oranı için heyete girecem.....bakalım nolacak....bugün tesadüf çalıştığım kuruma ziyarete gelen dahiliyeci bir doktora evraklarımı incelettirdim...koroner arter hastalığı klas 3 e göre % 50 sol ventrikül hipetrofisi ilede % 20 alırsın dedi....inşallah yarın ola hayrola.....

bugün yani 11 nisan 2013 tarihihi itibarı ile heyete girdim ancak heyet değerlendirmelerini kendileri yapacaklarmış ve önümüzdeki hafta cuma günü sonuçları alırsın dediler...buda ayrı bir saçmalık şimdi işin yoksa 1 hafta daha bekle.....ordan anjiyo ve stenti takan özel hastanedeki doktoruma uğradım son yapılan işlemleri gösterdim koroner arter hastalığından % 50 vermek zorundalar dedi....hipertansiyon % 10 da olabilir %20 de dedi....bir zamanlar bende heyete giriyordum durumlar öyledi dedi...bende yanında bulunan özür oranı cetvelinden ilgili kısımları kendisene okuttum...bu iş taömadır dedi....bakalım ne olacak.....

Hadi hayırlısı.. İnşallah bir pürüz çıkartmazlar. Çıkartmamaları gerekiyor zaten..

teşekkür ederim bacıbey inşallah....ama burası Türkiye maalesef bazen aksilikler yaşıyoruz....inşallah heyet bir şeyi atlamadan değerlendirir....heyet o kadar kalabalıktıki enaz 300 kişi kapıda bekliyor....doktorlar bu yoğunlukta uğraşmamak için kişileri tek tek içeri alıp evrağın üzerine hızlıca bişeyler yazıp haftaya cuma gel sonucu al diyorlar....bacıbey sizde ki sorular neydi yüzde kaç almıştınız yazarmısınız.....

Benim sakatlığım/hastalığım yok.. Rapor deneyimim olmadı hiç..

aman olmasın....peki editör olarak bizlere neye göre yorumlar yapıyorsunuz mesela bana koroner arter hastalığı stent takıldı....sol ventrikül hipertrofis ef % 45 tanısı konuldu sizce sonuç oranı yüzde kaç olur.........

İlk olarak sakatlık oranı cetvelini, daha sonra benzer durumda olanların verdiği bilgileri dikkate alıyoruz.. Sizin için, % 40'dan aşağa rapor almak gibi risk söz konusu değil.. [FONT=&quot]Solventrikül hipertrofisi[/FONT] olan kişiye Hiper tansiyondan % 20 oran verilmesi gerekiyor.. Hadi diyelim ki kalpden % 30 oran verildi, (hakkınız olan % 50 ama mesela yani) % 20'de tansiyondan, yine elinize geçecek olan rapor 30+20=% 44 olur.. Rahat olun ve pirpiriklenmeyin..:) % 60 oranlı rapor alacaksınız.. Ama bir seferde, ama uğraşarak.. EF, 30-50 arası % 50 oran..

[FONT=&quot]Sakatlık oranı cetvelinden Koroner Arter için Klas 3 bilgileri;[/FONT]

Klas 3 hastalar:% 50
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arterhastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinasıbulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; laboratuar yöntemleri ile (EKG,eforlu EKG, perfüzyon sintigrafisi v.b) devam eden iskeminin saptanması veyabir koroner arterinde en az %50 oranında darlığın anjiyografik olarakgösterilmiş olması ve ilaç tedavisi veya diyetle anjinanın kontrol altındatutulabilmesi ve sol ventrikül fonksiyonlarının bozuk olmasına rağmen (EF%30-%50) hastada NYHA Sınıf 2 semptomların varlığı.

bacıbey çok teşekkür ederim.....hayatımda hak ettiğiim ve hak ettiğime inandığım herşeyi aldım ama çoğunda ağır mücadeler verdim....işte pipirkliğim bundan kaynaklınıyor....dedimya ufak bie hata yaparlar mesela koroner arter hastalığından % 30 verirler aslında hakkım % 50 sonra sol ventrikül hipertronifisini kaile almazlar ve tansiyondan % 10 verirler 30+10 eşittir 40 vur baltazara 37 al başa bela onun için pipirikliyim doktorlara sorda sorulmuyor maalesef....sanki ceplerinden bişey istiyoruz......ben bugün heyete girdim sonucu haftaya cumaya al dediler neden bugün değil dediğimde haftayada ondan diyerek terslediler hadi hayırlısı...

bacıbey o oranlar hastanede kontrol altında verilir hipertansiyona ilaç raporuna bakar 10 puan verir geçerler ama kontrol edilemeyen çok uç değerlere ulaşan tansiyonları farklı değerlendirirler rahatsızlığımdan dolayı hastalarla olsun doktorlarla olun konuşuruz mevzuatı çok bilmezler bende yeni yeni öğreniyorum öyle bol kepçe yüzde vermiyorlar aman zaten vermesinler durum biraz ciddi oluyor ozaman benim 4 arter damarım şu an hala tıkalı 2 tanesi opere by pass ilerki tarihlerde bir takım operasyonlar olacak sol ventrekül bozuklukları hareket kusurlar bu tip hastaıklların kalpteki yaptıklarıdır nerpoti şeker lipidemi tansiyon( kah) birde üstüne ameliyat bana toplam 68 verdiler yani itiraz edersem bu rakam büyür mevzuatı bilmiyorum hastanede kontrol amaçlı yatırılırım o cetvellerdeki bir çok tanı için zaman gerekir o kadar insan beklerken zor epikriz raporunu bile çok dikkatte almıyorlar bir ön fikir amaçlı bakıyorlar verdikleri değer iş gördüğü için sorun çıkmıyor....tablodaki o tanıların çoğu hastanede yatımlarla yada randevülü kontrolarla bulunur büyük ihtimalle yatmak gerekir 24 saatlik dilimlerle kontroller buda her halde itiraz etmenle olur diye düşünüyorum...

tascam bana konulan kalp hastalıları tanılarını ben bakkaldan almadım.....tabiki randevulu doktor tanısıyla sol ventrikül hipertrofisi ef% 45 öncesinde zaten koroner arterden hastane yatışım ve stent uygulamam olmuştu....şimdi durum şu:ben kamuda personelim....emeklilik için günümü yılımı doldurdum....ancak yaş sebebiyle 4 yılım var emekliliğe...ben heyete başvurdum elimde hatalığımın ispatları var ve dedimya bakkaldan almadım onları....amacım yüzde kırk ve üzeri bir oran almak ve buna göre vergi indirimi kazanarak emekli olmak...durm bu..........

tascam birde doktorlar mevzuatı çok iyi bilmezler demişsin....yandık o zaman.....peki mevzuatı doktorlar iyi bilmiyorsa hastanelerde kim bu raporları verecek....hademelermi.......bir zamanlar acillerde pansuman yapan iğne yapan yara diken hademeleri izlemiştik tv lerde.......şimdi özür oran raporları damı onlara kaldı vah vah....ne hale geldik o zaman hastanalerde özürlü o zaman hatta baltazar formülüne göre yüz de yüzelliiiiii;)

akadaş yazılanı anlamıyorsun galiba senin hastanede yatman ölmen kalman kurulu ilgilendirmiyor bütün olayların onların kontrolü altında olması lazım senin nerden bilecek tansiyon sınırını yatıracak kendi kontrolünde görecek o tablodaki çoğu tanı zamanla olacak şeyler sen elinde istediğn raporu götür ha ha derler gel bakalım der ben kendi hastanelerinde gene aynı kurula giriceğim şaka gibi her halde iyileşip tıp tarihine geçmemi beklliyorlar hem o kalbin soluna bakma (sol venrükül kusurları) kalbin büyümüş işte tansiyon v.s lerden büyüsün ne olacak dersin akabi yetmezlik işte ef değeri sahnede yani değerleri bilmeden kendine teşhis koyma belki eser yetmezliktir sorun çıkmaz moralini düzgün tut o değerleri söyleriz sana allah ben ne olucam dersin sağlıklı ol mutlu yaşa ya her şeyide öğrenme moralin düzgün olsun ha hiç puan vermezler ne olur HAYATININ BONUSU SAĞLIK OLUR SAĞLIKLISIN OLUR...

tascam sana allah şifalar versin sen yorumlarını yaşadıklarına göre yorumluyorsun......yazdıklarımı anlamıyormusun diyorsun.....keşke anlayamasaydım belki anlama bozukuluğundan da bir oran alırdım.......bak arkadaş herkezin ayrı veçeşitsel hastalıkları var sen deki hastalıklarla bendekiler farklı olabilir....ki öylede....sana bir örnek damarlarına stent uygulanmış bir hasta sonrasındaki kontrollerinde tansiyonu düzgün ef değeri % 68 çıkıyor...bu tip vakalarda heyet değerlendirmesinde yüksek puan vermez neden çünü kişi de yapılan işlem o kişinin kalbinde sıkıntılarını ortadan kaldırmıştır ve özür oranına göre belki sadece koroner arter hastası tnımıyla yüzde 10 alır...ama başka bir hasta yine koroner arterden işlem görmüştür...sonrasındaki klinik değerleri düzgün çıkmıyorsa mesela hipertansiyonki sol ventrikül hipertrofisi de bundan kaynaklanır ve akabinde kalp pompalama gücü ef % 50 nin altına inmiştir...bu iki hasta aynı katagoriye giremez...neden birisi koronere yapılan işlmle sıkıntıları ortadan kalkmıştır diğerinde ise sıkıntılar ve sorunlar devam eder....mesela bend ki gibi...ben anjiyo için hastaneye çok geç kaldım bana anjiyo öneren doktorları kaile almadım ve 8 ay gecikerek son anda ölmek üzere iken hastaneye yetiştirildim işte o zaman noldu sol ön inen damar pert olmuş...hatta bana stent kurtarmayabilir by pasa hazır ol dendi...iğneden korkan bir adamım...zaten anjiyo esnasında hastane birbirine girdi....dünyam yıkıldı ama sonrasında doktor stenti deneyelim olmadı by pasa alırız dediler....denendi ve şu an ki durumum belkide geç kaldığımdan sebep kalp pompa gücü yani ef % 45 sol verntrikül hipertrofisi mevcut ve buda hastanede yapılan ekokardiyografi teticesinde belirlendi.....şimdi sen diyorsun hastaneye yatmadan bunları belirleyemezler....benim ef 45 çıkınca doktora sordum bu zamanla yüzde 50 veya daha yukarı olurmu..olmaz dendi sen kendine iyi bak dahada düşmesin dendi....şimdi sen bişeyler anlatıyorsun yok yüksek değerler vermesinler problem çıkıyormuş...arkadaş ben bende olanın karşılığını almak istiyorum....özür oarn cetveline göre olacaksa bu koroner arter hastalığından ki kesinleşimiş bir hastalığım bu Yüzde elli ve hipertansiyon da sol ventrikül hipertfofisi de yüzde 20 alır....bunu ben yazmıyorum kafamdan uydurmuyorum...özür oran cetveli yazıyor...bendeki çelişki nedir ben diyorumki işini iyi yapmayan doktora denk gelipte hakettiğimi alamamak....yoksa hasta olmasaydım keşkede hiç bunları yaşamasaydım.....ne hale geldik ya şuraya bak....2 sene önce aman anjiyom iyi çıksında şu hastaneden gülerek çıkayım diyordum...şimdi aman özür oranım yüksek çıksında hastaneden gülerek çıkayım diyorum.....bence bu da bir özür ve bu özürden yüzde 40 ta ilave almalıyım.....

arkadaşım kalbin sağına soluna fazla takılma o doktarada selam söyle ef değeri yükselebilir kalbin artık ölmeye başlamamışsa tıkanık damar açılır kalp kanlanır beslenmeye başlar ilaç tadavisiylede kasılma gücü tekrar yükselir tabii yolun neresinden ne kadarını kurtardığına bağlı her yüksek tansiyon hastasında sol ventrekül bozukluğu görülür kah hastalarında da görülür zaten anlattıklarım kardeştirler biri varsa biride oralardadır tansiyonun kolestrolün şekerin kontrol altına almazsan sırayla felaket başlar hastaneye yatma işine gelince o cetvellerde büyük küçük tansiyon değerleri hangi değerlere ulaşıyorsa belirlenip sınıflandırılır tansiyonu 10-16 lık bir tansiyon hastası ile 22-29 luk tansiyon bir değildir buda hastanede tespit edilir ha bu bir tansiyon atağıdır sürekli göremezsin çünkü reptür,anevrizmadan v.s den exs ihtimali yüksektir adamlar senin beyanlarına bakmıyorlar kendileri kontrolerinde tespit etmeleri gerekiyor sol ventrekül bozuklulkları senin tansiyon yada kah hastası olduğunun ispatıdır en basit sıralama tansiyon,kah v.sden etkisi ile büyük bir kalp sonucu yetmezlik( aort genişlemesi v.s leri katmıyorum ) ef sahneye çıkar yetmezliğin sınıfını belirler (nyha fc hangi sınıfsa artık) ayrıca ingilizcen iyise ekg ne bak ne yazıyor rapor kısmında rapor ve tanı kodları vardır çok belirleyici olmasalarda bak en azındandan abnormal ekg biyerinde yazıyorsa ben kalp hastasıyım annemide kalp ten kaybettim yani aynadakii yüzümden fazla kardiolog,cerrah gördüm ben tansiyon savaşta dahi askerlik yapamaz raporu aldım( tansiyonun ulaştığı değerler yüzünden) 24-29 u hastane gördü ama 15 gün yatırdı izledi burda 10 puan aldım aslında yüksek vermeleri lazım ama görmeleri dolayısıla hastanede yatırmaları gerek sen kendine 20 puanı verdin ha veriyorlar hatta tek kalemde işi bitiriyorlar ama işte görmeleri lazım sen o cetvelleri okuyorsunda o tanıları koymak için gereken testler hemen olsun bitsin gibi şeyler değilki zaten rapor için sağlam adam gitse özürlü olur sanki savaşıyorsun sen hem gerçekten okuduğunu anlamıyorsun O DOKTORUN YÜKSEK PUAN VERMESİ SENDE SORUN ÇIKMASIDIR DEMEKTİR...SİSTEM EMEKLİ EDERMİ BİLMEM AMA BİR YERLERDEN EMEKLİLİK BAŞLAMIŞTIR DEMEKTİR....

sizin orda nasıl bu kurul sonato her doktora gidip imzamı alıyorsun haftaya kaldı dediğin eko ya gün vermekmi bizim buraları savaşa girmek gibi ekg ni oku sen opere olmadığın için ef yanılmasıyla diyelim ef 50 diyelim oda nyha fc 2 uyar sana kalpten en azındandan 30 puan lipidemiden 10 puan tansiyondan 10 puan alırsın ef değeri ölçümü işte biraz sıkıntı arkadaşımı ef 60 çıkardılar adam nyha fce 3 uyar ef 35-40 larda sonra rapora itiraz hakem hastane falan yani o ölçümde derttir....

tascam olayları alıp gezdirip tozdurup getiriyorsun....eyvallah yahu birader kardiyoloji doktorum özel hastanede şu an eskiden ssk hastanesindeydi....bugün tüm raporlarımı ona gösterdim....adam eskiden hastanelerde heyete giriyordum....bu tip olaylarda verdiğimiz oran % 45 ti.....dedi...yani yılların kardiyoloğu....bizim buralarda sizin orası gibi Sakaryalıyım profilimde samsun yanlış tıkladığım için olmuş farketmez bize heryer T.C.....bak dedimya ben bilimsel dayanaklara göre elimdeki raporlara göre bu işe giriştim....araştırdım...olma ihtimali olmasaydı girmezdim....ben koşuyu tamamlamayacağım spora çıkmayı sevmem....kısaca olmaihtimalinin yüksekliği beni startladı....beni tedirgin eden sadece ekokardiyografimi çeken doktorun bununla sadece yüzde 30 alırsın demesiydiki sonradan da onun koroner arter hastalığımı değerlendirmeden bu yorumu yaptığını anladım...daha sonrasındaki doktorlar şunu yorumladı....kah tan en az 30 hipertansiyondan 20 yoksa bana uğraşma alamazsın deseler hiç bulaşmazdım bu işlereki asabi birisiym öğle hastane kapılarında doktor doktor dolaş yok yarın gel yok doktor gelmedi yırtar atarım kağıtları çokta tın.....ama sonuç ne olursa olsun göreceğiz....ben inanarak girdim bu yola sonu mahkemelere ahime de gitse peşini bırakmak gerçi bu arada emekliliğim dolar ama ben bir ünlü firmaya 1 yılda 7 kez klima değiştirtiğim bir adamım....uğraşırım...........

arkadaş ben o raporu aldım benim şu an yaşıyor olmamam lazım zamanında sporla uğraşmam hayatımı kurtardı kah bende ileri düzeyde şu an 4 arter hala tıkalı yüzde 80 ile lipidemi,kolestremi,dm kah ın riskini yükseltiyor ve komplikasyonları ortada 2 ana arter by pass ilerki tarihlerde gene bir şeyler yapacaklar 2 ana arter by passlı arkadaşım stend takılı değil otomatik puan atıyor kesin tanım nhya fce 2 bana verdikleri 50 puan diğer komplikasyonları söylemiyorum bir gömlek daha yükselsem exs olucam ben yüzde 50 alırken sen tek damarla 50 alıcaksan eğer o doktorun görüpte sana söylemediği bir şey vardır doğalki bizde bilemeyiz ama sol bölüm bozuklukları bir zaman sonra her tansiyon hastasında olur duvarlar kalınlaşır kalp büyür , sen sendeki yetmezliğin derecesini biliyormusun bilmem,sol ventüküler bozukluğuna takılmışsın , takılda ekonu okuya bilirsen takıl ama okuyamıyorsunki hala kaç puan alırım sorusundasın kardiyolog okur alırsın diyorsa kalbin solundan sağından fazlası vardır hem tansiyon 10 puan kolestrol 10 puandır tansiyondan 20 daha da yukarısı yada tek kalemde bitmesi kişiniin beyanınla değil onların kontrolleri sonucu olur.ben senin anlata bildiğin kadarından yorum yapabilirim o cetvellerde öyle noktalar vardırki tanılarının açılımı onlara ilişkin komplikasyonlar yüksek puanlıdır..en anlıyabileceğin şeker kolesrol tansiyon eşittir kroner arter hastalığı oda eşittir seç beğendiğini kalp krizimi olmak istersin kalp yetmezliğimi vs,vs komplikasyonların hangi aşamadaysa oda senin hayatını işini ne kadar etkiliyecekse ona göre puan. en güzeli bekliyeceksin kaç puan veriyolar öğreniceksin...

tascam okey sana allah şifalar versin......senin adına üzüldüm....yaşın kaç bilmiyorum ama askerlik falan yazdığına göre heralde gençsin....sana şyle yazayım....ben 2 sene önce anjio oldum konulan tanı koroner arter hastalığı sol ön inen damar total tıkanma stent ile halloldu....3 ay önce kontrole araştırma eğitim hastanesi ne gittim ve transtorasık ekokardiyografi çekildi...orda ef değeri % 45 çıkt....raporun sonunda şöyle yazıyor sonuç:sol ventrikül sistolik fonksiyonlarında azalma..sol ventrikül segmenter duvar hareket kusuru...sol ventrikül hipertrofisi......olay bunlar......sende olan hastalık benden fazla ve zaten %68 almışsın bence az almışsın....ama ben yüzde 45 alırım heralde.....sen alamazsın diyorsun anladığım kadarıyla ama mukayeseni kendine göremi yapıyorsun anlamış değilim sen neye göre bana gereken puanı vermezler diyorsun anlatırmısın....teşekkür ederim...

47 yaşındayım okul dolyısıyla askerlik 32 yaşlarda yedek subay statüsünde elverişsiz raporu aldım sanırım o civarda alırsın 30 kalpten 10 tansiyon 10 kolestrol neye göre diyorum ekonu bilmiyorum anlattığın kadarıyla kalp biraz büyümüş bağlı olarak yetmezlik var 30 puan beklenen olur 50 puan dedilerse sende bayağı sıkıntı yapar eforda olsun günlük işlerde işte güçte olsun ef değerini ilk kezmi ölçtürdün bilmiyorum ama hataya açık bir ölçümdür 45 çıkarsa en az 30 alman lazım düşündüğüm komplikasyonlarla nhya fc 2 desek nhya fc 3 dahada yüksektir e arkadaş senden o raporu isteyen kardiolog mutlaka bir şey söylemiş yetmezliğe karşı ek tedavi vemiştir en azından ayakların hiç şiştimi...

tascan ayaklarımda ödem oluşmadı sebebi ben tuzu sevmem biliyorsun ödem böbreklerde tuz ve sıvı tutulumundan kaynaklanıyor ben tuz tüketmiyorum ve kullandığım tansiyon ilaçları yüzünden sık sık sıvı atılımı yapyorum o yüzden böbreklerime ödem yapma hakkını vermiyorum....ama doktorlar illada ödem nerde derlerse onların hatrına gidip böbreklerime tuz ve aşırı sıvı yükleyemem.....neyse ben bundan sonra herşeyi kadere bıraktım...önümüzdeki cuma günü heyetten kesin sonuçları alacağım....sonuç ne olursa olsun artık ne yapalım canım sağolsun......

bacıbey klas 3 hastalar % 50 bölümünde girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan....benim koroner arter tanısıyla damara stent takıldı....sten takma işlemi girişimsel-cerrahi anlamına geliyormu sizce??

Ben, o kadar detayını bilemem malesef..

beni karamsarlığa sürükleyen yer bu tanımlama dün heyete girdim ancak sonuç haftaya cuma verilecek...klas 3 e göre % 50 almam kesin gibi ama o tanımlama kuşkulandırıyor acaba by pas mı demek istiyor...öyleyse stent girişimsel cerrahi olmuyor...doktorlar düşük verirlerse burdan savunma yapabilirler...hep bir doktora soracam diyorum unutuyorum burda aklıma geliyor başka arkadaşlardan bu konuyu bilen varmı acaba...

benim bahsettiğim belirtinin yidiğin tuzla ilgisi yoktur...nyha fc 3 sen bir öğren o tanıyı bir kardiyologtanda bakalım sevecekmisin....

tascam iyi akşamlar sorumu yanıtlamadın sence koroner arter hastalığı ve tansiyondan yüzde kaç alırım....

sonato bahsettiğin hastalıklardan kesin tanı olmadan kimse şunu alırsın diyemez bu hastalıkların vucudunda yaptığı komplikasyonlarda ayrıca puanlanır sana ayaklarında şişme varmı dedim tuz yemiyorum dedin şimdi desek göz dibi muaynesi yaptırdınmı o nada gözlerim sağlamki dersin hem senin arzını endamını hiç görmedik sağlık kurulu klass 3 bir hastayı görünce bile anlar sende eğer kalp yetmezliği tanısı varsa ve sen bu tip şikayetlerin sonucunda eko yapılıp ef 45 aldıysan mutlaka işine yarar bir sonuç alırsın ileri komplikasyonlar geliştirdiyse eğer bu puan dahada yükselir yani sende eksik bilgi var eko ya takılıp duruyorsun tansiyon kolestrol sınırların ne kadar üstünde doğuştan sorunun yoksa kroner arter hastalığı bunların ürünüdür daha kimbilir nerelererine neler yapmışlardır baktırman lazım bunlar hep ayrı puandır cetvelerden bakarken hastalıklarıda tanıman lazım pulmoner hipertansiyon görürsün yüzdesi yüzde yüzdür o senin bildiğin tansiyon değildir kanser yanında grip gibi kalır klas 1 inin insana verdiği en uzun yaşam 4-5 senedir klas 3 te en fazla 6 ay dır bilinen çareside yoktur ama tansiyon olarak okur anlarsın kısaca klas 3 ef 45 ten bulamazsın klas 3 kalbin kasılma gücünü 45 yapıncaya kadar insana bir çok şey yapar senin kardiyoloğun neder sen ona bak muayne eden arzını endamını gören o...

okey benim esas kardiyoloğum özel hastane de mıymıntının teki.....koroner anjiyo stent olayından sonra onlarca kez ona gittim 5 tane raporlu ilacımı o yazdı...ona göre koroner hastalığı olan birisi için normal şeyler varmış bende...birgüm üniversite hastanesinden randevu aldım...kardiyolağa muayene oldum ve ekokardiyografi çıktı...durumun fena değil dedi...aile hekimime ekokardiyomu gösterdiğimde senin ef değerin düşmüş bu kalp yetmezliğinde bir göstergedir dedi...ondan sonra 2 yıldır gittiğin kardiyoloğuma ekomu gösterdim oda ef 45 sana yeter dedi....yani yaşamaya devam etme açısından....ama çevremde benim durumum ile aynı olan hatta daha azı olanların yüzde 40 ın üzerinde rapor aldıklarını görünce bende başvuruda bulundum sonuç haftaya cuma...bir arkadaş aynı kurumda çalışan stent takıldı ef % 60 ve hipertansiyon tanısıyla başvurdu ve % 47 ortalama değerle emekli oldu....kriterlere bakınca benimle aynı ve hatta ef si benden iyi olmasına rağmen % 47 aldı...ben ondan sonra aynı hastaneye başvurdum...eğer bana düşük değer verirlerse bende o hastanenin nasıl bir yol izlediğini tespit etme adına sağlık bakanlığına gerekli başvurularımı yapmaktan geri kalmam....dedimya arkadaş aynı hatta benden biraz daha iyi durumdayken yüzde 47 alıyorsa ve ben aynı doktorlardan alamıyorsam bunu sağlık bakanlığı müfettişleri araştırmak zorunda kalacaklar bir nevi....daha da kısacası benim durumum yüzde 40 ve üzeri değilse o arkadaşın hiç olmamamlıydı o zaman ortada bir yamyamlık var bende bunu deşifre etmekten geri kalmam....anlatabildiysem ne ala.

Tascam süpersin,ama bilgi anlayana verilir.

Yada anlamak isteyene..

capsi bilgi anlayana verilir derken benim anlayamadığımı ima ediyorsun....eğer öyleyse bu bir hakaret oluşumudur ve bende sana bişeyler demek zorunda kalabilirim...

capsi senin özürün nedir ??????????

burda olduğuna göre özürlüsün yada adayısın biraz özürlerinden bahsedermisin sakıncası yoksa

araya maydonoz olabiliyorsun ama konuya salça olamıyorsun

mesela maydanoz olacağına kibarca direk yorum yapabilirsin başkalarının yorumlarına imalarda bulunmaktansa sende fikrini söyle yada söyledin de hadi ordanmı dedik yada diyen mi oldu.....he capsi ciğim

buraya yeni üye oldum şunu gördüm burda bana göre iyi polisi kötü polisi oynayanlar var....

birisi çıkıp arkadaş bende senin oranlarında şunu aldım diyor arkadan birisi çıkıyor alamazsın diyor....

tabiki bu sayfalarda bulunanlar uzman kişiler değil yada paylaştıkları asla diğer kişilere uymaz burası sadece kişilerin bulundukları sıkıntıları paylaştıkları bir yer....ama capsi sen aralara maydonoz olma sadece sende fikrini söyle adam gibi.....okey???????

başka birinin hastalığını kendine örnek alma yatağında hiç yastıksız boğulmadan yatabiliyorsan izometrik hareketleri rahat yapabiliyorsan ayakların şişmiyorsa ki bunlar en çok görünenlerdir ef 45 değerine paralel şikayetlerin olmalı düşündüğün klas 3 gerçekten sevilecek bir şey değildir öncelikle bir kardiyolağa teşhis ve tanını koydur nyha fc 3 tanısının konmasında ef 45 çok belirleyici değildir önce kendi tanını kodur ha sonra kurul ne demiş bakarsın senin örnek aldığın insanlarda ne artı lar vardır bilemezsin eko sonucun kalbin büyümüş tamam tansiyon var tamam kah sın zaten git göz dibi muaynesi yaptır damarlarda bir şey görürlerse alsana artı puan kısaca ef kesin tanın konunca bir önem kazanır ef 60 olsa ne olucak kimbilir kalbin sol vent.yada sağ vent.neler vardır yani ef 45 i cımbızla çekip onunkinden benimki kötü ben fazla alırım yanılgısını yaşama altında farklı şeyler mutlaka vardır...

sonato seni burda tanıdım ben tanıyım tanımayım kimsenin klas 3 ten rapor almasını istemem ben nyha fc 3 sınıfındayım ne olduğunu bilirim inan girmeye çalıştığın kalıbı tanımıyorsun hiç kimse kendi kanında boğulmak istemez...

sayın tascam;
ben kendime herhangi bir teşhis koymadımki....anlattıklarımı kafamdan yazmıyorum....koroner arter hastalığı klas 3 benim değerlerime uyan bir durum sen kalp yetmezliğindeki sınıflandırmaya bakıyorsun heralde kalp yetmezliğindeki o durumlar bende yok çok şükür....ben özür oranımı tespitini koroner arter hastalığından ve hipertansiyondan talep ettim....okey hipertansiyon cetvelinde aşağıdakilerden birisi varsa diyor yüzde 20 alır diyor sol ventrikül hipertrofisi.........koroner arter hastalığı klas 3 te ne diyor koroner damarlarından girişimsel-cerrahi işlem görmüş ise ki burada stent takılınca girişimsel olanına giriyor nyha 2 ye giren hastalar yüzde 50 alır diyor....benim sorunum bu arkadaşım.....özür oran cetveline göre doktorlar hareket ediyorlarsa yüksek bir oran alırım ama bu değerlendirmelerde başka şeylere bakılıyorsa bende neden bakmadılar ve direk heyete elindeki evraklarınla başvur dendi....ben heyetten önce tüm doktorları kapı kapı dolaştım ve onlar gerekli muayeneleri yaptılarki sadece kardiloloji bölümünü ilgilendiren sağlık sorunum var ve ordaki doktor bey anjiyo stent raporumu ve ekokardiyografimi yeterli buldu ve dosyaya ekledi....durumdam şuda çıkabilir bunda bişey yok onun için başka bişeyler istememiş olabilir yada elimdeki raporlar yeterli olacağından başka bişey istememişte olabilir...dedimya 19 nisan 2013 cuma günü sonucu göreceğiz....

sevgili arkadaşım canım kardeşim tabiki hasta olmayı kim ister allah sana şifalar versin senin adına tanımama rağmen inan üzüldüm...bu ülkede hele en sevdiğim yerlerden izmirde ikame olan birisi benim kardeşim arkadaşımdır....hele birde şirinceli olsaydın vay vay vay....allah kimseyi sağlığından etmesin...ben 2 sene önce mort olmak üzereyken sağlığın kıymetini anladım alt tarafı bir şrınga föbisi sebebiyle 6 ay anjiyadan kaçtım hatta anjiyo öncesi kan tahlli için gelen hemşireye anjiyo esnasında doktorlara neler yaptığımı görseydin keşke.....anjiyadan sonra stenti ogün yapamadıklarından 1 hafta sonra hastaneye giderken 3 kez yoldan döndüm vazgeçtim ölürüm gitmem dedim...bende iğne fobisi var.....değil bana yanımda sana iğne yapısın bayılan ben olurum....o yüzden hasta olmayı istiyecek bu dünyadaki son kişi benimdir heralde...ama stres sigara genetik sebebler sebebiyle koroner arter hastası ve hipertansiyon hastası oldukmu olduk....durumum çok iyimi değil...ama senin anlattığın gibi çokta kötü de değilim....özür oranlarıda zaten bunun için sınıflandırılmış....orta olanlar kötü olanlar çok kötü olanlar....ben şu an orta sınıfta olan durumundayım.....çok kötüsü 100 ise kötüsü 70 ise ortası 50 ise ben 50 yim....bana göre tabi bakalım doktor abilerimiz ne karara varacaklar...

tascam arkadaşım ben koroner arter hastasıyım ve bu tanı doktorlar tarafından kondu ki elimde rapor var........ve aşağıdaki sınıfla çakışıyor.....
Klas 3 hastalar 50
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arter hastalığı tanısı alan veya girişimsel- cerrahi koroner işlem yapılan anjinası bulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; laboratuar yöntemleri ile (EKG, eforlu EKG, perfüzyon sintigrafisi v.b) devam eden iskeminin saptanması veya bir koroner arterinde en az % 50 oranında darlığın anjiyografik olarak gösterilmiş olması ve ilaç tedavisi veya diyetle anjinanın kontrol altında tutulabilmesi ve sol ventrikül fonksiyonlarının bozuk olmasına rağmen (EF % 30- % 50) hastada NYHA Sınıf 2 semptomların varlığı

hipertansiyon hastasıyım ve 2 yıldan bu yana ve ömür boyu devam edecek ilaç raporlarım var.............
HİPERTANSİYON
Klas 1: Antihipertansif tedavi kullanan ve komplikasyonu olamayan kişiler 10
Klas 2: Kişi antihipertansif tedavi alıyor ve aşağıdakilerden birisi varsa 20
1. Proteinüri
d) Hipertansif retinopati (Gunn belirtileri)
2. Hipertansif serebrovasküler hastalık
e) Sol ventrikül hipertrofisi................

e sınıfındaki tanım bende var........yani cetvel bunlar ise ve cetvele uyma zorunluluğu varsa doktorlarımızın koroner arter hastalığından 50 hipertansiyondan 20 niye alamıyayım diye düşünüyoru.....olay aslında çok basit değilmi mesela elma için 50 armut için 20 veriliyorsa bende yukarıdaki cetvellere göre elmada var armutta.....

merhaba oturan boğa....;
koroner arter hastasıyım...2 sene önce girişimsel işlem ile ön sol inen damarıma yüzde yüz tıkanmasından dolayı stent takıldı..bugün itibarı ile hipertansiyon tanımlamam var sol ventrikül hipertrofisi teşhisim var ve ef değerim ekokardiyografimde yüzde 45 çıktı...bu durumda ben hangi hastalık çeşidinden yüzde kaç özür oranı alırım teşekkür ederim....

bodo;
ef % 45 ile yüzde 25 alırsın demişsin neye göre bu ran özür oran cetvelinde böyle bir tanımlama mı var...açıklarmısın lütfen..

bacıbey selam;
şu sonucu merakla bekliyorum heyecandan bir okadar daha kalbim sıkışıyor.....

bacıbey iyi akşamlar koroner arter hastalığında stent takılan kişinin koroner arter hastalığı ortadan kalkmış mı olur yoksa devammı ediyordur...

Arkadaşlar ben kısaca yorum yapayım diyeceğim..
olay çok basit..Benim anladığım kadarı ile bu olaylar siyasete dayanıyor.
ben insüline bağımlıyım şeker hastası diyeyim..bununda cinsi cibilliyeti değişiyor.
iki çeşit..ben tip 1 geçiyorum insüline bağımlı olduğum için..
benim heyetten 40 oranı alma hakkım var kanuni olarak..artı 14,5 yıldır insülin kullanıyorum...ama amcalar heyette tip 2 ye çevirip benim oranımı 20 ye çekiyorlar nasıl iş.
ama bu açıdan hastalıklar nasıl artış sağlamaya başladı gözlemliyorsunuzdur..
ee bakanlıklarda bol keseden dağıtmayın diye bence uyarı geldi..
bu engellerde bu açıdandır..hastahanede konuştuk çünki..
memur arkadaşın birisi söyledi.eee bu nedemek oluyor..
Siyasi başka açıklaması olabilirmi?
ama arkadaşlar uyanık olun hakkınızı arayın başka bir şey demiyeceğim..
sağlıklı mutlu ve raporsuz günler diliyorum..:))))

Üst Alt