Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp yetmezliği hastasıyım. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

herkeze selam.

arkadaşlar bugün itibari ile hastaneden raporu aldım....
sonuç koroner arter hastalığı ef % 45 ile özür oranı % 50..... rapor sürekli.... özür kimlik kartı alabilir....v.s....

netice itibarı ile aynı durumda olan hasta arkadaşlarıma klavuz olması açısından yazıyorum bunları allah herkeze önce sağlık ve huzur versin diyerek burada yaklaşık 2 haftadan beri yorumlarıyla destek olan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum....
bu sayfadan görüşlerinizi ve yaşadıklarımı paylaşmak adına yardımcı olabileceğimi belirtmek isterim....

saygılar...

tascam merhaba bugün raporu aldım % 50 olarak.....

senin adına sevindim diyemiyorum ama herşey istediğin gibi diye sevindim yalnız ef45 in arkasını boş bırakma iğne korkunu boşvereceksin kontrolünü yaptıracaksın birde şu 50 nin açarak yaz sana tanılar ve yüzdeleri konusunda tekrar geçmiş olsun dediklerimin üstüne yatma kontrollerini yaptır sigara falan içiyorsan tam yol devam et arkadaşım :confused: ....

tascam teşekkür ederim arkadaşım....üniversite hastanesi özürlü sağlık kurulu raporu...........kardiyovasküler hastalık bölümünde aynen şöyle yazıyor:KORONER ARTER HASTALIĞI EF %45----ORAN:%50 rapor geçerlilik süresi:SÜREKLİ.......raprourun arka tarafında heyet doktorları ve heyet başkanı imza ve kaşeleri........raporun kullanım amacı:izdihtam:evet......sosyal yardım:evet...........özürlü kimliği:evet....diğer: 193 durum bildidir raporudur....tüm özürlü haklarından faydalanması hakkında......kısaca %50 özür oranı ankara onayladıktan sonra 193.madde gereği vergi indirimi ve aynı haktan sebep emeklilik....olay bu............

tascam benim rapor ankaraya 16 nisanda gitmiş yakalaşık bu süreç ne kadar sürüyor bilgin varmı ve ankara verilen oranı değiştiştirirmi sence....benim bildiğim hastanelerin verdiği raporları ankara kafasına göre değiştiremiyormuş gerekçeli mahkeme kararı varmış...

fc 3 sınıfına sokmuş bence az bile vermişler tansiyonun var kalp büyümesi yapmış kolestrolünde var. senin raporunu değiştirceklerini sanmıyorum senin oran işini görüyorsa itiraz etme fc 3 sınıfına tek kalemde sokmuşlar diğerlerini unutmuşlar diyelim, için rahat olsun seninki gibi konudan değiştirmezler ama malulen emeklilik için olsaydı valla her şey olurdu süreç konusunu bilemiycem burası türkiye senin ekonda söylediklerinden fazlası var anjıo,stend puan vermiyorlar ordaki değerler önemli bence kontrollerini yaptır kendine dikkat et tekrar geçmiş olsun için rahat olsun raporunu değiştirmezler sen itiraz etmezsen eğer çok ta uzun sürmez sürecin başlamış artık....

teşekkürler tascam aldığım bu rapor şu şekilde işimi görecek nasipse:önce vergi indirimi hakkı ve akabinde bu haktan sebebp emeklilik dedimya yaşa takılanlardanım herşeyim yılım günüm full...ama 4 yılım var normalde emekliliğime...ama bu özür sayesinde temmuzda nasipse emekliyim....

arkadaşlar özür raporu alındıktan sonra ankaraya onaya gitme işlemi yeni yürürlülükle kaldırılmış diye duydum bu konuda bilgisi olan varmı...30 mart 2013 tarihli resmi gazete de yayınlanmış....gazetenin ilgili bölümüne internetten baktım.....ilgisi ve bilgisi olan varmı bu konu hakkında....

Üniversite hastanesinden babama Kalp yetmezliğinden %50 verdiler.70 almak için çokçabaladım tabloda 70 yok dediler 100 vamış onada hastalığı yetmiyor denildi.astım hastalığından 60 verdiler.şeker 20 nöroloji 10 toplamında %140 baltazara görede 86 yapıyor KALP YETMEZLİğinden 70 verselerdi 91 yapıyordu bakalım kurula girdik araba alacaz dedik 90 verirler mi bekliyorum sonuçlar çıkınca paylaşırım.fakt devlet hastanesine gitsemmmiydi keşke diyorum fakülte hastaneleri ile devlet hastaneleri arasında fark varmıdır?

tascam ve capsi merhabalar arkadaşlar....16 nisan 2013 tarihinde % 50 raporumu aldım şua an ankarada raporum heralde haziran sonuna yetişir...sizlerle yaptığımız yorumları az önce okudum....geçmişte kalan yorumlar ogünlerde rapor verirlermi yüzde kaç alırım birsürü çelişki meğersem aynen özür cetveline harfiyen uydular....şimdi sağlık raporum ankarada onayda bekliyorum....sizce ne zaman gelir saygılarımla arkadaşlar....

ef değeri tek başına yeterli olmuyor diye düşünüyorum.3 farklı ekoda 3 farklı ef değeri ile karşılaştım en son %41 çıktı ef değeri kalp kasılman iyi ama sol ventrikülde kasılmasında hafif bi akasaklık oluşuyor dedi dr bana kısacası kalp yetmezliği başlangıcı dedi bana son gittiğim dr.

arkadaşım türkiyede yaşıyoruz böyle devlet yöneticileri bürokrasi varken hiç güzel bir netice bekleme ölüm döşeyinde yatan hastaya sağlam raporu verirler zıpkın gibi adama çürük raporu verirler formülünü bul

ben 2011 yılında bypass ameliyatı oldum ve 4 damara bypass uygulandı ,akabinde 2012 yılının nisan ayında özürlü raporu almak icin müracatta bulundum...epikriz raporları,ilaç raporlarım ,akciger filmlerim vs vs..bütün evraklarımı verdim ve bana 3 defa kalp krizi gecirip ameliyat oldugum icin %50...hiper tansiyon %10...koah başlangıcı %20...baltazar förmülüne göre %68 sürekli ibareli özürlü raporu aldım fakat ef degeri 40 olmasına ragmen herhangi bir puan vermediler,zaten rakamlar yeterli oldugu icin üzerindede durmadım....2012 nisan ayında ankara saglık kuruluna giden raporum mayıs sonu gibi %64 olarak onaylandı ve geldi....

bilgilendirme amaclıdır...esen kalın

selam ben 39 yaşındayım 10 sene önce 2003 te mitral kapak ameliyatı oldum metal kapak takıldı son eko sonucu ve diğer rahatsızlıklarım şu şekilde EF 50,hafif-orta aort yetersizliği, La dilitasyonu, ve kalın badırsakta kolonoskopi sonucu TUBÜLER ADENOM LOW GRADE DİSPLAZİ TEŞHİSİ KONULDU yüzde kaç rapor alırım, herkese saygı ve svgilerimle kolay hayatlar diliyorum

irfanbey;

Kalp kapak hastalıkları için verilen oranlar:

Klas 1 hastalar:% 10
Fizik muayene velaboratuvar sonuçlarına göre hafif düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapak hastalığı nedeni ile girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalardaaşağıdaki şartlarınvarlığı; NYHA Sınıf 1 semptomlar ve sistolik kalpyetmezliğine neden olan ventriküler fonksiyon bozukluğunun (mitral yetersizliği hastalarında EF>`,aort yetersizliğinde >U, diğer durumlarda >P) ve ventriküler dilatasyonaait bulguların olmaması.

Klas 2 hastalar:% 30
Fizik muayene ve laboratuvar sonuçlarına göreorta düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veyagirişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartlarınvarlığı; NYHA Sınıf 2 semptomlarve kalpte laboratuar testleri ile (EKG,eko kardiyografi vb.) ortaya konmuşdilatasyon/hipertrofi varlığna rağmensistolik fonksiyonların normal olması(mitral yetersizliği hastalarında EF>`,aort yetersizliğinde >U, diğer durumlarda >P).

Klas 3 hastalar:% 50
Fizik muayene veyalaboratuvar sonuçlarınagöre orta-ileri düzeyde kapak hastalığı tespit edilmişveya kapak hastalığı nedeniile girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmişhastalarda aşağıdaki şartlarınvarlığı; NYHA Sınıf 3 semptomlar ve laboratuvarbulguları ile ortaya konmuş solventrikül sistolik fonksiyonlarında azalma(mitral yetersizliği hastalarında EF0-`, aort yetersizliğinde 0-U, diğerdurumlarda 0-P).

Klas 4 hastalar:% 100
Fizik muayene veya laboratuvar sonuçlarına göre orta-ileri düzeyde kapak hastalığı tespit edilmişveya kapak hastalığı nedeni ile opere edilmiş hastalarda aşağıdaki şartlarınvarlığı; NYHA Sınıf 4semptomlar ve laboratuvar bulguları ile ortaya konmuş ciddi ventrikül fonksiyon(EF<0)

selamlar sağlık kurulu sonucu iç hastalıkları =MİTRAL KAPAK REPLASMANI,FONKSİYONEL YAPAY MİTRAL KAPAK,EF%50 demiş %30 vermiş. cerrahi=MİTRAL KAPAK REPLASMANI demiş oran vermemiş . teşhis kısmına =mitral stenoz ve kronik iskemik kalp hastalığı denmiş .rapor sürekli denmiş . hafif -orta aort yetersizliği dikkate alınmamış , La dilitasyonu dikkate alınmamış sonuç olarak rapor %30 . itiraz etsem rapor yükselirmi saygılarımla kolay hayatlar

bence verilmez, orta hafif denmiş çünkü, ileri düzeyden itibaren % 50'ye çıkmış....

Yinede şansınızı deneyebilirsiniz... EF değerleri görünmediği için yeniden paylaşıyorum oranları:

Kalp kapak hastalıkları için verilen oranlar

Klas 1 hastalar:% 10
Fizik muayene ve laboratuvar sonuçlarına göre hafifdüzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapakhastalığı nedeni ile girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 1 semptomlar ve sistolik kalp yetmezliğine neden olan ventriküler fonksiyon bozukluğunun (mitralyetersizliği hastalarında EF>% 60 , aort yetersizliğinde > % 55, diğer durumlarda > % 50) ve ventriküler dilatasyona ait bulguların olmaması.

Klas 2 hastalar:% 30
Fizik muayene ve laboratuvar sonuçlarına göre orta düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 2 semptomlar ve kalpte laboratuar testleri ile (EKG, ekokardiyografi vb.) ortaya konmuş dilatasyon/hipertrofi varlığna rağmen sistolik fonksiyonların normal olması (mitral yetersizliği hastalarında EF> % 60 , aort yetersizliğinde > % 55 , diğer durumlarda > % 50).

Klas 3 hastalar:% 50
Fizik muayene veya laboratuvar sonuçlarına göre orta-ileri düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapakhastalığı nedeni ile girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 3 semptomlar ve laboratuvar bulguları ile ortaya konmuş sol ventrikül sistolik fonksiyonlarında azalma (mitral yetersizliği hastalarında EF > % 30 - % 60 , aort yetersizliğinde > % 30 - % 55, diğer durumlarda > % 30 - % 50).

Klas 4 hastalar:% 100
Fizik muayene veya laboratuvar sonuçlarına göre orta-ileri düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapakhastalığı nedeni ile opere edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 4 semptomlar ve laboratuvar bulguları ile ortaya konmuş ciddi ventrikül fonksiyon (EF< % 30).

selamlar klas 3 te aort yetersizliği ef %30-%55 arası denmiş ,benim ef%50 (oda eko yu çeken doktor emin olamadı yandaki doktor arkadaşına gösterdi o %45 dedi ama %50 yazılmış).benim ileri düzeyde mitral kapak hastalığım vardı o tedavi edildi metal kapak takılarak . benim sol ventrikül sistolik fonksiyonlarında azalma varmı bunu öğrenmem lazım ,ona göre itiraz edeceğim herhalde çünkü %30 bi işime yaramıyor işe girmem lazım bu güne kadar esnaftım kapattım dükkanı iflas yani saygılar kolay hayatlar

Sol ventrikül sitolik disfonksiyon
Sol aitriumda genişleme
Romatizmal mitral ve aort kapak hafif my+ orta ay+ orta ms
Hafif ty+hafif orta put
Bu benim sonucum acaba kaç çıkar rapor

Arkadaşlar ekokardiyografi sonucu ef değeri yüzde 55 çıktı puan alabilirmiyim sizce

sarasota
sn abim saygılar sizle gürüşmek istiyorum münkünmüdür

HASTANE YORUMU

sol artium normalden geniş duvar kalınlıkları ve segment hareketlerinormalidr sol ventrikül sistolik ve diyastolik foksiyonları normaldir mitral ve aort kapakfibrotik(romatizmal tutulum mevcut açılımı hafif kısıtlı anterior leaflet diastolde domeyapıyor mitral kapak alanı2.4cm2 ve kapak üzerinde ortalam 2.5mmhggradient ölçüldü aort kapak normal renkli dopler ile hafif orta yetersizlikakım alındı interventriküler ve interratriyal septum inkatrt perikart normal görünümde effüzyon izlenmedi

SONUÇ:

romatizmal mitral ve aort kapak hafif mitral darlığı(mva1.9cm2) hafif orta aort ve hafif mitral yetersizliği sol atriyal dilatasyon hafif pht(tpab 35-40 mmhg

buna göre ben yüzde kaç rapor alırım

Slm kardeş oranı en iyi hastane den öğrenebilirsin eğer vaktin varsa birgün ayır git heyete ne için rapor alıcaksan söyle gerisi çorap söküğü gibi gelir burda netice alman ancak bir fikir verir ben mesela aort ve kapak değişikliği için %44 aldım başka bir hastalık yazmadıklar sağlıcakla...

Bende vergi indirimiiçin müracaat yaptım %40 sürekli raporum vardı gelen evrakta net karar verilemediği için eko istemişler hastanede eko çekildi göndereceklemiş ankaraya daha önceki sintigrafi sonucunda ef 47 idi %30 vermişti ben şunu merak şimdi ise eko da ef35 diyor buna göre verilen rapor doğrumu kardiyaloji %30 azmı şimdiden teşekkür ederim

Merhabalar arkadaslar Kalp yetmezliği hastasıyım Ef 30-35 ayrica aritmilerim ilac tedavisine ragmen duzelmedi gunedlik hayati ciddi anlamda olumsuz etkiliyor 24 bin kacak atim tespit edildi holterde
Bide orta derece mitral yetmezligim var rapora bas vurmak istiyorum rapor oranim yüzde kaç olur

Arkadaslar bilgi edinmeniz adina yazıyorum bu gün heyete girdim yetmezlikten %50 aritmiden %40 ve mitral kapaktan %10 verdi baltazarla hesaplayip %73 e çekti
Ayni organda birden fazla hastalık olduğunda puan yine baltazar usulu hesaplaniyormuş bilginize

Aort kapak amaliyati oldum EF 60 aynı zmnda nöroloji de puan vericek fakat EF 60 olduğu zmn özür oran puanı kactir

Arkadaşlar kalp amaliyati oldum EF 60 çıktı nöroloji sende puan Alican fakat kalpten EF 60dan kaç puan aliniyor

Hafif mitral yetmezlik ve hafif triküspit yetmezliği raporum var yüzde kaç rapor alabilirim bilginiz varmı ?

Arkadaşlar
Rapor kontrol muayenesinde aşağıda yazdığım sonuçlar çıkmıştır,kaç puan alabilirim fikri olan arkadaşlar yorum yapabilirmi.

NYHA sınıf 2
ortopne +
tansiyon 14/9
ekg: af hr 101/dk
LVEF: %40

Raporlu ilaçlarım
cardopone 320/25
Saneloc200 mg
xarelto 20mg
aldactone
digoxin 0,25
desal

Arkadaşlar
Rapor kontrol muayenesinde aşağıda yazdığım sonuçlar çıkmıştır,kaç puan alabilirim fikri olan arkadaşlar yorum yapabilirmi.

NYHA sınıf 2
ortopne +
tansiyon 14/9
ekg: af hr 101/dk
LVEF: %40

Raporlu ilaçlarım
cardopone 320/25
Saneloc200 mg
xarelto 20mg
aldactone
digoxin 0,25
desal