Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Karışık anksiyete ve duygu durum bozukluğu ile askerlik durumum ne olur?

Sweyn

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese selamlar. 6 haziran da birliğime sevk oldum haziran'ın 13'ün de ailemle whatsappta görüntülü konusurken bi durum yaşandı babam cezaevinden yeni çıktı tehtid falan var annem yalnız durumu komutanlara anlattım gece beni aradılar bölük komutanı vs annemle konuştular sabahına beni rdm çağırdı durumu dinledi hastaneye sevk etti psikologta 1 ay hava değişimi verdi ve o hava değişimi bitiyor 13 ünde teslim olacağım fakat annemi yalnız bırakmak istemiyorum babam ölümle tehtid ediyor orda kafayı yicek gibi oluyorum birşey olursa diye muaf olmak istiyorum doktorun verdiği rapor da ise şöyle yazıyor.

F38.8 duygu durum (duygulanım) bozuklukları diğer tanımlanmış
F41.2 karışık anksiyete ve depresif bozukluk

Muafiyet istiyorum sizce alabilir miyim? Teşekkürler.

Sweyn kaçıncı hava değişimin bilmiyorum ama 3üncü hava değişimi olacağı zaman muafiyet veriyorlar.

dreamfail

İlk hava değişimim 30 gün verdi orda bi komutan 2.de muafiyet alırsın dedi fakat bilmiyorum tekrardan hava değişimi verirler mi sınır 30 gün diye duymuştum bana direkt 30 gün verdi

Tekrar hava değişimi verilebilir,sonrası muafiyet alırsın.
Sweyn

OğuzHan112

Hocam hava değişimi süresi 30 gün değilmi? 30 günün sonun da kesin bir sonuç vermeleri gerektiğini biliyordum bir arkadaşa da 2 aya çıkardık hava değişimi i demişler bu durumda benim muafiyet almam zor olur mu?

Hayır zor olmaz,genelde 2kez hava değişimi sonrası muafiyet veriliyor,
Sweyn

OğuzHan112

Sağolun hocam görüşünüz için 13 ünde teslim olacağım inşallah yine hava değişimi alabilirim

Hocam tekrardan rahatsız ediyorum kusura bakmayın ben antalya merkezde askerim fakat hiç acemilik yapmadan beni oraya aldılar benle birlikte gelen bir kişiyi cezaevine göndermişler cezaevi askeri olmuş muhtemelen beni de cezaevi askeri yapmışlar 13 ünde hava değişimim bitiyor durum nasıl işler acaba? Beni antalya merkez mi sevk eder tekrar hastaneye yoksa cezaevi mi?

Teslim olduğun birlik yada gönderildiğin yer(ceza evi) ise sevkini orası yapar,
Sweyn

OğuzHan112

Çok sağolun Oğuzhan bey büyük ihtimal tekrar hava değişimi verilecek heralde dediğiniz gibi

Siz sağolun.
Evet doğrudur, şikayetleriniz devam ediyor sa tekrar hava değişimi alırsınız,sonrasında muafiyet .
Sweyn

OğuzHan112

Teslim olduğum birlik antalya il jandarma orda 13 gün kaldım şuan kesin olmamakla birlikte ben hava değişimindeyken beni sanırım kepez cezaevine göndermişler fakat kesin değil. Benim sevkimi yapan yer antalya il jandarma merkez muhtemelen beni yine orası sevk edecek dediğiniz gibi

3 kere hava değişimi almadan muaf olmanız çok zor

cemkaleli

ilk hava değişimim de 30 gün verildi birtane komutan 2. de muafsın büyük ihtimal dedi şimdi gittiğim de tekrar sevk isteyeceğim tekrar hava değişimi verirler mi onun endişesi var

OğuzHan112

Hocam rahatsız ettim kusura bakmayın ben birlikten çıkarken geri dönüş 14.07 olarak imza attım fakat ben 13 ünde teslim olacağım beni hemen sevk ederler mi yoksa 14 ünümü beklemem gerekir?

Hocam sizi yakalamışken bi soru sormak istiyorum, ben perşembe günü teslim olacağım raporum da karışık anksiyete ve depresif bozukluk yazıyor 1 ay hava değişimi almıştım normalde cuma günü bitiyor fakat ben perşembe günü teslim olacağım raporum 14 ünde bitiyor ben 13ünde teslim olup tekrar sevk istediğm de beni hemen sevk ederler mi yoksa cumayı mı beklemem gerekir? Teşekkürler.

Sweyn

Rapor süresi bitmeden sevk etmezler. Ve bence de ancak üçüncüsünde muafiyet verilir. Özellikle psikiyatride bu neredeyse yazılmamış bir kural.

Sweyn

Rapor süresi bitmeden sevk etmezler. Ve bence de ancak üçüncüsünde muafiyet verilir. Özellikle psikiyatride bu neredeyse yazılmamış bir kural.

Peki 2. Hava değişimi vermeme gibi bi durum söz konusu olur mu acaba hocam sıkıntılarım devam ediyor sıkıntı yapmak istemiyorum fakat istemsiz bir sıkıntı var içimde perşembe günü kurul var diye perşembe günü teslim olmayı düşünmüştüm

Abi benim sıkıntım var sana danışmak istiyorum ama siteye yeni üyeyim sana ulaşamıyorum ]

Abi benim sıkıntım var sana danışmak istiyorum ama siteye yeni üyeyim sana ulaşamıyorum ]

Özel mesajına buradan cevap yazalım,
Soru neydi,yardımcı olmaya çalışalım?
Biblo123

OğuzHan112 abi merhaba, ben 1 ay hava değişimi almıştım perşembe günü alay dan beni cezaevine sevk ettiler burda nefes alamıyorum sevk istedim tekrardan komutan normal muayeneye uygundur diye kağıt verdi sadece bunla gittim psikiyatri neyin var dedi ailevi sorunlarımı anlattım hava değişimi aldığımı da söyledim kıta anket formun nerde dedi kıta anket formun olmadan bişey yapamam dedi veremem dedi fenalık geçirdim tamam 10 gün vereceğim hava değişimi dedi dışarı çıkarttı beni komutanı çağırdı 15 dk konuştuktan sonra beni çağırdılar pazartesi kıta anket formunla geleceksin durumuna bakacağız dedi durumum nolur beni antidepresanlarla sakinleştirmeye çalışıyorlar komutan 2 gün sabret dedi %90 hava değişimi alacağını düşünüyorum dedi pazartesi kıta anket formunla tekrar sevk olacaksın dedi durumum kötüye gidiyor duramıyorum sizce durumum ne olur lütfen cevap ver abi 560 sayfalıkta anket yaptılar komutanlar dahil zarfı açmam istenmedi

Sweyn
Tekrar hava değişimi alacaksın.
Sonrasında muaf olacaksın.
Biraz sabır

OğuzHan112
Abi buradaki komutanlar beni tanımıyor ne yazarlar sence? Direkt muaf olabilir miyim pazartesi günü başka psikiyatri doktoru olacakmış bugün görüştüğüm doktor veremem dedi fenalaşınca 10 gün verelim o zaman dedi komutanla konuşunca vazgeçti pazartesi kıta anket formunla geleceksin dedi sence niye vazgeçti abi hava değişimi vermekten

Sweyn
10 gün az olduğu için olabilir.
Kıta kanaat formuna göre değerlendirecektir.

Direkt muaf da verebilir,bu doktorun elinde.

Sweyn
10 gün az olduğu için olabilir.
Kıta kanaat formuna göre değerlendirecektir.

Direkt muaf da verebilir,bu doktorun elinde.
Abi hastaneden geldikten sonra astsubay çağırdı sağlık bilgi durum formu daha önce ameliyat hastalık vs geçirdiniz mi diye hayır yazdım sadece ayağımda ciddi derecede enfeksiyon olduğunu yazdım bu sıkıntı yaratır mı acaba? Dün gece de içtima da nöbetçi astsubay pazartesi seni göndericez dedi çürük Alman için elimizden geleni yapacağını söyledi daha önce alaydaydım ordan da yazı istedik dedi 2 tane asker zimmetlendi pazartesiye kadar birşey yapmamam için içim çok sıkılıyor abi ya hava değişimi ya da çürük vermezlerse diye 2 tane astsubay konuştu biri gideceksin biliyorsun demi dedi diğerde çürük almak için gerekeni yapacağız dedi birde ben 13 yaşlarında psikolojik rahatsızlık geçirdim yüzde 50 rapor verilecekti annem kabul etmemiş bunu doktorla paylaşmalı mıyım? Durumum ne olur abi çok teşekkürler hiç iyi değilim pazartesi doktorun vermeme gibi bi durumu olur mu daha önce 1 ay almıştım karışık anksiyete depresf bozukluk yazıyordu

Eskiden beri psikiyatrik hastalığın olduğunu hekimle paylaş.

Şimdi gittiğinde muaf olmazsa mutlaka hava değişimi verilecektir. Bana güven. Stres yapma fazla.
Sweyn

Sweyn
Foruma yazdığın mesajları gördüm gereken cevaplar verilmiş aynı fikirdeyim hava değişimi alman kesin 2 hava değişimi sonrası muaf alırsın rahat olmaya çalış senin durumunda olan çoğu kişi muaf aldı bu forumda onlarda takıyordu muaf alınca boşuna stres yapmışım doğru söylüyormuşsunuz dediler.
Kafaya takmanın hiç bir faydası olmaz süreci daha zor hale getirir.

OğuzHan112 abi bugün beni komutanın biri çağırdı kıta anket için ailevi sorunlarımı yazdı gece uyuyamadigimi vesaire komutanın görüşü askerliğe el verisli olup olmadığı kanaatine varilamamistir diyor abl hava değişimi alabilir miyim yarin
OğuzHan112 abi bugün beni komutanın biri çağırdı kıta anket için ailevi sorunlarımı yazdı gece uyuyamadigimi vesaire komutanın görüşü askerliğe el verisli olup olmadığı kanaatine varilamamistir diyor abl hava değişimi alabilir miyim yarin

Komutanların net bir şey belirtmemiş, önemli olan hekim kanaati. hava değişimi alırsın diye düşünüyorum.

Sweyn

Üst Alt