Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Karışık anksiyete ve duygu durum bozukluğu ile askerlik durumum ne olur?

OğuzHan112 peki bana tekrar hava değişimi verilir yoksa muaf mı edilirim o zaman 2 hava değişimi almış olmuyorum doktor 10 günlük bi hava değişimi yazalım demişti komutanın verdiği kağıtta sıhhi izin yazıyor

Biblo123
Sonucu bizimle paylaşın,

Sweyn
Bak şimdi her şey doktorun elinde,isterse ilk gitmende muaf eder. Ama;Genel olarak iki kez hava değişimi veriliyor ve sonrasında muaf ediyorlar.

OğuzHan112 anlıyorum abi benim demek istediğim ben şuan 2 kez hava değişimi aldım değil mi?

OğuzHan112
Abi doktor ilaçları arttırdı bir ilaç daha ekledi 30 gün daha hava değişimi verdi bu iş böyle nolacak bunaldım 2. Hava değişimim abi ya niye muaf etmiyorlar halen

Malesef,genel olarak 2 kez hava değişimi veriliyor 3.de muaf ediyorlar. Sen sakin ve sabırlı ol. 3.de muaf olacak sın. İlaclarını düzenli kullan.
Biblo123

OğuzHan112 abi çok özür dilerim darlıyorum ben 2 kez hava değişimi aldım değil mi 10 gün sonra gittiğim de hava değişimi değilde muaf mı olacak?

Sweyn
Bildiğim kadar,11..21..30...3 ay.6 ay şeklinde hava değişimi veriliyor. Size 10 günlük sıhhi izin verilmiş.kebul ederseler hava değişimi olarak değerlendirilebilir.

Sabırlı olun bakalım,izin sonrası tekrar konuşuruz.

OğuzHan112
Abi doktora yan etki yaptığını söyledim herşeyi söyledim intihar düşüncesi olduğunu vs bana sivilde de kendine ve başkasına zarar vereceksen yatırayım seni dedi askerlik mi sorunun dedi biz onu çözüyoruz sıkıntı yok dedi sen sivilini ve kendine zarar verme gibisinden söyledi RDM de diyor Ki sen askerliği kafana takma artık diyor sivildeki hayatını düzene sok diyor askerlik en fazla gelip 3. Hava değişimini de alıp sonra gelcen çürük alcan diyor ben şimdi 2 defa daha mı gel git yapcam ve bu ilaçlar yan etki yapyor sersem ediyor kullanırsam hepsini de bana demez mi tekrar geldiğimde git askerliğini yap diye uzamış halde komutanlarım ve rdm gitmemden yana birlikte olumsuz bi sorun yok
İlk hava değişiminde uyum bozukluğu ve karışık anksiyete depresif nöbet yazıyor du şimdi de sadece uyum bozukluğu yazıyor

OğuzHan112 abi sitede sanırım muaf işine sadece bana olumsuz bakıyorsunuz :/ komutan göndercez rdm doktoru halledecem diyor ama nasıl yapacaklar bilmiyorum :(

Sweyn
Olumlu yada olumsuz bakmak bizim elimizde olan bir şey değil.

Elimizde olsa direkt seni muaf ederiz.

Senin durumun biraz farklı,o yüzden bu şekilde sıkıntı çıkıyor.
Sana özel negatif düşüncelerimiz yok.

Komutanların la çözmen lazım bu işi. Biraz sabırlı olacaksın ve biraz uğraşacaksın,sonunda muaf olacağını biliyorum.

Biblo123
Gercekten intihar düşüncen var ise hastaneye yatman ve gözlem altında olman gerekiyor,

İlaclarını hekimin yazdığı şekilde düzenli kullanmalısın ki bu kaygı ve düşüncelerin düzelsin. ilk başta yan etki olur,kullandıkca yan etkiler azalır.

OğuzHan112 inşallah dediğiniz gibi olur abi daha ne kadar anlatabilirim durumumu bilmiyoeum konuşmalarıma intiharı düşündüğümü ekleyeceğim kurtulmak için beni cezaevine değilde tekrar 1 ay hava değişimi aldıgım yere il jandarmaya teslim olmamı istediler önce ne yapacaklsr bilmiyorum düşünmekten çıldıracağım hiç geri dönesim yok sürekli bu sitede benle aynı durumda olan kişilere bakıyorum nerdeyse %90nı muaf almış ben alamıcakmısım givi hissediyorum

Anksiyete,kaygı boz.özelliği o zaten.olumsuz düşünmen normal. İntihar düşüncesi olmayıp varmış gibi rol yapmak hiç hoş değil.hem bizi hem hekimi kandırmaya kalkmak kul hakkına girer.
Sweyn

OğuzHan112 yanlış anlaşıldıysam özür dilerim düşünmediğim birşeyi düşünmüş gibi yansıtmayacagım tabi ki intihar düşündüğüm bi olay fakat söylememiştim hiç söylemeyi düşünüyorum dedim kusura bakmayın yanlış anlaşıldıysam

OğuzHan112 abi seni yine rahatsız ediyorum kusura bakma benim perşembe teslim olmam lazım fakat hiç gidesim yok orda kalacağım diye içim çok daralıyor burda memleketimde psikiyatriye gitsem muaf yada hava değişimi alabilir miyim bana gel hallletçez dediler ama güvenim yok sivilde halletsem doktorla konuşsam kıta kaanat formu doldurup gönderseler oluyor mu o şekilde

Bişey diyemem şansını dene.
Ama birliğine yollayacaklar,işlemlerini oradan devam et diyecekler,

Bana da sorarsan boşuna uğraşma birliğine gidip ordan devam et.bu senin için daha kolay olur.
Sweyn

OğuzHan112 korkuyorum abi kalırım doktor ilaç verip devam et derse diye rdm doktoru halledecem diyor cezaevindeki komutan gönderecem seni çürük alacaksın diyor fakat güvenemiyorum alanyada ki doktor çok anlayışsızdı tekrar beni o doktora götürürlerse vermez zaten biliyorum alaydayken çok basit olmuştu rdm doktoru kağıda yazmıştı sıkıntılarımı hemen 1 ay almıstım sorgusuz sualsiz sevkim cezaevine oldugu için uğraşıyorum zaten cezaevine değilde alaya teslim olmam söylendi süreç nasıl ilerleyecek bilmiyorum hiç vir sorunumu çözemedim aksine daha da arttı :(

18 ay askerlik yaptım,3 ay ailemi arayamadım,babam araya taraya zorla buldu beni.
6 ay askerlik için bir sürü şey....

Söylenecek yapılabilecek ne varsa söyledik,bizden bu kadar. .

Tavsiyem birliğine dönmen,hava değişimi yada muaf olman için birliğinden daha kolay işleri yürütürsün...
Sweyn

OğuzHan112 haklısın abi sizin zamanınız da daha zordu büyük cesaret ve psikoloji isteyen bişey ben birliğimden devam edeceğim muaf yada hava değişimi olayına bu durumumla alakalı muaf yada hava değişimi alabilir miyim sence çünkü benim bilriğim cezaevi fakat bana teslim olmaya alaya gel dediler halletçez dediler

OğuzHan112
Abi rdm askerliği kafana takma askerlik yapmıcaksın diyor beni 90 günü tamamlatıp öyle aldırmaya çalışıyor birlik. Sence 2. Hava değişimindeyim birdahaki gidişimde mi alırım yoksa hava değişimi mi rdm ve komutan istiyorsa böyle diyorsa sence bi sorun olur mu artık şafağım karardı çünkü 😞
Doktor beni yatırsa ne olacak sanki abi sonuç yine aynı olacak muaf mı verecek taburcu da

Sweyn
Tamam alay komutanlığına gel demişlerse oraya git.sevkini oradan al.
Biblo123 Rdm öyle diyorsa güvenmem lazım.
2 kez hava değişimi aldıysan 3.de muaf olursun.

OğuzHan112 abi alaya geldim kimsenin hiçbirşey haberi yok nerdeyse rdm doktoru da haberim yok hani evrakların dedi yarın briliğimden rütbeli asker ve evraklarımı gönderip alayda görüşme yapcakmışız sonuç ne olur? Astsubaya hastaneye sevk olacak mıyım diyorum bakacaz gelince diyor 2. Hava değişimim bu arada sonuç ne olur?

Şikayetlerine göre durumun değerlendirilir,askerlik yapamaz kanaati oluşursa muaf olup ailene dönersin.
Sweyn

OğuzHan112 abi rdm doktoruyla konuştuk çok soru sormadı konuya hakim değil ama kıta anket formuna seni gömüyorum dedi 2. Kez hava değişimi almışsın 30 + 10 bunfan sonrası çürüktür dedi komutana da yanına rütbeli birini verin doktoruja yapamayacagnı anlatın dedi sonuç ne olur abi? Beni alanyaya götürüyorlar yarın sevk edeceklermiş doktora bağlı vermeyedebilir kötü günündedir dedi ben dedi buraya gömdüm seni baya olumsuz yazdım hakkkında dedi heyete cıkacaksın dedi
OğuzHan112 abi bu arada alanyadaki psikiyatri doktoru bana sana askerliği yaptırırız demişti bende baska doktora gidelim dedim tamma dediler

OğuzHan112 abi rdm doktoru çürük alman için herşeyi yazdım dedi 2. Hava değişimin zaten dedi 3. Çürük dedi sonra komutanlar geldi aldı beni alanya cezaevine götürdüler yanımda komutana sizde doktora baskı uygulayın dedi alması için heyete sevk etsinler dedi fakat burda daha önce gitmiştik alanya da 2. Hava değişimi 10 gün vermişti bana askerliğine devam et 10 günde çöz sorununu dedi aynı doktora gidersek bana muhtemelen vermeyecek inanmıyor çünkü başka doktora gideceğiz bana bişey sorar mı yoksa kıta a ket formuna rdm doktorunun yazdıgına mı bakar? Alabilie miym abi yarın çürük tesekkürler

Bizler; Kesin net alırsın diyemeyiz,komutanların olumsuz rapor tutmuşlar. Büyük ihtimal muafiyet verilecek.
Sweyn

OğuzHan112 abi komutanlar nasıl tuttu raporu bilmiyorum rdm doktoru çürük alman için gerekenleri yazdım dedi doktor dikkate alır mı vermiyorum diyebilir mi? :(

Üst Alt