Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Karışık anksiyete ve duygu durum bozukluğu ile askerlik durumum ne olur?

OğuzHan112 alamazsam hakkını helal et abi kendimi hiç iyi hissetmiyorum artık intiharı düşünüyorum çünkü yapamıyorum komutan çürük için elimizden geleni yapacağız diyor dediğin gibi net bir karar belirtmemiş okudum ailevi sıkıntılarımı geceleri uyuyamadıgımı yazmış inşallah bunlar hava değişimi için yeterlidir

OğuzHan112
Abi ben 7 Mayıs ta birliğime teslim oldum 5 gün durdum rahatsızlandım sıhhı izne çıktım raporla birlikte toplam 30 gün sonra geri geldim uyum bozukluğu ve karışık Anksiyete depresif nöbet tanım var 30 gün hava değişimi aldım memleketime geri geldim ve hava değişimim bitiyor teslim olmayı cesaret edemiyorum daha önce beyin kanaması geçirdim ve psikiyatrik geçmişim var komutanlarım ilk gidişimde askerlik yapamaz diye yazdı doktor ilaçların dozunu yükseltti artık içim içimi yiyor korkuyorum ailem diken üstünde tekrar gidersem salmazlar veya birlikte tutarlar diye bana yardımcı ol abi

Sweyn
Yeterli sen rahat ol. Olumsuz şeyler düşünme,
Hava değişimi alacaksın.
Biblo123
Hayır olmaz öyle şey. Sen birliğine teslim ol.
Hava değişimi tekrar alırsın.sonrsında muaf olacaksın.

OğuzHan112
Abi öncelikle Allah işini gücünü rast getirsin benim korkum ilaçlara devam et birliğe git demesi doktorun rdm astsubayı bana ilk hava değişimi almadan dediği biz seni yollamak istiyoruz bölük komutanı da aynı şekilde dedi sorun çıkartma burda sevk olana kadar dedi benim korkum kararlarından dönmeleri herşeyi çok endişe ediyorum kötüyü düşünüyorum bölük komutanımız çok anlayışlı biri saolsun tavsiyelerde bulunuyor ben elimden geleni yapıyorum gerisi sende diyor ama herşeye rağmen ben endişe ediyorum kendime hakim olamıyorum suidsal düşüncelere kapılıyorm atak geçiriyorum ya hava değişimi alamassam veya muaf alamassam diye

Son düzenleme:
OğuzHan112 abi doktor bugün zar zor 10 gün rapor verdi askerliğine devam edeceksin diyor astsubay ise daha önce il jandarmadaydım ordaki doktorla konuştu izni bittikten sonra gelsin demiş bundan sonraki süreç ne oluvak doktor çok kötü biri

Bu sekilde askerlikten muaf olamazsın diyor doktor çok anlayışsız anketin bizim için olumsuz diyor daha önce 1 ay hava değişimi aldıgımı söyledim bana gelmedin dahs önce gelseydin olurdu diyor toplamda 40 gün hava değişimi almış oldum 30-10 şuan cezaevi askeriyim daha önce alaydan almıştım 1 ay hava değişimini yüksek rütbeli bi komutanda alaydaki psikologu aradı hava değişimi bittikten sonra bana gelsin halletçem demiş burda ki idari işlerde ki komutanda bu sebepten cürük alamazsın diyor ne yapmalıyım alabilir miyim abi? OğuzHan112

O düşüncelerin anksiyete den dolayı oluyor.
Olumsuz düşünmen bundan dolayı.

Hava değişimi alırsın,sonrası muafiyet.
Biblo123

OğuzHan112
Abi birliğim aynı acemilik de ustalık da ora aynı birlik komutanlarım yapamaz yazdı bidahkine yapar yazmaz değil mi yarın teslim olacam ama ayaklarım geri adım atıyor
OğuzHan112
Veya doktor git ilaçlarını yeniliyorum birlikte kal falan demez değil mi

Normalde vermeleri lazım.
Birlik değişimi olması işleri zora sokmuş.

Şimdi ne desem bilemedim kardeş..

Tekrar sevk alıp şansını deneyeceksin.
Sweyn

OğuzHan112 abi astsubay çürük vericez sana diyor, ilk gittiğim birlikteki rdm doktorunu aradı böyle böyle 10 gün rapor verdi dedi doktor verdiği kağıtta hastada anormal bi durum görülmemiştir falan diyor anketin de normal bizim için olumsuz dedi ilk gittiğim birlikteki rdm doktoruda komutana bu birliğe gelip teslim olsun ben halledecem demiş halledebilir mi sonuçta oda psikolog doktoru çürük alma şansım var mı abi hala? Aynı doktora gidersek muhtemelen vermeyecek farklı bi doktora mı sevk edecektir yeniden kıta anket formu dolduracagını söylemiş

Biblo123
Demezler merak etme, sen birliğine teslim ol,sevk alıp tekrar hastaeye git. Her şey yolunda gidecek merak etme.

Sweyn
Yeniden kıta işlevsellik formu ile başka bir hekime git. Sevkini alabilirsen ilk hava değişimi aldığın hekime git.

OğuzHan112 abi zaten 2. Hava değişimim 3. De muaf olursun demiştiniz ayriyetten astsubay bana çürük aldıracagını söyledi aldırabilir mi? Birde ilk beni gönderen rdm psikologu aldırabilir mi? Hallederim demiş komutana kıta anket formu dolduracakmış benim durumumu o biliyor 1 ay hava değişimimi o aldırmıştı çürük aldırabilir mi isterse? Tesekkürler

OğuzHan112
Abi Allah razı olsun bilgilerin için çok teşekkür ediyorum başını ağrıttım inan elimde değil

Sweyn

Kıta işlevsellik formunu olumsuz doldurursa muaf olmana etkili olur.isterse evet muaf aldırabilir.

OğuzHan112 senin görüşün nedir peki abi astsubay aradı ilk birliğimde ki rdm doktorunu halledecem demiş çürük işini yanımda aradı aldıgım raporun fotoğrafını istedi whatsapptan attılar komutanda bizim birliğe değil ilk gittiğin birliğe katılış yap rdm doktoru halledecek senin işini aldıracaz sana dedi sana göre tabi ki muaf olur muyum yoksa devam ettirirler mi

Resmi olarak ilk birliğine katılma şansın varsa evet muaf alma şansın yüksek.zaten yardımcı olucaz demişler.
Sweyn

OğuzHan112 moralim çok bozuk abi ya doktor çok moralimi bozdu yapacaksın diyor daha önce bana gelmedin ilk defa geliyorsun diyor daha önce gelseydin verebilirdim diyor daha fazla, benim sevkimi tekrar alaya yapıp mı sevk edecekler acaba komutan sürekli çürük aldıracam diyor beni çok umutlandırdı doktor kişisel birşeyin yok anketinde bizim için olumsuz diyor düşünmekten kafayı yemek üzereyim 2. Hava değişimim zaten alaydan sevk edildiğim de doktor beni dinlememişti bile kağıtta yazılana bakmıştı artık intihar olayını düşünüyorum tekrar gidip askerlik yaptırırlarsa

Ceza evi askeri olsa da Alay komutanlığına bağlısınız.
Alaydan sevk alabilirsin.
Sweyn

OğuzHan112
Abi ben teslim oldum RDM gördü beni Ben atak geçirdim yArın sabah sevkimiz var saolsun hemen sevk etti bekletmedi RDm bana artık askerliği yapmıycağımı kafama takmamam gerekeni söyledi yarın gideceksin dedi en fazla 3. Ye gelirsin dedi. Bizi sevke götürecek komutan da doktorla yine konuşup anket ile birlikte yardımcı olacak sence sonuç ne olur ben düşüncelerime hakim olamıyorum artık tekrar ilaç yazar birliğe yollar gibi vs birsürü olumsuz düşüncelere kapılyorm ataklar geçiriyorum

Sen kac kez hava değişimi almıştın?çok kişiye cevap yazıyorum unutuyorum.
Biblo123

OğuzHan112
Abi ilk 10 gün sıhhı izin raporla 30 gün sonra geldim sonra 30 gün hava değişimi aldım şimdi bugün geldim yarın da sevk olcam korkuyorum hçbişey vermeden sadece ilaç yazıp birliğe yollar diye RDm artık askerlik yapmcağmı kafama takmamam gerektiğini söylyor komutanlarım da yollamak istyor yarın başımzda gelecek komutan da yardımcı olacak
“ daha önce anksiyete bozukluğum ve beynimde pıhtı atması oldu hava değişimi kodları da şunlar : Uyum bozukluğu
Karışık anksiyete ve depresif bozukluk
Komutanı askerlik yapamayacağını kanaat bildirdi

Anladım. Çok büyük olasılık Muaf olacaksın.

Kesin olsa bile bizler kesin konuşamayız.ama muaf olacağını ben biliyorum.rahat ol oldumu.
Biblo123

OğuzHan112 abi sıhhı izinle hava değişimi aynı mı? Ben ilk başta 30 gün hava değişimi aldım kağıtta karısık anksiyete depresf bozkluk yazıyordu bu 2. Gidişimde zar zor 10 gün izin aldım komutanın bana verdiği kağıtta sıhhi izin yazıyor da merak ettim bilmediğimden soruyorum yani ben ne olursa olsun 2 kez hava değişimi almış oluyorum değil mi

Üst Alt