Murath, inancın olsun koltuk değneğini kafana fırlatırım ha ! Sakın ama sakın ameliyat olma, hele hele keyfi olarak hiç olma !
Benim sol bacağım da 4 cm kısalık vardı. Benim kısalığa neden olan femur başında ki boyun kısımının alınmasıydı. 2008 Ekim ayında uzatma ameliyat oldum ve 11 ay alet bacağımda kaldı. Ekstarnal fiksatör ile uzatma yaptık. geçen ramazan bayramından sonra alet çıkarıldı ama bu seferde bacağım katlanmıyor. Diz kapağında kireçleme, kaslarda kısalık,aşırı gerginlik ve kireçleme şimdi bacağım 75-80 derece ancak katlanıyor. F. tedavi görüyorum 20 gündür, ancak elle tutulur bi gelişme alamadık. Ha bu arada kemiğin üst üste kaynaması yani eğri kaynamasından dolayı, 5 cm cihazı açmamıza rağmen 1,3cm yine kısalık oldu.
Artık o kısalığı düşünmüyorum, tek amacım bir an önce bacağımı katlamak ve normal hayatıma dönmek ! 15 aydır halen sıkıntısını yaşıyorum.
Eğer ki sağlık yönünden bu ameliyatı olacak olan arkadaşlar varsa ve bu mesajımı okuyorsa, kesinlikle ve kesinlikle ameliyattan hemen sonra, hatta 1 gün sonra dizinizi 90 değil, kırabildiğiniz kadar kırın. Öyle koltuktan aşağı falan sarkıtmayın, dönün yüz üstü yatın, birisi fazla zorlamadan en az 90'ı geçecek şekilde bacağınızı katlasın !
Acıyor v.s bahane bulmayın, yemin ediyorum şuan ki çektiğim acı, o zaman ki deri yırtılması ve ya kemik batması acısından çok çok daha fazla !
Ben bu hataya ve ihmale düştüm siz düşmeyin !