Teşekkürler Dilek arkadaşım.
Koruyamamın sebebi tamamen yemem gereken yiyecekleri bulamamam.
Malesef Suud ve İran mutfağı bizim mutfaktan kat kat uzak.
Mesela İran'da kaldığım 3 hafta boyunca öğlen Adana kebap ve pilav, akşam çorba,pizza ve salata yedim hep.
Dolayısıyla uygun beslenmem için gereken diğer yiyecekleri ya bulamadım ya da tamamen damağımıza uzak şeyler.
Keza Suud-i Arabistanda da kaldığım 3 hafta boyunca genelde hep konserve balık yedik.
Sağlıklı kilo vermenin ve korumanın yolu tamamen dengeli yemek yemekten geçiyor.
Ondan sonra ise sevdiklerimin ameliyat geçirmesi nedeniyle moral bozukluğu ile alakalı.Moral bozukluğundan dağıldım.
Yani demem odur ki.İnsan dengeli beslenmeyi öğrendiği sürece ve uyguladığı sürece ömür boyu sağlıklı olur.
Yoksa dediğiniz gibi 5 sene korusanız ne olacak ki hiç kilo almamayı garantilemez.
Tekrar dengesiz beslenmeye başla bakalım kilo alıyormusun almıyormusun.
Önemli olan insan ne yiyeceğini ve sınırı bilmeli o kadar.
Ben mesela şu anda;
Sabah: 4 dilim ekmek, 2 dilim peynir,5 ad. zeytin, domates ve salatalık ile kahvaltımı yaptım.
1.Ara öğünde: 5 adet gün kurusu yedim.
Öğle yemeğinde: çorba,8 kaşık nohut,8 kaşık pilav,salata yedim.
2.Ara öğünde: 5 adet gün kurusu yiyeceğim.
Akşam yemeğinde: yemek programın şöyle olacak. 4-5 porsiyon et (köfte,tavuk,balık vs,buradaki her bir prosiyon 1 köfte kadar demektir), 1,5 kase yoğurt veya 3 bardak ayran veya 1,5 bardak süt,1 dilim ekmek veya 2 kaşık pilav,
3.Ara öğünde: 3 porsiyon kadar meyve.
Yani 3 Ana , 3 Ara öğünüm var.
Benim dengeli beslenme programım bu.
Fikir olması amacıyla yazdım ben bunu herkese uygun olacak diye bir şey yok. Herkes metobalizmasını bilir ve dengeli yemek listesini öğrenirse herkes rahatlıkla kilo verir ve korur.