Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kilo sorunu olanlar, zayıflamak için fikirlerimizi paylaşalım?

benimde hayatımın en büyük sorunu diyebilirim kilo :( bendede dkç var ve yıllar önce anevrizmadan dolayı geçirmiş olduğum operasyondan sonra aldım kiloyu ve bi dahada veremedim :) ortalıkta aç aç geziniyorum ama maalesef en iyisi HAVVA ben sana vereyim biraz hatta üzerinede para verem olmazmı :) :)

arkadaşlar önerileriniz için sağolun. Ben kilo vermeye çalışırken beynimde yokluk bilinci oluşup daha çok kilo alıp buraya da yazmıştım.

şimdi herşeyden ölçülü yemeye çalışıyorum. fazladan aldığımı da bu şekilde verdim.
başa döndüm yani.

Engelliyim, nasıl kilo vereceğim?

Merhaba Arkadaşlar,

Ben 27 yaşındayım ve bir kas hastasıyım. Çok zor da olsa destekli ev içinde yürüyebiliyorum ama yıllar içinde hareketlerim giderek azaldığı için (hastalık ilerlediğinden dolayı) kilo almaya başladım. Boyum 1.63 kilom 68 kg ve ben kilo vermenin yollarını arıyorum. Günde 3 öğün yemek yiyen bir insanım . Kahvaltıda 2 dilim ekmek, öğlenleri yarım elma+yarım portakal , akşamları çorba ve 2 yemek kaşığı kadar günlük yemekten ve biraz salata. Akşam yemeğinde ekmek yemiyorum. Kola tarzı kalorili içecekleri tüketmiyorum. İçecek olarak sadece su ve çay içiyorum (çay: sabah kahvaltıda ve akşam yemekten 1,5 saat sonra 1er bardak). Abur cubur tarzı şeyler tüketmiyorum. Fizyoterapistim bana bunun tamamen hareketsizlikten kaynaklandığını söylüyor, tabi haklı da ama bu şartlar altında bana kilo vermek için birşey öneremiyor çünkü zaten abartılı yemek yiyen biri değiilim. Spor da yapamıyorum çünkü malum hastayım, birkaç adım anca atabiliyorum. Kilolar sürekli oturduğum için basen ve kalçaya toplanmış durumda. Ne yaparsam yapayım kilo veremiyorum ve bu durumdan memnun değilim.

Sizler de aynı sorundan muzdarip misiniz? Kilo vermek için hangi yolları önerirsiniz? Lütfen zayıflama hapı vs gibi sağlığa zararlı şeyleri söylemeyin..Şimdiden teşekkürler

Diyetisyene gitmeniz daha sağlıklı olur...çünkü bilinçsiz yapılan diyet kaslarınıza daha fazla zarar verebilir...

dikkat edipde kilo alıyorsanız.tiroid testi yaptırın derim.

Diyet dışında önerebileceğiniz birşey var mı?

biberiye ve kekik karışımlı çay için.sabahlarıda 1 bardak ılık az limonlu su için.

bunu düzenli 1 ay deneyin ama.1 ay sonra tartılın sonuca bakın kaç kilo olmuşsunuz.

yürüme engeliniz varsa nefes egzersizleri yapın o bile kalori yaktırır.

kas hastalarında fazla kilolunun durumu daha çok zorlaştrdığı kesin. ben de kas hastasıyım ve en büyük avantajımın zayıf olmam olduğunu biliyorum. nasıl kilo verebileceğinz konusunda bilinçsizce bir öneride bulunmak doğru olmaz. en iyisi bir diyetisyene başvurmanız ;) ama şunu diyebilirm ki az da olsa, yapabildiğinz kadar her gün düzenli olarak egzersiz yapınız, tabi kendinizi yormadan... ayrıca da su için. inşallah işe yarayacak bir çözüm bulursunz. Allah yardımcınz olsun..

yapacağınız her hatalı hareket kaslarınıza zarar verebilir...yani vücudunuzdaki yağ oranını azaltayım derken kaslarınızın zayıflamasına sebep olabilirsiniz...siz bilirsiniz...fakat diyete başlamadan önce uzman görüşünü mutlaka almalısınız...almak zorundasınız!!!!

Bende kas hastasıyım aynı kilo sorunu bende de var çok yemek tüketen biri değilim ama kilo alıyorum yapabildiğim kadar spor yapmaya çalışıyorum ama kilo veremiyorum....artık anladım bu bende kilo problemi yemekle alakalı olmayan hareket kaybından kaynaklanıyo galiba yaptığım egzersiz yeterli değil sanırım.....bilmiyorum Allah yardımcımız olsun bende kilo veremeyenlerdenim...:(:(:(

uzman görüşü alarak spor yaparsanız kilo verilir..bizim gibi engelli olan bireyler spor yaparken kulaktan dolma bilgilerle değil bir uzman görüşü alarak spora başlamalılar..diyet konusuda öyle...ama dediğim gibi karar sizindir sayın Suris...ama unutmayalım ki ülkemizde ünlülerin diyetlerini uygulayıp kaslarına zarar veren,vücut metobolizmasını çökerten birçok insan oldu....her vücudun her yaşın gereksinim duyduğu kalori miktarı vardır....günlük alınması gereken kalori miktarının fazlası ya da azı zarardır...ben susayım...ama susamıyorum...kaslarınız için bir kez daha düşünmelisiniz...kendi başınıza yapacağınız diyet kas kaybınıza neden olabilir...

havva kilo nakli olsaydı ben sana seve seve verirdim kilolarımı yavvvvv:):)

yapmayın..her vücudun yapısı aynı değil..lütfen bir doktora gidin...uzman görüşü alın....ki kas hastasıysanız bu daha da önem kazanıyor:(

Cevap veren herkese teşekkürler, ancak yanlış anlaşıldım sanırım. Burada ben bir diyet listesi filan istemiyorum, veya "bütün gün meyve suyu iç zayıflarsın" tarzı cevaplar beklemiyorum. Zaten bunları asla uygulamam çünkü bunları diyetisyene başvurmadan uygulamak yanlış, biliyorum... Zayıflamaya yönelik birçok şey var, mesela

- Pasif jimnastik : Titreten, masaj yapan aletlere bağlanıyorsunuz...zayıflatıyormuş
- Ozon tedavisi : Ozon tedavisi pek çok hastalıkta yararlı sonuçlar doğuran, yüzyılı aşkın süredir bilinen ve kullanılan yardımcı bir tedavi yöntemidir. Bu tedavi ile insan vücuduna hiçbir ilaç verilmez; vücutta mevcut mekanizmalar güçlü bir şekilde uyarılır. Ozon tedavisi ile elde uyarılan mekanizmalara göz atıldığında, vücuttan yağ kaybının artırılması ve sellülitlerin ortadan kalkması gibi yararlar elde ediliyor.
- Masaj : Hızlı ve yavaş olarak çeşitli şekillerde uygulanan masajlardan hızlı olanı insanı dinçleştirip metobolizmayı hızlandırırken, yavaş uygulanan masaj insanı rahatlatıp dinlendiriyor. Hızlı masaj teknikleri de zayıflamaya yardımcı oluyor.

Benim öneri olarak istediğim yollar bunun gibi şeylerdi.. Sizin başka önerebileceğiniz yollar var mı?

bence engelli insan şatlar ne olursa olsun sipor yaplalı hemkilo için hemde sakatığının artmasını engellemek için hergün mutlaka bütün kaslarını çalıştıracak şekilde sipor yaplalı çalışmalan kaslarınıda çalışan kaslarıyla destekleyerek egzersiz yaptırmalı bu çok önemli benim sakatlığım çocuk felcinden oldu 2 yaşındayken çocuk felci geçirmişim bütün vücudum ölü gibiymiş ama çok hareketli ve hayat dolu bir çocuk olmam beni şimdi iki koltuk deyneğiyle yürümeme sebep oldu hala çok hareketli ve hayat doluyum bu bir engellinin en büyük serveti olsa gerek sipor salıklı beslenme ve hayata pozitif bakış bu 3 ü birleşince kilo derdide ortadan kalkıyor

İyide Suris kas hastası çok sınırlı bir şekilde egzersiz yapabilir... Bence senin için en uygunu pasif jimnastik... Ve en etkilisi de bu görünüyor...

günümüzün en büyük problemlerinden biri fazla kilolar oldu maalesef:(genetik faktörler,hareketsizlik,hatalı beslenme,hatalı beslenme gibi nedenler kilo almadaki faktörlerden.fazla kiloları bir hastalığı dönüşmeden dengelemek çok önemlidir.rastgele hazırlanan zayıflama programları ve diyetler insanın dengesini bozabilir.saglıklı ve bilinçli zayıflama,diyetin yanı sıra düzenli egzersizi,bilinçli beslenme tekniklerini,stres atmayı,masajı ve dogal destekleri içerir.
zayıflamak isteyenler tuzu az yemeli ve yemek arasında asla su içilmemelidir.maydonoz,mısır püskülü,sinemaki,sarımsak,soğan aklıma gelenler bunlar.metobolizmanıncanlanmasına ve toksin atmaya faydalıdırlar.bunun yanı sıra yeşil çay,mısır püskülü,kiraz sapı,sinemaki,rezene çayları incelmede faydalıdırlar.ıhlamur,papatya ve nane de iştahı denetler.bunun yanı sıra günde en az 1.5-2 litre su ve 3-4 bardak şekersiz bitki çayı içmekde çok önemlidir.yemeği kontrol etmek ve yapabildiğimiz kadar hareket ve biraz dikkatle zayıflanmayacagını düşünmüyorum.en başta istemek,aklımıza yerleştirmemiz ve hedeflememiz lazım...benim diyeceklerim bunlar.

ben kg işine inanmıyorum ülen hapda attım ilaçda vurdum serumda yedim nafile bu mücize ilaçların tek amacı var ögrenin bunu artık "UMUT FAKİRİN EKMEGİ ADAMIM" :)) birakin şişko olun ben şişkoyum zayıflarla dalga geçerim :))

insanın kendisiyle barışık olması tabikide güzel bişey ama sağlıkla alay ve oyun olmaz muzo bey:)...sağlıklı günler diliyorum.

ee ne ediyin babam dinime allahıma günde 1 ekmek yiyorum hele şu halime bakın Lost dizisindeki Hugo gibiyim be :)

hmm neden 1 ekmek.ekmeği az yiyin yemek fazla yiyin sebze yemeği olursa 2 tabak bile olabilir:)

Ne yaparsan yap kilo vermek için mutlaka spor yapmalısın ve tabiki birazda bogazdan kısacaksın

bre boşverin ow sallamişim dünyanın anasını babasınıda sağlık en iyisi ama zaten hapi yutmuşum :) bırakın az da kg gelsin yi oğlum muzo yi tombişim benim :)

evet naci beye katılıyorum.vermek isteyince veriliyor.naci bey sizinle tanıştık beni biliyorsunuz:)3 yıl önce o hale gelmek için 16 kilo verdim.şimdi korumaya çalışıyorum.olmaz diye bişey yok.azmedin sadece.

bi kaç ay sonra görüşürüz bu konuda :D

Üst Alt