Benim sol kulakta işitme sinirleri ölmüş yok yani, sağ kulakta ise işitme sinirleri var ama duyduğumu anlayamıyorum ileri derece sensörinöral işitme kaybı var yani. Cihaz da pek işe yaramıyor. Duyduğum kelimelerin çoğunu anlayamıyorum.
Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
@YUCi 15 güne kadar zannediyorum ararlar, dikişler çıktıktan sonra, belli süre bekletiyorlar; ondan sonra cihaz takılarak ayarları yapılıyor. Yavaş yavaş anlama ilerliyor ve programlar deneniyor.
@strazyevsk Koklear İmplant ameliyatını kast ediyorsanız; sürecin çok önemi olduğunu sanmıyorum, çünkü kulak yolu ve sinirleri kapatılıyor. Ses direkt beyne gidiyor; bu ameliyatta duymaktan ziyade anlamaya başlıyorsunuz, herkeste değişkenlik gösteren bir durum olmakla beraber, tahminen 1 yıl içinde aşağı-yukarı oturmuş olur.
Üç marka var. En pahalısı MED-EL galiba. AB ise yedek parçalarda çok kazıkmış galiba internette şikayetler okudum. Ben de Cochlear markayı düşünüyorum ama erken . Birkaç yıl alacakmış.@çamlıca Merhaba, ben şu an "Kanso" kullanıyorum. İlk ameliyatta "Nucleus" kablolu takmışlardı. Fark olarak 3 sene önce "Kanso"ya geçtim. 8000 bin lira vermiştik yanlış hatırlamıyorsam. Tabiî ki belli süre sonra dış üniteler yenilenmeli, çünkü teknoloji ilerliyor. Muhakkak ameliyat olun, bütün zahmetlere değeceğini göreceksiniz inşAllah.
Erken dediğim, başvurduktan sonra birkac yıl sürüyor denildi implantın ameliyatına. Bekleyen çok.@çamlıca Erken olduğunu düşünüyorsanız birkaç yıl daha bekleyin diyeceğim ama eğer ki Koklear İmplant vakti geldiyse, hiç vakit kaybetmeden olun hiç beklemeyin. Bunun verdiği rahatlık bambaşka.